Отговори
# 690
Аз се чудех какво да правя до сега с моите одисеи и май ще посетя ендокринолог , няма да се занимавам с тия гинеколози дето не ми обръщат внимание на хормоналните проблеми. Един пролактин ми пуснаха и вече край . Ето, оня ден ми свърши , тоя път ми дойде на 38-мия ден , да не повярва човек , иначе през 40 и кусур дена ми идва. Днес гледам , че пак ми зацапва кафеникаво , както и миналия месец . Ще откача вече , най - вероятно идва от прогестерона това ама как не ми се пият хапчета  ooooh!. Имам една опаковка Дуфастон в нас и стои и си чака реда.

# 691
Елизабет, той и ендокринолога ще ти изпише лекарства, едва ли ще размаха вълшебната пръчица...  Simple Smile

# 692
Елизабет, той и ендокринолога ще ти изпише лекарства, едва ли ще размаха вълшебната пръчица...  Simple Smile
Да бе ясно ми е , хаха Laughing. То как прозвуча само. Имах предвид , че не ми се пият лекарства , но ако е наложително какво да правя , ше пия. Просто ми се иска да отида на един читав лекар, който ще ми изпише въпросните лекарства след направени изследвания , а не така на сляпо. Еми ако нямам проблеми примерно казвам , щях да се блъскам с тоя Дуфастон , който и без това го изписват ей така като , че ли е бонбонка.

# 693
Много ви благодаря за коментарите момичета!!! Hug Честит празник! Бъдете здрави, много щастливи и обичани!  Heart Eyes

# 694
Честит празник, мили дами! Сега се връщам от доки. В 11 ден от МЦ не се вижда никакъв нов фоликул. Влача си едно старо фоликулче и...нямам думи. Сега трябвало да правим спермограма и после да ме подложат на лека нехормонална стимулация. Иначе другото било ок... newsm78

# 695
И сега стоя и си мисля, не е ли малко рано със стимулациите?! От един , явно ановулаторен месец, не трябва ли още изследвания...проследяване на О поне три месеца...Вече много съм объркана... Rolling Eyes

# 696
Честит празник, мили дами! Сега се връщам от доки. В 11 ден от МЦ не се вижда никакъв нов фоликул. Влача си едно старо фоликулче и...нямам думи. Сега трябвало да правим спермограма и после да ме подложат на лека нехормонална стимулация. Иначе другото било ок... newsm78
стимулация, без цветна снимка и спермограма не се прави.
Рано е за стимулация, но зависи от колко време се опитвате за бебе.
Колко дълъг ти е цикъла по принцип? Може да имаш по-късна овулация, затова да няма доминант на 11 ден.

# 697
И аз имам усещането , че е рано, но медицината не работи с усещания, нали?! А що се отнася до бебеправенето - от 2-3 месеца. Знам, че е много  рано за големи притеснения, но фактите не са от най-приятните ( поне този месец ). А иначе МЦ ми е на 26-27 дни. Точно си е време за фоликул според мен ( 11 ден ). Правя и ОВУ тестове.... и там нищо, поне до този етап. Красота...

# 698
Момичета помагайте,малко тъп въпрос от мен но съвсем вече се обърках-може ли да ми кажете има ли хормони който показват нарастването на лигавицата?Защото при мен се оказа проблем за незанчеване дебелата лигавица.

# 699
Може ли да помоля за коментар на моите изследвания.
Благодаря предварително!
   FT 4   17.17   pmol/l   11.00 - 22.60

TSH   1.600   mIU/l   0.35 - 5.00

# 700
  • София
Благодаря предварително!

Екстра са ти.

# 701
Момичета помагайте,малко тъп въпрос от мен но съвсем вече се обърках-може ли да ми кажете има ли хормони който показват нарастването на лигавицата?Защото при мен се оказа проблем за незанчеване дебелата лигавица.
Естрадиола е отговорен за нарастването на лигавицата, прогестерона за добрата функция на жълтото тяло.
Не мисля, че хормон. изследване може да покаже нарастване на лигавица. Това се прави с ехографски преглед. Следят се фоликулите, матката и лигавицата.
Косвено Геритамин подпомага лигавицата, а понякога се изписват вагинални таблетки за удебеляването и. Например-виагра.

# 702
Благодаря предварително!

Екстра са ти.
  bouquet Hug

# 703
  • София
Да, Естрогените и Прогестерона
Колко дебела е лигавицата?
За какво точно става въпрос - за дебела лигавица без или с О.?
И на колко си год.?

# 704
Имам нормална овулация,лигавицата на 15-17 ден от МЦ става вече 15мм.Направих инвитро на ЕЦ което беше неуспешно дори нямаше имплантация и докторите се усъмниха в лигавицата защото е прекалено дебела когато ходих на преглед след инвитрото беше 2 месеца след него лигавицата отново показа 16мм на 18 ден от МЦ.За това ми назначиха биопсия и хормонални.
Значи в деня преди пункцията изследвах естрадиол беше 270

Общи условия

Активация на акаунт