Цветолечението на д-р Бах - 4

• 69 403
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Spirit забравих и за 6 Cherry plum съм с резерви - не е нужно да се успокоява - освен ако не е избухлив. Ти не спомена нещо такова. Детето трябва да се научи да се изразява, да е гъвкав, адаптивен, а не да се сдържа.

# 31
Моля ви,дайте идея какво да забъркам на моето дете...Проблема е,че все още не знам от какво е провокиран неговия проблем.

С две думи ситуацията е следната-отказва да ходи по голяма нужда. Tired Мисля,че всичко започна от ДГ,но мислехме,че е просто каприз,докато проблема не се задълбочи толкова,че вече два пъти лежахме в болница.Детето е направо задръстено,днес ни изписаха,но оттук нататък незнам.Нашата докторка/хомеопат/ се завръща чак на 13-ти,а час за психолог имаме чак за 28-ми.Ясно ми е,че проблема е психически,но наистина вече ще се #Crazy  Просто отказва да го направи и това е.

Предложения,насоки,съвети-всичко приемам....

Spirit, докато се изяснят психическите причини, помисли дали няма да е по-добре да "целиш" преодоляването на самия запек ...

Ако имаш RR крем, можеш да мажеш корема

Clematis и Mustard - когато отделителният процес е забавен
Ако изпражненията са много твърди - Rock Water
Ако изпражненията са много сухи  -  Water Violet
Общо при втвърдяване; закоравяване  -  Vine

* * *
Пречистващи есенции, със слабително действие при запек (според характера):   Centaury, Clematis, Crab Apple, Hornbeam, Larch, Olive, Wild Rose

Това е от любимия ми реперториум, а и мамите също са ти дали добри насоки   

# 32
Искам да благодаря на момичетата, които ми помогнаха с избора на "моята" комбинация. Вече съм и собственичка на такава - поръчах я от тук http://aspenbg.com/index.php?cPath=30

Чудя се дали да изчакам до утре сутрин , за да ги започна, или мога да ги взема още сега.
и по кой от методите да процедирам - директно в устата по 4 капки, или да ги капя във водата или чая си ?

п.п взех си разбира се и Rescue Remedy

# 33
Честито   Hug
Аз си ги капя под езика на гладно и изчаквам малко,преди да преглътна Simple Smile
Някои си накапват дневната доза в шишенце и си пият през деня.Както ти иска душата Simple Smile)

# 34
и в обувките да ги капнеш,и да си ги натриеш в кожата като парфюм-пак ще действат  Grinning

# 35
  • София
Да попитам и аз за дозата. Направих днес на моята девойка комбинация за градината - honeysuckle, walnut, red chestnut и chicory. Разредих я само с вода, като на около 10 мл вода капнах по 2 капки от всяка есенция, т.е. 1/2 от дозата за 20 мл шишенце, както прочетох тук. Сега обаче забелязах, че в упътването към капките пише, че на 1 шишенце се капват по 2 капки от есенция, т.е. аз съм сложила 2 пъти повече. Отделно не съм сигурна че й давам точно по 4 капки, защото шишето ми не е с гумен капкомер. Та се чудя всъщност кой е верния метод и изобщо има ли значение количеството. Все пак тези есенции влияят на енергийно ниво и дозата не би трябвало да е определяща. Но като начинаещ в материята искам да попитам за вашето мнение.
Също така, може би е съвпадение, но днес цял ден беше в особено настроение - мрънкаше и хленчеше за всяко нещо и докато друг път се заиграва и сама, сега нон-стоп беше залепена за мен и искаше постоянно да се занимавам с нея и да й обръщам внимание. Замислих се дали е възможно това да е реакция от капките, макар и за толкова кратък прием.
И последен въпрос - към тази комбинация нали мога да прибавя и Рескю Ремеди за първата седмица в градината, а после да продължа пак само с тези 4 есенции или евентуално да прибавя още някоя, примерно Mimulus ако тръгва сутрин със страх, или Holly, като се роди бебчо.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 22:48 от *Мирка*

# 36
Взех от комбинацията 2 пъти х 4 капки днес , директно в устата
От 19 ч. чувствам някаква превъзбуда, ужасно съм енергична, откакто съм се прибрала свърших толкова работа, която отлагам, не мога да стоя на едно място, имам чувството, че имам и сърцебиене ( но от хашимото го получавам отвреме навреме )
въобще не знам как ще заспя Rolling Eyes,
дали това е "лечебна криза" newsm78

Последна редакция: пт, 03 сеп 2010, 01:00 от Casual

# 37
Момичета,много,много,много Ви благодаря Hug
За помоща и за това,че се отзовахте веднага.

Здраве ви пожелавам на всички Hug  bouquet Heart Eyes

# 38
Взех от комбинацията 2 пъти х 4 капки днес , директно в устата
От 19 ч. чувствам някаква превъзбуда, ужасно съм енергична, откакто съм се прибрала свърших толкова работа, която отлагам, не мога да стоя на едно място, имам чувството, че имам и сърцебиене ( но от хашимото го получавам отвреме навреме )
въобще не знам как ще заспя Rolling Eyes,
дали това е "лечебна криза" newsm78

Надявам се си спала добре въпреки твоите притеснения.Вероятно е това да е така наречената лечебна криза.Действат чудесно.Пий ги днес като капки за криза.Описано е в листовката.Утре продължи по обичайният прием 4х4капки/дн.

# 39
Мерси за отговора.
Трудно заспах, в ранните часове, но иначе си поспах.
Разредих ги сега във вода.

Някой от вас пробвал ли е капките в/у домашен любимец ?
Отиваме на почивка, и се налага да оставим кучето при майка ми, само че той хич не я слуша, когато излизат на разходка. Изключително енергично и силно куче е, а тя е на възраст вече и той буквално я влачи след себе си. Ако го пусне без каишка, докато не реши , че се е разходил не се връща при нея.    Confused
Има ли начин да я улесня, чрез капките ?
Още не съм си набавила всички есенции. В момента имам РР и спрей за релаксация  Grinning

# 40
Мерси за отговора.
Трудно заспах, в ранните часове, но иначе си поспах.
Разредих ги сега във вода.

Някой от вас пробвал ли е капките в/у домашен любимец ?

Отиваме на почивка, и се налага да оставим кучето при майка ми, само че той хич не я слуша, когато излизат на разходка. Изключително енергично и силно куче е, а тя е на възраст вече и той буквално я влачи след себе си. Ако го пусне без каишка, докато не реши , че се е разходил не се връща при нея.    Confused
Има ли начин да я улесня, чрез капките ?
Още не съм си набавила всички есенции. В момента имам РР и спрей за релаксация  Grinning
Баховата терапия успешно се прилага както при хора така и при животни и разстения.Можеш спокойно да направиш някаква комбинация за твоя домашен любимец.На прима виста се сещам за Vervain+Heather
 и евентуално Red chestnut ако тъгува за теб и те търси до като те няма.

# 41
  • на брега на морето
Момичета, и аз имам въпрос за домашен любимец - канарче. Има подагра и дясното му краче е много подуто, възпалено и болезнено. Трети ден го държи свит и стои само на здравото, храни се малко и пие водичка съвсем мъничко. Говорила съм с моя ветеринар, спазвам стриктно наставленията му, но изглежда канарчето има криза. Дали не мога да му помогна с капките и какви да бъдат, каква комбинация? Някой правил ли е това за птиченце?

# 42
Момичета, и аз имам въпрос за домашен любимец - канарче. Има подагра и дясното му краче е много подуто, възпалено и болезнено. Трети ден го държи свит и стои само на здравото, храни се малко и пие водичка съвсем мъничко. Говорила съм с моя ветеринар, спазвам стриктно наставленията му, но изглежда канарчето има криза. Дали не мога да му помогна с капките и какви да бъдат, каква комбинация? Някой правил ли е това за птиченце?

RR; също, ако имаш крема - намажи крачето; 

Crab Apple - за пречистване
Impatiens - дава се при възпаления
Willow и евентуално Agrimony

Аз бих капнала 1-2 капки RR направо от концентрата, а с останалите - в 20 ml по 1-2 капки и от това - по 2-3 капки във водата му. Щом пие съвсем малко вода, може би ще стане и да го пръскаш   

# 43
  • на брега на морето
Благодарности! newsm76

# 44
Имам и аз въпрос. Голямата ми дъщеря ще бъде първи клас. Не се вълнува особено, за разлика от мен Crazy, но си мисля, че като започне ще й е трудно. В момента й давам: 9.Clematis, 12. Gentian , 14. Heather , 20. Mimulus ,  21. Mustard . Дали да прибавя нещо? И дали тази комбинация е подходяща, в смисъл помежду си дали се комбинират добре цветята?

Общи условия

Активация на акаунт