Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога се приготвя туршия?
Как се прави сурова туршия?
Как се приготвя салатата с нарязани зеленчуци?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога се приготвя туршия?
Времето за приготвяне на туршия зависи от вида. Например, суровата туршия обикновено се приготвя през ноември и декември, докато чушките са в сезон сега. За сурова туршия използвайте само сол и я оставете да почине малко по-късно. За туршии с чушки, моркови и карфиол използвайте салицилова киселина и олио, след което стерилизирайте бурканите. За царска туршия използвайте салицилова киселина, олио и добавете малко олио отгоре за запечатване.
-
Как се прави сурова туршия?
За да направите сурова туршия, нарежете зеле, чушки, моркови и чесън. След това пригответе марината от оцет, сол и вода, за да покриете зеленчуците. Накрая залейте туршията с олио и маринатата, поръсете с копър и магданоз и натиснете зеленчуците надолу, за да потънат. Готово е след 24 часа. Сурова туршия се приготвя чрез нарязване на краставички, карфиол, моркови, корнишони, зеле и целина и поставянето им в буркан. След това се заливат с вода (2 литра вода за всеки 3 супени лъжици морска сол). Туршията трябва да се преточва редовно и да се остави да ферментира.
-
Как се приготвя салатата с нарязани зеленчуци?
Салатата с нарязани зеленчуци се приготвя чрез нарязване на зеле, моркови, чушки, целина и магданоз. След това ги смесете със сол и захар, оставете да престоят за 12 часа, добавете оцет, разбъркайте отново и оставете за още 1-2 часа. Накрая можете да я консервирате с аспирин, натриев бензоат или чрез стерилизация.
-
Как се консервират печени патладжани?
-
Как се приготвя туршия с камби, моркови и карфиол?

, аз май съм малко позакъснял, но не прекалено. Не намерих друга подобна тема и затова пиша тук. Търся рецепта за туршия без стерилизация, с пипер, карфиол и моркови например (само това се изяжда от туршията
) Ще съм ви благодарен ако ми споделите нещо хубаво.

Но става вкусна, а и използвам лесна рецепта. Ето я рецептата. Става точно като туршията на баба