Цветолечението на д-р Бах - 4

• 70 117
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Възможно ли е успоредно с избраната комбинация, да се приема и друга есенция самостоятелно при нужда?

# 481
някой от наскоро поръчвалите есенции от Пашкулев,дали има списъка с постбахови?
интересувам се ,дали има есенция от бъз?

# 482
Какъв според вас ще е ефекта от следните две комбинации:
- слабонога, камшик, червен кантарион
- рескю, нокът

# 483
сигурно ще е полезно - новият сайт на Д-р Пашкулев
http://www.dpashkulev.info/

темида,при обратно броене не знам как ще се получи точна картина Peace
най-добре- дай търсените ефекти за съответните дефекти,а пък всеки според опита си ,ще предложи  цветни комбинации Hug

# 484
сигурно ще е полезно - новият сайт на Д-р Пашкулев
http://www.dpashkulev.info/

bouquet

# 485
  • В сънния Люлин, прибулен...
Здравейте! Спешно ми е нужна комбинация за дете на 2 г. и 11 м., което ще тръгва на детска градина, започва след примерно 20 дни.
Детето има въпиющи социални потребности, свързани с връстници, не казва, че не иска да ходи, но все пита дали ще ходим двамата (има предвид, и аз да оставам с него). Казвам му, че ще го водя и ще го вземам и че ще остава там и без мен и че няма да иска да си тръгва. Детето започва вкъщи да проявява физическа агресия (закономерно за възрастта) като инициатор, но в ДГ ще е най-малкият и предчувствам драматизма на набития, виновен синковец.
Той имаше наскоро много тежка криза на привързаността. Нещата в последно време са силно смекчени.
Допълнителен въпрос - за колко време смятате, че комбинацията реално ще проработи?

Да споделя и нещо относно есенциите, ама не ми се смейте, звучи доста налудничаво. Дадох на хлапето първия в живота ни пастил Рескю. Държеше да го подържи в ръчичка, преди да го лапне. И се успокои още преди да го е лапнал.
Сега активно чета за есенциите и забелязвам  Embarassed че състоянието ми се променя. Действително осъзнаването, погледа "отстрани" сами по себе си имат терапевтична стойност. Но пък аз асоциирам и с това, че се препоръчва да се съзерцават картинки на цветовете... с терапевтична полза от това. Дали е възможно това, че съм се вдала в темата само по себе си да ми помага?

Аз пих една комбинация на капки рескю с 3 допълнителни есенции вътре като изпитна смес (в деня преди и след изпит) и съм много доволна. Пожънах страхотен успех и двата пъти. Похвалиха ме и получих най-високата оценка. Чак ще ми е жал, че ги приключвам скоро (изпитите)

Благодаря и аз за линка към новия сайт на д-р Пашкулев   bouquet

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 23:01 от veihaivei

# 486
Здравейте! И аз имам нужда от съвет за комбинация. Преди 3месеца се върнахме в България за постоянно.
От няколко седмици дъщеря ми се оплаква от болки в корема и откриха, че дебелото черво прави спазъм в едната си част и не се отпуска след това. В резултат на това задържа газове и храна в него, като ходенето до тоалетна е нередовно. Аз мисля, че за спазмите на дебелото черво влияние има някакъв стрес и промяната.

Напоследък доста често се налагаше да пътувам и да я оставям за по няколко дена при баба й. Майка ми казва, че тъгувала и плачела понякога за мен. Отделно мъжът ми работи почти нон-стоп, прибира се само да спи по 4-5часа и пак излиза. Малката не го беше виждала цял месец. Правим и голям ремонт и чакаме да свърши, за да се преместим в новото жилище. Та, като цяло положението вкъщи е доста изнервено, детето при бабата, проблеми около ремонта, стресът с работата на половинката, багажът ни е на сто места и т.н.
Каква комбинация ще е подходяща  за дъщеря ми?

# 487
Имам въпрос - малката ми братовчедка пие бахови есенции предписани от хомеопат 4 пъти на ден по 4 капки, капките в какво количество вода трябва да се разтварят?

Последна редакция: чт, 16 дек 2010, 14:07 от Аея

# 488
Да питам нещо мамите, които разбират и прилагат есенциите: Колко време трябва да се приема дадена комбинация, за да покаже някакъв резултат?

# 489
  • София
Солей, според мен опитай с 33 Орех (за адаптация), 2 Трепетлика (за страховете, свъзани с новата ситуация), 6 Дива слива (за проблемите с дебелото черво) и 12 Тинтява (срещу плача при раздялата с мама). Но можеш да започнеш и с Рескю за 2-3 седмици, а едва след това с тази комбинация.

Аея, комбинацията, която е приготвена от хомеопата, е готова за пиене, т.е. не е необходимо да се разтваря във вода. Директно се накапват 4 капки върху езика.

Темида, зависи от това колко е дълбок проблема... Колкото е по-сериозен и колкото е по-отдавнашен, толкова повече време изисква, за да се повлияе...

# 490
  • София
Аея, капките могат да се накапват директно в устата. Ако на човек му е трудно, може в лъжичка. Може в чаша вода; в шишето, с което сме навън; в чаша сок или друга напитка. Въпрос на избор. И братовчедка ти да не забравя да се наблюдава как реагира особено първите дни.

temida, в книгата си Шефер обяснява, че ако човек не покаже някаква реакция първите 5 (по спомен) дни, е необходимо да направи някаква корекция на комбинацията. Реакцията може да положителна или да е кратко влошаване.
Иначе стандартно комбинациите малко се променят и задължително се прави нова на всеки 3-4 седмици. За много възрастни хора периодът е на 6-8 седмици. Ако искаш да се види промяна в характерови черти, ще е нужно прием на капки минимум 6 месеца до към година.
При децата всичко е по-бързо, но и различно в зависимост от това за какво се пият.

# 491
Аея , 4Х4 може да се дава  направо в устата Peace
темида, ако забравя да я приемам/давам след няколко дни приемам Peace ,че си е свършила работата
ако не/имам такива случаи/ и по месец съм давала/ при нас едно шишенце отива за около седмица-значи потретвам даже Peace
Soleil*, доста по-подробно бих писала,но  нямам време сега ...бих предложила Walnut+Honeysuckle /за промените/,Mimulus/страх-винаги има при такива обстоятелства/,Cherry Plum/заради стреса/,Vervain /за плача ,поради очакванията и разочарованията/промените ги носят/

# 492
Здравейте!  Hug

От вчера имам комплекта от есенции, купих си го от д-р Пашкулев. Много се радвам, не съм ходила на курсове досега, но се надявам все някак да се справя с комбинации за мен и за близките ми.

Имам един въпрос: от една седмица пия комбинация, в която има джел. Причината е, че бях започнала да изпитвам отмъстителност, злорадство, завист.  Sad Няколко дни след като започнах да пия капките се почувствах по-спокойна в това отношение и искам да продължа да пия джел по-дълго. Но тук прочетох, че на всеки 3-4 седмици трябва да се прави нова комбинация. Това означава ли, че мога да го пия не повече от 3-4 седмици?

# 493
Здравейте!  Hug

От вчера имам комплекта от есенции, купих си го от д-р Пашкулев. Много се радвам, не съм ходила на курсове досега, но се надявам все някак да се справя с комбинации за мен и за близките ми.

Имам един въпрос: от една седмица пия комбинация, в която има джел. Причината е, че бях започнала да изпитвам отмъстителност, злорадство, завист.  Sad Няколко дни след като започнах да пия капките се почувствах по-спокойна в това отношение и искам да продължа да пия джел по-дълго. Но тук прочетох, че на всеки 3-4 седмици трябва да се прави нова комбинация. Това означава ли, че мога да го пия не повече от 3-4 седмици?

Naughty Не разбира се, продължаваш да си вземаш комбинацията докато ти е добре с нея... Може да е месеци наред. Не знам какво точно си прочела, вероятно че за горе долу толкова втеме сига една комбинация приготвена в тези стандартните шишенца с капкомер. Но като я свършиш си приготвяш пак. И ти или терапевта ти решава да се промени ли нещо или не. Променя се само ако има нужда. Не се притеснявай, дори и да не спазиш някое правило, това няма да ти навреди. Дишай спокойно  Hug

Весели празници  santa2

Peace

# 494
  • София
облачето хей, обикновено след месец, като се преразгледа комбинацията приоритетно излиза смяна на 1-2 цветя. Не се подменя цялата комбинация.

Общи условия

Активация на акаунт