Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията за шишетата на различни марки?
Какви храни трябва да избягва майката по време на кърмене, особено в началото?
Как да се справя с коричките, които се образуват на зърната ми по време на кърмене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията за шишетата на различни марки?
Форумът предлага разнообразна гама от мнения за шишета на различни марки. Някои майки споделят положителен опит с NUK, Chicco и Avent, като подчертават тяхното качество и удобство. Въпреки това има и противоречиви мнения, като някои твърдят, че бутилките от чужбина са по-добри от тези в България. Важно е обаче да се отбележи, че предпочитанията за шишета могат да варират в зависимост от индивидуалните нужди на бебето и личните предпочитания на родителите.
-
Какви храни трябва да избягва майката по време на кърмене, особено в началото?
По време на кърменето се препоръчва избягването на сирена с плесен, сурова риба и рибни продукти (суши), десерти със сурови яйца, сирена от непастьоризирано мляко и сурови колбаси. Тези забрани важат и за перiода на кърмене. Консумацията на цитрусови плодове, мед и други подобни алергизиращи продукти е позволена, освен ако не се появят алергични реакции. По време на кърменето се препоръчва да се избягват варива (боб, леща, грах) и мъхести плодове (ягоди), особено кайсии и праскови. Въпреки това, реакциите на бебето към тези храни могат да варират, като някои майките съобщават, че консумацията им не предизвиква колики.
-
Как да се справя с коричките, които се образуват на зърната ми по време на кърмене?
-
Какво да очаквам при избора на лекар за раждането?
-
Кои фактори трябва да имате предвид при избора на лекар и болница за раждане?
Ще стискаме палчета малката буба да реши вече да излиза
Стига те е тормозила

Дано да реши да тръгне по-скоро.
. Накрая малко ми се скара, че не съм напъвала
.
а за шевовете... относително е - може едно разкъсване да се зашие с 2 шева може и с 5...
аз съм на нокти ужасно ме боли кръста, а контракцийте се търпят вечер обаче си ме боли много