Габи вече си има сестриче, нека всяко АПРИЛче си има някой такъв да обича

• 32 212
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Емили, от сърце ти благодаря! Много ти се възхищавам!

# 616
Io_io, честит имен ден на бъдещия батко!  bouquet

Моят най-обичан голям мъж също е именник днес, да ми е жив и здрав!
Чувствайте се почерпени!

# 617
Emilli Arie, сестричките са много, много мили!  Hug Heart Eyes newsm06
Миме, честит рожден ден и от мен! Да си жива, здрава, все така любяща и позитивна мама и съпруга!   bouquet  bouquet  bouquet
Desirée, благодаря за почерпката! Да е жив, здрав и много да си го обичкате!
А новият хит....да спи на земята. Слагам бебе в кошара, след час намирам бебе нагушило възглавница на земята. Слагам бебе при мама му на спалнята...и го чувам как се изнизва и си смъква възглавницата на земята  #Crazy Близо седмица се отивах да възпитам подчинение относно мястото на спане...напразно.. От два ден асъм го оставила да спи където си иска пък....вечер си го слагам в кошарата , а после само внимавам да не го настъпя  в тъмното Joy
Joy Hug Както винаги много весело постваш тук!
Чувалчето за сън миналата година го ползвахме, но тази още не и аз се чудя дали няма да възроптае, защото вече всичко разбира. Ще видим тези дни. Иначе снощи я завих с олекотена завивка, но само с едно завъртане се отви цялата и го махнах. Май ще продължа с две одеяла, защото са по-тежки.
На Преси сополките спряха от около седмица насам, но се набира секрет в носоглътката и като стане от сън кашля с отхрачване близо половин час. Последният кътник много трудно пробива. Венецът е ужасно червен и разранен, а милото Преси е кисела вече трети ден.
За коледните подаръци сме решили и тази година, както миналата, между нас възрастните да не си подаряваме  подаръци, а да купуваме само за децата. И така ни е по-добре, че иначе пада голямо чудене на кого какво да вземем и да ни стигне същевременно бюджета за всички.

Хайде приятен ден на всички и дано слънцето скоро пак ни се усмихне!  Flowers Sunflower

# 618
Честит имен ден на малкото Митаче на ЙоЙо!
Честит имен ден на таткото, който толкова много прилича на Ани!
   bouquet  bouquet  bouquet

# 619
Честит имен ден на малкото Митаче на ЙоЙо!
Честит имен ден на таткото, който толкова много прилича на Ани!
  bouquet  bouquet  bouquet
Присъединявам се. Да са живи и здрави!

Еми, Габи е страшно нежна, а Алекс как я гледа с интерес Heart Eyes

Ивка, още вчера исках да пиша, но забравих. Сигурна съм, че ще имаш момиченце. Радвам се, че вече си по-добре.

Моят мъж го тръшна грипа с разстройство и е мнохо зле, досега не е бил чак толкова зле. Направо се чудя какво да го правя. А Вики вкъщи само реве, цяла вечер реве, нищо не яде, после цяла нощ-рев, хем й давам Панадол. В яслата казват, че е добре. Добре, че милото ми Габче страшно много помага Heart Eyes Много ми е трудно, откакто почнах работа Tired

# 620
Честито на всички именници   bouquet Hug Деси  :love:
very nice Hug Hug Hug и аз отнасям нощните будения ,защото спи при нас.Напълно те разбирам  Tired На всичкото отгоре си сменям работата и на сарото място докато не си намерят човек ще ходя и на новото  Confused В момента съм скапана ,незнам как ще издържам по цял ден ,но няма как  Rolling Eyes
Еми  Hug Hug Hug  Heart Eyes

# 621
Честит имен ден на всички малки и големи именници.

Desirée честит ти именник. Нека името му носи много късмет.

very nice , дано бързо да минава този вирус.

Ние вече сме добре. Пу-пу

Емили, страхотни снимки.

# 622
  • София
Честит имен ден на Десиното мило! Grinning Жив и здрав, все така грижовен и обичан да бъде, и все така да пуска към наш край  Blush половинката си, ако може и за повече... Mr. Green

# 623
Честито и от мен на всички именници!Специално за малкия Димитър на Йо-Йо и на половинката на Деси!Да са живи и здрави!  bouquet  bouquet  bouquet
[/size][/color]

Сега и аз да почерпя, днес за мен е професионален празник, нали е ден на строителя.... LaughingПо този повод, Миме, да честитиш празника на мъжа ти от името на българските му колеги! Mr. Green

# 624
Честит имен ден на тате Митко на Десирее да е здрав, щастлив и много обичан! Hug Mr. Green
Честит имен ден на Малкия Митак на Йо-Йо да е здрав и много да помага на мама като стане батко! Heart Eyes Hug
Принцеса Рая честит празник на теб и мъжа ти! Професионално усъвършенстване към докторантура ти пожелавам и сбъдване на мечти! Мерси за поздрава ще го поздравя инж Василев Wink Mr. Green
Като заговорихме за обличащисе се сами деца Диди вчера ми демонстрира как може сама да си обуе панталона и чорапите Joy е с малко нерви и помощ но вече може сама Mr. Green Все по-често връзва по 2 до 3 думички в изречение, което разбираме Heart Eyes миличката и тя толкова се радва като я разберем  Heart Eyes голям смях пада в нас Joy

# 625
Хайде и ние да се отчетем.
Тъкмо излекувахме единия вирус и ни нападна втори. Тоя път ни натръшка всички в къщи. Ще видим какви ще ги свършим, че вече ми омръзна да са болни и мрънкащи, и кашлящи... А от тия сополи ми дойде до гуша. И преди поне Боби си духаше носа, а сега и него го мързи и е едно дърпане, жулене с кърпичките, че не понасят съоръженията за изсмукване...
А за спалните чували - Боби и миналата година не го понасяше, а Светли си беше свикнал вечер "краката в торбата" и така си спеше, ама сега се научиха да стават сами през нощта и идват понякога при мен, та сигурно ще е голяма истерия, ако е с торба. Иначе рядко са завити и често са ледени, ама не...
Боби се опитва сам с дрехите, но не много успешно (за сега). Панталони е обувал, но чорапи не - само ги събува, че хич не ги понася.Иначе сваля якето, елечета и др. подобни.
И да си ги похваля - откакто тръгнаха на ясла (за 2 дни) вече използваме гърнетата по предназначение. Дори на моменти сами си ги търсят като им се ака.
Честито на всички празнуващи и празнували тия дни. Да сте живи и здрави, вие и всички около вас!
И да не забравя да почерпа за нашата годинка и половинка

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 23:02 от villyh

# 626
Много благодаря на всички мили мами,които не ни пропуснаха днес!   bouquet

Деси, да ти е жив и здрав именника и само да те радва!

# 627
Честит Имен Ден на всичките ни именници днес.Бъдете здрави и с гордост да носите хубавите си имена  baloni cheers

Маги Савова, добре се завърнала Hug GrinningИскаме снимков материал за толкоз време има доста за показване Laughing

Да ви кажа Ави не се  е опитвала да се облича или съблича,но имаме голям проблем с това,че започва да ме пробва кое минава и как.Много трудно я обличам или събличам.Започва да протестира,да се огъва,да се тръшка.Не ми дава да я преоблека за разходка.Шапка ако успея да сложа е направо цял фокус.Не иска да си слага пантофите.Иска да се разхожда боса.Съответно като направя забележка Ави има номер.Ляга на земята/не зависимо къде сме/и лежи и не иска да става.Без да се тръшка,просто ляга и стои и не дава да  я вдигам.Усети ли ме, че променям интонацията за нещо,заема хоризонтална позиция.На плопчките в банята,в кухнята,навън в Морската в калта. ooooh!Както и да е опитвам се да не и обръщам внимание когато сме вкъщи и просто я подминавам вършейки си някаква  работа и като види,че хич не я взимам на сериозн става и започва да се занимава с нещо си.Но навън е кошмар.Това обаче е по-млкия проблем.Имаме друг с който се взимам в чудо.Случва се понякога да се събуди през нощта плачейки така силно,че нищо не е в състояние да я утеши.Мята се, реве изпада в състояние на истеричен плач.Не ми дава да я пипам,да завия,да и дам вода биберон.Нищо.И така около 10мин.докато полека лека ссе успокои.Два пъти се е случвало и през дения и то,защото съм направила забележка и защото веднъж исках да и облека пижамат.Много е стряскащо,защото не е като обикновен плач или протест,направо сякаш нито чува нито вижда.Не мисля обаче,че е нещо сериозно/дай Боже/.Отдавам го на зъбоникненето и на това,че през нощта е още в полусън и не знае какво става.Дано отмине скоро.

За чувала-Ави още от двумесечна и сложих чувал за да свиква докато е още малка.И така кара с него до към 8месец,когато и умаля.Прибрах го и докато се наканя да купя нов минаха 4 месеца.Моя грешка.Ави свикна да спи без него,започна повече да разбира и пролетта когато все пак взех един летен тя отказа категорично да спи с него.Плака опъва крака, тръшка с е и така.Мисля,че за да могат децата да спят някога в чувал трябва да се почне още от съвсем бебешка възраст докато не разбират.Така постепено ще си го възприемат като част  от нещата за заспиване.Ако не бях прекъсвала този период и до днес мисля щеше да си е с чувалче.Сега съм харесала един мекичък голяма ама знам ли.Ще взема и ей така ще си стои.

# 628
 Силви и Сами имаше до педи месец такива истерични ревове по веднъж на вечер през вечер горе долу. Не разбрах точно от какво са, но много често преди да се разреве така го чувах че бълнува- "бамм""паднааа"...и по едно време си мислех че през деня ако е паднал го сънува...ил ипросто си има кошмари. После мислех че е от зъбите и т.н. хиляди варианти, но...не знам от какво беше. Това продължи около 2-3 месеца. В началото и ние така по 10 мин реввв та се къса и все едно е изпаднал в някакъв транс, само катого пипна за да го гушна и започва да ме бута и да се огъва, чак ме е било страх да го взема за да не го изтърва...пощуряваше. По няколко начина се укротявахме бързо- 1. светвам лампата и той веднага излиза от филма и почва да се кокооори и като изгася заспива   2. близко до ушенцето започвамда повтарям "мама е тук, спокойно, мама е тук, мамам е тук, искаш ли да се гушнем" и на десетият път започва да с епоуспокоява и заспива гушнат Пробвала съм и сам да го оставя да се успокои...но никога не успявах за издържа повече от минута две.
 Отново за чувалчетата. Аз за първи път пробвах сами като беше на около 6 -7 месеца...неуспешно. И то не защото е плакал, а защото той като се събуди от как може да се помества се стреми да се изправи и така да привиква да го вземат. Съответно като е в чувалче налазва с крачетата по самото чувалче плата ...ама стига до там където плата трябва да е на гърдичките му...и се сещате че вече е свит на топка и сеопитва да ходи по чувала и по този начин си придърпва главата все по близо до краката  hahaha Joy hahaha ...та ме беше страх да не стане някой сакатлък  Crazy и дори не мога да си представя бебче над 6 месеца как спи в чувалче, и по - скоро какво се случва след като се събуди. вероятно не всички бебоци са като моят див син, който легнал за удоволствие не може да стои, но все пак  newsm78  Мислех наскоро дали на някое чувалче да не направя две дупчици за краката и да ги направя с ластик тея дупчици....ама то като затворена нощница отдолу ще стане..и има ли смисъл изобщо? То вс еедно да го облека по- дебело  Thinking

# 629
  • София
...Мисля,че за да могат децата да спят някога в чувал трябва да се почне още от съвсем бебешка възраст докато не разбират.Така постепено ще си го възприемат като част  от нещата за заспиване...

Не е задължително. Елина спи откакто се застуди с чувал, като бебе никога не е слагана в такъв. Свикна веднага, но тя е топлолюбива като мен, и когато и е топличко почти не мърда, спи много по - спокойно.
Вели пък до 3 г си спеше в чувал, така се беше специализирал и като се събуди да се изправя и скача  Shocked с него, и да излиза от креватчето с него Shocked, и да тича из стаята с чувала Shocked Shocked Shocked... Спец му беше станал абсолютен. Mr. Green Така че, причината, че много дечица не го приемат не се корени в това, че се чувстват "вързани" и не могат да мърдат, да се дупят и пр., явно си е въпрос на характер.  Twisted Evil Болшинството чувалчетата за спане (поне нашите) са доста широки долу и не ограничават шилцата Laughing по никакъв начин. Щом бяс като Ени го прие веднагически, няма какво да говоря. Peace

Кафенце за разсънване:

Лек да ви е днешният мрачен и дъждовен ден! Rolling Eyes

П.С. Жабчето ми се губи? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт