"Системата минус 60" - Тема №13

• 32 641
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Моят кантар се бъгна  Crazy изкара ме 55,2, егати минуса  Crazy   не е възможно според мен, въпреки че 3 пъти се качвах.
Днес ще ходя за якенце и ботуши, стискайте палци да си намеря.
Отчет за вчера
з. 2 сандвича с салам и кашкавал, домат
о. пилешко филе и шопска салата
в. салата със сирене Котидж и айран
еднообразни са ми обедите, но последните домашни домати и краставици не са за изпускане, а пък и това ми се яде, аз и баз това не съм по супите и манджите.
Лек ден на всички  Hug

# 721
Момичета, добро утро!  Hug
Аз тази сутрин съм само -100 грама, дали заради МЦ, дали тялото ми нещо спря да си пуска мазнинките, не знам.
Иначе си системствам твърдо, хич не се демотивирам.  

Бебок, един приятелски съвет - вземи го хвърли тоя механичен кантар и си купи електронен.  Peace
На морето пробвах да се тегля на механичен - на 2 поредни тегления ме изкарваше с над кило разлика.  ooooh!

Закуската ми беше - огромен сандвич от 2 филии бял хляб, намазани с ескуиза, луканка, шунка, кашкавал и половин домат, това всичкото сглобено и запечено в сандвич преса. Плюс кафе и 1 чаша портокалов сок. Oha!

Сега се отправям с бодра крачка към Карфур на пазар, да си взема извара и криспи.
Приятен и системен ден!

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 09:56 от Анонимен

# 722
Бебок, един приятелски съвет - вземи го хвърли тоя механичен кантар и си купи електронен.  Peace
На морето пробвах да се тегля на механичен - на 2 поредни тегления ме изкарваше с над кило разлика.  ooooh!
За нищо на света не го сменям с електронен. За сега показва едно и също при няколко последователни тегления, а и мъжо каза, че е верен. И каква е гаранцията, че електронния ще е верен (освен ако не е от най-скъпите)? Peace

# 723
И каква е гаранцията, че електронния ще е верен (освен ако не е от най-скъпите)? Peace

Гаранцията е марката. Бош или Тефал за около 90-100 лв. са много добри и точни кантари. По-скъпите от тях не са по-добри, просто са с повече функции - мерят разни телесни мазнини и подобни щуротии, което изобщо не е точно - мазнините могат да се измерят само с калипер. Така че, аз лично не бих си взела кантар за над 100 лв. и не ти препоръчвам от най-скъпите (има и кантари над 200 лв.)
Моят струваше около 90 лв. и вече 3 години работи безпогрешно (на Тефал е). Мисля, че абсолютно си заслужаваше инвестицията - има си памет с 4 профила за 4 души, помни предходното ти тегло и авто матично ти дава разликата с това измерване, с големи цифри е (не се налага да се навеждаш и кьоравчиш като при механичните кантари) и най-важното, точен е до 100 грама! Което е много мотивиращо за отслабващия човек! Как на механичен кантар ще отчетеш 100 грама? По никакъв начин - те са точни в най-добрия случай до 500 грама, демек ако си свалила 200-300 грама, няма начин да разбереш, че си го направила! Чак като свалиш/качиш половин или цяло кило, можеш да го регистрираш на механичния, а това ми се струва доста зле.  newsm11

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 11:32 от Анонимен

# 724
  • ВАРНА
         bebok_86, сега да не хукнеш да купуваш електронен  Wink Момичета, не разбирам, защо обръщате такова голямо значение на кантара. Двата пъти, в които умишлено съм отслабвала най-много - тогава бях стигнала до 48кг, нямах никакъв кантар - нито електронен, нито механичен. Преди три години, като взех да дебелея, си купих електронен, мери мазнини.... тинтири-минтири... Това въобще даже не ми и попречи да стана сума ти килограма. Стреснах се не от кантара, а от дрехите - като видях, че нищо вече не ми става. Сега пак по дрехите разбирам, кога колко килограма евентуално съм била. Откакто съм отслабнала, никой не ме е питал, колко килограма съм, само ми правят комплименти  Flutter
         Като чета тук, как ви правят впечатление 100-200 гр., някой направо трагично ги приемат малките плюсчета - то за такива хора електронния кантар дори е противопоказен. При застой килограмите нали спират да мърдат, колко му е някой да реши, че това е най-голямата трагедия в живота му Wink Когато си системен, храниш се разумно и включиш някакви физически упражнения, ще забележиш, че отслабваш, дори и без кантар  Peace
         На мен кантара ми служи за ориентир, за стимул... и да си тегля куфара преди полет  Grinning

# 725
Мляко с нес, има разлика между това да си 60 плюс минус 5 кила и това да тежиш над 80 килограма. Когато си много, всеки минус надолу е важен, защото лесно можеш да се размотивираш и да почнеш пак да се тъпчеш. Голямото наднормено тегло често показва неустойчива психика, а какво по-добро от това за подобен човек да види дори и малко движение надолу? Ако за 60-килограмовият човек не е толкова важен един плюс от половин кило, за 90-килограмовия е като шамар. От което пък го избива на нервност и депресия, от там се хвърля на храната и се получава затворен цикъл. На мен самата, моят кантар ми подейства много стимулиращо през последните 3 месеца - радваше ме и ме амбицираше всеки минус, дори и от 100-200 грама, когато бях почти 90 килограма. И обратното, когато имах малко плюс, се хващах здравата на другия ден да го махна. И резултатите не закъсняха, както се вижда от линийката ми - почти 12 кила за 3 месеца. Преборвала съм ги точно по 100, по 200. Самовнушение ли е, какво ли е - не знам, но когато човек има труднопостижима цел (като моята - да отслабна с 28,6 кг.), основното е да се концентрира и преборва с най-малките етапи. А това са именно грамчета от порядъка на 100-200. И малко по малко да върви напред...

Но както казах на Бебок, давам й приятелски съвет, а не директива. Тя си решава - може пък на нея с механичния да й е по-добре наистина.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 12:52 от Анонимен

# 726
Здравейте и от мен! Hug
Мляко с нес,права си че не бива да се вживяваме във всяка цифра на кантара-ще се ориентираме към едно друго отделение... #Crazy
Обаче на мен ми дайства много стимулиращо като видя сутрин грамовете надолу-да не прецакам Системата.Ох,май още не съм много адекватна да пиша много,пък и ме болят бъбреци.Сигурно затова днес съм 76,70кг.И все пак да се отчета:
з.бисквитена торта
о.сухар с извара "Олимпис"-мъж ми ходи специално дани купи от Била.Може и айрян да си направя.
в.лично производство салата "Снежанка"-системна,разбира се
Заради бъбреците ще се наложи да наблегна на водата и поне 3л. трябва да изпия-да ги прочистя,а и какъв фитнес ще ударя да ходя до ОО  hahaha :
А сега лек и системен ден на всички!
Р.Р. Жасмин,все едно аз съм писала-точно така се чувствам и аз.На нас и 50гр.надолу са ни стимул не само да отслабваме ,а и за други неща.Аз като видех цифра нагоре и ми се отщяваше от всичко-мислех,че вече нищо не става от мен.Но като видях,че мога и да смъквам,нагласата ми към живота се промени.Така,че аз ще се тегля и ще се радвам на всяко грамче надолу!

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 12:45 от Теменуга

# 727
Здравейте, момичета~ Вчера се мотах из моловете цял ден с няколко приятели, та сега ще дам отчет за вчера и днес до тук:

Вчера:
7.00 - мляко с корнфлейкс
11.00 - пуканки и кола >.<
12.30 - фреш от цитрусови и плодова салата от цитрусови, просто не ми се ядеше нищо друго, а в мола останалите системни храни бяха супер тежки
17.40 - суши  Laughing

Днес:
З - мляко с корнфлейкс, но доста малко, защото станах към 10.30
О - руло стефани и салата
В - не се знае все още

----

По отношение на кантарите - аз препоръчвам електронен, защото старият ми механичен беше страшна трошка - каквото и да правех все показваше 74 кг - с дрехи, без дрехи, гушнала 5литровка с вода, все 74 кг.  Crazy Побъркваше ме. Купих си от технополис някакъв за 29лв и съм много доволна - засича всяка една промяна в теглото, така че сега дори знам всяка пижама и тоалет за вкъщи колко ми тежи.  Laughing Но иначе се меря веднъж на седмица, опитвам се да не вманиачавам, защото поне на мен ми действа доста стресиращо и отрицателно. Но всеки знае как на него му се отразяват такива неща, така че най-добре да не почваме луди спорове за глупости  Hug

# 728
  • ВАРНА
Мляко с нес, има разлика между това да си 60 плюс минус 5 кила и това да тежиш над 80 килограма. Когато си много, всеки минус надолу е важен, защото лесно можеш да се рамотивираш и да почнеш пак да се тъпчеш. Голямото наднормено тегло често показва неустойчива психика, а какво по-добро от това за подобен човек да види дори и малко движение надолу? Ако за 60-килограмовият човек не е толкова важен един плюс от половин кило, за 90-килограмовия е като шамар. От което пък го избива на нервност и депресия, от там се хвърля на храната и се получава затворен цикъл. На мен самата, моят кантар ми подейства много стимулиращо през последните 3 месеца - радваше ме и ме амбицираше всеки минус, дори и от 100-200 грама, когато бях почти 90 килограма. И обратното, когато имах малко плюс, се хващах здравата на другия ден да го махна. И резултатите не закъсняха, както се вижда от линийката ми! Почти 12 кила за 3 месеца, един от които несистемен на морето, не е зле, нали? Преборвала съм ги точно по 100, по 200. Самовнушение ли е, какво ли е - не знам, но когато човек има труднопостижима цел (като моята - да отслабна с 28,6 кг.), основното е да се преборва с най-малките етапи. А това са именно грамчета от порядъка на 100.

Но както казах на Бебок, давам й приятелски съвет, а не директива. Тя си решава - може пък на нея с механичния да й е по-добре наистина.

Има хора, които малкия плюс ги мотивира, но има и такива, за които той е трагедия и щом има такъв, това сигурно означава, че те не могат да отслабнат по този начин. Като чета тук, вторите май са повече. Ако обръщаш внимание на плюсчетата, колко му е да се разочароваш от Системата (Джижи например), да започнеш някоя драстична диета или да си кажеш - аз така и така не отслабвам, ами качвам, за какво ми е да се мъча....  
          Днес много се притесних, като прочетох, че Маик, въпреки силно системния ден вчера, е качила 400 гр  Shocked Ужас...  Grinning Стискам палци да не започне да се притеснява сериозно, а да изчака спокойно до утре, когато сигурно това мижаво плюсче, което няма как да е нещо друго, освен течности, няма да го има  Hug
          Аз също имам скъп електронен кантар. Но не той ми свали килограмите, аз сама си отслабнах. Сигурно щях и без него да се справя, защото вече знам как  Peace

# 729
Момичета,с кантари или без-важно е да има резултати и да не се отказваме!+- 500гр. може да означават много неща,но не са причина да се откажем!Аз това установих за себе си и смятам да спазвам най-готиния режим,при който мога да ям всичко и да отслабвам.
Дайте го по-ларж с кантарите и психиката ,и всичко ще си дойде по местата.А за днес е задължително разпускането,така че никакви нерви около кантарите! Stop
  bouquet

# 730
  • Враца
впрочем, къде е джиджи?
да не ени е напуснала темичката newsm78

относна кънтарите, и аз съм ЗА електронен, на се меря само сутрин, само на гладно и само след ОО  Laughing

а при мен 200-300 гр разлика са например едно кърмене на сина ми, така че.. Flutter

# 731
Здравейте и от мен днес!

Аз пък се меря веднъж в месеца Laughing - няма как да имам плюс, може да е по-малък минуса, но е минус Peace При мен, както и при повечето от вас, мерките с метъра падат драстично, а всъщност това е целта ни, нали така?

Ето и менюто ми за днес: направих си интересен обяд, дано не се окаже, че не е системен

З: Две филийки ръжен хляб Вита, с кашкавал отгоре и затоплени в микровълновата+кренвирш Стара планина+кафе с мляко
О: Варени картофи в подправки+шопска салата. Сварих картофи и отделно в чиния сложих лъжица олио (става вкусно и със зехтин) и прибавих Вегета, чубрица, червен пипер (всеки може да сложи каквито подправки обича). Докато са горещи картофите ги овалвам в посочената смес, престояват 10-тина минутки и се хапват, много е вкусно Heart Eyes
В: ябълка с кисело мляко

Лек и успешен ден от мен!  Hug

# 732
Здравейте Hug
Виждам че си говорите днес за кантарите- според мен всичко зависи от психиката на дадения етап. Аз например когато реших да си взема електронен вече бях на ясно че процеса ще е бавен, че ще има и минуси и плюсове. Но бях готова вече за цифров кантар. На мен например цифровия ми е от помощ. Винаги си правя изводи когато показва плюс. Научих се на търпение и да познавам тялото си по-добре. Научих кои храни как ми се отразяват. А за мен това е полезен урок. Но за мен е така. За други плюса може да е момен на паника, отчаяние, демотивация......и от там да рухнат всичките усилия още на начален етап. За тези които +100гр. би значело равно на демотивация е добре да нямат цифров Peace
Така си мисля аз-когато решаваш какъв да ти е канатра да имаш представа преди това как ще се чувстваш в дните когато на кантара има плюс и плюс и плюс. Така както при мен във вторник, сряда и четвъртък имаше по +500 и дори +600гр. И за три дни изведнъж +1.7кг. Много демотивиращо ще е за нов в системата и купил си цифров кантар. Но аз знаех от какво е. Както за три дни дойде, така за ден си отиде Peace
Трънче последно помня, че Джижи искаше да прави Дюкан. Май няма връзка с интернет в момента. Ще ни пише вярвам скоро Peace
Жаси честити нови 100гр. Всеки ден по 100 гр. и виж как ще паднат неусетно Wink
Алиена и на теб бравооооо Hug
Маик този плюс е временен. Със Сиси обичаме да казваме често, че щом сме видяли дадена цифра на кантара дори и да има плюсче скоро пак ще я видм. Само да сме системни Peace
Бебок взимам си от сутрешното ти кафенце Crazy

# 733
нес-че - не се притеснявам никак даже, но се дразня  Wink но аз по тия дати съм си раздразнителна по принцип. и понеже никога не съм се засичала телесно както до сега, то не знам дали овулация/цикъл при мен означава минус, плюс или задържане. явно значи плюс. каквото-такова...

жанета - благодаря. така ще е, и аз вярвам  Peace

за кантарите нямам виждане. имам 2 електронни (единият доста стар и поради това и набеден, че не струва, и изпратен към мама) + 1 механичен. нито един не е скъп, но са си точни машинките. нито за килограмите имам виждане, нито за грамовете. нито дори знам колко искам да отслабна. мисля, че някоя сутрин ще се събудя и ще кажа, че ето така харесвам себе си, с този овал на лицето, с този корем (плосък или не) и с тези форми. и после може и да видя, че съм само 5 кила по-надолу, или пък че съм 20. цифрите няма значение, ако си в мир със себе си и с тялото си. сега не съм, но до 2-3 месеца вярвам, че ще бъда. поне се старая. но съм инатеста, така че ще имам успех! инак се меря колкото пъти мина покрай кантара, но пък веднага забравям какво съм видяла. записам си обаче в тефтера   Mr. Green

# 734
Здравейте и от мен   Simple Smile Отчет до сега - з. парче пица и 2 шоколадови бонбона
о. дроб-сърма и салата, вечерята още не съм решила

Общи условия

Активация на акаунт