Машина за хляб-34 част

• 83 796
  • 729
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Слагайте солта далеч от маята, защото тя служи за регулатор на втасването и влияе върху разрастването на дрождите.

# 46
  • София
Прочетох, че хвалехте Тутманика на Кашарел и питката на МаксМама, може ли да ме насочите с линкове към тези рецепти?
И още нещо, оглеждах се по магазините за някаква смеска от ядки, която да се добавя към хляб, обаче не намерих. Виждали ли сте нещо такова, например слънчоглед с ленено семе и други семена за слагане в хлебчето. Мерси

# 47
В Кауфланд съм виждала да се продава "поръска", в прозрачно пакетче при щандовете около брашното. Лененото семе го смилам в кафемелачка. Пак там са пакетчета с мак и отделно сусам. А слънчогледовите семки са при подправките, пак в прозрачно пакетче. В Карфур слънчогледови и тиквени семки си претегляш сам, колкото ти трябват. Има и цял щанд с подправки, преди зеленчуците е.

# 48
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Не мога да намеря линка, копирам го от моя файл с рецепти:

Тутманик на Кашарел:

2 яйца,  1/2 пакетче масло от 125 гр., 1с.л олио,  1 кофичка кис.мляко, около 700 гр. брашно, 2 ч.л. сол,  2 ч.л. захар, 1 и 1/2 суха мая Йоткер (пакетче от 11 или 12 гр. мая).

Продуктите се слагат в машината в описания ред. От тази доза излиза една питка или един тутманик. След като се омеси и втаса в машината, тестото се изважда, разточва, намазва се с мазнина, наръсва се със сирене и се наавива на руло. Реже се на филийки и се нарежда в предварително намаслена тавичка. Отгоре се маже с разбито яйце, поръсва се със сусам и се слага във фурната на 50 градуса за около 40 мин. да втаса отново. Фурната се усилва на 180 градуса за печене - около половин час.

От него правя и мекици. Ето един мой такъв туманик:

# 49
  • София
Много сте отзивчиви, мерси!  Hug

# 50
Тесто заа пица Верди много сполучливо и нищо не пречи да се замеси в машината Peace
Преди време бях правила това тесто, но нещо не стана хубава пицата.
Сега пак го пробвах и стои глетаво, недопечено там където е плънката. Отдолу е добре, но горната част на блата е тестено.
Някой има ли обяснение на този мои проблем?

П.С. Сещам се нещо, което не съм описала, аз сложих и малки бучици масло. Може ли да е от това?

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 17:12 от pepa_ilkova

# 51
  • София
...
Сега пак го пробвах и стои глетаво, недопечено там където е плънката. Отдолу е добре, но горната част на блата е тестено.
Някой има ли обяснение на този мои проблем?

Променете тогава леко технологията на приготвяне. Първо позапичайте само блата до полуготовност и после мажете отгоре с течните съставки и поставяйте плънката. Така течностите от плънката няма да притесняват тестото на блата.

# 52
Мерси за бързия отговор!

# 53
Кажете рецепта за кейк,че днес съм решила да забъркам нещо такова.Досега съм правила само "мадейра",който е с по-плътна консистенция/не че е лош.много е хубав даже/.Ще ми се нещо друго да пробвам.Дайде нещо изпитано

# 54
  • София
 Здравейте, записвам се да следя, имам и едно питане, къде мога да видя отзиви за хлебопекарни Мулинекс, по специално модел 2000 Embarassed Искаме да я куми спешно за подарък. Извинявайте за оф-а.

# 55
Отзивите за този модел хлебопекарна не са мн добри

# 56
Didranad   сега меся тестото,ще има ли проблем,ако вместо да сложа да втасва във фурната ,го оставя на слънце да втаса newsm78 newsm78 newsm78

# 57
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Може, що да не може да си втаса без фурна. Същото е само времето е различно и зависи от температурата - гледаш си тестото докато се надигне достатъчно. Само да не го лизне течение и да спадне. Аз го втасвам във фурната, че ми е по-лесно и не го следя непрекъснато.
Хайде, да се похвалиш с резултата.  Simple Smile

# 58
Каня се да си купувам машина за хляб и аз но не знам каква марка да си взема. Има доста евтини и доста по скъпи. Дали си заслужва да се купи скъпа машина или и по-евтината ще върши същтата работа?

# 59
.....и по-евтината ще върши същтата работа?

Peace

Общи условия

Активация на акаунт