Отговори
# 60
Jani4ka направо не ми се мисли какво ти е  Hug Ще стискаме палчета малката буба да реши вече да излиза  Praynig Стига те е тормозила  Naughty

# 61
  • София
Ето ме и мен в новата тема - да се включа докато малката е на ясла, че после няма да имам и миг време от нея. Сега е станала фен на оцветяването т.е. драскането и само разнася моливите и иска да 'суваме мамо' (рисуваме).

Браво на малката Алекс  Hug

gerito85, супер раждане Simple Smile

Яничка, госпожица с характер ще си имаш Wink Дано да реши да тръгне по-скоро.
Аз лично бях много изнервена не толкова, че Лора не искаше да излиза, колкото от коментарите - какво толкова чакаш. И аз им казвах - чакам да цъфнат налъмите  Crossing Arms

Ще се окаже, че напразно съм се притеснявала от преносване.
На прегледа днес - кръвните са ОК, дадоха ми обменната карта.
Резултат от прегледа за разкритие - главичката е ниско, центрирана и изгладена 50% шийка, 4 см разкритие, контракции.
Прогнозното тегло е 3500  Shocked Ако наистина е толкова - дано да не се размотава много.
Според АГ-то - до седмица има голяма вероятност да тръгне мъника. Посъветва ме да си почивам, за да хвана малко и от 38-ма седмица, въпреки че ако бебчо наистина е толкова голям ... не виждам какво има още да му зрее и расте...

# 62
Хайде леко раждане на всички мами Simple Smile

скоро ще си гушкате бебоците.

Относно разходките ние излизаме всеки ден от сряда, вчера даже да 1ч бяхме навън
първата разходка ни беше около 40 мин.

доки каза че ако ще се разхождаме по 5мин по-добре на терасата  Laughing

след малко стягам Мити и излизаме Simple Smile

# 63
vany666, раждах в Окръжната болница, паднах се на смяната, която беше, ноооо изкарах много голям късмет с акушерката - тя е една младичка, казва се Велина Желязкова - преди да вляза в родилната стая, а и по време на самото раждане тя ме насочваше какво да правя, дори се бъзикаше с мен  Grinning . Накрая малко ми се скара, че не съм напъвала  Laughing , ако искам да родя в нейната смяна (свършвала в 7:30) да съм напъвала и да си държа краката назад. И аз от страх да не родя в другата смяна напъвах, кво да правя. И така всичко мина с последния напън и болките, които всъщност са били няколко часа ( а ми се сториха вечност), изведнъж отминаха. А иначе на смяна беше д-р Шик, много арогантен човек, не съм доволна от отношението му към мен, макар да знаех,че той така си приказва. Дори не ми каза колко шева ми направи  newsm78 .
Така че, успокой се, ще мине! Акушерките там са добри. Само ги слушай и изпълнявай, ако искаш да не родиш в другата смяна   Joy

# 64
  • у нас
 Joy един път като е започнало раждане и си е сложила ръкавиците няма да се сменят да те довършва друга Joy Wink така че спокич- който те подхване, той те довършва Peace а за шевовете... относително е - може едно разкъсване да се зашие с 2 шева може и с 5...

# 65
gerito85 да акушерките са много готини.Аз ходих на запис на тонове а преди това на Отворените врати и наистина всички се държаха много любезно.Дано да имам късмет с лекаря на смяна,че... те са тези които се държат кофти  Tired

# 66
Здравейте мами,
Честито на всички, които вече гушкат своите бебенца.
Дано всичко да е наред с малката Александра и това да е единственото сериозно препятствие в живота й.
Два дни ме нямаше и вие пак сти изписали фермани.
Аз честно казано нямам търпение вече да раждам, че много трудно ми стана и да седя и да се сгъвам. Но никакви признаци за раждане при мен.
Притеснявам се, че малката нещо не се движи като преди и днес следобед съм на преглед при доктора, който ще ме изражда - да видим до къде и стигнала бебка в развитието си.
Дано всичко да е наред, че нещо ми е притеснено.
Имам и един въпрос, ако някой знае отговора - адресната ми регистрация е в София, а ще раждам в Плевен. Къде трябва да регистрирам детето като се роди, какви документи са ми необходими и какъв е срока за това?? Благодаря предварително!

# 67
  • София
Здравейте мамита.... Mr. Green

Ние от вторник сме във вкъщи, но докато се изредят дядовците и бабите, лелите, та чак днес вече сме си само ние тримата.... Hug
Блаодаря ви за топлите пожелания и много  Hug от нас.
За първата страничка името на бебчо е Симеон, в еуфорията съм забравила да го добавя.

# 68
Ето ме и мен в новата тема - да се включа докато малката е на ясла, че после няма да имам и миг време от нея. Сега е станала фен на оцветяването т.е. драскането и само разнася моливите и иска да 'суваме мамо' (рисуваме).

Браво на малката Алекс  Hug

gerito85, супер раждане Simple Smile

Яничка, госпожица с характер ще си имаш Wink Дано да реши да тръгне по-скоро.
Аз лично бях много изнервена не толкова, че Лора не искаше да излиза, колкото от коментарите - какво толкова чакаш. И аз им казвах - чакам да цъфнат налъмите  Crossing Arms

Ще се окаже, че напразно съм се притеснявала от преносване.
На прегледа днес - кръвните са ОК, дадоха ми обменната карта.
Резултат от прегледа за разкритие - главичката е ниско, центрирана и изгладена 50% шийка, 4 см разкритие, контракции.
Прогнозното тегло е 3500  Shocked Ако наистина е толкова - дано да не се размотава много.
Според АГ-то - до седмица има голяма вероятност да тръгне мъника. Посъветва ме да си почивам, за да хвана малко и от 38-ма седмица, въпреки че ако бебчо наистина е толкова голям ... не виждам какво има още да му зрее и расте...

Оп тук нещо не схванах и на мен ми казаха до седмица или т.е. всеки момент , но аз съм само с 50% изгладена или скъсена шийка аТИ 4см разкритие това не означава ли че трябва да стоиш в болницата боже или аз не съм разбрала #Crazy аз съм на нокти ужасно ме боли  кръста, а контракцийте се търпят вечер обаче си ме боли много

# 69
  • София

Имам и един въпрос, ако някой знае отговора - адресната ми регистрация е в София, а ще раждам в Плевен. Къде трябва да регистрирам детето като се роди, какви документи са ми необходими и какъв е срока за това?? Благодаря предварително!
  Какво имаш предвид под регистрирам? Когато рождах близначките в ТК София, все още бях с постоянна адресна регистрация Пазарджик. АКта за раждане си го взех от общината към болницата, после си я записах с него без проблем на педиатър тук. Едва когаот се наложи да си сменя с тукашна адресна регистрация постоянна личната карта в СГРАОН го направих и на малките и се оказа, че те също са с пазарджишка адресна регистрация, тъй като независимо къде си родила те са с постоянната адресна регистрация на майката. Но това не ми е създавало никакви трудности да ги запиша на личен лекар тук в София или да си вземе акта за раждане. Виж обаче еднократната помощ, детски и тн се взимат по постоянна адресна регистрация и именно затова се наложи да си сменя адресната регистрация накрая.

# 70
  • София
Аз имам няколко въпроса към Aila.
Има ли храни, които е препоръчително да се избягват от майката по време на кърменето и най-вече в началото?
Прочетох доста по въпроса и като цяло отговорът е НЕ, но все пак. По време на бременността се препоръчва да не се консумират сирена с плесен (най-вече сините), сурова риба и рибни продукти (суши), десерти съдържащи сурови яйца, сирена от не пастьоризирано мляко и сурови колбаси. Важи ли същата забрана за периода на кърмене? Според мен, би трябвало, но никъде не прочетох нещо в подкрепа на моите очаквания.

Аз, съпругът ми и семействата ни не страдаме от алергии. Позволена ли е консумацията от майката по време на кърменето на цитрусови плодове, мед и други подобни алергизиращи продукти или е по-добре да се избягват.

Aila, благодаря ти предварително и се извинявам, ако въпросите ми са глупави. 

# 71
И аз с въпрос към Aila.
Кърмих първото си дете около година, тоест преди година ми спря кърмата и нямах желание да я подържам по-дълго, т.к за мен лично кърменето е приемливо между 9месеца и 1 година. Обаче тя като едно пристрастено сукалче още 3-4 месеца след това си имаше навика да заспива на цица /страшно е неприятно да те ползват за биба на сухо  Confused/. И от тогава, вече 7-8 месеца на зърната ми там където са отворчетата на каналите се образуват корички, и колкото и да ги мажа и с Гармастан и с вазелин продължават да се образуват. Как да ги оправя, ще ми пречат ли на кърменето?

# 72
brilliant не съм експерт, но това което аз знам е в периода на кърмене да се избягва консумация на варива(боб,леща,грах..) за да няма колики бебчето и всички мъхести плодове(кайсии,прасови) а най-вече ягоди. Aila ще даде по-подробна информация която ще бъде полезна за всички ни  Crazy

# 73
ами аз се скъсвах да ям варива докато кърмих и лора почти нямаше колики.

# 74
Здравейте, момичета! Аз съм още 2 в 1, до 2-3  дни ще съм пак на линия, много ми липсвате. Честито на всички обебили се.

Ина, браво страхотна тема!   bouquet  bouquet  bouquet
Яничка, хайде не се мотай днеска ти е деня!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
До скоро и целувкиииии   love001  love001  love001

Общи условия

Активация на акаунт