Пейпал - помощ! - 2-ра тема

• 51 147
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Адресът в Пейпал не можеш и не трябва да сменяш. Това е адресът, на който ти е регистрирана картата.
Ако пазаруваш в Ибей - там можеш да си смениш адресите.
В Ибей слагаш твоето име и адресът на превозвача и като Registration и като Primary Shipping Address.
Това гарантира, че няма да имаш проблем при наддаване, ако продавачът е сложил ограничение да продава само на регистрирани в Англия купувачи.
А това, какво пишат в обявите, че само на Пейпал адреси - не му обръщай внимание.

# 556
Извинете за тъпото питане ама ... Регистрирах се заради плащане към сайт но не ми се чакаше верификация и си платих с карта искам да си закрия профила в пейпал има ли начин

# 557
Да, има начин.
Но аз лично бих те посъветвала да изчакаш малко със закриването, докато си получиш платената стока.
Защото ако си закриеш акаунта, а не си получиш стоката, няма как да пуснеш диспут и да ти върнат парите. Можеш да си отвориш после нов акаунт, но той няма да има нищо общо със стария, с който си платила, и в него няма да се виждат по никакъв начин транзакциите. Това означава, че няма да можеш по никакъв начин да оспориш плащането.
Иначе начинът е следния:
Влизаш си в акаунта в PayPal.
Горе, на страницата клик на Profile.
После намираш колона Account Information
а в нея трябва да има Close Account
След това следваш стъпките. Не мога да ти кажа как е по-нататък, защото няма да си закривам акаунта. Simple Smile

# 558
Ясно но аз не съм платила през пейпал а с кредитна карта как ще предизвикам диспут

# 559
Не можеш да пуснеш диспут, ако не си платила през Пейпал.
Тази опция е само за плащания, извършени през системата на Пейпал.
Без верификация можеш да платиш сума до 100 евро.
Закрий си акаунта по описания по-горе начин и се моли, да няма проблем със стоката ти и сайтът да е достатъчно коректен.
Голямото преимущество на Пейпал е, че парите, които плащаш в сайтовете са един вид застраховани.
В случай, че не си получиш пратката, или тя не отговаря на описанието, винаги можеш да претендираш да ти върнат платената сума.
В 99% от случаите връщат пари.
Докато при директно плащане с карта няма такава опция.
Тогава единствените ти варианти са да се разбереш с търговеца или да оспориш транзакцията в банката.
За съжаление, в повечето случаи, това се оказва загубена кауза.
Разбира се, че има и коректни сайтове, които връщат парите без проблем, но не зная от кой си пазарувала.

# 560
ОХ,...извинявам се но пак съм с въпрос  Tired  От полето за добавяне на карти,прибавих  дебитната си карта,с която се регистрирах в сайта.Избрах Виза,но нямаше опция да избера дебитна/кредитна  и сега гледам мейл,че съм добавила кредитна карта което не е така!Това дали е проблем  ooooh!

# 561
Никакъв проблем не е.
След като ти е приел картата, значи всичко е ок.

# 562
Май съм най-активна в темата  Joy 
Днес ще пробвам да си купя нещо от Ибей и да си го платя сама  Rolling Eyes Понеже имам два акаунта/ с български адрес и с английски адрес/ , нали няма да е проблем и в двата да си плащам с една и съща регистрация в ПП или трябва да имам две различни? Thinking

# 563
Снощи платих през Пейпал. Не бях плащала от 24-ти ноември. Проверявайки баланса по сметката си обаче, ми излиза блокирана сума от 1 евро с дата 02,12,10г. Пак казвам, не съм плащала около тази дата. Сумата е блокирана от ПейПал, но пък не илиза никъде в баланса там, а и няма логика да фигурира. Идеи какво е станало? Въпросът ми е принципен, искам да си изясня случая.

# 564
Май съм най-активна в темата  Joy 
Днес ще пробвам да си купя нещо от Ибей и да си го платя сама  Rolling Eyes Понеже имам два акаунта/ с български адрес и с английски адрес/ , нали няма да е проблем и в двата да си плащам с една и съща регистрация в ПП или трябва да имам две различни? Thinking

За две различни регистрации в Пейпал ви трябват две абсолютно различни карти. Т.е можете да плащате с един акаунт и на двете регистрации в Ибей.
Но друго не ми е ясно - защо са ви две различни регистрации в Ибей, след като с една регистрация можете да имате много различни шипинг адреси?  newsm78 Така двете регистрации са ненужни. Просто, когато решите да пратите в БГ, сменяте адреса.

Снощи платих през Пейпал. Не бях плащала от 24-ти ноември. Проверявайки баланса по сметката си обаче, ми излиза блокирана сума от 1 евро с дата 02,12,10г. Пак казвам, не съм плащала около тази дата. Сумата е блокирана от ПейПал, но пък не илиза никъде в баланса там, а и няма логика да фигурира. Идеи какво е станало? Въпросът ми е принципен, искам да си изясня случая.

А случайно през изминалия месец ноември да си продала нещо?

# 565
Не, ползвам ПП само за плащане в Кравата и Фотобокс. Не продавам. Не знам дали няма значение това, че на 24-ти ноември е първото ми плащане в лири /във Фотобокс-а/ и то на сума под една лира. Да не би нещо с валутата да е свързано, знам ли?

# 566
  • София-Младост
Моля за помощ, че се чувствам като абориген...изобщо не успявам  да сменя курса, така че да ме таксува по курса на банката. То верно разликата е стотинки, но пък ... четох първата страница и следващите няколко, обаче явно проблема е предмониторен. Всъщност ако картата е левова тази смяна дали изобщо е възможна?

# 567
Ала-Бала, на коя банка ти е картата?
По стъпките, които Алекс е написала не ти ли излизат опциите???

Ако си на ПИБ, поне до преди време автоматично се таксуваше по техния курс, а не по курса на ПП.
 newsm78 Ти си направила поръчка и са ти обърнали парите по курса на ПП ли?

Вариант за немного скъпа проверка е да начериш нещо евтинко от някой китайски сайт 1-2 долара с БД и да го поръчаш, после гледаш в банкирането по какъв курс са ти го хванали и смяташ дали всико е наред с опциите Wink

# 568
  • София-Младост
Ала-Бала, на коя банка ти е картата?
По стъпките, които Алекс е написала не ти ли излизат опциите???

Ако си на ПИБ, поне до преди време автоматично се таксуваше по техния курс, а не по курса на ПП.
 newsm78 Ти си направила поръчка и са ти обърнали парите по курса на ПП ли?
На ПроКредит банк e.
Платих си аз и ми обръща парите по курс на ПП, а по стъпките на Алекс нещо не ми става ясно...влизам си в профил и гледам тук:
Financial Information

* Credit/Debit Cards
    * Bank Accounts
    * Currency Balances
    * Gifts and Discounts
    * My preapproved paymentsManage the automatic payments you send to merchants.
    * My Checkout Settings

Тя е писала избираш втората опция...* Bank Accounts ли има впредвид, защото като вляза там ме кара да попълвам 101 неща....

# 569
  • София...........
Здравейте:)
Момичета, ако си направя виртулна VIZA към ЦКБ мога ли нея да регистрирам в Пейпал и така да се разплащам?

Общи условия

Активация на акаунт