Чакам есента с черпак в ръка

  • 25 239
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • София
  • Мнения: 1 735
Ама така в големия гювеч не ви ли се получават зеленчуците като варени? Моите така стават едни меки и разкашкани, а вкъщи обичаме запечени и съответно гювеч не мога да сготвя Sad
Аз като готвя в големия гювеч преди това запържвам месото,лука и морковите.Само картофите ги слагам направо.И винаги последните примерно около 30мин го оставям отворен,да се запече.

# 196
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
Аз помня, че от една ябълка настъргана и изстискана съм вадила около 60 мл сок, понякога и повече.

# 197
  • Мнения: 1 194
Ама така в големия гювеч не ви ли се получават зеленчуците като варени? Моите така стават едни меки и разкашкани, а вкъщи обичаме запечени и съответно гювеч не мога да сготвя Sad
Аз като готвя в големия гювеч преди това запържвам месото,лука и морковите.Само картофите ги слагам направо.И винаги последните примерно около 30мин го оставям отворен,да се запече.

И аз така Peace Сега отивам да накупя малко зеленчук за гИвеча.

# 198
  • Мнения: 7 947
Ама така в големия гювеч не ви ли се получават зеленчуците като варени? Моите така стават едни меки и разкашкани, а вкъщи обичаме запечени и съответно гювеч не мога да сготвя Sad
Е то гювеч се прави по доста начини и с различни продукти. Аз го правя така: задушавам лук, морков, чушка/ако имам бамя, зелен фасул, грах и тн/, сипвам дом.пюре, размито с вода около една чаша, оставям да поври, докато се сгъсти, после пускам да се объркат картофите, нарязани на кубчета по-едри, постоява още 5-6 минути на котлона. Изсипвам всичко в тава и пека на силна фурна. Често прибавям отделно запържени хапки свинско или пилешко към тавата.

# 199
  • София
  • Мнения: 6 308
Нищо не запържвам, нищо не задушавам предварително, когато готвя гювеч. Абсолютно всичко, дори и доматите, слагам наведнъж. Режа ги на по-едро.  Wink  Така е по рецепта. Когато се пекат на слаба фурна и на края се махне капака, остават само на мазнина. Не добавям допълнително вода. Ако в зеленчуковата смес преобладават сочните зеленчуци /напр. домати и патладжан/, махам капака по-рано.
 Hug  Мрън, ако в гювеча не става гювеч, то къде тогава?   Grinning  Не съм опитвала в малки гюведжета, но не се сещам за причина да не стане.

# 200
  • Мнения: 6 512
И аз като готвя гювеч избягвам да цапам други съдове.

# 201
  • Мнения: 348
Мхм, явно не трябва да добавям вода, там ми е грешката  Embarassed

# 202
  • Мнения: 2 467
Ние имаме от вчерашното ядене и днес няма да се потим около котлоните. Малката мрънкоти за супичка, но ще посетим някое от околните ресторантчета.

# 203
  • Мнения: 7 947
Мрънка за супичка - леле, завиждам ти направо  ooooh!
Моят юнак никога не е мрънкал за нещо подобно...

# 204
  • Мнения: 2 467
Много обича супи. Основно пилешка и крем картофена. Да са живи и здрави готвачите на ресторантчетата около нас.  Доста често ги посещаваме по повода.

# 205
  • Мнения: 7 947
Много обича супи. Основно пилешка и крем картофена. Да са живи и здрави готвачите на ресторантчетата около нас.  Доста често ги посещаваме по повода.
Браво!!!
Аз също преди доста му поръчвах супи навън...но в един момент какво стана - в супите блъскат оцет, много подправки, за да ги овкусят и той отказа да ги яде. Оттогава сме на пържени картофки със сирене и кюфтета. Истината е, че той по принцип не е много ящен, има неща, които си обича и аз гледам тях да готвя - да съм сигурна, че ще си хапне с кеф.
Сега е при баба си и на мен ми е по-лесничко.
Днес мисля да нарежа остатъците от едно пиле на парченца и да ги направя с картофи и домати на котлона. Тоива е мой вид яхния, която се тачи у нас и е доста лесно за приготвяне.

# 206
  • Мнения: 348
viliko, я дай това лесното с картофите и доматите, че у нас често има остатъци от пиле.

# 207
  • Мнения: 12 722
Браво!!!
Аз също преди доста му поръчвах супи навън...но в един момент какво стана - в супите блъскат оцет, много подправки, за да ги овкусят

Те това го правят, за да не личи, че е вкиснала. 
И у нас супа е мръсна дума, та аз съм принудена да си поръчвам по ресторантчета.

# 208
  • Мнения: 7 947
viliko, я дай това лесното с картофите и доматите, че у нас често има остатъци от пиле.

Значи задушавам лук, после сипвам домати/дом.пюре, разредени с вода и о ставям да ври 6-7 минути. Доливам вода до горе на тенджерата, като заври - пускам вътре пилешките парчета и картофите и...чакам - ври около 20-30 минути, понякога доливам вода - докато се разварят картофите. Накрая чубрица, сол и...готово. Става гъстичко - поне аз така чакам да стане.

# 209
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
У нас супи се ядат чат-пат, ето снощи за 20 мин. им спретнах копривената чорба, че и малко пушен бекон и сложих за разкош Crazy Не знам как ще се преборя с пиците, обаче Tired Ако има едно лесно, и двете ми деца ще живеят само на пица и спагети Rolling Eyes Снощи, като се тръшна дребната пица, та пица Crossing Arms В 9 часа вечерта и пица правих Tired

Общи условия

Активация на акаунт