Отговори
# 345
  • София
Честити бебчета на *Мирка*, anixi, ralica_s и Danielkka!!! Много да ви радват и слушт малчовците!

Аз се събудих преди час с контракции и то хубави, на през 10 минути. Събудих и мъжа ми да го предупредя, тъкмо започнах с разни неща за довършване и те спряха...

А бях толкова сгурна, че събитието ще е днес.  Thinking

# 346
  • Словения
Все се надявах някоя сутрин да се разпиша първа, но винаги се намират по-ранобудни Heart Eyes
Но поне да поднеса закуската   bouquet
Хубав ден, момичета   Hug

# 347
Добро утро!
А аз последните дни все се надявам, че ще се събудя с контракции - но не би  Confused

# 348
  • в мечтите си
Добро утро момичета.

Снощти едвам заспах.Като се започна едно ритане,малката не спря за секунда.И аз през 2 минути в тоалетната.Аз все се притеснявам,че щом ме рита толкоз много значи не е особено голяма.Цеци се роди 4.100 и си беше направо отгледано бебче.
Утре тръгва на градина за първи път,и така съм се притеснила.Той е особенно контактен,но не и конфликтен.И ме е страх как ще се сприятели с другите деччица  ooooh! . Ако имаше как щех да си го гледам още толкова в къщи,но нъцки страх ме е ,че сама няма да се справя с бебе и 3 годишен юнак..

Люляче тук имам няколко приятелки -родили в последните 3 месеца.И трите дават залагалка още от болницата.Незнам колко е правилно,но казват,че им помага да се справят в критични моменти.

Аз снощи до късно четох,четох за кърменето и силно се надявам да се справя този път.Че предния беше ад.В този ред на мисли Галка отпусни се и не се тормози.Каквото му дойде.В крайна сметка Дара има нужда от силна и здрава майка!

water4e мерси за закуската.Нещо напоследък като закуся и после  Sick

# 349
Добро утро и от мен  Simple Smile

Дани цяла нощ си е спал в креватчето newsm68 Снощи каката и баткото го забавляваха цяла вечер, беше буден и те му носиха играчки, пускаха му мелодии и т.н. Накрая като го изкъпахме в 8, заспа и вярно че се буди в 1, в 3 и в 5.30 да хапне, но иначе си спеше непробудно в креватчето. Дано имаме повече такива нощи.

Люляк, аз не ползвам залъгалка и дори съм забравила, че ги има. Но ако ти помага, защо да не си ползваш?

mixilena, успех с градината  Simple Smile Синът ми не й беше голям фен първата година заради строяването от лелки и учителки Но иначе не само, че се сприятели с децата, ами и гадже си имаше в 1 група  Crazy

# 350
  • София
Люляк  за залъгалката правилно си прочела, препоръчва се да се даде след първият месец, когато лактацията е добре установена и бебето е изградило трайни навици за правилно сукане от гърда. В противен случай може да стане объркване от начина по който суче от гърда и от биберон или залъгалка. Предлагането и по късно на залъгалка трябва да е също умерено.
Люляче аз си му давам биберонката на Мити и особено когато е гладен късно вечер а му остава още час до яденето. реве и само биберонката може да го успокои
 Simple Smile
   Основното, което може да попречи на кърменето при предлагането на залъгалка е именно ако се цели увеличаване на интервала на хранене с успокояване с биберон. Така може да се доведе до намаляване на количеството на млякото, недостатъчна стимулация при скок в растежа при бебето и евентуални проблеми с наддаването. За кратко когато мама не може да предложи гърда или за заспиване е добър избор, като е желателно след като заспи хубаво да се махне. За съжаление голяма част от кърмачетата отказват биберон. Макар и аз в началото с каките да бях решила да не ползвам, след няколко дни в които и двете рявяха на два гласа се опитах да пробутам. Резултата беше непрекъснато изплюване и дори ядосване ,така че се отказах. Признавам, че е имало моменти когато ми е било по-трудно, но пък е хубаво че при нито една от трите не се е налагало по-късно да ги отучвам от бибата.
    Предполагам сте виждали и тази статия - Какво трябва да знам преди да дам на кърменото си бебе биберон-залъгалка?

# 351
  • София
Здравейте!
Честито на всичко нови родили мами да съм и живи и здрави бебчетата!  Hug Heart Eyes  bouquet

Аз мога от днес да се похваля,че ще сме пълен състав  Party Heart Eyes Heart Eyes
На обяд ще ходим да си вземем и Вал!  Heart Eyes
Нямам търпение и много се вълнувам! Party Heart Eyes

# 352
Добро утро.
Аз мога от днес да се похваля,че ще сме пълен състав  Party Heart Eyes Heart Eyes
smile3501  love001

# 353
Димяни, супер  Hug

# 354
  • София
Благодаря ви на всички за куража който ми давахте!  bouquet Hug Heart Eyes

# 355
чудесна новина, димяни!  Hug Heart Eyes

# 356
Димяни, това е една от най-прекрасните новини Simple Smile
Преживя много, но ти пожелавам всички негативи около малките принцеси да са приключили. Дано да имат един приказен живот без повече проблеми, постлан с много успехи и винаги с много усмивки около тях Wink

# 357
  • София
Здравейте!
Честито на всичко нови родили мами да съм и живи и здрави бебчетата!  Hug Heart Eyes  bouquet

На обяд ще ходим да си вземем и Вал!  Heart Eyes
Нямам търпение и много се вълнувам! Party Heart Eyes
Честито   bouquet !Новината е страхотна !

Относно залъгалката ,няколко пъти се опитвам да я пробутам на Йоана ,когато немога да и предложа гърда ,но не мога да кажа ,че тя и е голям фен.Особено в началото ,като усетеше ,че нищо не тече веднага я плюеше.
Снощи си изиграх страшна шега.Реших да си облекча нощното кърмене като изцедя кърма и я приготвя за през ноща.Само дето се получи кофти ефект.Към 10 вечерта малката се събути и сука около 15 минути и заспа непробудно.Хванах помпата и започнах да се цедя.Само дето не беше минал един час от сукането и Йоана се събуди отново гладна.Взех да я подмятам от гърда на гърда без много резултат в продължение на доста време ,накрая и дадох изцеденото.Цялата процедура продължи до доста късно и вместо да я накърмя и да дремна два-три часа до следващато кърмене аз будувах и се мъчех заедно с бебка до към 2 през ноща.Така нито си спестих нощните кърмения ,ами почти цяла нощ не съм спала.Просто се наиграх отлично  #Cussing out !

# 358
Да аз забравих да спомена че не кърмя ами сме на АМ  Cry
исках доста да кърмя ама уви
Мити свикна от родилното на шише. а нали остана 7 дни в родилното
като се прибрахме му предложих веднага гърда но стана страшно рев ама рев как ли не го въртях всички пози пробвах уж да му е удобно.. не и не
мъчихме се цал час и половина и вместо да хапне то стана време за следващото хранене  Sad
като дойде педиатърката у дома и каза категорично да не го мъча
бил мъничък още и не е заякнал да не го тормозя и така започнах да цедя и да давам колкото успея да събера. останалите хапвания на НАН

сега вече е 3кг и смятам да се опитам да му предложа гърда пак ама не съм сигурна вече....

Последна редакция: пн, 06 сеп 2010, 10:06 от LITA_

# 359
Добро утро и от мен  Hug чета но няма как да се включа  нито з акърменето нито за бебчетата  ................гледам че мами с моя термин имат симптоми и ще раждат а моята беба се прави шеги с  ooooh!мен  та си казвам или да не ми прави разкритие и да ми пада тапата си стои до термин или да излзиза

Общи условия

Активация на акаунт