Юнче гука сладко на мама и на татко - тема 4

• 26 311
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Мама Мони  Laughing Laughing Твоя син ме хвърля в оркестъра направо  Laughing Laughing
Милуз всяко детенце е различно  Hug Аз пък не искам едро бебе  Rolling Eyes Ама от тия лекарства ще имам дебело дете за съжаление  Cry Cry Каката е 12,5кг и като идем при баба и за 1 седмица става 13,5кг  Rolling Eyes После естествено диетка, защото и без това е дребна и този един кг и идва в повече  Crazy Но Ивана не знам как ще я ограничавам, защото от тези лекарства много се пълнее  Tired Явно ще се примирявам само здрава да е  Praynig
Лошото е че самите лекарства докарват епилептиците до депресия в голям процент от случите и ако наитина е дебеличка това допълнително ще усложни нещата  Tired

# 271
Да се отчета за консултацията-Днес ни биха пентаксима, втори прием и сега сладко спи дребосъчка. Този път се разрева като извадиха иглата и млъкна, много добре мина боцкането. Вече е 59 см и 5850г, т.е 900 гр отгоре, а аз и се притеснявах, че малко яде този месец, едва изцоква 120, 90 мл ги изяжда, а др 30 след час два. Но водата я пие като, че тя е млякото.
Моята педи каза, че след 4 месец ще започнем захранването, че я попитах дали има нещо ново този месец...Вигантола си остава 1 капка. Биха и на каката ваксината, тя милата много се страхуваше от иглата, но и тя не гъкна.

Чета за упражненията, но да си призная аз рядко правя, както и масажите. След баня не става, през другото време правим нещо, но не е както трябва. За преобръщането не бързам. Като научих катата, а то беше към 6 м, за 2 мин отидох до кухнята и я оставих на спалнята и тя тупна на пода. Ранко им е, ще се научат, аз няма да я мъча с обръщането от гръб на корем сега. Както и подпирането на крачетата. Мади е достатъчно подвижна и не и се притеснявам. Теди само спеше и ядеше, та на 6м вече се амбицирах и започнах да я подбутвам  аз. А с нея правехме редовно гимнастика и масажи, но си беше просто мързеливо бебе.

И аз не се радвам на много кг, като ви чета колко тежки са някой бебоци, чак не ми се вярва. Но явно си е ген или знам ли, много си папкат.  Предпочитам слабо дете, че аз винаги съм била клощава дори, и ми е било добре. Ям каквото искам и когато искам, не ми се е налагало да се мъча с диети и фитнеси.
Днес обаче влязох в един и съм решила да пробвам един месец да видим дали ще има ефект за корема.

А и другото ново- днес ми дойде първия цикъл Blush 3 месеца след раждането, и вече почти 5 дни след последното кърмене.

# 272
Алексова,споко има и други фини мадами ,моята е 5400кг и 60см Wink

# 273
Привет!
Да се отчета за прегледа при д-р Райков,че всичко ни е наред слава богу!За вигантола ми каза,че навсякьде в Европа лятото не се дава а се започва от септември но както и да е аз вече го започнах.
Аз не знаех за днешната срещичка сутринта не влязох тук а се обадих случайно на Марчела но ако искате тези дни пак може да заформим нещо.Сега като не е много горещо мисля да сме навьн по цял ден а и баткото започва предучилищна и сьм само с Ивет.

# 274
за срещи горещи съм винаги готова Flutter

# 275
И аз, и аз! Само ми пускайте лични съобщения, че все ги изтървам. Все прочитам твърде късно!

# 276
И аз да ви се отчета, днес на 5-я ден се изакахме, УРА! Бяхме на консултация 6500гр. 62 см. качил е само 500гр. малко е, но пък Веско е спокоен.Мислех си да не ми е намаляла кърмята защото гърдите ми са по-меки отпреди, та ще наблегна на храните по-така и течностите. Трябваше и да ни сложат ваксините, но нямало- свършили утре ще звъня по телефона да проверявам кога ще има. Иначе и аз несъм много стриктна в упражненията , но той си е доста подвижен, много усмихнат дори и с глас се смее, само чака някой да му се мерне пред очите и веднага подарява усмивки. Каката неревнува, напротив даже с мен на леглото и си кърми нейната кукла Laughing.Скоро ще кача и някои снимки. Чао и лека нощ ние си лягаме рано, Деси и Веската вече спят.

# 277
МимиБо и ние днес се изакахме на 4 ден.Беше голямо постижение в памперса нямаше празно място и съм се зарекла,че повече няма да и помагам със сапун да си свиква сама.Разтрих и няколко пъти корема.След като се изкъпахме настана страхотен рев никога до сега не е правила така,не искаше да суче дадох и вода прие я после се видях в чудо направих малко АМ започна да пие и така я прилъгах да засуче после заспа,подремна около10 минути събуди се наяде се и заспа.Дано нощес да сме спокойни.Имаше ли днес други криви бебета?Спокойна нощ! Hug

# 278
  • Под липата
Здравейте! Влизам за да се оплача - бясна съм! Вчера вечерта се оказа, че съм пипнала гадният вирус с разтройство и повръщане. Цяла нощ ми беше ужасно зле, а към 4 сутринта припаднах. Заведоха ме в спешното. Петнайсет пъти казах на докторката, че съм кърмачка, тя ми отговаря - да, да... и ми сложиха система, в която се оказа, че има включени ампули, които са противопоказни при кърмене  ooooh! Добре, че съм запозната и когато разбрах не кърмих, но ако не знаех? Обадих се на педиатърът сутринта и жената полудя - вика: ''Как може колегите да ти включат тези ампули?'' Каза ми да не кърмя цял ден и тъй като Боян винаги изсуква всичко от двете гърди и никога не цедя се принудих да давам НАН. Сега горкото не може да заспи защото е свикнал да заспива на цицката...  Цял ден се цедя и хвърлям количества... Направо са за съд!

# 279
И аз, и аз! Само ми пускайте лични съобщения, че все ги изтървам. Все прочитам твърде късно!
И аз бих искала да дойда, така ми се иска да се видим, че на предишните срещи все не успявах да се включа, но на следващата ще направя всичко възможно.

И нашата Ева е от финните госпожици - 5400 и 56 см, но това не ме притеснява, напротив - харесва ми, детето изглежда добре сложено, а и се надявам да не е наследила моите гени в това отношение - цял живот се боря с излишни кг и пак си ги влача, още повече сега след раждането.

Да споделя и още нещо - тя почти от началото е на АМ и обича да пие вода, но напоследък започнах да се притеснявам ,защото освен, че трудно започва да се храни, въпреки че е гладна пие наистина много вода- 400-500 мл на ден, не зная това  нормално  ли е и дали има нещо притеснително?

# 280
Рафаела много съжалявам за това което ти се е случило  Hug Hug Включвам се само да ти споделя, че докато бяхме в болницата с Ивана (аз кърмех още тогава) Тя имаше кървави жилки в акото си и направихме консултация с гастроентероложка. Оказа се че бях изяла 4-5 кайсии без да се усетя и всичко беше дошло от тях, защото и без това и беше раздразнен стомаха от лекарствата  Confused Та мисълта ми е че тя каза че организма се чисти за 48 часа  ooooh! Т.е. мисля че и утре трябва да не му даваш да суче  Tired
flower_72  според мен няма нищо притеснително да пие толкова вода, но ти споделяш и че не яде хубаво! Т.е. си пълните стомаха с вода и за това не яде! Просто се ограничи с даването мила  Hug По добре предлагай мляко или биберон  Hug

# 281
Привет  Simple Smile
flower_72 миналият ден и аз бях писала че Симона пие страшно мн вода около 400-500 мл. на денонощие също като вас. И ние сме изцяло на АМ. Храни си се мисля добре, въпреки че често се случва да буда млякото и да реве за вода. Днес споделих с педито за тази вода и тя каза че няма нищо лошо в това но все пак ако мога да огранича до 400 мл. и да не давам вода минимум 30 мин. преди ядене за да не си издува стомаха с вода и после да не яде достатъчно. Но при нас въпреки това жабешко пиене си наддава абсолютно нормално. Вече сме 5830 гр.(+ 0,800 гр.) и 61 см. (+3 см.) Явно децета които са на АМ имат доста по голяма нужда от вода  Peace

# 282
Raffaela, добре че си се усетила. Ей, отвратителни са тези хора значи, хем си им казала!!!  #Cussing out Ама какво се чудя, те навсякъде такива. Сега се сещам в болницата на малката й бяха включили системата с глюкозата да тече много бързо. Отивам да им кажа: Да, да, така трябва. Чак на третия път дойдоха (явно им писна да им вися на главата) и ми се развикаха:Абе момиче, що не казваш!  #2gunfire Че аз ли трябва да гледам тези неща (по принцип)?
И аз мисля да не му даваш и утре да суче, да си сигурна че организма се е изчистил.  Peace

# 283
  • Обетованата земя
Привет и от мен!
Да се отчета за ортопеда, както обещах. Гледа ни на ехограф крачетата, всичко е наред,имали сме ядро дори, което било добре Rolling Eyes, а за главичката -още не беше видял бебето и каза на сестрата пиши направение за физиотерапия. После като ни видя и каза оо да има нужда от физиотерапия, държи си главата на ляво. И аз викам да ама по принцип я държи на дясно. И той-добре ама аз сега го видях на ляво, пипа го и каза че сухожилието му е по- твърдичко и трябват масажчета, иначе до 1-2 годинки ако не се оправи, може да се окаже скъсено сухожилие и да се наложи операция. Shocked В сряда ще ида при един друг ортопед също много добър и да видим каво ще каже той. Педиатърката винаги ни казва че е добре вратлето, незнам. Този ортопед се занимава предимно с ехографския преглед на крачетата и не ми вдъхна много доверие, ще видим. Дори и да се наложат масажчета, не се притеснявам, ще са ни от полза за якото мъжко вратле Wink
Рафаела, много хубаво се изцеждай, да не си докараш някоя бучка! Много неприятно, така се разваля целия ви режим, ама няма как! Ще мине и това  Peace
Лека нощ момичета!  Heart Eyes

# 284
диди, пиши как е минало и при другия ортопед, че много ме вълнува и мен темата!  Wink Физиотерапията определено е по-малкото зло, и аз съм съгласна на такава, но казаха, че няма нужда (пипаха нещо вратлето). Рая иначе си върти главата и на ляво, но определено обича да си я държи на дясно (и да спи на дясно).

Общи условия

Активация на акаунт