Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са обичайните симптоми на бременността и може ли липсата им да причини безпокойство? Как да се справим с тях?
Какво е значението на термина на бременността и как се изчислява?
Какво е значението на фолиевата киселина по време на бременност и как трябва да се приема?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са обичайните симптоми на бременността и може ли липсата им да причини безпокойство? Как да се справим с тях?
Обичайните симптоми на бременността включват гадене, чувство на умора, повишен апетит, повишена чувствителност на гърдите, често уринниране, увеличен обем течност в тялото и подут корем. Симптомите могат да варират и да включват често уринниране, умора, гадене, дърпан в корема и чувствителност на гърдите. Липсата на тези симптоми не означава непременно проблем; всяка бременност е различна и симптомите могат да варират значително между отделните жени. За справяне с тях е важно да се съсредоточите върху здравословен начин на живот, включително балансирана диета, редовни почивки и физическа активност. Също така е от съществено значение да се консултирате с лекар за подходящи методи за облекчаване на симптомите и подкрепа по време на бременността. Симптомите могат да включват напрежение в гърдите, умора, сънливост, промени в настроението, гадене и болки в долната част на корема. За справяне с тези симптоми е важно да обърнете внимание на храненето си, като консумирате по-често и в по-малки количества; избягвайте храни, които предизвикват гадене; отделяйте време за почивка и релаксация. Важно е също така да се консултирате с лекар за съвет и подкрепа.
-
Какво е значението на термина на бременността и как се изчислява?
-
Какво е значението на фолиевата киселина по време на бременност и как трябва да се приема?
Фолиевата киселина е от съществено значение по време на бременност, тъй като помага за намаляване на риска от дефекти при развитието на нервната система на бебето. Препоръчителната доза е 400 микрограма дневно, но при някои жени може да се препоръчва по-голямо количество. Фолиевата киселина е витамин от групата В-комплекс, който е от съществено значение за здравето на бременната жена и развитието на плода. Обикновено се препоръчва да се приема няколко месеца преди зачеване и през първите три месеца от бременността. Обикновено се приема веднъж дневно, най-често сутрин след хранене, но точният начин на прием може да варира в зависимост от указанията на лекарят.
-
Какво е значението на обърнатата матка по време на бременност?
-
Кога трябва да се направят кръвни изследвания по време на бременност?
Благодаря
аз се записах при априлките но тъй като офицялно съм за 2ри май (макар да си знам че ще е по-рано)
и по-скоро да чуете сърчицето как бие. Това с темп. май наистина е нормално, защото сега ме подсети, че и аз 4-5 дни след зачеването си я мерих, заради Яни, че той поддържаше 37,0 - 37,3 от гадният ентеровирус и ми беше около 36,8 - 36,9 даже веднъж и 37.
). Та аз отивам утре на лекар в Доверие (без пари за частен прием) и само да ме върнат
Да са ме информирали като си записвах час.
каза че имало жълто мехурче и толкова, не каза и че има нещо лошо, но аз си имам 1 неуспешна и ........ цяла вечер не съм спала, тоест от както знам почти не спя а само сънувам разни глупости , ама е по силно от мен 

Между друг