Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват контракциите преди раждането и подготвителните контракции?
Каква е степента на зрялост на плацентата и какви са връзките й с контракциите?
Какво представляват контракциите по време на раждане и как протича физиологичното раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват контракциите преди раждането и подготвителните контракции?
Преди раждането контракциите могат да бъдат подготвителни, които не са болезнени или съвсем слабо болезнени и не водят до разширяване на шийката на матката. Когато започне раждането, контракциите са редовни, постeнно се засилва болката, скъсяват интервала между тях и удължават продължителността на всяка контракция.
-
Каква е степента на зрялост на плацентата и какви са връзките й с контракциите?
Степените на зрялост на плацентата са три: ранна (бременност), междинна (развитие на отделните и съставните части - островчета) и късна (презряла, калцирана, преносена бременност). Връзката с контракциите е, че подготвителните контракции не водят до разширяване на шийката на матката, докато контракциите при раждането са редовни и водят до разширяване на шийката на матката.
-
Какво представляват контракциите по време на раждане и как протича физиологичното раждане?
Когато започне раждането, контракциите се появяват на редовни интервали, като болката постепенно се засилва, намалява интервала между тях и удължава продължителността на всяка контракция. При физиологично раждане при първораждали се очаква 1 см разширение за 1 час, докато при второ бебе е 1,5-2 см на час. Важно е да избягвате безсмисленото висене в болницата и да се подготвяте за родилния дом с непокътнат околоплоден мехур.
-
Какви могат да бъдат причините за болки във влагалището, които изчезват след няколко минути?
-
Какво представлява зрелостта на плацентата и как се определя?
.В 3 часа през нощта ме приеха в Шейново, направиха ми преглед и си видя, че имам само 1см разкритие и за жалост бебето беше много високо (откъдето дойде и проблема с бавното ми раждане). Нямах и грам контракции. Предупредиха ме, че до обяд няма да родя, включиха ме на запис и ме пратиха да си почивам (от какво не знам
) Следващия ден след като ни изписаха беше истински кошмар, тя не сучеше добре , а аз не можех да се изстискам. Та стигнах до помощта на Aila (която е консултант по кърмене и ми е съседка) и благодарение на нея се оправиха нещата, та сега я кърмя що-годе успешно и се надявам да продължи така. Но тя лично ме посъветва да си изстисквам гърдите на всяко хранене.
)пак ще е там. 

не се ядосвай, ще я продадеш. А тая не е ли съгласна да доплатиш за по-скъпа, в крайна сметка оборота е важен, ти не си искаш парите обратно, а само заменя.
от около месец и да ти кажа колкото повече време минава толкова повече се страхувам да погледна каква е ситуацията с килцата 

Ние живеем в нова кооперация (на 9 години), но сме на последния етаж, студената вода винаги е топла, трябва да я източвам дълго, доста е хлорирана и все ми се струва, че понамирисва на метални тръби. При всички случаи ще трябва да я изварявам, ако реша да давам от нея на бебето. 
Да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват !!!!
Само спя по цял ден ,гледам ТВ и откачих .Още нищо не съм приготвила
Онзи ден имах високо кръвно 150/90 и вчера пак бях на запис на тонове ,че ми беше зле и доки каза "Сега,ако не ми харесат тоновете вадим бебето "
Направо едвам издържам вече.Едни настроения ме обхващат ,едно чудо
Не мога да спя и това е !