Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 8

• 69 246
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • София
под свестен инструктор аз лично разбирам такъв човек, който да види кои са ти слабите места и недостатъците, за да те кара да наблягаш над тях. Да иска да те научи да караш, да подхожда спокойно и бащински.
Аз вчера си смених школата. Изтеглих си документите от старата школа и си подадох заявление за полагане на практически изпит в новата школа  Laughing

# 151
  • София
Courage , за мен свестен е инструктор,който ще ме научи да шофирам добре.Ще ми казва къде бъркам и няма да върти машинации с изпитващите!

# 152
Здравейте и от мен!Да се включа и аз в темичката,понеже ми е на дневен ред Grinning. Аз изкарах всичко,остана ми само практически пред ДАИ,т.е най-важния Wink.По принцип съм много притеснителна и имам чувството,че много ще го оклепам тоя изпит.Чета коментарите на всички ви и леко ми става по-спокойно.Карам курсовете във Варна и следващата седмица ще ми е изпита. Ще докладвам с подробности как е минал Wink.На всички съфорумки,които минаха по този труден път им честитя искрено,на останалите като мен пожелавам успех!С пресни подробности относно варненските изпитващи ще се включа другата седмица.Ще съм благодарна на всички,които желаят да ми дадат съвети.

# 153
  • София
Ако съм взела листовките и искам да си сменя инструктора  си освен Удостоверението за взет теоретичен изпит и Удостоверение за допускане до теоретически изпит трябват ли и друго документи?
Необходимо ли е да се ходи до ДАИ за поставяне на печат???
Моля за отговор!
Много е важно да знам дали трябва печат от ДАИ при смяна на инструктор..

Днес намерих отговор на въпроса  Grinning
И така ако някой е решил да сменя инструктор и кара курсове в София ,а иска да се премести за практическия изпит при друг инструктур в София НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТАВЯ ПЕЧАТ ОТ ДАИ !
Ако обаче искате да си вземе шофьорската книжка извън София трябва печат от ДАИ и номер на протокола от последния практически изпит!
Намерих си нов инструктур!Стискайте палци да се справя добре!

# 154
  • София
sfera,стискам ти палци и съм сигурна, че ще се справиш Hug

# 155
  • Варна
milena272, успех и късмет на изпита!
То съвети лесно се дават ама ... опитай да си спокойна и това е!

Аз си взех книжката преди седмица. Само веднъж карах колата на мъжа ми , сутринта закарах детето на училище и после до центъра... Simple Smile голям ужас ми беше, в 7 сутринта ни съм будна ни нищо... Моя мъж ме похвали, очаквал да е зле положението. Само дето съм била влязла в няколко дупки и да не се повтаряло Laughing Дано скоро си намеря количка и да си карам без него на спокойствие Mr. Green

# 156
Здравейте!
Имам нужда само да си опресня кормуването, някой да знае спокоен инструктор около Плиска?
Където греша да ми помогне да се справям, а не да ми казва колко зле карам .... #2gunfire.

# 157
milena272, успех и късмет на изпита!
То съвети лесно се дават ама ... опитай да си спокойна и това е!

Аз си взех книжката преди седмица. Само веднъж карах колата на мъжа ми , сутринта закарах детето на училище и после до центъра... Simple Smile голям ужас ми беше, в 7 сутринта ни съм будна ни нищо... Моя мъж ме похвали, очаквал да е зле положението. Само дето съм била влязла в няколко дупки и да не се повтаряло Laughing Дано скоро си намеря количка и да си карам без него на спокойствие Mr. Green

Честито и леко   и безаварийно шофиране.Peace
И аз так първите пъти шофирах с мъжа и след поредния крясък  защо съм влезнала в още една дупка побеснях и казах,че до тук беше шофирането ми с негово присъствие.
Вече няколко  месеца си карам в дъжд,сняг,мъгла...САМА!

# 158
Flash* благодаря за подкрепата! Надявам се да съм спокойна,ама сега освен изпита взе и времето да ме притеснява Laughing.През целия курс една снежинка не падна,а сега гледай,че и заледявания се очакват Sick.Ама в крайна сметка кавото стане Peace.Дано скоро си караш твоята количка,пожелавам ти искрено! Молете се за мен,надявам се скоро и аз да се похваля Praynig

# 159
Здравейте момичета,чета ви редовно ,въпреки,че не съм писала.Взимах си изпита по кормуване на 18 януари.Въпроса ми е колко да чакам инструктора да ми даде свидетелството за завършен курс.Бързо ли става,или да изчакам да ми се обади??? Rolling Eyes

# 160
  • София
stefa , успех с новия инструктор, дано останеш доволна!  Peace

milena272, успех на изпита! Само да кажа,че и аз карах в снежни условия това не навреди.Напротив, колите карат много по бавно, ти също, а в малките улички са се образували коловози..идеално за спазване на странична дистанция.. Mr. GreenПоне при мен беше така. Peace Стискам палци, ще се справиш!

Flash* , честито, леко и безаварийно!  Grinning Дано скоро ти се отвори парашута и да се отърсиш от съпружеското "иго"!  Hug
Аз си чакам моята книжка да стане готова в средата на февруари, вече нямам търпение да побръмча малко из квартала! Mr. Green

poli77 , това удостоверение е хартийка/бланка ( 2 бр. за устен и писмен) , с попълнени данни+ подпис и печат. Аз лично си го взех 1 седмица по късно, само защото живея в периферията , а кормувах в центъра. Обади му се. Simple Smile

# 161
Courage,мерси за подкрепата! Току ще се връщам от последното си кормуване/или поне се надявам да е последно Laughing/.Краката ми бяха като вдървени.Просто не искам да си помислям какво ще е положението на изпита.Голяма съм паника,чак сама започвам да се ядосвам.Хайде до скоро,надявам се с добри новини Peace

# 162
...
И да добавя още нещо, което ми казаха в школата - практическия изпит пред ДАИ трябва да се вземе в рамките на една година, след датата, на която са взети листовките пред ДАИ, иначе трябва да се явяваш пак на всички изпити (вътрешни и външни) и естествено пак си плащаш.  Money Crossing Arms

В рамките на 6 месеца след взети листовки  Peace Успех на всички   bouquet (аз ще подавам документи за книжка утре, дано протокола ми е там вече)

...Голяма съм паника,чак сама започвам да се ядосвам.Хайде до скоро,надявам се с добри новини Peace
Ще се справиш Hug От съвети нямаш нужда де, но като си помислиш 24 наказателни точки си е доста грешене (4*6 в най-лошия вариант), та...спокойно си карай и не го гледай като драска хиксчетата Whistling Дано се насладиш на изпитното каране Hug При по-така рискови ситуации напуквай спирачките малко по-отрано, защото изпитващият не ти знае способностите все пак (както ти ги знае инструктура) и може да не ти даде възможност да реагираш както си си планувала ти във времето. Аз карах много бързо (и според двамата) и съответно маршрута ми излезе двойно по-дълъг. Ако можеш карай съобразително по-бавно, но и да покажеш превключване на по-високи предавки.
Ще чакаме да се похвалиш, стискам ти палци  Peace

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 15:48 от Шали

# 163
  • Варна
Да, карай бавно ... внимавай за стоповете, спирай задължително пред тях. Внимавай и за предимството, по-добре стой и чакай по-дълго време отколкото да минеш бързо и да се зачете за отнемане на предимство без значение колко далече е била колата. Ако изгасиш колата не се шашкай, пали и тръгвай, пишат точки но не късат за това. И на ляв завой без секция на светофар наляво минавай ако си първа или втора кола, ако си трета чакай следващия... това бяха основните съвети които ми повтаряше моя инструктор преди изпита.

# 164
Момичетааааааа,още един шофьор по улиците!!!!! Joy.Току що се прибирам,всичко мина успешно.Изпитващия имаше само 2 забележки.Иначе както всеки път и днес изгасих колата Mr. Green,но не бях в кръстовище.Честно казано всичко протече нормално,никой не се е заяждал.Карах точно 25 мин. Заведе ме и да паркирам.Направих блестящо паркиране Mr. Green.Сега малко почивка и започвам да мисля за документите за книжка.Още веднъж благодаря на всички ви за подкрепата.На тези които сега започва пълен УСПЕХ!

Общи условия

Активация на акаунт