Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 8

• 69 297
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз пък да питам за самото медицинско. Носехте ли си бланка в лекарския кабинет, или направо принтират нещо от компютъра? Понеже едва ще успея да се добера до джипи-то преди работа, не ми се ходи неподготвена.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 21:41 от Mime-to

# 511
медицинско от книжарницата
валидността му е 6 месеца

# 512
  • София
  bouquet
А в софийския КАТ как стоят нещата? Понеже всички дни до края на седмицата съм на работа от 14 ч. дали ще успея да свърша с подаването на заявлението, ако отида в 10 да кажем, или е късно  Thinking Доста далеч ми е Дървеница от нас, а ми се иска тази седмица да приключа. Също реда там какъв е, търся къде се плаща таксата, после взимам заявлението и го попълвам и накрая се редя да го подам? Ще се наложи и детето да влача с мен, а не съм стъпвала там поне от 10 г  Embarassed

# 513
  • София
Защо не си плащате таксите преди да отидете до КАТ? Аз така направих и се редих само веднъж. Тоест взимаш си номер и седиш и чакаш да ти светне номера. Влизаш в кабинката дават ти едни документи пишеш нещо - бързо става и ако не си платил отиваш и на опашката на касата. След това без ред си влизаш в кабинката, в която си бил приет и те снимат и си тръгваш. Аз си спестих чакането на гишето за плащането. А също така и такси. Там не помня колко беше таксата за банковия превод, а задължително се плащат две, тъй като таксата за СУМПС отива по една банкова
сметка, а таксата по друга, и така те принуждават да платиш 2 банкови такси!

# 514
Два пъти ме скъсаха на практическия. Много ме е яд. Съвсем загубих желание да шофирам. Както и да е, веднъж като съм се хванала на хорото, не ми се ще да се предавам "без бой". Само че си мисля напоследък, че трябва да сменя инструктора. В началото обвинявах единствено себе си - доста съм прибързана по време на изпит и не достатъчно концентрирана, но после се замислих, че всъщност ми липсва и самостоятелност - инструкторът ми изобщо не ме оставя да действам сама - винаги ми кaзва какво да правя, точно къде да спра, да намаля и т.н. Държи ми ръката, когато сменям скоростите (а аз с това се оправям без проблем). Помолих го да ме остави сама да вземам решения, но той не се съобрази с това - пази си колата явно. Не, че съм толкова ужасно калпава зад волана, даже преди първото явяване се чувставх доста уверена и спокойна. Преди втория изпит инструкторът ми обаче всячески се постара да ме обезвери. Confused Дали някой би ми препоръчал друга школа и инструктор, където да се прехвърля? В момента съм в "Зелена вълна" в София. Какво ви е мнението за "Василеви" и за "iDrive"?

# 515
  • София
Айде пак аз. Много съм доволна от Idrive.

# 516

А инструктор? И в кой район се шофира и е изпитът?   bouquet

# 517
Звънях в КАТ. Медицинското важи една година  Peace

# 518
  • София

А инструктор? И в кой район се шофира и е изпитът?   bouquet
Жоро се казваше инструктура на Фиат Пунто. Карахме основно Лагера, Борово, около ВМА. Там беше и изпитът. Изключително съм доволна и от школата, а от инструктура още повече. Научи ме да карам, взех си изпита от раз. До тогава не се бях качвала на кола. Сега си шофирам сама из софийските улици и се чуствам спокойна определено.

# 519
за пореден път се убеждавам,че на всякъде е различно....пред мен върнаха един човек,че са минали 6м.и 17дни от издаването му  ooooh!

# 520
Nonich, благодаря за препоръката!

# 521
Цитат
за пореден път се убеждавам,че на всякъде е различно....пред мен върнаха един човек,че са минали 6м.и 17дни от издаването му 
И аз това си помислих, че всеки знае различно. И специално питах дали и другите в КАТ ще го знаят. Жената ме увери, че важат една година, а също, че важат и старите, и новите бланки (понеже имало и такива). Ох само дано не ме върнат.  Confused Утре пак ще звънна и ще си изискам сигурност, че няма да ме върнат  Naughty

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 11:44 от kilimiotlista

# 522
Цитат
Защо не си плащате таксите преди да отидете до КАТ?
nonich  Как става плащането предварително?
Поправям се: въпросът ми беше по-скоро за Iban и т.н. информация, обаче я намерих и вече платих. Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 16:26 от kilimiotlista

# 523
за пореден път се убеждавам,че на всякъде е различно....пред мен върнаха един човек,че са минали 6м.и 17дни от издаването му  ooooh!

Ох, и аз знам от Инструктора,че медицинското важи 6 месеца.И си отивам в КАТ да подавам документи за книжка и точно пред гишето виждам,че то е изтекло преди 20-тина дена. ooooh! Идеше ми да си чукна някъде завеяната тиква... ooooh! И от там обратно до Поликлиниката за ново Simple Smile

# 524
Цитат
Ох, и аз знам от Инструктора,че медицинското важи 6 месеца
Защото и те не знаят. Стара им е информацията. И моят инструктор ми каза "поне 6 месеца"

Ето:
"Картата за медицински преглед на водач на МПС е със срок на валидност една година. За категория "М" ,"В" и "Т" може да е попълнена от личен лекар..."
  http://potv.eu/148761.html

"(3) Резултатите от прегледа и заключението за годността на кандидата за придобиване на правоспособност за управление на МПС от съответната категория се нанасят в "Карта за медицински преглед на водач на МПС" (приложение No 2) със срок на валидност една година."
  http://law.dir.bg/reference.php?f=n31mt-99

"Картата за медицински преглед на водач на МПС е със срок на
валидност една година. За категория “М” ,“В” и “Т” може да е попълнена от личен лекар, а за категории "
http://www.vzaimno.com/vzaimno/index.php?option=com_content& … -29&Itemid=58

Освен това звъннах в КАТ и питах, наистина е една година  Peace
6 месеца е по принцип валидността на медицинските свидетелства, каквито и да са те. ЗА СУМПС е  различно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт