Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 8

• 69 222
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Не им вярвай много. То ако зависи от тях 1 месец ще важи теорията. Само да измъкнат повече пари!Аз така съм си напатила с тия мизерници, че вече всичко, което ми твърдят го проверявам как стои нормативно. Но все пак през работната седмица ще се обадя да питам в ДАИ.

Извинявай, но говори за себе си - аз съм безкрайно доволна от инструктора си. И как ще измъкнат повече пари точно по този параграф? ТИ си тази, която стои зад волана в крайна сметка, и винаги можеш да смениш школата, към която си. Аз го направих и не съжалявам. Знам колко може да бъде стресиращо кормуването с неправилния човек, бях на път да се откажа от опитите да взема книжка. Но не можеш да обвиняваш само тях. Според мен - сменяй пак школата, щом се налага. На мен по никакъв начин не са ми искани пари под масата. Друг е въпросът, че се наложи да взимам повече от 10ч. кормуване допълнително, тъй като с първия инструктор си бях "изгърмяла патроните" и нормативно предвидените часове съвсем не ми стигнаха.  Confused

Радвам се, че си доволна от инструктора си.
Нали знаеш, че всяко допълнително явяване на изпит струва пари  Wink Както и да е.
Не смятам, че е правилно да пишеш в темата, че теорията важи 6 месеца, след като важи една година. Все пак доста хора четат. Щом смяташ, че е нормално да ти се предоставя заблуждаваща информация и това да не ти пречи - ОК.
Аз обаче смятам, че темата е за взаимопомощ и хората ги вълнува не кой какво твърди, а каква е истината. Затова ще се обадя да питам, там където трябва.
А колкото до мен, аз смених вече 2 школи. Уви, нещата и на 2-те места са едни и същи. Аз не си измислям, също така контактувам и с много други хора със същия проблем.
Спирам с многословията до тук.

# 631
Ммм, аз също не си взех изпита от първия път и както вече казах знам колко скъпо може да излезе всичко. Не съм казала, че си измисляш, нито целя да заблудя някого, не ми слагай думи в устата. Не съм написала това за 6-те месеца, защото така ми харесва или с цел да объркам някого - това е информацията, която аз имам. Провери, щом не ти представлява проблем, и пиши после тук какво развитие има по въпроса - със сигурност ще е полезно на мнозина. Колкото до твоя личен проблем - мисля си, че просто е лош късмет и кофти стечение на обстоятелствата. Вярвам, че наистина има много такива школи, но не приемам, че всички са такива. А и честно казано не виждам какъв друг избор имаш, освен да се преместиш - ти какво мислиш да правиш? Времето си тече..  Confused

И в тази връзка - смятам, че е добре курсът веднъж започне ли се, да се довърши във възможно най-кратки срокове. При първият ми инструктор имаше момиче, което за 4-5 месеца беше взело по-малко от половината часове кормуване - не мисля, че това е начинът да придобиеш съответните знания и умения, също и рефлекси. Напротив, смятам, че те се губят с времето, ако не се упражняват. Затова ми е притеснено, че на мен самото изваждане на документа ми отнема доста време - още не съм имала време да пусна документи в КАТ, а си взех изпита преди месец точно (бях извън града). Все пак предстои да чакам излизането и на самата книжка... Затова съветвам тези, които в момента карат курса, да не губят много време и да бавят нещата излишно - това носи единстветно негативи.

# 632
Ммм, аз също не си взех изпита от първия път и както вече казах знам колко скъпо може да излезе всичко. Не съм казала, че си измисляш, нито целя да заблудя някого, не ми слагай думи в устата. Не съм написала това за 6-те месеца, защото така ми харесва или с цел да объркам някого - това е информацията, която аз имам. Провери, щом не ти представлява проблем, и пиши после тук какво развитие има по въпроса - със сигурност ще е полезно на мнозина. Колкото до твоя личен проблем - мисля си, че просто е лош късмет и кофти стечение на обстоятелствата. Вярвам, че наистина има много такива школи, но не приемам, че всички са такива. А и честно казано не виждам какъв друг избор имаш, освен да се преместиш - ти какво мислиш да правиш? Времето си тече..  Confused

И в тази връзка - смятам, че е добре курсът веднъж започне ли се, да се довърши във възможно най-кратки срокове. При първият ми инструктор имаше момиче, което за 4-5 месеца беше взело по-малко от половината часове кормуване - не мисля, че това е начинът да придобиеш съответните знания и умения, също и рефлекси. Напротив, смятам, че те се губят с времето, ако не се упражняват. Затова ми е притеснено, че на мен самото изваждане на документа ми отнема доста време - още не съм имала време да пусна документи в КАТ, а си взех изпита преди месец точно (бях извън града). Все пак предстои да чакам излизането и на самата книжка... Затова съветвам тези, които в момента карат курса, да не губят много време и да бавят нещата излишно - това носи единстветно негативи.

За всичко казано до тук си права.
Лично за себе си съм си взела почивка. И да, наистина ще се преместя. Само ми остава да реша още един проблем. Искат ми пари, за да си ми дадат документите (2 листа) и да се преместя. Това вече наистина преля чашата на търпението ми ...   
И наистина е по-добре всичко да става в най-кратки срокове, но тук в София, това май е невъзможно. Аз ще се преместя в провинцията да се явявам на практически.
Аз само не разбрах, ти си взела и теория и практика ли? И говориш за срок, в който трябва да си подадеш документите за книжка? Защото аз говоря за взета теория и срок, в който трябва да се явиш на практика ...

# 633
За едно и също говорим.  Peace Взела съм си всички изпити, остава да изкарам БЧК курса и да си извадя медицинско, преди да ида в КАТ.
Защо, да не би да има и срок, в който трябва да подам документи в КАТ?  ooooh!

Иначе, със сигурност не е правилно да ти искат тези пари. Приветствам идеята да се явиш "в провинцията" (къде е това в случая?) на практически изпит, но си мисля, че и там ще трябва да изкараш няколко часа преди да се явиш - все пак има толкова подли местенца, откъдето могат да те прекарат на изпита, и които само местните си ги знаят..

# 634
За едно и също говорим.  Peace Взела съм си всички изпити, остава да изкарам БЧК курса и да си извадя медицинско, преди да ида в КАТ.
Защо, да не би да има и срок, в който трябва да подам документи в КАТ?  ooooh!

Иначе, със сигурност не е правилно да ти искат тези пари. Приветствам идеята да се явиш "в провинцията" (къде е това в случая?) на практически изпит, но си мисля, че и там ще трябва да изкараш няколко часа преди да се явиш - все пак има толкова подли местенца, откъдето могат да те прекарат на изпита, и които само местните си ги знаят..

И аз я мразя тази дума "провинция", но я използвам за по кратко. Ще се явявам в Пловдив, само да си взема документите. То така или иначе си има изискване (пак по тази наредба  Laughing ) за минимум 4 часа допълнителни, за да мога да се явя на практически пак  Peace

За подаването на документи в КАТ не съм наясно за срокове, защото все още не съм стигнала до там  Laughing

# 635
Успех ти желая и скоро да се похвалиш на финала.   bouquet

# 636
  • София
Lorraine, в коя школа ти искат пари за документите? На моя позната искаха така в БАС! Иначе мен ме скъсаха два пъти на кормуване. Единият път напълно нечестно според мен! Много ми е криво и се обезверих, но ще опитам и трети път.

# 637
А аз минах БЧК, защото има психиращо инфо, че ще става 70лв.  Rolling Eyes Иначе заради снега не съм сядала да карам отдавна... Нищо не съм научила, че да го забравя, но все пак това протакане и мен ме ядосва. Не виждам кога ще се оправи това време. Поне листовките ги правя, не са ми проблем. Там може да се явя на изпит до седмица- две.

# 638
Пари, за да си изтегля документите ми искат в iDrive София.
Момичета, за нищо на света не се лъжете да се връзвате с тях. Сега ги гледам, че са пуснали курсовете по 350 лв. После ще ви излезне тройно и четворно като пари, да не говорим за изгубеното време и нерви  Peace

# 639
Със следобедното кафе се насладих на това

http://vbox7.com/play:936e1483

# 640
  • София
Със следобедното кафе се насладих на това

http://vbox7.com/play:936e1483

И да беше само този случай добре, а те се стотици  Sick

Аз взех изпита вече, искрено се радвам, че всичко това приключи!

# 641
Копирам си питането от друга тема:

Момичета, някоя от вас знае ли дали след успешното издържане на съответните изпити за шофьорска книжка, има някакъв срок, в който необходимите за това документи трябва да се подадат в КАТ?

Взех си и практическия изпит преди повече от месец, но в понеделник май за пореден път няма да мога да отида на курса към БЧК и взех да се притеснявам това забавяне да не ми изиграе лоша шега...

bouquet

# 642
Няма срок. Само медицинското има срок 6м. и ако не подадеш документи към КАТ до 6м., трябва ново.

Да, за теорията пропуснах да уточня.

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 19:44 от Coolmummy

# 643
  • София
Няма срок. Само медицинското има срок 6м. и ако не подадеш документи към КАТ до 6м., трябва ново.

И теорията има срок Simple Smile 1 година

# 644
Мерси.   bouquet  Болна съм, но май ще успея да отида утре на БЧК.
Ще забравя как се кара докато я взема тая книжка..  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт