КИНО клуб

• 23 615
  • 733
  •   1
Отговори
# 705
  • Далече
И аз си мечтая за телепортиране, но все се чудя, какво ли ще направи то за нелегалната имиграция  Laughing.

Докато го измислят ще имат вече на файл всички възможни отпечатъци от пръстите на краката и ръцете, ирисите и зъбите и ако до твоя рекорд няма виза или паспорт ще те прихващат и връщат обратно Simple Smile, ако си маркиран като терорист директно в Гуантанамо, или където ще ги пращат като го затворят Mr. Green

# 706
И аз си мечтая за телепортиране, но все се чудя, какво ли ще направи то за нелегалната имиграция  Laughing.

Докато го измислят ще имат вече на файл всички възможни отпечатъци от пръстите на краката и ръцете, ирисите и зъбите и ако до твоя рекорд няма виза или паспорт ще те прихващат и връщат обратно Simple Smile, ако си маркиран като терорист директно в Гуантанамо, или където ще ги пращат като го затворят Mr. Green

Laughing толкова далеч не бях стигнала в мисленето  Laughing

# 707
  • Далече
Simple Smile
Днес си мислех как едно време като бях малка си разменяхме и попълвахме лексикони и там си пишехме кой ни е любимия цвят, песен ,актьор, филм, разни стихчета, та и тогава сме имали нужда да разменяме информация.
Та фейсбук ми прилича на нещо като глобален онлайн лексикон на новото поколение, а и на някой от старото Simple Smile

Ето какво казва един от продуцентите на филма Simple Smile
When you talk to people afterward, it was as if they were seeing two different films,” said Scott Rudin, one of the producers. “The older audiences see Zuckerberg as a tragic figure who comes out of the film with less of himself than when he went in, while young people see him as completely enhanced, a rock star, who did what he needed to do to protect the thing that he had created.”

Аз съм още млада Mr. Green ( поне по начин на възприемане)

Кажете какво ще обсъждаме после, другата седмица, че стигнах до извода, че ако гледам филма на момента съм по въодушевена да пиша. Филмите на Алмодовар ги бях гледала отдавна, така и не ги гледах пак и нямах вдъхновение да пиша.

Последно ето една статия от Ню Йоркър  за Марк Зукербърг - малко е дългичка, но има интересни неща, за който го интересува Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 23:27 от Alica

# 708
   Ето този гледали ли сте го : Ta'm e guilass (1997)/ Вкус на череши

Гледали ли сте нещо от този режисьор ?

# 709
Аз съм го гледала, но ми беше скучен, иначе с хубава идея. Обсъждали ли сте вече филми на Майкъл Ханеке?

# 710
Обсъждали ли сте вече филми на Майкъл Ханеке?

Всъщност не сме. Споменахме само "Бялата панделка", но не стигнахме до по-сериозни анализи. Grinning

Джуд, предложи ти нещо и го почваме от понеделник, става ли ?

# 711
Само се притеснявам да не изглежда като че правя мощна инвазия в темата, все пак чак сега успях да се включа. Но мисля, че Ханеке е особено важен от гледна точка на насилието в киното. Предлагам да оставим Бялата панделка за десерт и да почнем с нещо по-"близко" Funny Games(1997).

# 712

.. да почнем с нещо по-"близко" Funny Games(1997).

Страховито звучи резюмето...Ти гледа ли го ? От това, дето четох, излиза че е по-тежък и от "Антихрист".

# 713
  • Далече

.. да почнем с нещо по-"близко" Funny Games(1997).
Аз съм го гледала и няма начин да ме накарате пак да го гледам  Mr. Green.Много насилие ми дойде.
"Антихрист" не съм го гледала, но Funny Games ми беше брутален. Но мога да пиша за него де.
Моя любим филм на Ханаке е Hidden.

Но каквото и да решите съм съгласна PeaceПросто искам да имам повече време да намеря филма, за да мога да го гледам.Затова питам отсега не искам да приключвам дискусията за "Социалната мрежа" Mr. Green

# 714
Да, гледах го отдавна. Сравнявайки го с Антихрист - почти не засягат еднакви теми, донякъде с това, че има смърт на дете. Поне няма ЧАК толкова гнусни сцени като в Антихрист... Но си струва, защото Ханеке, мисля, поддържа схващането, че телевизията е основен източник на насилие и има една такава изненада във филма. Но да не се раздрънквам много.

# 715
  Аз съм съгласна каквото и да решите.

И Hidden не съм гледала. Може и него, ако искате. Да започнем с по-лекия, а... Simple Smile

Да видим и другите какво ще предложат. Може да си направим програма поне за две-три седмици напред, че да можете да си ги набавите .

# 716
  • Далече
Да, това за програмата е добра идея, да се знаят няколко филма наред. Така ще имаме достатъчно време , а и няма всеки 5 дена да се чудим какво да правим.

Ox, С О Н Я  сега погледнах твоето предложение:  Ta'm e guilass (1997)/ Вкус на череши .
Абе, как само такива филми с убийства, самоубийства и насилие ви вълнуват. Много драма много нещо. Mr. Green

Аз предлагам всеки от пишещите да предложи по един филм, който иска да обсъждаме и да направим списък и да ги почваме наред от този, който е най- общодостъпен.

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 00:37 от Alica

# 717
Ахахаха, то, вярно, с тези драми...

Може един ден да стигнем и до комедийния жанр, знае ли човек Mr. Green

# 718
  • в сърцето на един мъж...
Алиса, превари ме - и аз мислех да го кажа - малко ли са ни драмите, ами и на кино да ги гледаме Mr. Green

# 719
  Не бе, не съм толкова по драмите. Просто не съм гледала почти нищо от този режисьор, а  Тa'm e guilass (1997)/ Вкус на череши видях, че има Златна палма....Само този филм от неговите съм гледала-Ten (2002).
  И филмте на Ханеке са пълни с насилие.  А и погледнах в биографията му, Абас Киаростами бил любимият му режисьор..."My favourite film-maker of the decade is Abbas Kiarostami. He achieves a simplicity that's so difficult to attain."

Идеята на Алиса всеки да предложи филм и да направим списък е много добра. Хайде днеска, давайте предложения, да използваме почивните дни.

Добре, от мен няма да е иранския филм, ще помисля за друго нещо.

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 11:12 от С О Н Я

Общи условия

Активация на акаунт