Отговори
# 585
Здравейте момичета.
Нямам време да ви изчета (но най-накрая успях), пък камо-ли да пиша.
Та накратко, докато Ема не се е събудила за хранене.
През нощта срещу 16ти ми изтекоха много неочаквано водите. Честно казано много се шашнах, че бебето ще излиза 20тина дни по-рано, макар че знаех че ще е голяма. Отидох да си взема душ и да си направя тоалет, та поне да си спестя стъргането  в болницата, а мъжа ми оправяше багажа, тъй като не беше готов Rolling Eyes. Та който не го е приготвил да побърза. Peace.В 3 часа през нощта ме приеха в Шейново, направиха ми преглед и си видя, че имам само 1см разкритие и за жалост бебето беше много високо (откъдето дойде и проблема с бавното ми раждане). Нямах и грам контракции. Предупредиха ме, че до обяд няма да родя, включиха ме на запис и ме пратиха да си почивам (от какво не знам  Laughing).Сутринта в 8 ч. ми сложиха хапче за предизвикване на родова дейност, ама файда никаква. Към 12ч. ги изнудих да ми направят клизма , за да съм спокойна, ако бебето реши да излезне. Към 14ч ме вкараха в предродилна и ме закотвиха с коланите за запис на тонове и ми включиха система окситоцин, която постоянно увеличаваха. И така си лежах до 20 ч (тези 6 часа направо ме побъркаха -почти само по гръб, затисната с колани и вече почнали контракции). За жалост бебето все не слизаше и това много бавеше нещата. Както и да е. В 20 ч се смениха смените. Тушираха ме, доспукаха водите и решиха да ме пуснат малко да се поразходя. След 40мин вече контракциите бяха нечовешки, пак ме вързаха с коланите и ми пуснаха системите и така за половин час изведнъж получих пълно разкритие, главата слезне надолу и с 4 напъна Ема най-накрая излезна. Направиха ми разрез на перинеума (не епизотомия , а надолу към дупето), та шиенето накрая беше малко неприятно. После ме наблюдаваха 1-2 часа и ме преместиха в стаята ми. Но в общи линии се чувствам много добре.
geryaleksandrova, аз също бях на антибиотик и бебка също и то 3 дни, заради възможната инфекция при изтекли води (както каза Tommelise).
За кърменето. На третия ден ми се напълниха гърдите и боляха нечовешки, а Ема напук заспиваше всеки път като я слагах да суче  #Cussing out) Следващия ден след като ни изписаха беше истински кошмар, тя не сучеше добре , а аз не можех да се изстискам. Та стигнах до помощта на Aila (която е консултант по кърмене и ми е съседка) и благодарение на нея се оправиха нещата, та сега я кърмя що-годе успешно и се надявам да продължи така. Но тя лично ме посъветва да си изстисквам гърдите на всяко хранене.
На всички родили мами, да им е честито. Бебенцата (които видях в  албумчето) са страхотни и много сладки. Да са живи и здрави.
Tommelise страхотен цвят на косата и си много сладка с това коремче (което на мен малко ми липсва  Embarassed)
Иначе някой ме беше питал по повод раждането в Шейново. Персонала е уникален (аз бях без избор на екип) Попаднах на 3 смени лекари и всичките без изключение бяха невероятни, с невероятно отношение към пациентите. Акушерките на етажа ни  (с изкл. на една кукувица )също бяха страхотни. Абе в общи линии ако ще раждам още (а май няма Grinning)пак ще е там. Peace

# 586
antonia,проблема може да ви идва от това ,че сте опънали дъното.Първо щракваш горе 4те страни и най-накрая дъното Peaceпробвай.Поне нашта е така,а тя е бертони.
точно така е, и ние докато му хванем цаката бая зор видяхме. трябва да следваш точно упътването.
точно и на мен ваничката ми е на дневен ред - гледам сте ги обсъждали. с лора имах голямо корито и пластмасово шезлонгче ,
отначало имах хавлиено на метална стойка, но за 2 седмици ръждяса  Shocked

но сега ми се иска да пробвам с анатомично и съм си харесала това http://bebcho.bg/gallery/item2432option6066_400.jpg, доста е мъничко и може да се закача и на стената. а като мине 7-8 месеца ще си ползвам голямото корито от лора.

за мамите с малки бани препоръчвам ето тези http://www.kolko.bg/bg/moni-treyd-7512-bg/p/1220079, съвсем компактни са, но ще стават до 1 год и после може и направо под душа.

но за сега нищо няма да взимам, първите 2-3 седмици ще се къпем под чешмата - така е най-лесно, а за после се надявам някой да се сети, че имам нужда от подаръци за бебето  Crazy
нарочно съм оставила някои неща некупени, че нали ще ме питат какво да ми подаряват - активна гимнастика, коритцето, муз. въртележка, дрънкалки и др. по- ниско бюджетни нещица.....

# 587
  • София
А, и да не забравя да кажа, Дани го храниха с Фризопеп в родилното по преценка на неонатолога, каза, че така избягваме сенсибилизирането за алергия със сигурност.

Данна, само да вметна, че това е най-гадното мляко, наред с Фризовом. Миналият път след като 1 месец се кърмихме и дохранвахме, последва към втория месец кански запек, и наред с коликите милото не можеше да се напъва. Даже клизва му правиха. И ни изписаха освен Дуфалак (за 1 месец) и лечебна храна. Съответно милото дете не я щеше ... и беше драма. Тогава и аз съм ги опитвала, та затова от опит да си кажа, че е отвратна. Но, да ти кажа, това пък може да е за добро да я дават в Родилното, за да може бебето пък да хареса повече майчиното мляко и да има ищях да си суче от нея. Знам ли, може  и грешно да разсъждавам. Thinking

diana.pd, тези столчета са много хубави, имаме такова от баткото. Наистина го слагах във ваната, и всяко къпане беше невероятна веселба. А и спокойно можеш да се обърнеш настрани, без да се притесняваш за обръщане и падане. Но, да ти кажа, това не е столче за новородено, а за след като детенце сяда стабилно. Цените им в момента варират от 36 лв. нагоре. А за тези, които нямат вана - моя приятелка го поставяше на пода в душ кабината и пак ставаше.  Peace
А за козметика не се притеснявай, моята ми дава почивки когато поискам. Аз също не изтрайвам по гръб и ми става лошо.

Gergan_ka
, и мен ме доядя направо за количката ти. Все си мислех, че ще ти я смени таз особа ... Гледай наистина да не се ядосваш много. От септември ще отвори Продавалника и мисля, че ще ти я грабнат като топъл хляб. Споко! А дотогава ако се наложи ще я поползваш малко  Peace

Tommelise
, цвета е страхотен, и таз прическа ... аз за да постигна този ефект бая ще седя с ролци, маша и подобни. По принцип ли ти е начупена косата? Моята е толкова права, че няма накъде повече ... Crossing Arms

# 588
Gergan_kaHug не се ядосвай, ще я продадеш. А тая не е ли съгласна да доплатиш за по-скъпа, в крайна сметка оборота е важен, ти не си искаш парите обратно, а само заменя.

# 589
geryaleksandrova  и аз съм дала на кантара  ignore2 от около месец и да ти кажа колкото повече време минава толкова повече се страхувам да погледна каква е ситуацията с килцата  Rolling Eyes

Аз също нямах коластра първата пременност, а после си имах доста кърма, сега пак нямам  Naughty
. Това според мен не е индикация за нищо.

# 590
  • София
Люляче, благодаря ти отговора!  Hug Моите зърна са добре оформени, но за всеки случай съм си взела протектори по-скоро като предпазна мярка срещу разраняване. Просто ще си купя от препаратите за миене на бебешки принадлежности и ще ги почиствам с тях.
Радвам се, че вие с малката Дара сте си у дома и се храните добре.  Simple Smile

Мирка, благодаря ти и на теб.   bouquet Ние живеем в нова кооперация (на 9 години), но сме на последния етаж, студената вода винаги е топла, трябва да я източвам дълго, доста е хлорирана и все ми се струва, че понамирисва на метални тръби. При всички случаи ще трябва да я изварявам, ако реша да давам от нея на бебето.

На мен ми подариха стерилизатор, имам едно шише за водичка (за всеки случай), купих 1 биберон-залъгалка, ще взема и помпа от една приятелка (която ще стерилизирам преди употреба). Настроила съм се да кърмя, но ми се иска да съм подготвена за всякакви ситуации. Купила съм и 1 кутия ХА АМ за болницата, ако ми поискат в родилното.

Някоя от вас, мами, ползвала ли е и ще ползва ли т. нар. компреси за кърмачки (NUK със сигурност имат такива)? До колкото знам, те трябва да се затоплят предварително. И пак се чудя дали това може да стане под течащата гореща вода в болницата? newsm78

Ваничка и стойка купихме (http://malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=6410&lang=1), както и подвижен пластмасов шезлонг, върху който мисля да слагам малка хавлийка да не се хлъзга бебето. Някоя от вас беше препоръчала препаратите на Surcare Sensitive http://surcare-bg.com/index.html (има ги и в Пикадили и в магазините за бебешки стоки) и мисля с тях да почиствам. Не бих си и помислила за Cif  или нещо подобно.

Остава ми да купя отделен кош за дрешките на бебо и евентуално, едно легенче, в което да пера дрешките му, ако не са се събрали за цяла пералня.

# 591
Здравейте  Hug
ЧЕСТИТО на всички мами    smile3525 newsm51 Да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват !!!!
Аз цяла седмица бях у мъжо ,там няма нет и се побърках  smile3511Само спя по цял ден ,гледам ТВ и откачих .Още нищо не съм приготвила  #Crazy Онзи ден имах високо кръвно 150/90 и вчера пак бях на запис на тонове ,че ми беше зле и доки каза "Сега,ако не ми харесат тоновете вадим бебето "  #Crazy е така се шашнах ,ама оказа се всичко беше ОК.Утре пак съм на запис ...Мисля ,че до края на следващата седмица ще съм родила  smile3534Направо едвам издържам вече.Едни настроения ме обхващат ,едно чудо  hahaha Не мога да спя и това е !
Не съм си купила гащи за родилното (то аз нищо не съм купила ) и си викам вчера ,докато лежах на запис "как ще ида да раждам без да имам гащи  newsm78" ужас  Joy
От утре почвам да се подготвям !
Няма да имам възможност да ви чета и да пиша редовно  smile3518
Пожелавам на всички леко раждане и здрави бебчета на финала  Hug Hug Hug

# 592
Антония и ние се видяхме в приключение с опъването на кошарката.
Днес решихме да я изперем,че да е готова и чистичка,но не можахме да я разпънем.То беше едно #Crazy #Crazy #Crazy newsm78 newsm78,направо за смях станахме.
Най-накрая викам ще видя дали няма да намеря някъкво упътване в нета и всичко стана много бързо и лесно.Намерих едно упътване на Бертони,а нашата Кангару,но стана.Голям кеф.

Последна редакция: нд, 22 авг 2010, 21:36 от sparkiii

# 593
Ох,момичета,такива бодежи имам отдолу,искам вече да раждам,много дълга ми се струва тази бременност Tired

# 594
 помощ консултирайте ме ...тай като чета з аразни тонове а моя доктор ен ме беше пращал до сега реших сама да ида...като сиплатих де оказа се обаче че докторката или акушерката не мовах д аразбера каква е вместо  да наблюдава жените с разкритиое в предродилна зала обръщаше и голчмо вном,ание на мен останах учудена...защо ли?
сега разборам тоновете ми са от 140  като зпаочнати почти се задържат на 160 като стигат до 190 нормално ли е..?? тя на няколко пъи дали съм пила кафе и дали съм спокойна.. аз кафе не пия  newsm78

# 595
зная,че нормални тонове са от 140- 160 , при мен до сега все са около 160-170 ,но никой не ми е казал,че не е добре.

По-добре обаче,ако Tommelise те консултира, тя е спеца  Wink

А и ти защо толкова бързаш с тези тонове,те се почват след 36 седмица , при повечето даже след 38  newsm78

# 596
  • Пловдив
Привет Simple Smile
Аз тъкмо се завръщам от последната почивка, преди Събитието Laughing Не мога да смогна да изчета всичко...
Със сигурност съм изпуснала много бебоци, да са живи и здрави и всичко лошо така да минава покрай тях Peace
Сега влизам в банята, че вече съм вир вода, а после ще Ви чета и ще се включа евентуално с коментар Hug

# 597
  • София
 Само набързо да се включа, че Ема наистина е голяма сладурана.
 А за това
Цитат
да се изтисквам на всяко кърмене
е съвета ми конкретно в тяхната сутиация, поради леките проблеми, които имаха в началото. Това е само временна мярка. При едно добре сучещо бебенце, пълни памперси, рутинното изцеждане след кърмене не е необходимо.  Simple Smile

# 598
  • София
Palmirka ,сигурна съм ,че ако имаше нещо обезпокоително лекарката щеше да ти каже нещо или да направи и друг преглед.За твое успокоение бих те посъветвала да се питаш лекар ,този който те следи примерно, дали са притеснителни тоновете.

# 599
зная,че нормални тонове са от 140- 160 , при мен до сега все са около 160-170 ,но никой не ми е казал,че не е добре.

По-добре обаче,ако Tommelise те консултира, тя е спеца  Wink

А и ти защо толкова бързаш с тези тонове,те се почват след 36 седмица , при повечето даже след 38  newsm78
ами не знам че съм избързала мн хор аходят от 7ми месец веднъж а днес миказаха браво че съм отияла един човек да се интересувал за себе си..и било хубаво всяка седмицва веднъж да се ходи на тонове последния месец newsm12

Общи условия

Активация на акаунт