Отговори
# 600
  • някъде в България
Аз днес пак фалшива тревога писна ми вече  Twisted Evil.Вчера следобед като станах от сън получих силни болки като при цикъл и към гърба отиваше болката но като пих нош-пато и магнерича ме отпусна и дори пътувах малко. Днеска пак същата работа само дето не ме отпусна от лекарствата и дори напротив- почна едно страхотно гадене,корема ми твърд като камък и болки силни.Разхождах се из нас ама няма същото продължава,викам си ще звънна на моята докторка и ме прати при дежурната в частната.Отиваме и там така ме бръкна "дежурната" че събрах персонала наличния от викове.Мъжа ми да не ви казвам отвънка - имам само малко разкритие към момента,гледаха и бъбреците според тях единия бъбрек прави проблема.На мен ми е чудно малко понеже там болка не чувствам ама щом казват.Поискаха да остана в болницата за ноща но отказах и на ехото ме гледаха - бебо бил 3 кг Shocked кога стана толкова много чудна работа хич не се вързвам тоя път.Дежурната ми вика нищо чудно да ти почне родова дейност ама ако ми дойдеш с 7 см разкритие какво секцио ще ти правим Shocked.Незнам момичета много ми е объркано и уплашено.

# 601
  • София
Аз отива да си лягам ,дано тази нощ се наспя!
Лека ви нощ момичета и успех на тези които можеби ще тръгнат да раждат тази нощ!

# 602
Ей мами много сте бързи  Crazy Не сварвам да ви изчета  Whistling
Аз днес цял ден гладя и събирам багаж за болницата,да е готов и чака  Simple Smile
Няколко тъпи въпроса да задам,но нали ми е за пръв път и идея си нямам.
Та за бебко сложих-шише,биба,мокри кърпи и памперси.А от дрешките камизолки и ританки(по 2бр.),хавлия(малка и голяма),плюшено гащеризонче,чорапки,лигавник,ръкавички и шапка,боди,памучно гащеризонче-мислите ли че това е достатъчно?
А за мен-тоалетни принадлежности,хавлии(малка и голяма),чехли,мокри кърпи,бикини и в отделна торба еднократни чаршафи и лигнин.
Колко броя гащи горе-долу са необходими и да разделям ли моя багаж и на бебко в отделни чанти?Както написах лигнина и чаршафите умишлено са ми отделно.Благодаря,че ме изслушвате,но наистина съветите ви са полезни  Hug
А за килцата  ooooh! леле този 9м.какъв апетит имам не е  истна.До сега удържах положението а сега съм все с глава забита в хладилника,а какнтара как отчита  ooooh!

# 603
gala, ето:

Стерилизира 6 шишета за 2 минути
Побира до 6 шишета 260 мл Авент или 2 Помпи Авент и 2 шишета Авент
Побира се в повечето микровълнови фурни
 2 минути при 1100 0 1850 W, 4 минути при 850 - 1000 W, 6 минути при 500 - 800 W

Много благодаря   bouquet

# 604
vany666, взе ли списък от болницата в която ще раждаш? навсякъде искат различни неща - някои всичко дават, дори и нощниците, други искат всичко да се носи, различно е.

# 605
E.L. взех списък,ама той е толкова кратък(в смисъл не е написано подробно), че затова се чудя дали това което съм подготвила ще е достатъчно.
Списъка е това:
За родилката-лична карта,лигнин,еднократни чаршафи,лични принадлежности и направление за раждане
За бебето-памперси(12-14бр),дрешки(2-3 комплекта),мокри кърпи,хавлия
Това е написано само  newsm78

# 606
Vany666, миналата година аз раждах август месец, беше адска жега, но бебчо го обличах по-топличко - боди, ританки или гащички, и отгоре по едно комплектче ританки с жилетчица. Така ми казаха акушерките, когато попитах дали е облечен подходящо за новородено. Съвета ми е да си вземеш повечко дрешки, може да се измести памперса, да се опикае и наака, да си имаш. Няма да почнеш да переш в болницата я. Иначе за по-лесно, защото сутрин, като дойдат и казват: Давайте дрешките!, аз си направих няколко комплекта - боди, гащички, горно комплектче, чорапки и по един памперс, в няколко торбички1ки, мисля, че имах около 5-6 комплекта. Така направих аз, ти си прецени, давам просто съвет. И не си забравяй зарядното за телефона. Шише за бебето в Бургаската болница не ти трябва, те дават техни и държат на това. Вземи си повечко гащи за себе си, както и си носи и чаша и вилица и лъжица.Ако се сетя още нещо, ще пиша. Simple Smile

# 607
Ех, ама ми е топло... пак ще тека цяла нощ... възглавницата ми вече мухляса, направо...
Palmirka, мисля, че пусла на бебето ти е напълно нормален. Не че претендирам да разбирам много. Докато лежах в болницата ми мереха тоновете по 2 пъти на ден и когато бебето беше будно пулса му скачаше на 160 и повече, когато се разбуйства. И никога никой не ми е казал, че тези стойности не са в нормите, така че спокойно  Peace

Aila, имам един няколко въпроса към теб - кога е добре да се свърже човек с консултант по кърменето? Как става самата връзка - звъня на телефона, казвам си проблема и евентуално някой идва или как? Има ли как да се консултирам с някого преди да е възникнал проблема, например преди раждането? Може ли консултант да ме посети в болницата и да ми помогне с ранните моменти на кърменето? Знам, че може би е по-добре да питам в кърмаческия, но всъщност си мисля, че може отговорите ти тук да са от полза и за други.

# 608
  • у нас
видях много комплименти за косата Hug благодаря ви Hug, но самата ми коса беше по-гъста преди бременността Crazy представям си как ще съм като поопада  още малко след раждането ooooh!

детските сърдечни тонове нормално са 140 +/-20 но едно временно повишаване не е тревожно, понижението е друго... Rolling Eyes утре ще ви чета по-подробно Hug Hug Hug

# 609
elliii26 много ти  благодаря за съветите  Hug Ако се сетиш още нещо,ще се радвам да споделиш.Явно поне още няколко пъти ще преподреждам багажа  Mr. Green

# 610
  • София
Aila, имам един няколко въпроса към теб - кога е добре да се свърже човек с консултант по кърменето? Как става самата връзка - звъня на телефона, казвам си проблема и евентуално някой идва или как? Има ли как да се консултирам с някого преди да е възникнал проблема, например преди раждането? Може ли консултант да ме посети в болницата и да ми помогне с ранните моменти на кърменето? Знам, че може би е по-добре да питам в кърмаческия, но всъщност си мисля, че може отговорите ти тук да са от полза и за други.
  Здравей,
ако се притесняваш от нещо е най-добре колкото се може по-скоро да се свържеш с консултант по кърмене. По всяко разумно време може да се обадиш на нац.телефон на кабинета по кърмене към НАПК или на конкретен консултант, който е най-близо до квартала ви. Списъка може да се види от подписа ми. Съвети и помощ за кърменто може да ви окажат и консултантите от ЛЛЛ. В момента на нац.телефон на кабинета по кърмене към НАПК отговарям аз, като се редуваме колежките кой да го поема.
   Посещенията в болниците все още не са разрешени официално. Единствено веднъж месечно по време на лекциите или обучението в МД, доктор Попиванова ни разпределя по етажите в МД. Надяваме се скоро да може и през останалото време да имаме достъп. Все пак ако раждете в болница в която свижданията не са огрначени, каквито са мисля в Шейново, винаги някои от консултантите при нужда може да дойде в болницата като ваш приятел например. След изписването вече няма никакъв проблем ако след разговор по телефона се сметне за нужно да се уговори домашно посещение. При нужда можем да препратим и към доктор Попиванова в кабинета в МД за консултация.
   Подготовката за правилното поставяне на бебенцето на гърда, както и това колко пъти на ден трябва да хапва и колко да са изхожданията е една добра основа за успешен старт.
   Бих ви препоръчала следната статия за правилното поставяне на гърда, а тук може да видите и клипчета с трите основни пози
    Първите два дни, докато е само коластра бебенцето може да суче много често, като след идването на кърмата към трети ден да разреди кърменията. Важно е да има обаче минимум 8 кърмения за денонощие в началото за да се гарантира, че поема достатъчно мляко и гърдите получават нужната им стимулация. Ето тук може да прочетете за нормалното поведение на кърмачето през първите шест седмици.
    http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21140
    Обърнете внимание на количеството мокри и наакани памперса първите дни, те са сигурен показател дали бебето получава достатъчно кърма и дали кърменето се развива нормално.
    За гърдите бих ви препоръчвала, всеки път поне в началото да предлагате и двете гърди, след като бебето хубаво е изпразнило едната, едва тогава да предложите и втората. Ако то има нужда ще похапне и нея, ако не ще посуче един, два пъти и ще пусне. Няма нужда от рутинно изцеждане след кърмене. При слизането на кърмата, може да се налага известен период да изцеждате гърдата от която не е сукало бебето до облекчение, ако изпитвате дискфомфорт. Разбира се ако поради някаква причина бебето не може да суче или не суче ефективно е много важно да започнете редовно през три часа изцеждане и на двете гърди. Важно е стимулацията на гърдете да започне максимално скоро след ражденто, препоръчва се бебето да се постави на гърда до шест часа или поне първите 24 часа. Ако по някаква причина това не може да започне е хубаво още първото денонощие да започнете да цедите с помпа или на ръка. Ранната стимулация на гърдете, гарантира нормалното слизане на кърмата 2-3 ден, както и добро количество на млякото през периода на лактация.

# 611
А аз пък започнах да се чудя, дали трябва да се стимулира коластрата по някакъв начин, че тя сега хубаво си тече ,ама да не пресъхне  newsm78 и щях да ви питам дали се изцежда коластра ( сигурно е много тъп въпрос,но след като прочетох Щица установих,че аз нищо незнам за кърменето,а си мислех,че даваш и то си знае работата)

# 612
  • София
Добро утро!
аз съм от ранобуднитеднес май.Вече похапвам сладко а след мъничко и кафенце!
Таткото ни замина преди малко в командировка до петък и на мен ми е много тъжно  Cry !От много време не му се беше налагало да пътува за толкова дълго.
Относно кърменето ,мисля че всякаква подкрепа и инфо биха ни били полезни.В тази връзка обмислям да се свържа с консултант по кърмене на ЛЛЛ още преди да съм родила.

Имам въпрос към тези които са пазарували във Вис Виталис , дали при по-крупни покупки са склонни да правят отстъпки ?

# 613
  • София
Добро утро и от мен!

Много е тихичко тази сутрин, прилича ми на "затишие пред буря"  Mr. Green
Но, да видим новата седмица какво ще покаже.
За кърменето тепърва ще си задаваме въпроси и отговаряме, т.то предполагам че при всеки ще е различно. Добре, че има добри хора да помагат ...

# 614
Добро утро,

темата за кърменето наистина е много интересна и определено ще пада голяма дискусия по нея,особено като се сблъскаме очи в очи с проблема ( ако може да се нарече проблем  Mr. Green)

Имам въпрос към тези които са пазарували във Вис Виталис , дали при по-крупни покупки са склонни да правят отстъпки ?

аз и друг път съм го казвала- от всички магазини,в които ходих ( а не са малко) от този съм най-недоволна от обслужването ,а има и много мимичета ,които споделиха проблем в стоката ( ще ти пусна на лични)

Общи условия

Активация на акаунт