КИНО клуб

• 23 559
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
  • София
а другите два филма - "Всичко за майка ми" и "Говори с нея", които първоначално бяха сложени?

# 556
   Всъщност ако всички са гледали филмите, нищо не пречи да си дискутираме....Иначе другите два филма остават за следващите седмици, или друго предлагате ? Simple Smile

# 557
Аз не знам доколко ще мога да се включа - чака ме здрав гърч в следващите 2 седмици. Поне ще хвърлям по око да следя дискусията...

"Жива плът" не съм го гледала, няма и да смогна явно.

Хубави почивни дни от мен, върна се циганското лято, ура!

# 558
  • София
"Жива плът" го загледах снощи, не ме хвана особено, заспах по средата, днес ще го догледам.
много накъсан, хаотичен, като нахвърляни някакви неща и сцени, кои с цел, кои без...ей, ама го харесвам иначе тоя Алмодовар бе, ама все коментираме филмите му, които нещо са ми...тц Simple Smile

# 559
Аурора, наред с определените за коментар негови филми, можеш да си коментираш и други. Не се колебай да добавиш заглавия, когато определяме "списък" занапред.

# 560

Хубави почивни дни от мен, върна се циганското лято, ура!

Благодаря, и от мен същия поздрав и малко хубава музика :

Tajabone - "Todo sobre mi madre"

Sufre como yo - Albert Pla

Carne Trémula - El Rosario de mi madre

somos - chavela vargas (almodovar - liveflesh)

Piensa en mi

Последна редакция: сб, 06 ное 2010, 09:36 от С О Н Я

# 561
  • София
снощи догледах "Жива плът", накрая взе че ми хареса, не е някакъв връх или нещо такова, обаче втората половина става интересен.
обаче не е нещо оригинално, според мен. при мен го има това нещо, което може би не е много правилно, че когато един режисьор е обявен за "висока топка" трудно приемам филми, които са обикновени, такива каквито са повечето филми от средно ниво.

досега най-силните на Алмодовар за мен си остават "Говори с нея" и "Всичко за майка ми", като може би последният ми е най, ама най на сърце Heart Eyes

преди сто години съм гледала "Кика" и съм го забравила, затова сега го дръпнах да го видя и него.
едит: намерих и още 6 филма на Алмодовар, които не съм гледала. и тях си ги дръпнах, като ще разнищваме някой - така да бъде. Wink

Последна редакция: сб, 06 ное 2010, 11:48 от Aurora

# 562
Ще се включа по-късно с коментар на "Говори с нея", харесвам Алмодовар.
Доставихте ми удоволствие с коментарите си по филмите му!!!

# 563
Аз нямам проблем с очакванията от признат режисьор. Във всеки филм, дори и в "най-тъпия", има какво да се види. Пресен пример с Антониони, ако се бях оставила на емоцията след Забриски, щях да се лиша от Нощта. Няма такъв, на който всички филми да са шедьоври.

# 564
  • София
сещам се за Сам Мендес, за мен всичките му са шедьоври (е, те не са много засега). само Away We Go не съм гледала.

сещам се и за Stephen Daldry - великан!

пък и David Fincher Heart Eyes

а да не почвам темата за моя любимец Ким Ки Дук, че ще ме изхвърлите вече Rolling Eyes

ооо, още ще се сетя Wink

# 565
Ким Ки Дук имаше нещо, дето не беше толкова добро... като се сетя, ще ти кажа.
 Away We Go е едно лежерно филмче, което сме гледали много пъти, Road to Perdition- също. Не казвам, че са му лоши тези 2 заглавия, в никой случай. Но не са ми като онези му две.
 Паник Рум на Финчър ми беше посредствен трилър, и т.н., и т.н.
Колкото по-малко филми във филмографията, толкова повече шедьоври.  Wink

# 566
   Да ви споделя за два късометражни филма на Алмодовар.

Ето тук може да гледате  онлайн- "Саломе" :

http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&frie … ;blogId=539301278

Понеже няма субтитри, ето накратко за какво става дума :

Аврам помоли Саломе да му потанцува, и се закле, че в замяна ще изпълни всяко нейно желание.
Танцът на Саломе е сниман в нещо като вятър и мъгла, "дори Слънцето се е спряло, за да погледа танцьорката"...
  След танца Саломе поиска от Аврам главата на сина му Исмаил ,за да си я сложи във ваза....Но накрая Бог се яви под формата на огън и каза, че е искал да изпита вярата на Аврам и му прощава. И му заповяда да раздаде на всички жени по света забрадките, които бяха останали след танца на Саломе. С тях жените да покриват главите си...
   Ако бях гледала този филм, без да знам кой е режисьор, щях да помисля, че е на Пазолини, но в неговата лента главата на момчето  задължително  хвръкваше...    

Иначе го има и тук, с по-добро качество. Има хубав коментар на един от потребителите :

http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=1487657

Этот фильм совершенно иного содержания, нежели описан выше в релизе фильма.
Это совершенно иной фильм, ничего общего не имеющий с Новым Заветом.

Своеобразный небиблейский короткометражный фильм испанского классика Педро Альмодовара,ставшего лауреатом одной из самых престижных наград Испании - премии Принца Астурийского, которую называют "Нобелевской премией испаноязычного мира". Как пояснило жюри, он отмечен за "ту жизненную энергию и радость, которые содержат в себе его великолепные произведения".
Автор фильма пытается показать, что женщина может для мужчины являться Богом, что из-за женщины, он может сходить с ума, становясь способным на любые греховные поступки, что грех всё равно у человека в крови, хотя он может быть очень справедливым и очень благочестивым. Автор фильма пытается этой историей с Abraham и Salomé обьяснить происхождение покрывал у верующих женщин.

И този :

La concejala antropófaga (2009)/ Съветница- канибал

http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=1934373

"Повдига ми се от всичко- от мъже, от диети, от колаген, от липосукции, от политика...от всичко, осевн от секса. А съм съветник по социалните въпроси....и в своя личен живот, и по професия. Аз считам, че сексът е дълбоко социално явление. И до сексуалното удоволствие трябва да има достъп всеки, без предубеждения и ограничения."

"Няма нищо по-демократично от удоволствията...."

На Ким Ки Дук "Самарянката " и "Сън" са слаби филми, поне за мен.

Най-велик режисьор без нито един слаб филм е Чаплин. Посочете друг режисьор, сценарист, актьор и композитор, който да използва така максимално възможностите на киното, макар че те тогава са били оскъдни, в сравнение с днес. Целта на всяко изкуство е емоцията- да я сподели, да я предизвика, да я прошепне или изкрещи...При Чаплин всеки кадър е емоция.
 Когато излезе "Аватар", спомням си коментара на Тина- "те променят киното, това е..". Много се коменитираше преди време "Генезис"- ами че той е само ефекти, почти нищо друго...След двадесет години, даже след десет, такъв филм няма да впечатлява никого...  Кои филми ще се гледат и след сто, и след петстотин години- на Чаплин  със сигурност. Съдя по себе си- никога не ми омръзват филимте му, винаги са ми смешни, винаги са ми тъжни, нищо, че ги знам наизуст...  Напоследък се връщам често към по-късните му ленти. Гениален е.
  Десетата муза трябва да се казва Чарли, аз поне така съм си я нарекла. Докога десетата муза официално ще е без име...  Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 10:05 от С О Н Я

# 567
Може и да си взема думите назад от по-горе. Май си права за ЧЧ, Соня.
Цитат
Няма такъв, на който всички филми да са шедьоври.
, за да не падам съвсем по-гръб, може да остане в сила, донякъде. Сигурно някой, някъде, може да изтъкне слаб и на Чаплин.  Laughing
  "Жива плът" е у нас от 3 дена, и не мога да намеря време да го гледам. Аман от ежедневие!

# 568
  Аз цял следобед свалям този , и още е на 35 %.

Entre tinieblas (1983)

Ей от тук го дърпам :

https://DMCA-removal-from-Google/torrents/?ihq=Entre+tinieblas+

В руския торент сайт го има и щеше да се свали бързо, но все ги дублират.

http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=1272911

Последна редакция: сб, 06 ное 2010, 18:54 от С О Н Я

# 569
Здравейте,
Ето няколко добри предложения за филми:
http://bimbo-bimbich.blogspot.com/

Общи условия

Активация на акаунт