*От какво са съставени козметичните ни продукти?*

• 93 859
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • София
А този крем има ли го в аптеките?
За себорея съм ползвала какво ли не. Някои неща помагат, а други - не. В момента нямам проблеми, но все пак информацията е полезна, защото 100% излекуване няма.

# 586
CI, заинтригува ме тази фирма Биотрейд. Какво ти е мнението за слънцезащитните им кремове и репелента против комари и лосиона за след ухапване от насекоми?

# 587
Аз се интересувам от този серум против бръчки

Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester, Sodium- Potassium, Magnesium Gluconate, Pentapeptideamide-4

Благодаря!

# 588
Този продукт на Olay NIGHT RESURFACING ELIXIR(далеч съм от мисълта,че е еликсир Wink ) има ли нужните съставки ,за да се справи с петна от пъпки и изравняване на тена на лицето?
Water, Glycerin, Glycolic Acid, Sodium Hydroxide, Butylene Glycol, Hydroxyethylcellulose, Propylene Glycol, Panthenol (Pro-Vitamin B5), Palmitoyl Pentapeptide 4 (Amino-Peptide), Camellia Sinensis Leaf Extract (Green Tea), Vitis Vinifera Seed Extract (Grape), Allantoin, PEG 100 Stearate, Cellulose, Xanthan Gum, Cellulose Gum, Benzyl Alcohol, Titanium Dioxide, Mica, Iron Oxides

# 589
  • Пловдив
Какво ще рече себорея?
Моля те сподели кои са БГ вариантите на това кремче, защото трябва да призная, че ми се отразява чудесно на акнето  Praynig
А чак от Индия го поръчвам.
А какво е хомеопатичното не знам, така пише, ето го:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170607389161
Peace Ако искаш, ще ти подаря 1 опаковка - произведен 07.2010 - годен 36 месеца. Аз купих 2 от същата продавачка, но дъщеря ми използва малко от 1-вия и след това си намери точната (според нея) дерматоложка и маже само каквото тя й препоръчва  Simple Smile

# 590
  • София (Възраждане)
Извинете ме, ако е обсъждано, включвам се много късно в темата, искам да попитам за ето тези сапуни http://www.chandrikasoaps.com/ChandV01/products/, съдържат сода каустик. Знам че тази суровина е традиционна за производство на сапун, но вредна ли е?

# 591
Здравейте, може ли едно мнение за този шампоан:

aqua, sodium myreth sulfate, cocamidopropyl betaine, coco-glucoside, glyceryl oleate, sodium laureth sulfate, glycol stearate, cocamide dea, rosmarinus officinalis extract, aloe barbadensis extract, allium ursnum extract, arctium lappa extract, panthenol, niacinamide, polyquaternium-10, glycerin, glycoprotenis, peg-18 glyceryl oleate/cocoate, tetrasodium edta, methylchloroisothiazolinone, methyllisothiazolinone, parfum.

Tрябва да помага за косопад - би трябвало да съдържа аминокиселини съдържащи сяра (цистин и метионин) и въглеродни мастни киселини.. има ли ги? Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 22:07 от Фльор

# 592
Включвам се и аз в темата.

От около 2 години ползвам био козметика и съм изчела доста по темата. Аз имам алергии, а сина ми - десетки пъти повече + астма. Но като изключим алергиите, основната ми мотивация е, да не слагам върху кожата си това, което не бих сложила в устата си  Naughty

Цялото ни семейство ползва много био козметични продукти - декоративна козметика, бяла козметика, препарати за пране и почистване ..., така че мога да изказвам личното си мнение за отделните продукти и марки, ако някой иска да пита нещо за конкретен продукт.

Мога да кажа най-общо, че ако искате да не си вредите с козметиката, която ползвате, то тя трябва да е био сертифицирана.
Трябва да има отпечатано лого на сертификата върху опаковката. Сертификатите са общо 5-6 вида и ако няма картинка на някой от тях върху опаковката, значи продукта не е био. За по-сигурно можете да проверявате и в сайтовете на самите сертифициращи компании дали тази марка присъства там.

Описаните съставки върху етикетите не винаги са достатъчна гаранция, че продукта не вреди или че е био. Спекулира се много с думите "Био", "Еко", "Натурална", "Био съставки" .... Последното не означава, че продукта като цяло е био, а само, че някои от съставките му са био, но те може да са ена 10% например, а изискването за био продукт е да има минимум 70% био съставки.
Има десетки трикове да се промени начина на изписване на дадена съставка или тя дори да не се изпише, според различните директиви на отделните държави. Така че - да, четете етикетите внимателно, но и търсете сертификата.

Ето една много полезна статия кои са био сертификатите: http://www.-spam120-/news/91/h1-class-pos-title-style-text-align … span-span-h1.html

# 593
  • София
Lulova, благодаря за включването. От известно време ползвам козметиката за лице на Фитокод, които нямат претенции за био, но се чувствам добре. По-интересно ми е, обаче, отношението ти към Alverde, силно разпространени в магазини DM, които имат и претенции за натурална(=био) козметика.
Връщам се за редакция с въпроса:
Lulova, с какво боядисваш косата си (ако изобщо го правиш Embarassed)?

Последна редакция: чт, 21 юли 2011, 07:05 от bodra

# 594
Здравейте! Колебая се между два слънцезащитни крема за детето
Това е първият Avene Thermal Spring Water. Octocrylene. C12-15 Alkyl Benzoate. Butylene Glycol. Dimethicone. Disopropyl Adipate. Methylene. Bis-Benzotriazolyl. Tetra Methybutylphenol. Cyclomethicone. Water (Aqua).Titanium Dioxide. Butyl Methoxydibenzoylmethane. Bis-Ethylhexyloxphenol.Methoxyphenyl Triazine.  Glyceryl Stearate.Peg-100 Stearate Potassium Cetyl Phosphate. Pvp/Eicosene. Copolymer.Caprylic/Capric Triglyceride. Caprylic/Capric Glycol Decyl Glucoside. Dimethiconol. Disodium Edta. Fragrance (Parfum). Glyceryl Behenate. Glyceryl Dibehenate. Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloydimethyl Taurate Copolymer. Isohexadecane. Polysorbate 60. Propylene Glycol. Silica. Sorbic Acid. Sorbitanisostearate. Stearyl Alcohol Tocopheryl. Glucoside. Tribehenin. Xanthan Gum.
А това вторият, но на него не пише, че е детски - Avene Thermal Spring Water. Titanium Dioxide. Isodecyl. Neopentanoate. Triethylhexanoin. C12-15 Alkyl Benzoate. Cyclomethicone. C30-45 Alkyl Methicone. Glycerin. Polyglyceryl-4 Isostearate. Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone. Hexyl Laurate. Alumina. Water (Aqua). Stearic Acid. Caprylic/Capric Triglyceride. Caprylyl Glycol. Disodium Edta. Iron Oxides (Cl 77492). Iron Oxides (Cl 77491). Octyldodecanol. Silica Dimethyl Silylate. Sodium Chloride. Sodium Myristoyl Glutamate. Sorbic Acid. Tocopheryl Glucoside. Triethoxycaprylylsilane. Xanthan Gum. Tetradibutyl Pentaerithrityl Hydroxyhydrocinnamate.
Първият има ли химични филтри?

# 595

От около 2 години ползвам био козметика и съм изчела доста по темата. Аз имам алергии, а сина ми - десетки пъти повече + астма. Но като изключим алергиите, основната ми мотивация е, да не слагам върху кожата си това, което не бих сложила в устата си  Naughty

Цялото ни семейство ползва много био козметични продукти - декоративна козметика, бяла козметика, препарати за пране и почистване ..., така че мога да изказвам личното си мнение за отделните продукти и марки, ако някой иска да пита нещо за конкретен продукт.

Мога да кажа най-общо, че ако искате да не си вредите с козметиката, която ползвате, то тя трябва да е био сертифицирана.
Трябва да има отпечатано лого на сертификата върху опаковката. Сертификатите са общо 5-6 вида и ако няма картинка на някой от тях върху опаковката, значи продукта не е био. За по-сигурно можете да проверявате и в сайтовете на самите сертифициращи компании дали тази марка присъства там.

Описаните съставки върху етикетите не винаги са достатъчна гаранция, че продукта не вреди или че е био. Спекулира се много с думите "Био", "Еко", "Натурална", "Био съставки" .... Последното не означава, че продукта като цяло е био, а само, че някои от съставките му са био, но те може да са ена 10% например, а изискването за био продукт е да има минимум 70% био съставки.
Има десетки трикове да се промени начина на изписване на дадена съставка или тя дори да не се изпише, според различните директиви на отделните държави. Така че - да, четете етикетите внимателно, но и търсете сертификата.

Ето една много полезна статия кои са био сертификатите: http://www.-spam120-/news/91/h1-class-pos-title-style-text-align … span-span-h1.html
Здравейте. Мисля, че изказвате крайно мнение. Основното изискване към козметичните продукти е те да са безвредни и безопасни. ..и те са такива. Друг е въпроса колко са полезни и ефективни...Това за сертификацията също е под голяма питанка. Всичко опира до морала, опита и възможностите на производителя и грамостността на клиента- да избере своя продукт.

# 596
FDA, аз не изказвам крайно мнения, а цитирам факти. Доказано е, че съставките в конвенционалната козметика са вредни и то не от мен.
Не съм производител, за да защитавам био продуктите  Naughty и все още не се занимавам с търговия на био продукти - т.е. нямам никаква лична мотивация да хваля био продуктите като цяло или пък конкретна марка. Доколкото видях Вие се занимате именно с PhytoCode и може би това Ви е накарало да се почувствате лично засегната от поста ми, но аз не нападам нито Вашата марка, нито друга.

Надявам се скоро да стана вносител, тъй като имам такива мечти, но когато някога това стане факт, ще се похваля  Praynig

Естествено не всеки, който ползва конвенционална козметика ще се разболее от рак и естествено, че всеки един продукт, щом е на пазара се придържа към някакви норми и закони, в които е указано до каква степен е допустимо да се съдържа дадена съставка.

Ето тук достъпно и кратко са описани как действат на организма ни съставките в конвенционалната козметика: http://www.-spam120-/page/14/zashto-bio.html

НО когато имаме информиран избор и можем да се предпазим от вредни фактори и съставки, е добре да го направим, особено, когато ежедневието ни с всеки изминал ден става все по-претъпкано с химия, ГМО, радиация, електромагнитна радиация.

bodra, за двете марки, за които ме питаш не знам нищо. Ако имат био сертификат - значи са био. Щом се чувстваш добре от употребата на даден продукт - избора е твой дали да го ползваш или не.

Това, което мога да кажа е, че натурална козметика НЕ е равна на био. Основната ми дейност, с която се занимавам се с разработката на комуникационни стратегии. Правих презентация за мой клиент - вносител на био козметика, от който разбрах за първи път подробносите.
Ще цитирам:
“Натурални” означава субстанции, които са добити директно от природата – растителни масла, екстракти, минерали, вода и други.

“Органични” или “Био” означава субстанции добити от растения отгледани в специализирани биоферми и сертифицирани от съответния контролиращ орган.

“Идентични с натуралните” означава субстанции, които са синтезирани  по химичен път, но молекулата им копира тази на естественото съединение. Например химично синтезирания витaмин C.

“Синтетични” означава субстанции синтезирани по химичен път, най-често от производни на петрола.

Боядисвам се мноооого. На 34 г. съм, но от рано имам бели коси, които се утроиха в резултат на тежко тримесечно боледуване на моето съкровище през 2009 г. с последствия до днес.
Ползвам тази био боя: http://www.-spam120-/product/1729/logona-rastitelni-boi-za-kosa-na-prah.html
Първо ползвах другата, но една продавачка ме светна, че не си струва да давам 10 лв. повече за кремообразна, при положение, че тази на прах мога да си я забъркам лесно сама. Посъветма ме да използвам черен чай.
Минусът на био боята е, че хваща бавно и трябва да се стои дълго - 3-4 часа и косата да се държи на топло. Аз покривам с найлони и хавлии и от време на време затоплям със сешоар.
Аз бях с много пластове обикновена боя и ми отне време да я "отстранявам" с това: http://www.-spam120-/product/1732/logona-kolor-plyus-podgotovka- … etirana-kosa.html и да чакам да поизрасте.

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 23:30 от Lulova

# 597
Трябва много да се внимава с четенето:
http://www.-spam120-/page/14/zashto-bio.html
пример1
Алкохол
 Алкохолът дразни и изсушава кожата и я прави уязвима от бактерии, плесени и вируси. Може да предизвика появата на кафяви петна по кожата, както и преждевременно стареене. Не се използва в Organic козметичните продукти
Мадара(сертифицирана козметика)http://madaracosmetics.bg/bg/ecoface/step3/deep-moisture-cream/
 Алкохола е на 3 позиция
Aqua, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil*, Alcohol, Rosa Damascena (Rose) Distillate*, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Glycerin*, Cetearyl Alcohol, Theobroma Cacao Seed (Cocoa) Butter*, Titanium Dioxide (CI 77891)***, Algae Extract, Avena Sativa (Oat) Extract*, Cetearyl Glucoside, Rosa Canina (Rose Hip) Extract*, Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn Berry) Extract*, Plantago Major (Plantain Leaf) Extract*, Capryloyl Glycine, Stearic Acid, Mica (CI 77019)***, Sodium Hyaluronate, Xantan Gum, Potassium Hydroxide***, Aroma**, Citral**, Eugenol**, Limonene**, Linalool**

пример 2
Емулгатори
 Всеки козметичен продукт, който съдържа съставки на водна и на маслена основа, се нуждае от емулгатор (например Carbomer 941). Карбомера не е емулгатор , а единствено сгъстител и това е извесно от средата на миналия век..

Разбирам колко ви е трудно да изберете, когато всеки пише , пише...Доверете се на себе си...

# 598
FDA, аз не изказвам крайно мнения, а цитирам факти. Доказано е, че съставките в конвенционалната козметика са вредни и то не от мен.
Не съм производител, за да защитавам био продуктите  Naughty и все още не се занимавам с търговия на био продукти - т.е. нямам никаква лична мотивация да хваля био продуктите като цяло или пък конкретна марка. Доколкото видях Вие се занимате именно с PhytoCode и може би това Ви е накарало да се почувствате лично засегната от поста ми, но аз не нападам нито Вашата марка, нито друга
Следователно би трябвало да знаеш, че Фитокод е натурална козметика, т.е. по твоята логика FDA би трябвало да приветства с две ръце твоя пост, но всъщност истината е съвсем различна, както и колежката е добавила.

# 599

От около 2 години ползвам био козметика и съм изчела доста по темата. Аз имам алергии, а сина ми - десетки пъти повече + астма. Но като изключим алергиите, основната ми мотивация е, да не слагам върху кожата си това, което не бих сложила в устата си  Naughty

Това не е вярно-пример-споменатата "Мадара био"-сертифицирана от Екосерт,в някои от продуктите органик съставките са под 10%-и не е само тя де.За алкохола да не говорим...

Общи условия

Активация на акаунт