Отговори
# 240
Честито на всички нови мами - да са ви живи и здрави бебчовците, много послушни и да ви карат да се гордеете с тях   bouquet   bouquet   bouquet

Аз незнам какво е следродилна депресия,но не мога да спря да плача - постоянно цивря. все си мисля,че не се справям добре,все се чудя дали така трябва да бъде или нещо бъркам, например тя сама не се буди за ядене ,а аз трябва да я събудя ,защото било по-добре да е на режим около два часа и половина и сега незнам дали е правилно,или да си я чакам да си стане .
 А и с тъпото кърмене нищо не става -  newsm45 newsm45 newsm45 , вече се уморих, ще си прережа вените. хем идва момичето,показа ми и пак нищо не става- боли и това си е  и лошото е,че и на бебка не и е добре, с това хранене. има все повече колики,заради мен.
незнам какво да правя с това реване - много е гадно и ме натоварва

Gala душата не се тормоззи.
и аз бях така първите дни след акто се прибрахме у дома.
ще отмине след няколко дни бъди сигурна.
аз също се чудих дали се справям добре дали не му е топло дали не му е студено да отварям ли прозореца ама да го затворя ли .. достатъчно ли хапва
и разни ей такива. ама лека полека отминава.
след първата втората консултация като ти кажат че всичко е чудесно и човек добива увереност Simple Smile

Поздрави

# 241
gala., първото и най-важно нещо е просто да се опиташ да се успокоиш!!! Каквото и да правиш, помни, че ти си майката и усещаш нещата по най-точния начин за бебето. А всяко бебе е различно. Не си втълпявай излишна вина, защото такава нямаш! Коликите в никакъв случай не са заради теб. Всяко бебе ги има - при някой са по-силни, а при други по-слаби. Не превръщай кърменето в идея фикс. Ако прецениш, че не можеш, просто спри и не чувствай вина за това, защото най-важното в момента е вашето спокойствие - твоето и на детето. Това не те прави лоша майка.  . Ако трябва изцеждай с помпичката и давай от шишенце.
Просто се успокой и нещата сами ще си дойдат на мястото.

Гала
,напълно подкрепям мнението на Алекса-Смайл.Както неведнъж писах аз Симона я храних с кърма чрез изцеждане до момента,в който ми писна.Някъде 2м. и 1/2.В крайна сметка важно е да сте спокойни с бебето,отколкото това,че не е на кърма.Не се вманиачавай!!!

Суйт Мъниче,ти не си объркала,не се притеснявай.Просто отначало написах термин по ПРМ,но се оказа,че съм забременяла две седмици по-късно и от там е разминаването.Грешката е моя,че не писах по-рано.

Палмирка,моята тапа падна преди 3 дни,имам 4 см разкритие,чат-пат контракции,ама още няма раждане.Карай си весело гостите,когато дойде,дойде!!!

# 242
За мен кърменето е особено важно, заради предпазването от алергия  Peace За хора, които нямат алергии в рода, наистина може би няма чак такова значение с какво биха си хранили бебето, не знам. Това с изцеждането със сигурност и аз не бих могла да го правя, въпреки желанието ми детето да е на кърма...

# 243
  • Пловдив
Привет Simple Smile
Честито на обебилите се мами!!! Да са им живи и здрави малчовците и много радости и усмивки да носят  bouquet

Гала, една голяма Hug за теб!!!

irmeto, мазането предварително с гармастан/лансинох и другите подобни кремчета, според последните изследвания е напълно излишно. Даже в книжката "Азбука на кърменето" се препоръчва използването на такива кремове да става изключително внимателно и само там, където има раничка (да не се маже цялото зърно, а само разранената част). Обоснованието е, че под мехлема кожата остава влажна и предразполагаща към инфектиране...
Ако някой се интересува по-подробно, мога да сканирам въпросния текст Wink

p.s. ralica_s, как се казва малката госпожица? Simple Smile

# 244
По повод мазането и други тем подобни неща излизат и винаги ще излизат все нови и нови информации. Веднъж казват, че е хубаво, друг път, че не е. Аз затова избягвам да чета много много, а се базирам на опита на мои приятелки. Няколко, които са се мазали преди да са родили не са имали разранени зърна докато са кърмили. Дали мазането е помогнало или е просто случайност не знам, а и надали някой реално може да каже, но нищо не ми коства да се мажа. А и Лансинох попива изключително бързо.  Peace

# 245
Момичета, тази вечер получих леко зацапване от тапата, но все още не е паднала. кажете ми кога да чакам ражданедто Simple Smile

# 246
Моята лекарка ми каза, че дори и да падне тапата не е задължително раждането да започне скоро, но задължително трябва да отидеш да те погледнат. Утре най-добре отиди до болницата.

Чакай, всъщност ако не е паднала тапата няма смисъл да ходиш до болницата.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 23:11 от Jani4ka

# 247
Palmirka, така както си ги описала е твърде вероятно да не е тапата, казваш няколко капки кафеникаво...това може да е просто от прегледа, често се случва...тапата трябва да е доста и да е слузесто.
TanitaDanaia, едва ли някои може да ти каже...хвърляй боб  Laughing Всички тези предсказания спрямо симптоматиката ни явно са излишни, почти при никои не работят, за всеки е индивидуално...на мен също ми казах още от 7 месец мноооого да се пазя и да се моля да стигна поне до 34 седмица, е, стигнах до 38 и сега хич не се паза, а като гледам малката не смята да се ражда, въпреки разкритието ми от доста време на сам...така че споко момичета все някога всички ще родим  Laughing

# 248
...така че споко момичета все някога всички ще родим  Laughing

Дааа, а някои от нас може и догодина.  Tired Аз дори вече не знам в коя седмица съм...

# 249
за мазането, не съм мазала гърдите си с нищо преди да родя Мая,тя засука доста добре в началото и не съм имала проблеми никакви със зърната Peaceтова е моя опит,но той не важи за всички Grinning

Галче, наистина е важно да се поуспокоиш Hug, искам да ти кажа,че аз която имах самочуствието,че мога без проблем да се справя с майчинството(3ма племеника)и куп бебета на приятелки съм дундуркала,имаше моменти в които се чувствах толкова безсилна и неуверена в това което правя.И в тези моменти съм се опирала на някой,така че,ако има от кого потърси помощ,нахрани бебка и излез да подишаш чист въздух за час ако трябва и зад блока.Влез в банята и се къпи 2 часа,легни да поспиш,направи нещо с което да си доставиш удоволствие.И ако кърменето наистина само те изнервя и ти носи болка по-добре го спри,детето най-много има нужда от здрава и щастлива майка.Не се обвинявай за неща които не зависят от теб Hug

Аз например рухнах когато Мая нямаше и 40 дни,а така се разболя,че се наложи да и дадем АБ,бях ужасена как на толкова малко бебе ще дам лекарство(+,че аз съм със страшно силна алергия към пеницилини и не знам дали тя евентуално не я наследила от мен),ревях като магаре,скрита в банята сякаш аз бях виновна ,че е болна.Понякога не всичко зависи от нас.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 23:29 от alximika

# 250
Дааа, а някои от нас може и догодина.  Tired Аз дори вече не знам в коя седмица съм...
Ми да...милата...то вече не ти го пише в лентичката...аз по нея се ориентирам в коя седмица съм Wink

# 251
...така че споко момичета все някога всички ще родим  Laughing

Спокойно,ще ходим при октомврийки hahahaили при хипопотамите,те нали носят по 11 месеца Joy

# 252
Ами да си призная не е паднала още, а само даде индикация, че нещо ще става. Но реших да си направя ресърч, сред момичетата които вече родиха, кога се случи раждането след като им падна тапата Simple Smile Нали съм една изследователка искам всичко да знам Simple Smile

# 253
Ми да...милата...то вече не ти го пише в лентичката...аз по нея се ориентирам в коя седмица съм Wink

И аз така и както си забелязала, а и аз преди малко като погледнах видях, че дори и лентичката ми е спряла да брои... ooooh!

или при хипопотамите,те нали носят по 11 месеца Joy

Joy  Joy  Joy

# 254
alximika, чуден аватар! Отдавна се каня да ти кажа  Hug

Гала, спокойно! Ще те боли и ще мине! И с двете деца зверски ме е боляло в началото. И който ми каже, че не боли, за мен не важи. Правилно са били поставяни децата на гърда, всичко по правилата и въпреки това си ме боля и двата пъти. Нямала съм разранявания, просто ме болеше.
Иначе за буденето, не съм ги будила.

Общи условия

Активация на акаунт