Машина за хляб-34 част

  • 83 824
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: X
интересното е че при бащата на ръчна настройка регулируемата топлина е  от 160Ц и най много до 200Ц, а при мене е от 0 до 150Ц, за това той пече на 170 а аз 120 и резултата е горе долу същия , е ся въри го разбери  newsm78
Така, както пекох, реалната температура е 160Ц (140Ц+вентилатор, фурна) и ми хареса как се изпече.
В хлебопекарната пробвах на село да пека на най-светлата кора, но се препече. Вярно, че използвах друга рецепта и зададох 60 минути печене. Проверих 10 мин. преди края, но отгоре, като опитах с клечка, не беше изпечено. Не съм сигурна, че с Мулинекс мога да изпека читав козунак, т.е. кората да остане светла, но и не е задължително да пека в машината.

# 661
  • Мнения: 3 803
Снощи правих козунака на бащата на Ердин,но явно само при мен не се получи  Thinking ,пуснах го на френската програма,не бухна много ,а и вътре беше леко недопечен.Къде ми е грешката  newsm78 newsm78 newsm78 ,следвах инструкциите,ползвах същата мая ,с която правя и селския хляб и бяло брашно.

# 662
  • Мнения: 2
Дядо Хаджия,благодаря за своевременния отговор.Ще се възползвам от съветите.Първо ще сменя царевичното брашно и ще намаля количеството му и времето за втасване.Но нали съм още неопитна в занаята,пак ще питам нещо.Задължително ли трябва да попаря царевичното брашно с вряла вода или ,щом е само 15% от общото количество,мога да го сложа сухо?

# 663
  • Мнения: 12 722
И аз като новак да питам - пресявате ли брашното.

# 664
  • Мнения: 1 934
mamaR , аз слагам царевичното брашно сухо. Наистина трябва да е малък процент от общото количество брашно, защото иначе не става добър на вкус хлябът  Peace
   Трещерица, не пресявам брашното, де ти време за такива глезотии  Simple Smile

# 665
  • Мнения: 2
Благодаря,Трещерица! Simple Smile
Аз  пресявам винаги брашното,за да се обогати с въздух.А тук видях едно видео,мисля че Ердинч го беше качил,брашното се разбърква енергично с тел за разбиване на яйца пак със същата цел.

# 666
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Благодаря,Трещерица! Simple Smile
Аз  пресявам винаги брашното,за да се обогати с въздух.А тук видях едно видео,мисля че Ердинч го беше качил,брашното се разбърква енергично с тел за разбиване на яйца пак със същата цел.
Да и после като го слагаше не го ли развяваше с лъжицата  newsm78. Ама се изразих и аз....
Напоследъл не пресявам, че все бързам, но като имам време пресявам и сякаш става по-висок хляба така. Може и да си въобразявам разбира се  Crazy.

# 667
  • София
  • Мнения: 8 503
За аериране на брашното или го изсипвате от пакета от високо на тънка струя, или като го изсипете го "проветрявате" с лъжица или тел за яйца.

В днешните брашна иначе няма какво толкова да им пресявате. Пресяването вече се прави за аериране.

# 668
  • Мнения: 383
Снощи правих козунака на бащата на Ердин,но явно само при мен не се получи  Thinking ,пуснах го на френската програма,не бухна много ,а и вътре беше леко недопечен.Къде ми е грешката  newsm78 newsm78 newsm78 ,следвах инструкциите,ползвах същата мая ,с която правя и селския хляб и бяло брашно.

 newsm78 интересно, този козунак преди да се почне на ръчни настройки, винаги се приготвяше на френска програма  newsm78, има си много причини за таквиз резултати  Thinking, разгледай блога приготвен от дядо хаджи на 1ва страница  Peace.

# 669
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Моля някой който ползва Ларедутската машина да ми помогне - кой номер беше програмата за правене на сладко? Приготвила съм една смес за лютеница и искам да я пусна на машината.
Ще съм мнаго благодарна  bouquet

# 670
  • Мнения: 456
Аз брашното винаги го пресявам, купила съм си едно сито, което ми е много удобно не е класическото сито, ами едно като чаша с една перка отдолу и не се разпилява изобщо. Винаги пресявам брашното, правя и доста мъфини и браунита и вече ми е железен навик - брашното и ситото ми са на един рафт.

Пълнозърнесто брашно в началото купувах на пакети, но след това колегата ми, който не ползва машина а сам и меси хлябовете  chef започна да купува от мелницата, която е на Сливница и ми отсипва (не се сещам името) и съм много доволна от тяхното брашно. Огромен недостък обаче е, че продават в някакви безумни разфасовки от порядъка на 20 кг.

# 671
  • Бургас
  • Мнения: 5 799
Моля някой който ползва Ларедутската машина да ми помогне - кой номер беше програмата за правене на сладко? Приготвила съм една смес за лютеница и искам да я пусна на машината.
Ще съм мнаго благодарна  bouquet
Писах ти в другата тема Peace

# 672
  • Където е сърцето
  • Мнения: 411
Помагайте,веднъж вече питах но пак немога да се справя.Хлебопекарната ми е 900 гр.В рецептите не пише за какво количество е и тук ми казахте да напиша рецептата и ми поясниха че е за макс.количество.Обаче аз като чета и гледам какво количество брашно се слага за 1 кг.едва ли това което слагам аз е за 900 гр.3 чаши по 120 гр всяка не ми се вижда брашното да е за 900 гр.хляб.Вчера импровизирах с рецепта от Мулинекса за 1 кг,но много сбит ми се получи.На Мулинексите рецептите са в грамове а аз нямам кантар.Разглеждах из нета рецепти за хляб 900 гр.Попаднах на няколко и какво установих,че там слагат 1 пакетче мая -7 гр.Е как аз в моята книжка според рецептата слагам 1-1.5 л.мая.Аз ли бъркам някъде да не би маята да е малко и затова да не ми се получава?Никога немога да напълня контейнера.Винаги остава разстояние до горе.Извинете ме че стана дълго ама ако можете пуснете ми рецепти и дайте съвет за грамажа и маята. newsm78

# 673
  • USA
  • Мнения: 675
mdr, в моята книжка за 900 гр. хляб се дават 5 чаши брашно и 2 ч.л. мая. Имам и за хляб 680 гр. с 3 1/4 ч. брашно и 1 1/2ч.л. мая.

# 674
  • Където е сърцето
  • Мнения: 411
маймун 77 ,моля те пусни ми цялата рецепта. Hug

Общи условия

Активация на акаунт