Създаване на група за близки на болни от Алцхаймер

• 194 650
  • 862
  •   2
Отговори
# 420
  • Ееей тук!
lovely не му ли влияят на баща ти някакви успокоителни, памперсите не вършат ли работа при вас? В нашият вход има един човечец,който е в подобно  на  състояние и забелязах,че е с катетър.  Той пък човечеца живее сам и всяка вечер почти идва до нас за да ме помоли да му извикам линейка,все им се моли да го вземат в болница... Дали ако му се сложи катетър, няма да е по-добре и за вас и за него... Майка ми например се "изпуска" не само от това състояние,тя има и огромна коремна херния,която не и позволява да задържа и от доста времме и слагам от тия парчета за родилки, не че и вършат голяма работа,защото ги маха и остава на всевъзможни места ииии... Но все пак...

# 421
lovely не му ли влияят на баща ти някакви успокоителни, памперсите не вършат ли работа при вас? В нашият вход има един човечец,който е в подобно  на  състояние и забелязах,че е с катетър.  Той пък човечеца живее сам и всяка вечер почти идва до нас за да ме помоли да му извикам линейка,все им се моли да го вземат в болница... Дали ако му се сложи катетър, няма да е по-добре и за вас и за него... Майка ми например се "изпуска" не само от това състояние,тя има и огромна коремна херния,която не и позволява да задържа и от доста времме и слагам от тия парчета за родилки, не че и вършат голяма работа,защото ги маха и остава на всевъзможни места ииии... Но все пак...
За сън не можем да намерим още подходящо лекарство. Сънотворните са доста опасни за хора с деменции, успокоителните също. Имала съм лоши случки и не ми се повтарят. Памперсите пропускат, всичките модели. Няма хубави на бг пазара. Катетъра не е постоянно решение, опасно е, защото може да стане възпаление и той може да го изтръгне. Говорила съм с уролог. Не ми препоръчват това. Да се напикава е по-добре. Ще си перем и това си е.

# 422
  Lovely,прегръщам те....Момичета,страшна и безумна болест...Изтрива човека,смачква го до неузнаваемост,отнема му всички спомени,любими хора...А да си свидетел на това зверско обезличаване,рано или късно ще се отрази и на нас...близките!😔

# 423
  • Ееей тук!
Момичета  Hug  прегръщам и подкрепям всички ви  Hug Трябва да намерим начин да се съхраним, някакси. Незная как, но трябва!!! Не се знае нас какво ще ни сполети...  Но на фона на това,което преживяваме не виждам как да успеем да преодолеем ежедневието...

# 424
  • София
Здравейте!
Има ли някой информация, как мога да запиша час за преглед при д-р Мехрабиан? Или да препоръчате друг добър невролог?
Става дума за баща ми. Мисля, че е в много ранна фаза, но искам да взема мерки навреме.
Благодаря ви!

# 425
  • Ееей тук!
Честита Коледа на всички! Нека има светлина в душите ни, любов в сърцата ни и нека Бог ни дава силите, от които имаме нужда...  Praynig

# 426
Здравейте!
Има ли някой информация, как мога да запиша час за преглед при д-р Мехрабиан? Или да препоръчате друг добър невролог?
Става дума за баща ми. Мисля, че е в много ранна фаза, но искам да взема мерки навреме.
Благодаря ви!
Проблемът с този кабинет е, че те вече не вдигат телефон. Или ако вдигат е рядкост. На мен лично са ми казвали да не звъня, а да ходя там направо да записвам час. Ако сте от София, това е най-лесното решение. Ако не сте, не знам.

Честита Коледа и от мен. Да сме живи и здрави и дано бъдещето ни донесе по-добри емоции и случки в живота, както и сили да се справяме с това, което е.

# 427
 ЧЕСТИТА НОВА 2016 ГОДИНА!!! На всички ви желая много, много здраве и късмет!!! И по-спокойни дни!!! И много, много сили.   За това, което преживяваме ни трябват много, много сили

# 428
Честита Нова Година и от мен, дано ни донесе повече хубави емоции! Да сме живи и здрави и да имаме повече късмет Simple Smile

# 429
Здравейте,
Случайно намерих тази тема и искам да помогна на хората, които, като мен, се грижат за болен от Алцхаймер или подобни болести. Член съм на Гражданско Сдружение "Алцхаймер - България" и през последната година, съвместно с Европейската организация на гледачите, разработихме он-лайн платформа, която е достъпна и на български език. Там можете да намерите много полезна информация, а и да се свържете с хора, които са в същото положение. Прилагам и линк - http://eurocarers.org/informcare/?lang=bg . Освен това ГС работи активно за подобряването на условията за болните и техните близки в България. Искам да кажа, че ние не отказваме помощ на никога и ако имате въпроси, можете да се свържете с нас на някой от посочените адреси или телефони - http://alzheimer-bg.org/contacts/ . Надявам се да съм била полезна!

# 430
Лекси И ние продължаваме да търсим такъв човек. Даже понякога и за хоспис се замислям вече, но душа не ми дава. Не знам и дали има надеждни места. Засега ми се иска да идва някой за по няколко часа на ден да помага. Ако все пак някой знае за фирма, която предлага такива грижа нека пише. Защото то има много фирми, но като чуят за болни от деменция и малко се плашат, поне аз съм останала с такова впечатление.
Здравейте,аз мога да ви дам номер на частен хоспис,баща ми беше там.Много съм доволна,човешко отношение,съжалявам,че не ги срещнах тези хора по-рано.Може би щеше още да е жив,но това е дълга история. Цената е 27 лв.на ден. Намира се в околностите на Гр.Асеновград.Ако можете да си го позволите ви го препоръчвам.Идва един момент, в който само в такова специализирано място могат да се справят с хора с такава диагноза.

# 431
  • София
Започваме Ноотропил. Мнения?

# 432
Не мога да си спомня много добре как беше при майка ми, но мисля, че един лекар ни каза, че Ноотропила е по-скоро като за профилактика, или за по-начален стадий на заболяването. Ето тук може да се прочете повече, но все пак това е лекарство на 50 г., което може да означава и добро, и лошо - т.е. ако става въпрос само за подобряване на кръвообращението е едно, за по-съществено лечение - може да не е достатъчно.

http://www.lekar.bg/2015/12/03/%D0%BD%D0%BE%D0%BE%D1%82%D1%80%D0 … 0%BF%D0%B8%D0%BB/

Спомням си, че след като майка получи по-силен исхемичен инсулт и лежа в болница /почти я бяха "отписали"/, бяха й вливали "Сермион" непрекъснато и след около седмица, тя изведнъж отвори очи. След това продължи лечение с това лекарство - живя още около година и половина - нямаше особено подобрение, но някак си се задържаше нивото на болестта.

Тъй като не съм на 100 % сигурна в спомените си за "Ноотропил", особено, ако е предписано от джи-пи, защо не поискате и второ мнение за "Сермион"?

# 433
И баща ми започна с Ноотропил,после му добавиха и Донецепт.После професора,който посетихме му спря Ноотропила и каза,че няма да помогне.Може би просто не е силен щом се изписва и на деца. newsm78

# 434
veli36  и при нас ноотропила не помогна много - даже майка ми започна да става по - агресивна от него, а тя е изключително спокоен и свит човек. Лекарите ми казаха в прав текст, че в тази фаза на заболяването почти нищо не помага - и ние всичко спряхме - давах й известно време Гинко, но и нея вече я спряхме.Пие лекарствата само за сърцето. При нас нещата се влошават също много бързо - не знам дали има някой подобен проблем, но при майка ми се засегна зрението - не вижда, блъска се, пада - дори последно си счупи ръката като падна - казаха ни,че се налага оперативна намеса, но предвид заболяването никой не се нае да я оперира. Ръката й се оправи, но общото й състояние се влошава. Отслабна много, а се храни - все е гладна, защото не помни кога е яла. Не познава децата ми, нито мен - никой. Това е нещо ужасно - собствената ти майка да не знае коя си. Да не знае името ти. А да не говорим за нервния срив пред който сме всички в къщи - ставане в 5-6 сутрин и не знаеш какво ще завариш - отиваш на работа, но умът ти е все при нея - връщаш се и отново не знаеш какво ще намериш у дома. Последното къпане беше толкова трудно и изнервящо,че бях в истерия и часове след това не можах да дойда на себе си. Подали сме документи за хоспис,но все още чакаме. Кураж на всички.

Общи условия

Активация на акаунт