Отговори
# 630
Иееее  newsm44 newsm44 newsm44
 beb4o_fb ,Добре сте си дошли,да нацелуваш бебоците и баткото и скоро ще чакаме снимков материал  Heart Eyes !Почивай си!  Hug

# 631
beb4o_fb, добре дошла!   bouquet

# 632
Бебчо, много се радвам за вас  Hug
Щица, как така ще те заразят при прегледа на очите #Crazy? Какво ти правиха?

Да се похваля и аз - в събота ще ни докарат легълцето и матрачето и вече ще си имаме всичко  newsm44 Заразихте ме и мен, ще започвам от другата седмица с прането и подреждането.

# 633
Ехе, браво!Вече сте си в къщи.Да са ти живи и здрави и тримата! Hug Peace

Аз също вече съм готова с всичко, дрехите са израни и изгладени, чантата за болницата е стегната, всичко е купено (с малки изключения), сега само чакаме.Надявам се само да е след 20-ти, да мине на Вики рождения ден, после вече нямам претенции. Simple Smile

# 634
Добре сте си дошли у дома beb4o_fb бъдете живи и здрави и много много щастливи  Hug

# 635
Аз като ходих на очен ми сложиха капки някакви и ми гледаха очното дъно  Rolling Eyes с едно като прожекторче доста силно  Rolling Eyes !

# 636
Мен ме гледаха на един апарат, а после и за диоптрите на таблото, но никакви капки не са ми слагали.

# 637
Преглед на очните дъна и ретините се прави с апарат на Голдман....няма как да не се сложат капки за разширяване на зениците, плюс капки-упойка.
А за заразяването напълно е възможно...все пак там ти опират по очите разни части от апарата...

# 638
Не знам как ви гледат без капки очните... Това, което ми правиха - първо на компютър ми определиха приблизително диоптрите, мерят и очното налягане с едно дето духва струйка въздух в очите. После на таблицата ми определиха по-точно диоптрите и ми обясниха,че и да са по-високи не трябва да си сменям очилата поне 6-7 месеца след раждането, че се променят. После ми сложиха капки за разширяване на зениците - на два пъти. След което още едни, които са някаква упойка и блокират рефлекса на мигане, след което седнах на един апарат с прожекторче и взеха някакво конусовидно такова стъкло, отгоре му капнаха някакво масло и това нещо ми го лепнаха на окото и като светят с прожекторчето и това чудо оглеждат отвътре ретината. В момента, в който извадиха това стъкло и му капнаха маслото си казах - добре де, това как го стерилизират... що ли си го помислих....

# 639
  • София
Beb4o_fb, добре дошла, да са ви живи и здрави дечицата (и трите) Simple Smile

Момичета,

На някоя от вас случвало ли и се по данни от ултразвука бебето да изостава със 1,5 - 2 седмици?
Не знам дали ме разбрахте  - сега съм в 38-ма седмица, а днес на ултразвука, по размерите на главата и бедрото излезна, че бебка е в 36-та, това означава че за 2 седмици не е пораснала.
Според доктора, може да се дължи на това, че ме гледа с друг апарат, различен от този миналия път.
Каква може да е причината според вас?

# 640
Какво сега, мен не са ме прегледали както трябва ли  Thinking Никакви струйки въздух, нито стъкла са ми опирали в окото... Вие с колко диоптъра сте, да не би това да има значение? Иначе доки каза 3 месеца след раждането, че пак трябва да се прегледам.

# 641
  • Пловдив
Привет Simple Smile
Бебчо, много се радвам, че вече всички сте си вкъщи!!! Да нацелуваш новите членове на семейството и ... искаме снимки Mr. Green Heart Eyes

Ние с мъжа тъкмо се прибираме от пазар - взехме шкаф и легълце и сега с един приятел двамата се борят да ги сглобят Laughing Laughing Laughing

Щица, не знам дали на теб ще помогне, но мен определено ме облекчи... Взимаш си витамин С - ампули от аптеката, стерилен капкомер и всяка вечер по 4-5 капки във всяко око. Останалото количество от ампулката изпиваш. На очите щипе ужасно, но пък аз за седмица и половина две се оправих пролетта.
Иначе и моя преглед мина, както при теб...
fata_morgana аз съм почти без диоптър: - 0.5 на лявото и - 0.75 на дясното. Проблема с очите при мен е, че имам слънчева алергия и затова се налага да нося очила...

Днес няма ли да се похвали някой с нов член на семейството? newsm78 hahaha

# 642
Какво сега, мен не са ме прегледали както трябва ли  Thinking Никакви струйки въздух, нито стъкла са ми опирали в окото... Вие с колко диоптъра сте, да не би това да има значение? Иначе доки каза 3 месеца след раждането, че пак трябва да се прегледам.
Аз съм без очила и нямам никакви проблеми с очите,ходих просто на профилактика!  Peace

# 643
fata_morgana, ами не са те гледали с Голдман... малко са попретупали нещата, струва ми се. Диоптрите нямат особено, да не кажа никакво значение. Аз съм с около -3. Но наистина не от това зависи как те преглеждат или какво пишат в амбулаторния лист след това.
sweet_maniche, не че нещо... ама за седмица - две, тази прелест минава от самосебе си... така че не вярвам витамин С-то да е помогнало много. Да не говорим, че те и в момента ме болят така прекрасно очите, че ако им капна още нещо, дето щипе ще ми се иска да ги извадя....

# 644
  • Варна
Beb4o_fb, честито завръщане у дома  Hug Hug много щастие и усмивки!!! newsm51

Общи условия

Активация на акаунт