Дюкан ни учи какво да се яде за да ходим на море - 236

• 35 155
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Добро утро. Hug
Благодаря за кафенцето и закуската. Hug
Аз днес съм пак 62 ама знам си поне от какво е .Още 2-3 дена и ще го сборя тоз плюс.Днес съм на протеини ,че за утре не се знае ще може ли / Heart Eyes
Желая ви лек и отслабващ ден! Heart Eyes Hug

# 721
Добро утро момичета   bouquet

И аз си посръбвам режимно капучино - в околностите вече ме знаят и без да казвам ми сипват обезмаслено мляко  Mr. Green

Мименситка не съм се загубила - поне не в този смисъл който влагат колегите ми които не са ме виждали от два месеца, заради летните отпуски. На работа направих фурор, парадоксът е че аз вегетарианката спечелих доста колежки за дюканския режим - май вдихнах продажбите на книгата на Дюкан в околността на Славейков  Mr. Green Скоро ще отворя кабинет щот в стаята ми става тясно като се изсипят колежки разпитващи за "голямата ми тайна"  Laughing

Та така, това горното съвсем не е в кръга на майтапа, наистина много народ се изсипа в последната седмица, чак слухове се разнасят и една друга се пращат при мен  Shocked

Отивам да бачкам, успешен режимен ден на всички   bouquet

# 722
Добро утро и от мен :о)

Имам въпрос - като правя хляб или мъфини, доза за 3 или четири дни, след третия нещо им става и отвътре се овлажняват, все едно пак стават сурови.
Demi81, и моите хлебчета и дюканската баница стават така, като са преснички са толкова вкусни и след 2рия ден стават едни такива лигави и лепкави, чак ми е малко неприятно да ги хапвам, но или ги затоплям в микровълновата, или ги препичам на грила и стават добре, ама и на мен ми е чудно защо така се получава...ако някоя от ветеранките кулинарки може да каже, може би има трик как да не се появява тази влажност...

korni86, аз също съм от тези дето искат да свалят само 5 кила, от доста време се боря с последното, но това означава ли, че като си мина на 4тата фаза и да очаквам да си върна килограмите обратно, ако е така ще съм доста разочарована...

Иначе всичко при мен е нормално, тези ядки са ми единственото препъни-камъче на мен...все си гризвам по 4-5 на ден...трябва да престана!!! Обещавам пред вас, че няма да ги докосвам вече, така знам, че ще съм по-сериозна!

Успешен ден на всички  Hug Hug Hug

# 723
  • София
Здравейте, дюканки-фиданки  Hug

Влизам набързо и директно с въпрос  Embarassed Понеже се замислих за подсладителите и т.н., ставало ли е дума тук за кленов сироп-той нали е ест. подсладител... Може ли да се ползва вместо всичко, което употребяваме?

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 11:08 от desitka*

# 724
Здравейте любими!
На всички мои обични момичета, чиито празници и поводи съм пропуснала-
ЧЕСТИТО, милички! Бъдете живи и здрави и много щастливи!
За Вас, от сърце!

Сега да кажа за хляба-Никога, ама никога не съм имала проблеми с него или пък да се "втечнява".
След като го изпека много добре, го вадя от тавичката още топъл и го слагам върху решетка или някаква поставчица върху салфетка добре да изстине, като периодично докато изстива сменям салфетката и го обръщам за да не се навлажнява от собствената си топлина. След като е изстинал го слагам в плоска чиния отново върху салфетка и го държа на сухо и проветриво място, на открито, покрит леко отгоре отново със салфетка. Така хляба не се овлажнява и си остава такъв какъвто е, даже на четвъртия ден последната доза хляб е поизсъхнала. Е това е, дано да съм помогнала.
ПП Забравих да кажа, че още топъл режа хляба на парчета според дозата и така ги слагам да изстиват.

ПП Кленов сироп мисля, че Не, мисля, че не става за нашия режим, нищо, че е натурален подсладител т.к. се води сироп от захарен клен т. е. има извлечени захари от самото растение и според мен не става, ама нека и другите се изкажат!

Хубав ден отслабващи красавици и много минусчета на кантара, както и много усмивки на лицето за да сме слънчеви и красиви!

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 11:39 от Tumba_lumba

# 725
  • Плевен
Момичета, привет!
Специални поздрави за резултатите на ANAFASE и korni86, както и всички които упорито спазват режима и гонят своята заветна цел!
Много дълго мислех дали да пиша за своите неволи, дали да искам съвет от вас като споделя объркването си, да не кажа отчаянието!
Така както си карам режима и макар и бавно, но постепенно си редуцирам теглото, така започнаха проблеми в цикъла. При мен това вече може да се очаква - скоро ще стана на 46, но все пак стриктно си следя здравето. Първо отидох на преглед, защото просто забрави да спре - 14 дни! Доктора не откри причини за безпокойство след влаг.ехограф и само изписа таблетки...Всичко се нормализира и на сл.месец си дойде редовно. Но на по-следващия - ме изненада пък с 2 с-ци закъснение. Тогава отидох на компютърна диагностика, която се базира на принципа на магнитен резонанс и работи на клетъчно ниво - откриват се проблеми, образувания още в зародиш. Нещата, които се появиха на бял свят направо ме шокираха! Като се почне с ендометриоза, миома и се завърши с разни наченки на алергии и т.н. Всяка година профилактично минавам на този апарат и досега констатацията след прегледа е била винаги  - здрава! Компютъра изброи храните, към които започвам да развивам някаква резистентност ли да кажа - по-точно тези, които предизвикват при мен наченки на алергии - яйчен белтък, телешко месо, краве мляко, овесени и ръжени дрожди, кафе - изобщо това, с което предимно съм се хранела последните няколко месеца! Добре, че ми остана рибата и пилешкото извън този списък! И от тук насетне реших да премина в нещо като трета фаза и да включа плодове, авокадо, сурови ядки, зехтин, пълнозърнест хляб или по-точно типов, засилих и омега 3, селен, както и употребата на зелен чай и чай от коприва и полски хвощ (препоръчван ми от доц.гинеколог за изчистване на всички проблеми в половата с-ма на жената преди още 2-3 години във връзка със съмнение за ендометриоза) И естествено килцата започнаха първо незабележимо, после малко по-забележимо да се връщат обратно нагоре! Засега са 2 кг, но...Това още повече ме отчайва, направих 2-3 дни нещо като пречистване на организма с плодово-чаения режим. Явно от включване на въглехидратите нещата станаха наопаки. Но просто трябва да включа плодове и зеленчуци в по-големи количества от досегашните миниатури, както и да вдигна употребата на ненаситените аминокиселини чрез риба и зехтин. Тези елементи сигурно са от изключителна важност за нашите хормони и работата на яйцеклетките. Не се изразявам компетентно, но дано ми олекне като се оплача! Моля само всички да взимате допълнително витамини. Повечето от вас са младички и режима не се отразява така, но ние, които сме на над 40 - нещата са по-сложни.
И така - сега наблягам на рибата, плодовете, зеленчуците. намалих си прясното мляко до минимум, но не мога да го изключа - любимото ми е. Намалих и киселото, но си взимам от 2%. Триците, обаче не изключвам, въпреки диагностиката, както и по 1-2 кафета на ден! Ще видя как ще се развият нещата. включих пак фитнеса в ежедневието си. Имах болки в ходилата - също много странни - само сутрин при първите няколко крачки - нещо като шипове в петите ги чувствах. Сега като че ли започнаха да отшумяват, но не са напълно изчезнали. Боже, не ми се иска да са предвестниците на предклимактериума, но сигурно е така! Не искам и да свържа нещата с режима, защото смятам, че е пълноценно хранене, но +плодовете и ядките, меда, хляба, както и по чаша червено вино (аз съвсем забравям за алкохола - явно болежките са ми от нередовно пиене, както биха казали някои)
Ами - това е при мен! Но си ви чета и обичам! Радвам се на успехите и хубавите неща около вас, тъгувам за неприятностите ви! Поздрави на всички, въпреки, че не се познаваме!

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 11:58 от ArhMih

# 726
....... Не искам и да свържа нещата с режима, защото смятам, че е пълноценно хранене, но +плодовете и ядките, меда, хляба, както и по чаша червено вино! .....
[/quote]

202uu 

# 727
  • Пловдив
ArhMih на твое място бех минала във втора, а не в трета олекотена newsm78, но на схема 1/1 - да не се тормози организма на по 5 дни протеини. Бих наблягала на рибката и пиленцето и пуешкото, ако имаш възможност за дивеч (зайчета, яребици или каквото и да е друго птиче месо)щом те са от позволените, кравето мляко заменено с такова обезмаслено овче или козе (ако ти понасят), яйцата с пъдпъдъчи такива (те са изключително полезни) и всичко към което все още не си придобила резистентност. И разликата разбира се ще е плодовете - от тях да си набавяи необходимите въглехидрати - но по 1 доза и то до обед (както и при олекотената). Не бих включила всички позволени храни които могат да консумират бременните и кърмачките - без хляб, без макарони, картофи, ориз и прочие... И след месец (най-много два) пак бих си наравила тестовете. В крайна сметка здравето е на първо място Peace Но винаги си оставам с впечатлението, че с умерен режим и то подходящ (за всеки организъм) първо здравословното състояние не може да се влоши, а само подобри, и на второ място ще успееш да запазиш постигнатото до момента и да продължиш борбата, ще видиш учудващи резултати след някой друг месец, макар и с малки импровизации според нуждите на твоя организъм Peace
Дано всичко да е наред и скоро да се успокоиш Heart Eyes

П.П. Честито на патерички на всички рожденници от тези дни - само ви попрочитах отгоре и не можах да се включа навреме. Желая им всичко най-най и повече усмихнати моменти Peace

# 728
ArhMih благодаря за информацията аз съм на 42 години и от както съм на режимът нямам никакви проблеми със здравето и цикълът дори първите два месеца ме изненада на една и съща дата което никога не е било от както го имам сега си ми е редовен на всеки 28 дена и не така болезнен.Между другото аз рядко ям риба ,но за сметка на това ям много пилешко и го приготвям с кожата.Витамини пиех само в ударната фаза ,но за сметка на това редовно пия 1 с.л. бирена мая. Hug Hug Hug Hug Hug

# 729
Здравейте!
Включвам се с въпрос. Много съм болна, ама супер яко се докарах с новия грип. Не ми действа и антибиотика, ужас. Карат ме да пия Тайлол Хот, за да се даврандисам малко, но в него има захар и отказам. За да се аргументирам защо, искам да подчертая, че съм стриктна в режима до вманиачаване. Преди бременността свалих 16 кила /които държах успешно една година, след което забременях/, а сега след бременността -17кг. Имам още едно кило за сваляне, но въпреки това не искам да се дъня с някакво прахче със захар, като мога нещо по-така да мушна като ще се прегрешава.  hahaha
Та на въпроса: какво пиете когато сте болни, защото не открих подобно прахче без захар? А хапчетата за смучене без захар в разрез ли са с режима? Според мен да, щом не са позволени бонбони без захар, на същия принцип е и с тях....
И друго да попитам...до сега карах 5/5, но имате ли поглед как действа схемата 2/7? Някой прилага ли я?
Предварително благодаря за отговорите!   bouquet

# 730
  • Плевен
ANNAFACE, благодаря ти за съвета - мисля, че си права! Може би е по-добре да си поддържам втората, но с по 1 плод. Ще пробвам така! Иначе се въртя в порочен кръг. Наднорменото тегло изобщо пък не е здравословно. Все пак се поуплаших, защото доскоро не съм имала проблеми със здравето. Но явно всяка годинка в плюс си оказва някакво влияние. Все пак организма се амортизира, колкото и да се подновяват клетките - това не е нескончаем процес. Но мисля, че ми е рано за такива размисли и страсти!
korni68, не че давам някому съвети, но просто трябва да се подават тези витамини и минерали. И аз до преди 3-4 месеца си имах изключително редовен цикъл. Затова смятам, че е от хормонални метаморфози това. Всъщност една миома също предизвиква тези симптоми. И си завадох въпроса - кое е първичното - хормоналния дисбаланс ли е предизвикал миомата и оттам - промени в регулярността на цикъла или какво? Преди 2 години нямах никакви резерви към режима. На нищо не ми се е отразил в лоша светлина. А когато човек е здрав - няма как да стане по-здрав. Но като плюс забелязах, че изобщо не хванах през зимата дори елементарна някаква хремичка или нещо да настина - всичко си е супер с Дюкан. Просто сигурно е дошъл момента на другото, за което стана дума горе. Ще видя - оставам на втора с малките мои итерпретации - както ме посъветва ANNAFACE!
santivo, мерси! Но да уточня, че не говоря в момента за І и ІІ фаза - казвам само, че те са част от пълноценното и здравословно хранене, което включва храната, която сега консумираме в І и ІІ + изброеното от мен по-горе. Да не се обърка някой. Ясно е на всички, че първите две фази са временни - до достигане на желаните килограми и изобщо не могат да се нарекат пълноценно хранене.
Coolmummy, и грипа ли се лекува с антибиотици? Аз все си мисля, че при него е по-добре - чай, лимони, супички, почивка и парацетамол! Тия доктори на всичко изписват антибиотици!

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 13:57 от ArhMih

# 731
Та на въпроса: какво пиете когато сте болни
Предварително благодаря за отговорите!   bouquet

фервекс за диабетици

# 732
Тайлол хот има аналог за диабетици(с подсладител), доколкото си спомням, питай в аптеките, както и фервекс, мисля, че само един от праховете(сашетата) нямаше аналог, като бяха пощурели миналата година по тоя модния опасем грип, ама му забравих името.... newsm78

# 733
Здравейте.дюканки  Hug Кажете ми някаква рецепта с воденички ,не знам как да си ги направя  Peace

# 734
Здравейте.дюканки  Hug Кажете ми нещо с водонички ,не знам как да си ги направя  Peace
Сварени с лук и после посолени, и наръсени с чер пипер.  Flutter
Аз си имам медици в рода и не съм ходила на лекар, но без антибиотик не минава...Започва със силен гърлобол, главоболие, преминава в хрема и след като мине гърлото се почва една неконтролируема суха кашлица, от която ме болят гърдите и имам мускулна треска на корема... Държи поне 10 дни и ако не се вземат мерки, нещата се усложняват.
Благодаря ви! Ще се поинтересувам за тези с подсладителя!

Общи условия

Активация на акаунт