кръвен тест-кога?

• 3 362
  • 20
  •   1
Отговори
момичета,сигурно има писано по темата,съжалявам,че не съм го намерила.
искам да попитам кога най-рано може да се направи този кръвен тест?
този месец ходих и на фоликулметрия,всичко ми е наред,но просто не мога да издържа до края на месеца,предпочитам да знам преди това.още едно въпросче,по време на овулацията ми,гърдите ми се бяха надули,не ми се е случвало досега.това нормално ли е,и колко най-рано може да се появят признаците на бременност?благодаря ви.

# 1
Най-добре изчакай датата на менструацията. Няма смисъл  предварително да се  тормозиш с тестове, които може и да не отчетат правилно в момента.

# 2
вчера намерих нещо по темата,11 дена след овулация се правел теста,ако прибавя и още 2-3 дена,ето я и датата на МС,така че май наистина няма смисъл.мислех си,че може да покаже по рано,но уви...........

# 3
За да няма след 5 дни нова тема за това...

нямам нерви до 21ви - кога най-рано може да се направи сносен тест ?
Цитат
Хормонът, наречен човешки хорион-гонадотропин, по-често срещан като ЧХГ (hCG), се произвежда по време на бременността. Това е хормонът, чиито нива отчитат и уринните тестове за бременност. Той се произвежда от клетките, които изграждат плацентата (плацентата изхранва ембриона и е закрепена за маточната стена). ЧХГ може да бъде регистриран най-рано с нормален кръвен тест около 11 дни след зачеване, а с обикновен уринен тест най-рано след 12 до 14 дни.

От тук

В София кръвният тест върви между 16 и 21 лв.

Успех на тестващите се!  Flowers Four Leaf Clover

# 4
  • Варна
Цитат
Насочващи ЧХГ нива по време на бременността:

ЧХГ нива по седмици от първия ден на последния менструален период (ПРМ) или в гестационни седмици*:

• 3 седмици от ПРМ: 5 - 50 mIU/ml
• 4 седмици от ПРМ: 5 - 426 mIU/ml
• 5 седмици от ПРМ: 18 – 7 340 mIU/ml
• 6 седмици от ПРМ: 1 080 – 56 500 mIU/ml
• 7 - 8 седмици от ПРМ: 7 650 – 229 000 mIU/ml
• 9 - 12 седмици от ПРМ: 25 700 – 288 000 mIU/ml
• 13 - 16 седмици от ПМП: 13 300 – 254 000 mIU/ml
• 17 - 24 седмици от ПМП: 4 060 – 165 400 mIU/ml
• 25 - 40 седмици от ПМП: 3 640 – 117 000 mIU/ml
• не бременни: <5.0 mIU/ml
• След менопауза: <9.5 mIU/ml

* Тези стойности са само НАСОЧВАЩИ – при всяка жена новата на ЧХГ могат да нарастват различно.

Т.е. 3 седмици след ПРМ, можеш да направиш тест.

# 5
благодаря момичета,но явно само заради любопитството ми не си заслужава,пък и времевата разлика между кръвния и уринарния е нищожна.да ви попитам пак,кога се появяват първите признаци на бремеността и напрегнатостта на гърдите задължителен признак ли е?

# 6
martin4o изчакай да видиш имаш ли закъснение на цикъла  Peace а за признаците при всеки е различно, при някой се появяват много рано, при други не
успех дано да се е получило  Peace

# 7
благодаря момичета,но явно само заради любопитството ми не си заслужава,пък и времевата разлика между кръвния и уринарния е нищожна.да ви попитам пак,кога се появяват първите признаци на бремеността и напрегнатостта на гърдите задължителен признак ли е?
Здравей. Наистина изчакай закъснението, няма смисъл преди това да правиш тест.
Относно признаците - вече имам едно дете, абсолютно никакви признаци не съм имала, нито болезнени гърди, нито прилошаване, абсолютно нищо.
И обратно - сега, всеки път преди цикъл, гърдите ми стават напрегнати и болезнени поне седмица преди да ми дойде.
Така че симптомите преди цикъл и по време на бременност (ако има такива) може да са абсолютно идентични.
Да не говорим, че в желанието за бебе приемаме всяка болежка или неразположение, че може да е симптом на бременност.
Някои жени наистина получават симптоми през много ранна бременност, което се дължи на промяна в хормоналните нива, но това важи също и ако по някаква причина ти се появи хормонален дисбаланс (без да си бременна) - ще усещаш същите неща, както при евентуална бременност.
Така че търпение....знам колко е трудно, но хубавите неща стават бавно.
Стискам палци да е станало бебчето:)

# 8
благодаря ви момичета за подкрепата и разбирането.ще изчакам,но като нямам никакви симптоми вземам малко да се отчайвам.ще се стегна и ще изчакам до края на месеца,без да си внушавам.решили сме ако и този пък се размине,да отидем вече в софия на изследвания.
лошото е ,че тази вечер си ударих единия пръст на крака и много ме боли.да се оправи до утре,защото не знам дали могат да ми направят снимка newsm78

# 9
  • Бургас
Не се вглеждай в признаци,може такива да няма и да си бременна,но си изчакай закъснението.

# 10
  • Пловдив
в Пловдив кръвния тест струва 15 лева,казаха ми, че се прави няколко дни след закъснението и е добре да са минали поне 2 часа от храненето

# 11
  • Сливен
Аз искам да попитам друго,не ми се прави друга тема,кога най-рано може да се направи тест за бременност,уринарен?

# 12
до колкото знам,в първия ден на евентуалния цикъл.

# 13
Аз искам да попитам друго,не ми се прави друга тема,кога най-рано може да се направи тест за бременност,уринарен?
Момичета, правите ли си изобщо труда да прочете, или чукча не читател, чукча писател??

В началото на темата има отговор на въпроса, че даже и в синьо е сложен, за да се откроява по-лесно, но явно и това не е достатъчно  Rolling Eyes

# 14
 Laughing Laughingтова ми хареса за чукча.а аз пак се връщам на темата за кръвния тест,защото вчера видях слабо розово течение,като преди цикъл,само че евентуалния ми цикъл е след 4-5 дена,още вечерта си измерих БТ,беше 37.3,а тази сутрин 37.1 и направо не знам какво да мисля.давам си сметка за силата на внушението,но все пак ми се ще да проверя.вие какво мислете?

Общи условия

Активация на акаунт