"Системата минус 60" - Тема №13

• 33 024
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
И аз идвам се отчета за днес:
З - сандвич с риба тон и пържени картофи с млечен сос
О - огретен от тиквички, картофи соте и млечна салата
В - айрян и ананас мисля
Наистина е много мотивиращо като пишете момичета. И аз смятам да дам на режима поне 1 месеца и тогава да отчитам какъв е резултатът защото Жанет е права, че честата смяна на режими въобще не е правилна. А и много ми хареса това, което се казва неведнъж тук искаме да свалим килограмите за месец - два, а да не би да сме ги качили за толкова?

# 436
Много ми хареса поста ти Теменуга Hug
Сега вече си длъжна да успееш и да покажеш най-вече на себе си и на детето си, че мама е страхотна и може Peace
Мляко с нес ти е написала-не се страхувай от различните храни. Хапвайте от всички неща и ги комбинирайте по правилата на системата. Ще ти пусна един много синтезиран вариант на увода, който Сиси беше пуснала в темата. Сиси много ми е полезен и го нося в чантата за да го раздавам-дори онзи ден като водих големия на фризьорката и дадох една разпечатка на нея Hug

Ето синтезарания увод на Сиси  bouquet Подходящ е за вратата на хладилника Peace

СИСТЕМАТА МИНУС 60
- яде се по три пъти на ден с равностойно насищане
- между храненията може да се хапне от разрешените плодове и зеленчуци, но внимателно
ЗАКУСКА
- задължително трябва да се закусва, за да се задействат обменните процеси в организма
- най-добре до 1 час след събуждане!
- може да се яде абсолютно всичко, без значение на количеството и калориите (тестени, пържени, сладки неща (мед също), ядки..)
- забранените плодове след 12 ч. може да се хапват тук: банан, круша, пъпеш, ягоди, череши, вишни, малини, къпини, касис, праскови, нектарини, кайсии, манго..
ОБЯД
- храната може да е приготвена всякак, без пържене!
- мазнини до 14:00 ч. всякакви, но в малки количества
- може и първо, и второ, и салата, щом са в един прием
- разрешено е да се ядат само ръжени сухари, в краен случай ръжен хляб
- разрешени плодове: ябълки (1-2 бр.), цитрусови плодове (портокал, мандарина, лимон, грейпфрут, помело, киви, ананас), сливи (джанки, сини, сушени - не много, 4-6 бр.), диня (1-2 парчетета), авокадо
- зеленчуци и бобови - могат да се ядат всякакви, НО:
      - грах и царевица да не са от консерва, може замразени, може и царевица на кочан      
      - туршии и мариновани зеленчуци са разрешени в малки количества (маслини, мариновани гъби, кисело зеле, краставички и пр.)
      - картофи, царевица, бобови (зрял фасул, леща, грах) НЕ могат да се комбинират с месни и рибни продукти, освен яйца (в малки количества)
      - зеленият боб е зеленчук, не бобово
      - гъби с месо може, но рядко
- месо всякакво и производни, НЕ се комбинира с картофи, царевица, бобови (зрял фасул, леща, грах)
- риба и морски всякакви (консерви само в собствен сос), НЕ се комбинира с картофи, царевица, бобови (зрял фасул, леща, грах)
- яйца да се внимава с тях само в комбинацията им с месо
- зърнени: ориз (по-добре кафяв) и елда основно; просо, овес, булгур..
      - паста и макарони само от твърда пшеница, НЕ може да се комбинират с месни и рибни продукти (с яйца може)
- млечни и мляко всякакви
- за пиене: вода, газирана вода, чай, кафе, фреш от позволените, айрян, червено сухо вино
ВЕЧЕРЯ
- не могат да се използват никакви мазнини
- нищо осолено, мариновано, пушено, консервирано
- може да се използват всякакви сухи и пресни подправки, също соев сос, балсамов оцет (в малки количества)
- 7 варианта, избира се един и се яде само това, което е в него
- добре е да се редуват вариантите
- за пиене според избрания вариант: сок от позволените плодове и/или зеленчуци, млечни напитки (айрян), чай, кафе, вода, газирана вода, червено сухо вино
Вариант 1: Плодове и млечни
- плодове: същите като тези позволени за обяд, но без авокадо - ябълки (1-2 бр.), цитрусови плодове (портокал, мандарина, лимон, грейпфрут, киви, ананас), сливи (джанки, сини, сушени - не много, 4-6 бр.), диня (1-2 парчета)
- млечни и кисело-млечни продукти с масленост до 5% (кисело мляко, извара). Сирене, кашкавал никакви не може!
Вариант 2: Плодове и зеленчуци
- плодове (виж Вариант 1)
- зеленчуци всякакви БЕЗ картофи, грах, гъби, тиква, патладжан, варива (боб, леща, царевица)
Вариант 3: Плодове и зърнени
- ориз (кафяв, черен..) и елда
Вариант 4 : Зеленчуци и млечни
- зеленчуци (виж Вариант 2)
- млечни и кисело-млечни продукти (виж Варинт 1)
Вариант 5: Зеленчуци и зърнени
- кафяв ориз, елда
Вариант 6: Месо, риба, яйца
*Единствено в този вариант не е добре да се комбинират помежду си, евентуално малко яйце към месото.
- месо и субпродукти всякакви (все пак да се избягват по-мазните, кожа, сланина)
- риба и морски дарове осолени, мариновани, пушени, консервирани НЕ
- яйца
Вариант 7: Мляко, сирена, сухари
- млечни и кисело-млечни продукти с масленост до 5% (кисело мляко, извара)
- сирена и кашкавал всякакви, НО до 50 грама!!
- сухари (само ръжени) 3-4 бр.
СЛЕД 18:00 Ч.
- чай, кафе, вода, газирана (възбужда апетита!)
- червено сухо вино
- няколко парченца немазно сирене (по изключение)
СКРАБ С КАФЕ
Подобрява изгарянето на мазнините, има изглаждащ ефект върху кожата (против целулит), ексфолира най-горния й слой и я прави по-мека и копринена. Прави се с мляно кафе (възможно най-едро). Сапунисват се проблемните области с душ гел, след това изсипваме в ръцете си кафе и започваме да масажираме и втриваме. Гърдите не се търкат.
МУМИО
Процедурите са за стриите, има лечебен ефект, ускорява регенерацията на кожата. Натрошавам цялата опаковка на прах и преди душ разтварям в една купичка 1 ч.л. мумио с шепа лосион за тяло или в 3-4 ч.л. вода. След банята мажа, масажирам или само проблемните участъци (с вода когато е - лятото) или цялото тяло (с лосион - зимата).

# 437
  • София
Дилянкааа, дека си бре? Разхубави се ти и зачезна  bash Появявяй се бързо да пишеш  wavey
Жани  Hug, страхотна идея, ще си го разпечатам и аз, и ще раздавам. Много хора ме питат как отслабвам, а обикновено нямам време много да разказвам, че все бързам на някъде с малката.
Теменуга, можеш да купиш и книгата Системата-60, и да си я менкате да я четете  Peace

# 438
Здравейте~ приключих с яденето за днес и най-накрая намерих време да седна да си напиша днешното меню.

З: в 8.00 хапнах мляко с мюсли, но към 10.30 огладнях и си позволих една малка кифла със сладко
О: 12.40  - почти 2 шишчета от пилешко месо и салата домати, краставица и чушки
В: малко окъснях, та хапнах в 18.15 - три мини сандвичета от ръжен хляб отгоре с по малко кашкавал и сирене, пъхнати в микровълновата за 1 минута - мнооого вкусни.

~

За утре, съм си приготвила следното меню:
З (ако въобще се събудя преди 12) - ще си направя палачинки с ягодово сладко
О: руло  стефани и салата
В: постни сърми и салата.

# 439
Здравейте момичета!
Тук съм всяка вечер ви чета не съм се отказала,но имам много работа и се връщам почти в 17.30-17.45 и да вечерям ли да пиша ли?
работим на 15 км от населеното ни място и това ме затруднява.
Старая се да бъда системна!после ще ви чета изцяло!!!
Вечерях преди малко,защото нямах нищо.Приготвих си кафявм ориз+салата от домати.
Знам,че беше късно,но подобре късно отколкото през половин час да отварям хладилника и да прегрешавам.

# 440
И аз закъснях с вечерята,днес бях на работа до 17 часа,после се видях набързо с майка ми.Тя имаше да пазарува от "Била',а аз нямах моркови,отидохме заедно.На нея й направи впечатление,че много време вече си ям по тази система,а тя ме познава отлично,моето непостоянство е пословично(то при зодия Близнаци как да е иначе).Ами приятно ми е,чувствам се лека,тялото ми я обича тази система някак.
Направих си тази салата с моркови и извара.Разкошна е!Ето какво ще ям на зима!Имам наситнен копър във фризера,чудесно става с него.Бих й добавила орехи,но те не са системни за вечеря.
Кажете системно приготвяне на зелен боб за утре вечер Praynig!Имам един пакет във фризера,купешки замразен зелен боб.Така,както аз си го приготвям,определено не става за вечеря Laughing!
След малко започвам 70 минутната гимнастика(има линк на първа страница за нея-Pump it up се казва),мумийото се разтваря вече,а и си поръчах намален ейвънски масажор,който пристигна тези дни.
Пълна програма тази вечер,нищо,че вечерях към 18,30.

# 441
Момичета, исвам да ви нагледам набързо и отивам да подреждам гардеробите, че при нас още е хаос.  Crazy
Така е, като имам ученичка, малкият пък тръгна на детска за пръв път, пазааруване за детската и училището, същевременно и местене - абе кошмар просто... Пратила съм ги 2 дни при баба и дядо, да си дооправя къщата поне.

Днес съм върло системна.  Laughing
Закуска: сандвич от пълнозърнест хляб с гауда, шунка и чорито + 1 киви
Обяд: печено пилешко бутче, зелева салата и 1 резен някакво холандско сирене
Вечеря: огромен домат с 200 гр. извара (към 200 грама) и почти цяла кофичка кисело мляко

Ура, излязла е трета част от любимата ми поредица романи, днес си я закупих и ще се приспивам с нея: http://www.colibri.bg/resultsa.php?author=259

# 442
Жани, хайде, тъкмо пак заедно ще се пробваме за 60, така ще е още по-лесно! Hug А после и заедно по план.. Wink Да се маха МЦ-то бързо, аз също имам малък плюс и без да имам МЦ, но не ме плаши.
Добре си се сетила за сбитата информация, само да вметнем, че май не става съвсем за хора нищо не знаещи за Системата, за тях си трябва и обяснение. Аз бях редактирала малко, ще го пусна пак, макар че всеки може да си го пипне още..
Мляко с нес, освен изброените все положителни промени, които ми е дала Системата забравих да напиша и най-важната, която ме споходи съвсем скоро - пропука се примиренческото поведение в мен. До преди няколко месеца исках да стана само 65 кг. защото разсъждавах, че повече не са ми нужни и че така ще съм добре, примирявах се, че вече не мога да бъда 55, защото вече не съм момиче, а жена, майка на 2 деца.. Станах 65, да добре съм и така, но защо да се примирявам с тях като виждам, че мога отново да стана онова момиче и пак да бъда и жена, и майка, но още по-щастлива и обичаща и себе си!
Алиена, честито християнче! И браво на мама! Сигурна съм, че си имала специално излъчване днес, но не само заради светия ден!
Бебок, хайде вече наистина плътно с нас!!  Hug И аз като Жани да те порицая и да ти направя една подобна сметка, че от както се видяхме през юли имам, ако не се лъжа -5кг., не ми се рови в табличката да видя точно, но мисълта ми е, че можеше и ти толкова да си махнала от тогава, че и повече! Peace Наложи си да си пийваш винце при събиранията ви, измисли си предварително теми на разговор, ако трябва да има за какво ново да говориш на масата, че да не мислиш за яденето.. Ако ми видиш къщата след 18 ч. заблестява, тогава ми е музата за домакинстване, чистене...Simple Smile
Izu, браво, започнаха минусчетата и при теб, само така!
Теменуга, браво на сина ти, имаше едно момче се беше включило преди време, системстваха успешно заедно с майка си и сестра си.  И на теб ще ти е по-лесно да приготвяш и за двама ви!
Стеле, всичко ще е наред!
desi_max, наистина как да не си тук дълго, като самото постоянство е леко, вкусно.. Simple Smile Зеленият боб може да си го свариш с лук, морков, домат с малко вода, която даже да отцедиш после и да си го хапваш с кисело мляко, може и чесън, копър, подхождат му, опитай!
Миме, а така, да призовем пак Диви, тъкмо подходящи неща сме писали да й върнем настроението и увереността!

З. Грозде; руло "Стефани" с картофено пюре Simple Smile
О. Прясно зеле с кафяв ориз
В. Сини сливи около 10 бр. (това само ми се ядеше и пак на вън)

# 443
Ето пак синтезирания от мен вариант, който пусна и Жани, че бях нанасяла някакви корекции.. Като се поореже още става и за хладилника в кухнята. Разбира се може и да се добавят някои неща.. Аз гледам да го раздавам само заедно с книгата или след като съм запознала по-подбробно интересуващия се.

СИСТЕМАТА МИНУС 60
- яде се по три пъти на ден с равностойно насищане
- между храненията може да се хапне от разрешените плодове и зеленчуци, но по-добре с главното
ЗАКУСКА
- задължително трябва да се закусва, за да се задействат обменните процеси в организма
- най-добре до 1 час след събуждане!
- може да се яде и пие абсолютно всичко, без значение на количеството и калориите (тестени, пържени, сладки неща (мед също), ядки..)
- забранените плодове след 12 ч. може да се хапват тук: банан, круша, пъпеш, ягоди, череши, вишни, малини, къпини, касис, праскови, нектарини, кайсии, манго, смокини, грозде..
ОБЯД
- храната може да е приготвена всякак, без пържене!
- мазнини до 14:00 ч. всякакви, но в малки количества
- може и първо, и второ, и салата, щом са в един прием
- разрешено е да се ядат само ръжени сухари (crispi), в краен случай ръжен хляб (вж. плосък ръжен хляб)
- разрешени плодове: ябълки (1-2 бр.), цитрусови плодове (портокал, мандарина, лимон, грейпфрут, помело, киви, ананас), сливи (джанки, сини, сушени - не много, 4-6 бр.), диня (1-2 парчетета), авокадо
- зеленчуци и бобови - могат да се ядат всякакви, НО:
      - грах и царевица да не са от консерва, може замразени, може и царевица на кочан
      - туршии и мариновани зеленчуци са разрешени в малки количества (маслини, мариновани гъби, кисело зеле, краставички и пр.)
      - картофи, царевица, бобови (зрял фасул, леща, грах) НЕ могат да се комбинират с месни и рибни продукти, освен яйца (в малки количества)
      - зеленият боб е зеленчук, не бобово
      - гъби с месо може, но рядко
- месо всякакво и производни, НЕ се комбинира с картофи, царевица, бобови (зрял фасул, леща, грах)
- риба и морски всякакви (консерви само в собствен сос), НЕ се комбинира с картофи, царевица, бобови (зрял фасул, леща, грах)
- яйца да се внимава с тях само в комбинацията им с месо
- зърнени: основно ориз (най-добре кафяв, див - тъмно кафяв, червен, черен (императорски), може и бланширан, басмат, в краен случай бял) и елда; просо, овес, булгур, кус-кус (арабски)..
      - паста и макарони само от твърда пшеница, НЕ може да се комбинират с месни и рибни продукти (с яйца може)
- млечни и мляко всякакви без значение %
- за пиене: вода, газирана вода, чай, кафе, фреш от позволените, айрян, червено сухо вино
ВЕЧЕРЯ
- не могат да се използват никакви мазнини
- нищо осолено, мариновано, пушено, консервирано
- може да се използват всякакви сухи и пресни подправки, също соев сос, балсамов оцет (в малки количества)
- 7 варианта, избира се един и се яде само това, което е в него!
- добре е да се редуват вариантите
- за пиене според варианта: сок от изброените плодове и/или зеленчуци, млечни напитки (айрян), чай, кафе, вода, газирана вода, червено сухо вино
Вариант 1: Плодове и млечни
- плодове: същите като тези, позволени за обяд, но без авокадо: ябълки (1-2 бр.), цитрусови плодове (портокал, мандарина, лимон, грейпфрут, киви, ананас), сливи (джанки, сини, сушени - не много, 4-6 бр.), диня (1-2 парчета)
- млечни и кисело-млечни продукти с масленост до 5% (кисело мляко, извара). Сирене, кашкавал никакви не може!
Вариант 2: Плодове и зеленчуци
- зеленчуци всякакви БЕЗ картофи, грах, гъби, тиква, патладжан, варива (боб, леща, царевица)
Вариант 3: Плодове и зърнени
- ориз (най-добре кафяв, див - тъмно кафяв, червен, черен (императорски), може и бланширан, басмат, в краен случай бял) и елда
Вариант 4 : Зеленчуци и млечни
- зеленчуци (виж Вариант 2)ч
- млечни и кисело-млечни продукти (виж Варинт 1)
Вариант 5: Зеленчуци и зърнени
-  ориз (най-добре кафяв, див - тъмно кафяв, червен, черен (императорски), може и бланширан, басмат, в краен случай бял) и елда
Вариант 6: Месо, риба, яйца
*Единствено в този вариант не е добре да се комбинират помежду си, евентуално малко яйце към месото.
- месо и субпродукти всякакви (все пак да се избягват по-мазните, кожа, сланина)
- риба и морски дарове осолени, мариновани, пушени, консервирани НЕ
- яйца
Вариант 7: Мляко, сирена, сухари
- млечни и кисело-млечни продукти с масленост до 5% (кисело мляко, извара, Cottage cheese)
- сирена и кашкавали всякакви, НО до 50 грама!!
- сухари (само ръжени) 3-4 бр.
СЛЕД 18:00 Ч.
- чай, кафе, вода, газирана (възбужда апетита!)
- червено сухо вино
- няколко парченца немазно сирене (по изключение)
СКРАБ С КАФЕ
Подобрява изгарянето на мазнините, има изглаждащ ефект върху кожата (против целулит), ексфолира най-горния й слой и я прави по-мека и копринена. Прави се с мляно кафе (възможно най-едро). Сапунисват се проблемните области с душ гел, след това изсипваме в ръцете си кафе и започваме да масажираме и втриваме. Гърдите не се търкат.
МУМИО
Процедурите са за стриите, има лечебен ефект, ускорява регенерацията на кожата. За по-бързо смилам цялата опаковка на прах и преди душ разтварям в една купичка 1 ч.л. мумио с шепа лосион за тяло или в 3-4 ч.л. вода. След банята мажа, масажирам или само проблемните участъци (с вода когато е, лятото) или цялото тяло (с лосион, зимата).

Лека нощ! Hug

Последна редакция: нд, 19 сеп 2010, 11:57 от Сиси ♥♥

# 444
Здравейте всички  и добро утро Stop  bouquet
Слагам закуската Simple Smile

виждам, че сте понаписали доста, но преди да прочета ще ви разкажа за вчера...

Отчет 18.09.2010

Закуска (07:30) - кроасан със шоколад и сладолед
към 10:30 - още един кроасан и след това 2 шепи шам-фъстък.
обяд - Консерва риба тон и голяма салата (домати, краставици, чушки), 1 кремвирш.
вечеря - голяма порция ориз със зеленчуци (морков,лук, чушка) на фурна (разбъркваш с подправки и вода и печеш).

Целия ден ми се пиеше само вода, което не ми се е случвало от години - обикновено ми се пият газирани неща, а течности пия над 2 литра на ден от 15 години насам.

Когато се премерих сутринта, реших, че нещо не виждам и сложих очилата. Мерих се три пъти и продължавам да не вярвам.
 #Crazy #Crazy Имам минус килограм и половина след вчера!  #Crazy #Crazy
Вярно е, че на общото ми телосложение няма как да се забележат... Сега ям сладолед и се чудя дали кантара ми е повреден или е истина? Thinking Thinking
Някой имал ли е толкова голям минус за 1 ден?  Praynig

# 445
Добро утро.
el_ena благодаря за закуската. За минуса - щом го отчиташ, значи е възможно Peace На какъв кантар се мериш - механичен или електронен? Другото което е - пила си много вода, което води до изхвърлянето на повече вода, може и от там да е минуса. Наблюдавай се следващите няколко дни и ако отчетеш малък плюс не му се връзвай, защото може и това да стане. Видяла ли си един път дадена цифра, значи е истинска. Прати ми на ЛС данните ти за табличката, ръст, желани кг, сегашни кг Hug
Аз вчера изкарах напълно несистемен следобед - на вилата. Яденето беше : 1 малко парче баница, салата зеле с моркови и млечна салата, 1 много малка ракийка ( 3 глътки), няколко чаши бира, пържоли и гъби на барбекю, 2 сладки - всичко туй до 7 и половина вечерта. За моя радост гея показа - без изменения hahaha Joy hahaha Joy
Днеска вече без издънки, защото наистина ако юли месец бях рестартирала сега сигурно щях да съм 70 кила.
План за днес
З: 2 парчета баница, 2 сладки
О: Мисля да сготвя пиле с гъби и ориз на фурна + някаква салата
В: остатъци Joy от вчерашните пържоли и половин наденица
Лек ден Hug

П.П.Едно въпросче Blush - ако сготвя пиле по градинарски - с лук, моркови и грах - дали ще става за системен обяд? То пише за граха, ама  newsm78

# 446
  • ВАРНА
        el_ena, много се радвам за теб! Добро начало.  Grinning  Убеди ли се, че не е толкова страшно да се яде  Grinning Peace  Даже е приятно.

Може би толкова големи минуси за един ден няма да има повече, но ще продължиш да сваляш... първо 8-10 кг,  после застой  малко, че си почива тялото и свиква с новите килограми (но пък при застой най-много намаляват обиколките), после пак надолу...  И обещай, че няма да обръщаш внимание на грамчетата  Wink Дори и да видиш някой ден +200гр, веднага си казвай, че това са само течности и не ги мисли  Peace Ще ядеш и ще отслабваш  Hug

Бебок, става Peace

# 447
Хайде официално да почерпя за християнчето, докато може бонбони да ядем

Не ядох и пих много, нямаше време в лудницата, не съм се мерила днес, утре ще се отчитам.

Лек ден на всички.  

# 448
  • Бургас
Здраейте и от мен!
Не съм писала от месец може би, но ми е много натоварено на работа, аи там нямаме интернет.В момент апиша психопрофили на хората от дома, в който работя и съвсем не мога да влизам в нета.
По отношение на режима.Спазвам го в някакви нормални граници и се движа накилограми 49 или 50 не повече.
Всекидневния режим на хранене е различен,но на работа се събираме на обяд, когато имаме време и хапваме каквото има.Не се ограничавам особено с храната, но и не се нахвърлям като обезулмяла, защото не изпитвам нужда да се тъпча излишно.
Надявам се много от вас да са посъигнали желаните резултати и скоро режима да им стане просто начин на живот, а не цел за достигане на желано тегло.
Желая лек ден и спорна седмица на всички ви!

# 449
  • Пазарджик
ето и моето меню за днес 3- няколко бисквоти с прясно мляко , о- яйца по панагурски в- салата  с домата и крастависи и айрян

Общи условия

Активация на акаунт