Предстои ми ИН-ВИТРО/ИКСИ,да поговорим-39

• 74 389
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
kremche83 Hug успех и на теб

# 541
  • София
Еееее, Кремче, браво за отличните резултати!

Радост, дано се подредят нещата както сте ги планирали и най-важното - дано този път е успешен и сбъдне мечтата ти!  Hug

# 542
  • София
kremche83, и аз много се радвам за резултатите Simple Smile, като знам колко измъчено стигнахме до тази информация ...

# 543
Здравеите момичета, аз тръгнах от темата LUF синдром, минах през "Предстои ми инсеменация..." и пристигам право тук. След две не успешни инсеменации свикнах с мисълта, че изхода е ин-витро ( това беше най-трудно за мен). На кратко диагнозата е ЛУФ синдром. Въпроса ми към вас е, каква е и как минава подготовката за самата процедура? Безсмислено е да ви питам дали боли, защото знам че прага на болка при всеки е различен. Знам, че сигурно се е изписало много по този въпрос, но имам нужда от подкрепата ви. По простата причина, че не съм споделяла с никого за това, което ни предстои ( съпругът ми и най-близката ми приятелка знаят за тоава). Благодаря ви, че прочетохте този пост  Hug Hug Hug

# 544
Здравейте, момичета. Здрасти, Микеле. И аз като теб опитах две инсеминации, оказаха се болезнени и неуспешни и сега се моля за ин витро. И също като теб ме е страх, че ще е болезнено, като се свестя от пункцията, но сигурно всеки път е различно. Стискам ти палци да мине леко и най-вече - да има успешна бременност след това.
Мен ме мъчат назад напред, защото съм с ендометриоза и в левия яйчник имам киста 10 мм - на ръба било, ако започнат стимулация, можело само кистата да порастне. И това след три месеца на Лукрин. И при положение, че кистата си стои там откакто започнах да ходя в клиниката и си стоя докато правих стимулациите за инсеминация.
Но като ви чета тук колко положително сте настроени и какво огромно доверие имате в процедурите и леченията, успокоявам се и се изпълвам с надежда. Бог да ви благослови и да благослови Интернет! Успех на всички Hug

# 545
  • София
Добре дошли Микеле, Пенкаилиева и бързо да се преместите в отчетни. Искам да ви кажа като човек с 3 опита зад гърба си, че до този момент не съм изпитала нетърпима болка. Разбира се ,че всяка интервенция крие рискове и че всеки човек реагира различно, но след всичките ми пункции съм се чувствала добре, дискомфорт съм имала само при хиперстимулациите, но и това е трърпимо. Самата подготовка и стимулацията минават по схема, трябва стриктно да спазвате указанията на лекраите си, да приемате медикаментите в определените часове и дози, ще ви следят почти всеки ден - преглед + хормони. Важен е крайния резултат за който всички се борим. Успех

# 546
  • София
И аз като Криси искам да успокоя новите момичета. Милички, за мен най-голямата болка е била след отрицателните тестове..... тя е многократно по-голяма от физическите болки, а повечето от тях за мен дори са били неразположения. Единствено след пункцията при 4-я ми опит имах болки. При другите не. Инжекциите не са страшни, изобщо. Стискам ви палци и ви пожелавам вяра и много късмет!  Hug

# 547
Добре дошли на mikele80 и Penkailieva!  Hug
Аз съм от щастливките тук, които "се обаждат" само, за да дават кураж - след 2 неуспешни инсета успях при първото ИКСИ с една-единствена оплодена яйцеклетка, върната на 3-тия ден...
Късмет, кураж и силна вяра, момичета!   bouquet Мечтите се сбъдват !

# 548
mikele80 и Penkailieva, няма нищо страшно!
И аз като Зази ще каза, че за мен най-ужасните преживявания са били неуспехите. Нищо друго не страшно. Ще се опитам да съм ви полезна. Обикновено се правят изследвания преди инвитро. Започва се, когато всичко се изясни. Следват прегледи, хормони и инжекции около 14 дни. Пункциите за мен никога не с абили болезнени, нито трансферите. Желая ви да успеете и вие като Маргаритка още от първия път.
Penkailieva, а док какво мисли за една аспирация на тази киста?

# 549
  • София
mikele80,Penkailieva,добре дошли и дано тази тема ви донесе късмета, който не сте имали с инсетата и да гушнете толкова чаканите бебчета  Hug
На мен ,лично,след 4 инсета и 4 ин-витро,процедурата при инсеминация ми е ужасно неприятна и противна, за разлика от интервенциите за ин-витро. Докато при първата едвам издържах 40-те минути със залепналия спекулум и след това кошмарното "отлепване"  Sick,при пункцията за ин-витро и след нея,не съм имала и минимална болка. Индивидуално е,разбира се,предвид факта,че все пак се правят с упойка,си съществува риск,в рамките на нормалното,но при повечето момичета протича без усложнения.Инжекциите също не са болезнени,ако се престрашите,можете да си ги слагате и сами,което не е нищо особено и страшно. Неприятният момент идва при образуването на повечко фоликули,които могат да доведат до синдром на хиперстимулация- пак,не при всички /след пункцията в кухината се излива течност,възможно  е да се усеща тежест,задъхване, леки болки в раздутите яйчници,подуване на корема/,но и след два опита с тази "екстра",бих предпочела тях,пред "лекото" инсе.
Другото неудобство е,че до "истинската част"-пункцията и трансфера-от втори ден на цикъла,до към 13-ти,14-ти/дори и 16-ти/-според овулацията ви, се ходи на прегледи през ден,за да се следи нарастването на фоликулите и се пускат изследвания на хормони,за да се определят следващите дози на инжекциите. Налага се да съобразявате тези прегледи с ходенето на работа,но,винаги се намира решение,а ,ако нямате проблем с шефовете си,това изобщо отпада като неудобство. След пункцията ни се полага болничен,който,ако искате ползвате,ако не искате-не. За мен също,най-тежката част е денят на теста,но дано той ви донесе много радост  Hug

# 550
Много благодаря за отговорите   bouquet  bouquet
За аспирация на кистата аз самата нищо не знам, трябва да прочета и да попитам. Надявам се направо да ме почне със стимулацията след трите месеца на Лукрин. Надявам се да изкарам колкото се може повече яйчица и да останат за замразителя. Пък кистата ако е възможно да я бориме след това. Но доки ще трябва да каже. Цикълът ще пристигне днеска - утре и там всичко ще се изясни.  Embarassed Praynig

# 551
Момичета благодаря ви за подкрепата.Това чакане почва дс ме побърква. Дните минават толкова бавно,че не знам как ще ги избутам.Интересно ми е защо мойто доки ми каза да си направя теста чак на 17-я ден. Ако го направя по-рано дали ще излезе реалния резултат и кога горе-долу мога да си го направя преди поставената дата? Това чакане е ужасно.Късмет на всички!

# 552
zai4e_86 моят тест е на 12 ден,мисля че ако го направиш и на 13 тия ще е верен

# 553
Момичета, благодаря на всички за отговорите. Не ме интересува дали боли, като повечето от вас ме е страх от резултатите от теста, когато дойде момента. До сега съм преживяла 2 теста и познавам много добре болката, която носят.
Благодаря ви още веднъж и ви пожелавам скорошно сбъдване на мечтите  Flowers Four Leaf Clover

# 554
  • София
Много благодаря за отговорите   bouquet  bouquet
За аспирация на кистата аз самата нищо не знам, трябва да прочета и да попитам. Надявам се направо да ме почне със стимулацията след трите месеца на Лукрин. Надявам се да изкарам колкото се може повече яйчица и да останат за замразителя. Пък кистата ако е възможно да я бориме след това. Но доки ще трябва да каже. Цикълът ще пристигне днеска - утре и там всичко ще се изясни.  Embarassed Praynig
Мисля, че не е разумно да започнете с киста ако има такава

Общи условия

Активация на акаунт