КИНО клуб

• 23 614
  • 733
  •   1
Отговори
# 690
  • в сърцето на един мъж...
Аурора, много лично го прие Hug
На мен ми хареса, нищо, че е масово кино, аз поне обичам масовото кино Mr. Green Понякога другото ми е прекалено интелектуално и не се чувствам добре като го гледам. Все пак киното си е изкуство и се възприема по различни начини, затова и ни е интересно тук заедно Hug

# 691
  • София
от това се страхувам, Гея, да не си помисли някой от вас, че говоря като настъпана/ощипана мома.
искам да се обоснова без да шикалкавя и в същото време да не помислите, че отглеждам змия в пазвата си. прегръдката на края на поста ми целеше да покаже доброжелателността ми.
"социалната мрежа" ужасно изкривява нещата понякога Simple Smile

# 692
Този филм на Финчър също е адаптация на книга - Ben Mezrich "The Accidental Billionaires"

Само се чудя защо отхвърлихме психологическата страна - че една от причините да създаде Фейсбук е именно неговото своеобразно аутсайдерство?

# 693
  • в сърцето на един мъж...
О, аз изобщо не си мисля такива неща. Всеки има различно възприятие за нещата и точно това ни събра - страстта и любовта към киното. На мен ми е супер интересно с вас и ценя всеки един коментар, помага ми да погледна и от другата страна.
В интерес на истината аз си мисля, че в самото начоло разговора за порцелановата лига и влизането там беше доста показателен и факта, че той като че ли търсеше одобрение - все пак 1600 точки беше изкарал, е, не е гребец, но е достатъчно умен, за да успее. Цялата му история е такава - не съм от порцелановата лига, но мога да вляза навсякъде. И като че ли всичко това, в основата си, има една жена Mr. Green Цялата история е шерше ла фам - в края сцената ми беше много трогателна. Създаде продукт, за да не се чувстват хората сами и имаше желание приятелката му отново да го приеме за приятел. Затова и рефрешваше според мен.

# 694
  • Далече
Аз не съм съгласна, че филмът е пропаганда в условията на икономическа криза. Може и да не съм им най - големия фен на американците, но не виждам как може да се оспори факта, че ако Марк беше роден в България например и учеше във Факултета по математика и информатика на СУ сега Фесйбук нямаше да го има. Да се случи такова  нещо като Фейсбук е почти възможно само в Америка. Ами ако родителите на Сергей Брин не го бяха довели като дете в Америка сега и той нямаше да е милиардер или пък Гугъл нямаше да го има.

Ако това нещо е наречено "Американска мечта"  ами добре, ама такива неща са реалност и се случват почти само в Америка Simple Smile

За героите смятам, че умишлено са предстаени някак си студено и дистанцирано, каквото е и всъщност Фейсбук общуването.
Пишеш на хората по стените, харесваш и коментираш снимки, споделяш това което те вълнува на твоята стена, но всичко се случва виртуално, без реално да седнеш с приятелите на една маса, да изпиеш няколко бири или кафета и да си лафите Simple SmileНие така правихме едно време като студенти, но светът се променя .... Simple Smile

# 695
  Аурора, всичко е наред. Стана хубава дискусия.  Hug

Вкусове разни. Тук не става въпрос за елитарно и масово кино, просто този конкретен филм на мен не ми допадна чак толкова.
  А, Фейсбук си е хубаво нещо, благодаря на създателя му.  Simple Smile

Ами аз какво да кажа, че Тина, а пък и ти, така отрицателно се изказахте за "Забриски пойнт", а ? Дето е от моите любими... Crossing Arms  Simple Smile

# 696
Oh, izpuskam nai-hubavata diskusia. V smisul, tochno takava deto chakam. Ne che drugite sa bili loshi, no vse biahme v edna lodka ( s maaalko izkliuchenia). Niamam vreme da dogledam filma, nimam kirilica dnes...
 Poddurjaite ogunia, dano tlee do utre pone...   Laughing Laughing

# 697
  • Далече
Този филм на Финчър също е адаптация на книга - Ben Mezrich "The Accidental Billionaires"

Само се чудя защо отхвърлихме психологическата страна - че една от причините да създаде Фейсбук е именно неговото своеобразно аутсайдерство?

Сега погледнах книгата, тя е написана със съдействието на Едуардо, Марк отказва да говори с автора на книгата , а май по някое време и Едуардо се отказва.

Аз не съм съгласна, че аутсайдерството му е основна причина да създаде Фейсбук. Това може да се изтъкне като причина дотолкова, доколкото той няма много социален живот и има достатъчно свободно време да посвети на създаването му. Смятам, че е абсолютна спекулация да се представя, че той едва ли не направил сайта, за да стане популярен сред  другите студенти, да си намери гадже или да отмъсти на Ерика.

Според неговата биография в Укипидия, той е имал частен учител по програмиране като е бил на 11 години. В гимназията разработва плеър и Майкрософт и АОЛ са искали да  го назначат на работа. Той си е знаел, че има възможности да направи нещо голямо и да успее, просто е търсил подходящия проект.

Дори смятам, че той приема нормално факта, че е аутсайдер и това не го притеснява, но вижда колко е важно за другите студенти около него да бъдат приети в различни клубове, да познават много хора, да обменят информация помежду си, да знаят и да бъдат канени на всички партите, да си имат гаджета и използва тези им нужди като ги зарибява с Фейсбук Simple Smile

Историята с кокошката/пилето беше култова. Смятайте на какво е готов неговия приятел само и само да ги приемат в определен клуб.

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 19:12 от Alica

# 698
   Да, Марк си е способен. Явно е било въпрос на шанс да може да развие дарбата си и да я използва по най-подходящия начин- да създаде нещо, от което просто е имало нужда.

За героите смятам, че умишлено са предстаени някак си студено и дистанцирано, каквото е и всъщност Фейсбук общуването.
Пишеш на хората по стените, харесваш и коментираш снимки, споделяш това което те вълнува на твоята стена, но всичко се случва виртуално, без реално да седнеш с приятелите на една маса, да изпиеш няколко бири или кафета и да си лафите Simple SmileНие така правихме едно време като студенти, но светът се променя .... Simple Smile

Може и да е така, наистина.
 За американската мечта не съм сигурна, за мен си остана мечта.... Grinning Но пак съм склонна да се съглася с Алиса.

В Амерка, когато имаш една идея, ти просто я споделяш с някого и после винаги има кой да те намери, за да реализираш идеята си.
  В България,  дори да решиш да обереш банка : "Не мърдай, това е обир !", а те ти отговарят спокойно- "За обир се редете на трето гише.."

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 19:16 от С О Н Я

# 699
Аврора, масов е филма, защото има много такива, а "другите", които харесвам и които те карат да се замислиш са малко и повечето хора не искат да ги гледат, а искат динамично забавление, като този. За мен разликата е, че търся в киното изкуство, обичам трудни филми, а не забавление и с нищо не се обиждам, ако някой не харесва това, което харесвам аз. А и пропагандата винаги е масова  Wink

На Мрежата идеята е прозрачна и предсказуема, историята не е нищо особено, вярно динамичен е и актьорите играха добре, ама това не го прави страхотен, прави го добре направен средностатистически холивудски филм. Като цяло ми напомня за съвременен американски телевизионен драма сериал (т. нар. шоу) - темпото и начина, по който говореха, напрежението в историята, начина по който е сниман. Съжалявам, но с нищо не ме грабна, не ми беше скучен, но не мога да го определя, като великолепен. Гледала съм други филми, които са също масови, но много по-добри, например The Departed (не знам как го преведоха на български).

А за американската мечта, мнението ми идва от цинизъм примесен с реализъм - успяват по този начин единици (и статистиките ги има за да го потвърдят) и тези единици са или силно привилегировани и се трудят, или имат много късмет и се трудят, или комбинация от двете. МЗ е имал късмет да се роди в семейство, което го е поощрило и помогнало да учи и да попадне в Харвад по време, когато сайтове, като ФБ вече бяха наизлезли и времената бяха узрели за точно този продукт. Ако не беше той (и обстоятелствата около него) щеше да е някой друг. За съжаление, много хора не го разбират и продължават да вярват, че с много труд всичко е възможно.

# 700
Нямам никакво време за кино напоследък, но от фейсбук реших да надникна какво става при вас и си изненада откривам, че обсъждате Социалната мрежа.
Аз лично очаквах повече. Филмът ми беше интересен единствено от историческа гледна точка, защото въпреки че имам профил във фейсбук, не знаех абсолютно нищо за създаването му, дори и името на човека в основата му не ми беше известно. Това показва в голяма степен отношението ми към социалната мрежа. Аз не съм типичния потребител. Това, което ме държи там, все още, е любопитство.
Началото беше на крачка да ме изгуби - прекалено много термини, непознати за мен. После някак нахвърляни сцени, докато се ориентирам кое дело кое е, кое е настояще, кое минало. Само и единствено любопитството ме задържа, пак.
Явно Марк е талантлив и е попаднал на точното място в точното време. Малко е пооткраднал, създал е социален феномен и ей го - филмиран приживе само на колко? 26г.?

# 701
Дали става дума за точното място и точното време, май имаше една подхвърлена реплика, че в Харвард всеки изобретява нещо?

# 702
  • Далече
А за американската мечта, мнението ми идва от цинизъм примесен с реализъм - успяват по този начин единици (и статистиките ги има за да го потвърдят) и тези единици са или силно привилегировани и се трудят, или имат много късмет и се трудят, или комбинация от двете. МЗ е имал късмет да се роди в семейство, което го е поощрило и помогнало да учи и да попадне в Харвад по време, когато сайтове, като ФБ вече бяха наизлезли и времената бяха узрели за точно този продукт. Ако не беше той (и обстоятелствата около него) щеше да е някой друг. За съжаление, много хора не го разбират и продължават да вярват, че с много труд всичко е възможно.

Аз не смятам, че Американската мечта се постига само с много труд. Разбира се, че трябва късмет, правилна среда и семейство,  точно време и място. Но при равни други условия, тази мечта е постижима най- лесно в Америка, т.ест Америка е точното място . С други думи няма как да направиш Фейсбук в България, ако имаш всички тези неща,  трябва да попаднеш в Америка.

Филмът е масов, но това не му пречи да е добър Peace. Не всички масови филми са лоши, както и не всички арт филми са непремено добри.
Филмът ме накара да се замисля накъде върви света и как се развива.В 4 сутринта, в един от най - добрите университети в  света се публикува сайт за класиране на момичета и мрежата отказва. Тия хора не спят по цели нощи, а висят в Интернет. Въобще каква голяма част Интернет заема нашия живот, и какава голяма част от нашия живот е в Интернет, и колко много Интернет промени света. И докъде стигнаха нещата само за последните 10-15 години. И какво е следва? Докъде ще стигнат технологиите?
Аз лично се надявам да доживея телепортирането, че много ме мъчат презокеанските полети  Mr. Green

Не мога да преценя колко неразбираеми са били термините, някак си не ми се сториха толкова много термини, но диалозите бяха много свежи и смешни. Смятам да го гледам втори път само заради диалозите.

# 703
Ние говорим за различни неща - не оспорвам, че може само в Америка да се случи, макар че не съм убедена, а че е силно недостижима мечта, т.е., че само на минимален брой хора в изброените обстоятелства може да се случи.
И също не казах, че е лош филм, а че като е масов е насочен към други интереси и са направени компромиси с по-дълбоки теми. Със сигурност не е брилянтен, просто добре направен.

И аз си мечтая за телепортиране, но все се чудя, какво ли ще направи то за нелегалната имиграция  Laughing.

# 704
  • В сбъднатите си мечти
Гледах "Социалната мрежа " .Хареса ми.  Благодарение на  Aurora ,която ми изпрати линк за теглене - не го намерих в Замунда.Никога не съм коментирала филм (поне не на нивото на което вие го правите тук ) С интерес следя написаното от вас и си позволявам да публикувам мнението пак на  Aurora в темата   Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - 24  ,на което попаднах случайно и ме запали да потърся филма Simple Smile
""Социалната мрежа"

ами, какво да кажа. обичам Дейвид Финчър. дори и след Бенджамин Бътън, продължавах да го обичам и да вярвам, че най-доброто от него още предстои. това е един от любимите ми режисьори. неговият "Боен клуб" е сред 5-те най-най любими мои филми.
и това е неговото най-добро след "Боен клуб". надявам се да бъде оценен, надявам се да грабне малко (повечко) награди. обичам добрите филми да получават награди. знам, че не е важно чичовците от Академията Оскар да ти кажат, че си добър или че заслужаваш признание, и знам, че наградите се дават по политически, религиозни и прочее идиотски причини, преди да се дадат според заслугите, но въпреки това мисля, че този филм заслужава внимание...и награди.

Зукерберг е явление в съвременният свят. много се радвам, че Финчър е успял толкова добре да улови "духа на гения", да извади най-същественото от един толкова сложен характер и да го постави на масата, с всичките последствия от това. Зукерберг не ти става симпатичен. нито останалите юнаци, всъщност никой във филма не ти става любимец и да го чувстваш от "нашите". при Финчър го има това - честна игра и умението абсолютно безпристрастно  да ти нахвърля всички характери, а ти да решиш какво да вземеши и какво не. 
абсолютно съм влюбена в този филм. пак ще го гледам" - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=542656.0

Общи условия

Активация на акаунт