Кога се слагат туршийте?

• 58 476
  • 260
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря ,за отговора красива белла.  bouquet
Ще опитам и така.
Помня ,че беше много елементарно,но не съм сигурна с кое от двете.По-вероятно е  да е със солта.

# 241
Здравейте Simple Smile, аз май съм малко позакъснял, но не прекалено. Не намерих друга подобна тема и затова пиша тук. Търся рецепта за туршия без стерилизация, с пипер, карфиол и моркови например (само това се изяжда от туршията  Grinning  ) Ще съм ви благодарен ако ми споделите нещо хубаво.  Grinning thumbsup
Благодаря

# 242
# 243
Търся рецепта за туршия без стерилизация, с пипер, карфиол и моркови например (само това се изяжда от туршията  Grinning  )

Царската, супер става  Peace

# 244
  • София
Шери1, аз в суровата туршия сложих чорбаджийки и скоро я опитавх, станали са супер, но им трябва още малко. Тя е само вода и сол.

# 245
  • Mediterraneo
Търся рецепта за туршия без стерилизация, с пипер, карфиол и моркови например (само това се изяжда от туршията  Grinning  )

Царската, супер става  Peace

О, да! Втори път правя тази есен, че за зимата да има  Party

# 246
С риск да не се съгласите с мен само искам да споделя,че слагането на аспирин също и салицилова киселина  в туршиите е много вредно и опасно.Това може да предизвика алергии и непоносимост към аспирин и когато наистина ви се наложи да се се лекувате с него няма да можете.

# 247
Страхотна е рецептата на Царска туршия
Изпробвахме я току що, правих я преди една седмица.
Благодаря на авторката, че я сподели с нас  bouquet

# 248
Благодаря ви за помощта!  Grinning Туршийката вече е сложена и сега ще чакам да стане.

Ние правехме една много хубава, дори и водата не се завираше, но когато напуснахме БГ забравихме да вземем тези рецепти.
Когато стане туршийката ще пиша какво се е получило.  Grinning Wink
Благодаря ви отново!  Grinning Hug

# 249
Аз моята туршия я сложих преди две седмици,  но май закъснях, не знам.  newsm78 Но става вкусна, а и използвам лесна рецепта. Ето я рецептата. Става точно като туршията на баба  Simple Smile http://mandjorno.com/lesna-turshiya.html   chef

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 22:22 от Андония

# 250
С риск да не се съгласите с мен само искам да споделя,че слагането на аспирин също и салицилова киселина  в туршиите е много вредно и опасно.Това може да предизвика алергии и непоносимост към аспирин и когато наистина ви се наложи да се се лекувате с него няма да можете.

Защо? Какво по-различно става от това при главоболие или общо неразположение да изпиеш два аспирина с 1/2 ч.ч. вода, а да не може пак два аспирина за литра вода и кило зеленчуци?  Wink

# 251
Аспиринът по химичен състав представлява ацетилсалицилат и той не е хранителна добавка,а лекарство с многостранно действие.Използването му не е безвредно за човешкия организъм.Исках да кажа че е опасна  редовната му употреба в консервите,а не еднократната.Имах впредвид лечение със салицилати,ако се наложи не дай си Боже/ТОВА СА ЛЕКАРСТВА ПРОИЗВОДНИ НА АСПИРИНА/Все пак сте млади жени ,четете и се интересувайте-така консервират неграмотните ни баби,които нямат достъп до много информация.Все пак всичко е въпрос на личен избор,не искам да си налагам мнението Simple Smile

# 252
Цитат:

Копвам линк за аспирина, това е от сайта на един от най-видните български кардиолози, щом и той приема поставянето му в туршията, значи лошо няма.  Peace

http://sotirmarchev.tripod.com/ASA.htm

# 253
Всеки има право на избор какво да яде.Това че някакъв кардиолог се изказал така не означава че това е 100% истина.

# 254
Хайде да не спорим! "По вкус и цвет-товарищи нет" са казали руснаците.....

Аз от дете ям туршии с аспирин.Майка ми и баба ми все така са правели.....Никой от родата не е пострадал.Ако ти си толкова против аспирина си избери алтернативен вариант на туршия без аспирин.
За мен например това е най-хрупкавата туршия и никой у дома не яде друга,защото другите омекват....
Аз също съм против "Маги вълшебен вкус",но не съм влязла в темата да поучавам момичетата дето са му почитателки.

Общи условия

Активация на акаунт