Белгия - 19

• 40 300
  • 752
  •   1
Отговори
# 165

Аз само работя в Хаселт...Иначе живея в Риксенсар  Rolling Eyes Дълга история за разказване Wink

Аз през януари ще се наложи почти всеки ден да ходя до Хаселт за курса по интеграция. Някъде около гарата доколкото разбрах, но има време още де  Wink

# 166
ohlalaa -би ли обяснила за този курс по интеграция,той задължителен ли е или от работата ти го изискват,защото на нас не са ни споменали за такъв.

# 167
Крис, доколкото разбрах (защото напоследък след раждането паметта ми за някои неща хич я няма) не е задължителен. Аз не работя така или иначе в момента все още. Аз сключих договор, че ще го изкарам - той е около един месец, и сега курса ми по езика е безплатен. Според мен е полезен, защото ти обясняват много неща за Белгия, помагат при намиране на работа или университет и въобще оринтацията ти в страната.

# 168
Здравейте,момичета Simple Smile
Съжалявам че нахълтвам така в темата,но винаги когато имам крайна нужда се обръщам към обществото на бг мамите и те ми спасяват кожата пак и пак,и пак...  Embarassed
В края на месеца трябва да се местя да живея в Брюксел и усилено си търся квартира,но нищо не намирам Sad Ще бъда на стаж в ЕП  Crazy
Търся във всички сайтове,но уви...нямам късмет.Ако има някоя мама от Брюксел и знае за квартирка нека каже...търся си с едно,две,три момичета в един апартамент,в близост до ЕП,до 400 евро Sad( newsm78
Извинете ме отново за нахълтването

# 169
Момичета, добър вечер и аз се извинявам така за нахълтването във темата, но много ме интересува, как се получават документи за жителство и право на работа в Белгия? Много хора съм питала и никой не може да ми даде достоверна информация. Съпругът ми работи в Белгия, но за съжаление фирмата им се води в Словакия по документи /въпреки, че там няма нищо/. Много искам и ние с детето да идем при него, за да не сме толкова време разделени, но няма от кой да черпя информация и опит за документите там.
Лека вечер на всички.

# 170
...търся си с едно,две,три момичета в един апартамент,в близост до ЕП,до 400 евро Sad( newsm78

В близост до ЕП за тази цена е абсурд да намерите. Под 1000 общо взето няма. А на вас ще ви трябва и обзаведен. А необзаведен за 400 няма. Евентуално за около 400 може да намерите студио, т.е. едно общо помещение за всичко, но вътре 4 момичета - не ви виждам  Rolling Eyes Освен това има и отделни разходи за входа, които могат да варират от 20 до 300 евро, зависи от блока.

Juli_Ivka, доколкото знам трябва или да имате фирма и да си плащате данъците, или да работите легално към някоя фирма и пак да си плащате данъците (ние на тази база сме тук - имаме фирми и плащаме данъци) или да си омъжена за белгиец.
За фирмата в Словакия не мога да кажа нищо... ако си плащат тук данъците и всичко е легално, мисля, че няма значение, че фирмата е регистрирана в Словакия. Но ако работят на черно и той е нелегално тук - няма как да стане. Ако е легално и той има документи за престой - за теб и детето не е проблем да дойдете при него.  Simple Smile

# 171
Къде се изгубиха всички?

# 172
Крис и аз това се чудя,изведнъж всички изчезнаха.

# 173
Ами предполагам всеки по задачите си ,:) ,ето аз вчера нет все едно нямах ,просот ужасен.и само чета  когато имам помече работа.Как е бебо?

# 174
  • Belgium - BG
Малко новини и от нас, вчера бяхме на преглед, смениха гипса на Софето, сега е с по-олекотен вариант и е розов на цвят:)
Сега още 3 седмици, ужас. Тя много се разтрои като научи, пак беше голям рев Simple Smile
Тук си е студ, никьде не излизаме. трябва да отида да купя някакви блузи с широки рькави за гипса да минава през тях Laughing

# 175
Нова, по-добре 3 седмици и всичко да е наред, а не като ония простак, дето попаднахме на него и свали гипса след 7 дни и сега изглежда криво пръстчето и може би след години ще се налага оперативно да се оправя. Ще минат дните и всичко ще е наред. Честит ви розов гипс  Hug

# 176
Крис бебо помръдва от време на време,попринцип само когато е гладен помръдва но от както разбра че ще излиза скоро доста честичко напомня за себе си Laughing,а аз съм неспокойна,нещо немога да се наспивам събуждам се посред нощ да гледам ТВ и шанс да заспя пак.Мале като дойде мъника ще запреличам на зомби,много съм зле със съня,събудя ли се веднъж няма значение колко съм спала мога да си откарам така цяла вечер и цял ден.                                                                                                                              Нова наистина е по добре да стои 3 седмици и всичко да е ОК,отколкото после да не е нещо наред,3 седмици минават бързо,няма да осети кога са литнали дните.

# 177
Тони, аз за щастие мога да се будя по 100 пъти през нощта и после пак си заспивам. С Алекс понякога съм ставала по 5-6 пъти на вечер и веднага след като свърша с него си помирисвам възглавничката и заспивам (дори и за 30 мин да е). Но естествено това не е сън като хората. Последно спах цяла вечер когато имаше период на 10-часов нон стоп сън преди 3-4 мецеса  Laughing

# 178
Изчезнахме по курсове  Laughing......днес бях за втори ден на френски, определено е интересно да се запознаеш с много различни хора.

Мъжа ми е в командировка в БГ hahaha а ние тук се справяме сами......днес денят ми се стори мнооого дълъг. Не че се оплаквам .... така даже се чувствам по-жива.

Нова, Софето е такава бойна мацка  Wink ще се справи и ще забрави  Hug, а и розовото винаги е било шик.

.... а що се отнася до спането от както се е родил Калоян да ми е жив и здрав, нощите когато съм спала непробудно без да ставам по 5-6 пъти се броят на пръстите на двете ми ръце. До 7-ми, 8-ми  месец съм ставала по .......найсе пъти на нощ. Това на което приличах бе меко казано зомби Laughing

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 23:47 от iddeA

# 179
Здравейте,
извинявам се, че не съм по темата, но не знам да ли има по-подходящо място... Значи, въпроса ми е към всички, които живеят извън България. Има ли изворчета (там, където живеете), от където свободно можете да си наливате вода, както в България? Благодаря. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт