КИНО клуб

• 23 611
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
  Хайде да изберем от предложените, ще гледам да наваксам до понеделник, че не съм ги гледала повечето :

Снощи гледах френския, предложен от  Biz-  Entre les murs (2008).
  Доста интересен и нетрадиционен. Има какво да се нищи и  тук.

Аурора предложи този- Тhe secret life of words  (2005) . Свалих си го и дано успея да го видя тези дни. Тим Робинс много го уважавам, за съжаление на Isabel Coixet   не съм гледала нищо.

Алиса предложи The White Ribbon (2009) . Ще го гледам и него. Режисьорът е интересен, четох малко за него. Сложил е "Сало" сред любимите си филми...

MammaMiaLetmeGo предложи този- Looking for Richard (1996). С най-голямо удоволствие и него бих коментирала.

И, казвайте кой филм избирате за понеделник, да знам какво да гледам по-напред ?  Laughing

А, забравих предложението за Хари Потър, един глас и от мен.   Laughing

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 17:30 от С О Н Я

# 451
Ако ще изберете нещо, не зная дали ще си го набавя до понеделник. Но ще ви чета. Ако е Бялата панделка, ще съм срещу тези, които го харесат.  Laughing Тъкмо там ще видите как е взел сцена от Причастие, писах, когато го коментирахме....

# 452
   Хайде тогава Бялата панделка, Тина, тъкмо си го гледала. Аз не съм го, ще го гледам довечера.

Искам да предложа нещо. Видях че действието във филма  The Secret Life of Words се развива на една нефтена платформа. В един руски форум четох, че историята в този филм напомня донякъде тази в  Breaking the Waves (1996) на Ларс Фон Триер. Искате ли да гледаме двата филма един след друг и да ги коментираме после заедно.  
  Ще изчакаме да си ги набавят момичетата от чужбина. Видях в Замунда The Secret Life of Words е с по-голям обем, няма как да го изпратя.

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 19:07 от С О Н Я

# 453
Бялата панделка не е ли на Ханеке? Сега проверих, че е точно така, не ме лъже паметта Simple Smile Великолепен режисьор е, ако сте запознати повече с филмографията му, може да подберем още заглавия за по-нататък Simple Smile

# 454
  • Далече
"Бялата панделка" е на Ханаке, да. Аз не харесвам съдържанието на филма, само визията му (много добре е направен визуално) и  продължавам да се чудя какво изпускам да видя в него откъм съдържание и затова го предложих.
Сега точно чета тази класация на Гардиан, в която са подредели по 25 най- добри филми на всички времена по жанрове. И гледам че са сложили "Бялата панделка" на 9-то място в категорията "Art House and Drama", което според е мен е пресилено.

-Entre les murs  и Тhe secret life of words съм ги гледала и ще мога да се включа

-Looking for Richard не съм го гледала и до понеделник едва ли ще успея, но си го записвам.

# 455
"Бялата панделка" е на Ханаке, да. Аз не харесвам съдържанието на филма, само визията му (много добре е направен визуално) и  продължавам да се чудя какво изпускам да видя в него откъм съдържание и затова го предложих.
Сега точно чета тази класация на Гардиан, в която са подредели по 25 най- добри филми на всички времена по жанрове. И гледам че са сложили "Бялата панделка" на 9-то място в категорията "Art House and Drama", което според е мен е пресилено.

Точно "Поляната с дивите ягоди" на Бергман ли избраха за драма ?  

Не е лоша класацията, от категорията "Action" съм гледала май всичко предложено.

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 19:21 от С О Н Я

# 456
  • Далече
  Точно "Поляната с дивите ягоди" на Бергман ли избраха за драма ? 

Може би е Art House, в тази категория са обикновено филми, които критиците много харесват, а аз не мога да разбера или да харесам:)Simple Smile. Незнам защо са ги обединили в "Art House and Drama"

# 457
  Арт хаус е, вярно. Макар че Седмият печат е много по-добър.

Алиса, мерси за линка. Обичам класации, интересни са ми.  Hug

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 20:24 от С О Н Я

# 458
  • Далече
С О Н Я,  има опция да свалиш класацията  в екселски файл, ако искаш ( DATA: download the full list as a spreadsheet).

# 459
С О Н Я,  има опция да свалиш класацията  в екселски файл, ако искаш ( DATA: download the full list as a spreadsheet).

Свалих си я. Списъкът с комедии е интересен.  

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 00:37 от С О Н Я

# 460
Понеже аз си  падам по Horror жанра, да се възмутя... Какво прави Let the Right One in на 8-мо място?!? ooooh!
В Art House and Drama Mulholland Dr. на Линч на 2-ро място, честно ли?!? Whistling
Избрахме ли филм за понеделник, че наближи? Flutter

# 461
H0uSse_Baby, не сме избрали. Аз гледам наред горните четири.

Току що изгледах Бялата панделка. Всичко истина ли в този филм ? Ама че ужас.
  За самия филм- взимано е от Бергман с пълни шепи. Не ми хареса.

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 00:42 от С О Н Я

# 462
  • Далече
 Току що изгледах Бялата панделка. Всичко истина ли в този филм ? Ама че ужас.
  За самия филм- взимано е от Бергман с пълни шепи. Не ми хареса.
Лошо, търси се някой на който да му харесва Mr. Green.
Доколкто знам повечето от инцидентите са взети от реално случили се събития в Германия през 20-те. години. Градът е измислен, но действителността която пресъздава филмът е близка до Германия по онова време.

# 463
Аз не бих имала нищо против да разнищим Ханеке. Няма лошо според мен да се заимства от други филми. Нали самите ние казвахме, че е трудно да направим връзка с филмите от 50те и 60те години, ето тези са в днешно време правени.

Бялата Панделка не съм гледала, както и Антихрист, но ми дойде идея да направим една серия от филми за насилието (бррр...). Има поне няколко варианта.

# 464
  • София

Аурора предложи този- Тhe secret life of words  (2005) . Свалих си го и дано успея да го видя тези дни. Тим Робинс много го уважавам, за съжаление на Isabel Coixet   не съм гледала нищо.

СОНЯ, тогава ще ти предложа и My Life Without Me, както и Elegy...любими Heart Eyes

ще изгледам пак Breaking the Waves и ще се опитам да намеря нещо общо. в Замунда не знам защо изобщо наблягат на нефтената платформа, не е това същественото във филма. много съм навита да коментираме и сравняваме два филма, интерсно ще е.

"Бялата панделка" ще се опитам да гледам днес или утре.

Общи условия

Активация на акаунт