КИНО клуб

• 23 605
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
"Затъмнението" не ми хареса колкото "Нощта". Може би заради прекалено дългите, за мен, и отегчителни сцени с брокерите. Отношението ми към тях, и борсата изобщо, ми е като това на Валентина.
  Финалната сцена също ми дойде въздълга. Да, светът ще си е същият и без те да са зедно...
 Пиер ми стоеше по-малък от Валентина. Един слабичък, като момченце до нея. Много "суха" двойка бяха. Той сякаш си даде сметка, че би могъл да обърне внимание и на други неща в живота, но тя не му даде шанс. Прекалено вглъбена, в идеята "всичко е толкова безсмислено", беше.
  Моментът с майката крещеше: "жение, не ни се бъркайте в работата".  Laughing
Хареса ми човекът, който бе загубил 50 мил., как беше рисувал цветя по листчето...

Към какво се ориентираме? "Мисия Лондон"?  Laughing

# 481
Хаха, Тина  Mr. Green
Мислех си, че трябва да коментираме и бг филми тук някой ден, точно покрай страстите с "Мисия Лондон".

# 482

Хайде да избираме следващо заглавие, че нема време ... Laughing

Хубаво си започнахме с трилогии. Да си изберем пак три филма от един режисьор. По-късно ще напиша моите предложения.

Към какво се ориентираме? "Мисия Лондон"?  Laughing

Ами може.  Laughing
 Аз и  "Източни пиеси" харесах много.

Така, предлагам .

1. Фернандо Труеба с два филма :

Belle epoque (1992)/ Хубаво време

La niña de tus ojos (1998) / Момичето на твоите мечти  

Според  почитатели на режисьора, може да се каже, че „Момичето на твоите мечти“ е инспирирал го голяма степен Тарантино да направи „Гадни копилета“.

2. Карлос Саура

Carmen (1983)/ Кармен

Flamenco (de Carlos Saura) (1995)/ Фламенко

Tango (1998)/ Танго

Salomé (2002) / Саломе

3. Isabel Coixet.

Всъщност Аурора  предложи тези творби , подкрепям нейния избор . Изгледах филмите и ще е интересно да ги коментираме.

My Life Without Me (2003)/ Животът ми без мен

Elegy (2008)/ Елегия

The Secret Life of Words (2005)/ Тайният живот на думите

4. Педро Алмодовар

Átame! (1990) / Ела, завържи ме !

Carne trémula (1997)/ Жива плът  

Todo sobre mi madre (1999) / Всичко за майка ми

Hable con ella (2002)/ Говори с нея

5. Алехандро Аменабар

Mar adentro (2004)/Морето в мен

Abre los ojos (1997)/ Отвори очи

Agora (2009)/ Агора

От картата, в първия пост на Тина по темата, можем да подхванем например маршрут 12-Dark and weird drama :

A Clockwork Orange / Портокал с часовников механизъм (1971)

Magnolia (1999)/Магнолия

Trainspotting (1996) и следващите няколко филма....

Хайде предлагайте и да изберем.

Гея, на теб какво ти се гледа ?   Simple Smile Hug

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 14:42 от С О Н Я

# 483
  • в сърцето на един мъж...
Соня, аз успях да изтегля предложението на Аурора - The Secret Life of Words (2005)/ Тайният живот на думите  и мисля, че някъде имам и другия, с който го сравнявахте. Просто трябва да видя по торентите какво мога да намеря, ако не ще се включа след 3ти, защото тогава ще имам достъп до замунда Embarassed

# 484
  Добре, Гея. Да видим другите какво мислят. То трети е скоро, ще успееш да се включиш, пък може и със закъснение, де.   Hug

# 485
Иначе от Алехандро Аменабар съм гледала "Морето в мен" и "Агора". Ще потърся третия. И на Алмодовар имам всичко на дискове, но не съм го гледала. "Отвори очи" не мога да го намеря Confused

# 486
"Думите" ме заинтригуваха, така че може да продължим и с тях.
Ама и Алмодовар е много примамлив, както и Саура.  Thinking
Всички предложения са интерсни, така че аз съм "за", каквото и решение да се вземе. Ако не съм гледала филма, ще гледам да го изледам и да се включа що-годе овреме!

# 487
И аз съм съгласна с каквото и да предложите, честно. И Сексът и градът 2 да предложите, ще попръжвам на воля, няма се стискам. Аз за огън и жупел ли е, не се стискам. Laughing Laughing
  Кабелната ни предлага винаги някакъв стар запас от безплатни филми (повечето мега бози и евтини продукции, де). Има Отворени очи в листа, който гледах преди мнооого години, след Ванила скай, за съжаление. Исках пак да го гледам онази вечер, но при все че пишеше, че има суб. на англ., те така и не се появиха.  Confused
  Мaй няма да имаме време за този понеделник, да остане за идния, за да се включим повече, или?

# 488
  Гея, "Отвори очи" го намерих ето тук :

https://DMCA-removal-from-Google/torrents/?ihq=Abre+los+ojos+

Има го и в Замунда, но е над 1 ГБ.

Ако се мобилизираме,ще успеем за понеделник.  Simple Smile
  Какво избирате ?  
  Тина, Сексът и градът 2 не съм гледала, срам и резил.  Embarassed

А от предложените горе филми някои съм гледала, други- не.

Заехте ли, че "Говори с нея" бил по действителен случай ? Докато подбирах горните заглавия ето какво намерих, интервю с Алмодовар, копирам  част от него:  

– Откъде намери вдъхновение за “Говори с нея”?
 – Няколко реални събития, които се случиха в последните десет години. Водех си бележки през цялото време.
1. Патриша Уит Бул излиза от кома след 16 години. Тя била в това положение от раждането на четвъртия си син…докторите казвали, че състоянието й е непоправимо.
2. В бивша Югославия млад пазач в моргата е привлечен от трупа на млада жена. Младежът пуска на свобода чувствата си и ляга с младото тяло. Какво се случва после - това е едно от чудесата на човешката природа, на които папата не се радва много. В резултат на романтичния изблик, момичето се връща към живота. Оказва се, че тя страдала от каталепсия и смъртта й била “лъжлива”. ( Във Франция някой също си беше водил бележки по случая и направи филм за него преди две години). Роднините на момичето били много благодарни на насилника, но не успели да го спасят от затвора. Все пак му носели храна всеки ден и му осигурили добър адвокат за делото. Трудната дилема в случая е: от една страна момчето е насилник, а от друга – спасител на момичето.
3. В Ню Йорк, пациентка, която девет години е в кома, забременява. След няколко дена полицията открива, че бащата е от медицинския екип, който се грижи за пациентката. Това ме порази: Как може някой, който е в клинична смърт да дари живот?
Тези събития и любовните спомени ме вдъхновиха да напиша сценария на “Говори с нея”.
 – Като изключим това интервю, говориш ли си сам?
 – Не, но намирам за забавно това, че хората си говорят сами на улицата. Всъщност, преди няколко месеца известно време си говорех сам- правех го от сутрин до вечер. ( Казвал съм, че Бунюел си говорел сутрин сам, за да провери до каква степен е оглушал). А аз го правех, за да проверя тоновете на гласа си, които бях ги загубил по време на снимките. Винаги съм вярвал на думите, дори когато си без глас или нямаш събеседник.

Педро Алмодовар

От тук

Филмите на Isabel Coixet - женският почерк е много осезаем. По много неща може да познаеш, че това са филми, сътворени от жена. Същото усещане имам и когато гледам лентите на София Копола. Не мога да го обясня. Само жена може да подходи по този начин към някои проблеми.

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 16:41 от С О Н Я

# 489
Соня, щом го има в замунда, аз като се прибера, ще го дръпна от там.
Ако искате с Алмодовар да започнем?
Едит: от него не мога да намеря Ела, завържи ме и Всичко за майка ми Confused

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 16:43 от Geia

# 490
Соня, щом го има в замунда, аз като се прибера, ще го дръпна от там.
Ако искате с Алмодовар да започнем?

Аз съм "За".

Може и да не са в този ред, може да започнем от негов филм, който повечето сме гледали.

# 491
Соня, тия двата има ли ги в замунда? Помня, че навремето пак така трудно ги намерих половината му филма, и сийд нямаше... Но ако ги има, може да почнем с нещо друго, или в друг ред, пък аз ще ги търся после другите Thinking

# 492
Соня, тия двата има ли ги в замунда? Помня, че навремето пак така трудно ги намерих половината му филма, и сийд нямаше... Но ако ги има, може да почнем с нещо друго, или в друг ред, пък аз ще ги търся после другите Thinking

Значи, само "Ела, завържи ме" го няма в Замунда и в другите български тракери. Но пък субтитри намерих.

Ето тук го има, дали ще паснат субтитрите ?

https://DMCA-removal-from-Google/torrents/?ihq=%C3%81tame!+

http://www.subtitri.net/

"Всичко за майка ми" го има в Замунда.

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 17:01 от С О Н Я

# 493
  Намерих го , Гея, можеш ли да теглиш от тук :

Átame! (1990) / Ела, завържи ме !

Субтитри :

http://www.allsubs.org/search-subtitle/Atame+bg/

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 17:12 от С О Н Я

# 494
Ау, благодаря ти Hug И сийд има Mr. Green Да се надяваме да успея да го дръпна и гледам преди понеделник, че после заминавам и не знам как ще стои въпроса с нета и кога ще мога да пиша Confused

Общи условия

Активация на акаунт