Предстои ми ИН-ВИТРО/ИКСИ,да поговорим-39

• 73 820
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
Много неприятно Деси,много съжалявам но не се предавай следващия месец дано всичко е наред.

# 691
Деси, съжалявам, че така се е получило при теб. Наистина са си доста пари за плащане. Възможно е да не реагираш добре при стимулацията с лекарствата, които сте използвали сега. Предполагам, че при следващият ти опит ще сменят лекарствата и всичко ще се получи. Пробвайте и един ЕЦ, ако имате финансова възможност за това, пък може и в него да ти е късмета  Hug

# 692
Деси, много съжалявам и аз. Аз съм с тубарен фактор, но понеже и аз имах подобен проблем: слаб отговор на стимулация за два поредни месеца и все прекъсвахме, отидох на физиотерапия и мин. бани в Кюстендил, започнах м2тон, дхеа в, омега 3 киселини, алое и на следващия цикъл имах 5-6 фоликула, 3яйцекл., 2 от тях-хубави. Опит- EFN
Не знам дали при теб ще подейства нещо от тези добавки или мин.бани, но със сигурност няма да навреди. Hug

# 693
Да се отчета и аз, днес ми инжектираха лукрина ама така ми го сложи сестрата все едно дупето ми беше дартс а иглата и стреличка, направо подскочих, а тя ми вика "да не ми удариш един лакът в главата" hahaha ами и тя да беше по внимателна. Викат ме пак на втори ден за LH, но то май ще се падне събота и неделя а пък те май не работят или аз грешно съм разбрала newsm78. Ако има някой от Олимед да каже дали работят събота и неделя.

# 694
Деси, изключително неприятно  Sad, дано док като смени тактиката да се получи Peace Съвета на Беласица ми се струва добър, обсъди го с твоя лекар.
Саманта, хубав резултат на теста!

# 695

Дотук Фондът е покрил 2 148 лева, дори и да искаме, не можем да платим толкова пари  Cry
какво правите тогава при Владимиров, дори по фонда се приготви за доплащане 2-5 хил. лв. намери си друг по - нормален доктор и доплащането към фонда може да го няма или ще забременееш за сума която при Владимиров ще ти е само  доплащане без особен резултат.
Успех.

# 696
  • София
Деси,това са много пари,наистина,а особено за седми ден от стимулацията....нормално,ако имаш още 5-6  дни стимулация с такива дози, и на мен,като на ddnchv,ми се струва, че със сигурност ще трябва да извадиш мин. 2000 отгоре. Иначе,нещата може и да не са толкова тежки и причината да не са яйчниците. Понякога,силната стимулация /ако си била с такава/ също може да е причина за лош отговор и при смяна на протокола или лекарствата,нещата да са коренно различни

# 697
И аз се присейдинявам кам вас от 27 започнах с дълъг протокол newsm30 newsm30 newsm30 newsm30

# 698
  • Варна
Здравейте и от мен.

Трансферът ми мина без проблем, върнаха ми две ембриончета на пети ден и днес ми се обадиха, за да ми кажат, че имаме седем замразени. Пия но шпа, фолиева, слагам си утрогестан и след няколко дни започвам естрофем.
И много, много ми се пие кафе...

mariy честито и от мен   bouquet

hari3680 , успешен старт!

# 699
  • София
Момичета, много ви благодаря за подкрепата и за милите думи!  Hug Днес съм значително по-добре и мога да разсъждавам логично, а освен това си спомних някои неща, които ми каза д-р Владимиров  Simple Smile

samanta78, желая ти успех!  Hug

roslem, благодаря за милите думи! Не съм много наясно какво представлява този естествен цикъл, но предполагам, че ще ми обяснят в клиниката.

Мира, hristina21, roslem, стигнах до същия извод - не са били моите лекарства. Имах някакво съмнение от самото начало, защото организмът ми не реагираше по никакъв по-различен начин на тези дози хормони, а обикновено усещам веднага. Освен това ми се падна месец с по-неработещия яйчник, може и от там да идва част от проблема.  hristina21, не знам дали е била много силна стимулацията - бях на "Декапептил" - 0,1, Гонал - 300, Меногон - 300. Подозирам, че на следващия опит ще ми сменят лекарствата, но той няма да е много скоро  Sad

ddnchv, благодаря за мнението, но вярвам на д-р Владимиров на 100%, и нямам ни най-малко намерение да го сменям. Той не е виновен, че аз не реагирах добре на лекарствата, а по Фонда знаех, че ще доплащаме, само че не знаех колко Hug Аз сега разгледах фактурата, сумата за доплащане се е натрупала от взимане на кръв, хормони, микробиология, изследванията за ХИВ, СПИН, сифилис и други, които Фондът не поема. Освен това се оказа, че Фондът плаща само част от цената на лекарствата, другото си го плащаш. Предполагам, във всички клиники е така.

Беласица, специални благодарности! Веднага си записвам, не съм чувала за минералните бани в Кюстендил, но ще отида на всяка цена.

Amalleira, браво, миличка! Чакаме да се похвалиш с двете чертички  Hug

hari3680, успех! Пиши, за да знаем как вървят нещата  Hug

Аз ще продължавам да ви следя и да ви стискам палци!
И дано в темичката повече няма новини като моята  Hug

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 12:26 от -=Деси=-

# 700
  • София
Деси, дано следващия път нещата тръгнат добре и стигнеш до финала, а ,може и изобщо да не ти се наложи да ползваш Фонда-след като сте с мъжки фактор- има толкова случаи за забременели момичета,докато изчакват заповедта.  Praynig
Иначе, 300 Гонал и 300 Меногон не ми изглежда малко  Thinking Моите стимулации,които също не са от най-леките, са били с 225 Меногон или Гонал ,като вторият вариант беше по Фонда и се наложи да си доплатя само 14 лв. декапептил,който не се поема.
Цитонамазката и изследванията преди пункцията наистина не се поемат от тези пари,но хормоните са си включени  newsm78
Amalleira,браво,страхотна бройка сте заложили във фризера,но,дано не стигнеш изобщо снежинките, а да се отчетеш с близнашко ЧХГ  Hug

# 701
  • София
Деси, дано следващия път нещата тръгнат добре и стигнеш до финала, а ,може и изобщо да не ти се наложи да ползваш Фонда-след като сте с мъжки фактор- има толкова случаи за забременели момичета,докато изчакват заповедта.  Praynig

Благодаря, дано! При нас ситуацията е малко по-тежка с този мъжки фактор. Имам един спонтанен аборт и една извънматочна, за които се предполага, че яйцеклетката е била оплодена с не много качествен сперматозоид, затова всички естествени опити са ни забранени, за да не се повтори това нещо. С тези хормони съвсем се обърках, в едното листче от фактурата са включени, в другото - не, обаче сега видях, че имам и 4 ултразвука, които също си ги плащам  newsm78 Така или иначе - вече няма значение  Hug

# 702
Деси, нещо ми се струва, че не е наред. Ще си позволя да взема отношение по въпроса, защото ми стана много странно, че ще доплащаш хормони и прегледи.

Това поема фонда:
ЦЕНОРАЗПИС ПРИ КЛАСИЧЕСКО ИН ВИТРО ОПЛОЖДАНЕ
Ехографски прегледи - 6 бр. х 30 лв. = 180 лв.
Хормонални изследвания - 10 бр. х 18 лв. = 180 лв.
Фоликулна пункция под ехографски контрол - 400 лв.
Класическо ин витро оплождане - 1300 лв.
Ембриотрансфер - 340 лв.
Криоконсервация на предимплантационни ембриони - 200 лв.
Лекарства - 2400 лв.

ЦЕНОРАЗПИС ПРИ ОПЛОЖДАНЕ ИКСИ
Ехографски прегледи - 6 бр. х 30 лв. = 180 лв.
Хормонални изследвания - 10 бр. х 18 лв. = 180 лв.
Фоликулна пункция под ехографски контрол - 400 лв.
Оплождане чрез ИКСИ - 1600 лв.
Ембриотрансфер - 340 лв.
Криоконсервация на предимплантационни ембриони - 200 лв.
Лекарства - 2100 лв.

Може да се наложи да доплащаш само ако прегледите в твоята клиника са по-скъпи от 30 лв. или ако хормоните са по-скъпи от 18 лв. Другото не е редно.
Освен това се оказа, че Фондът плаща само част от цената на лекарствата, другото си го плащаш. Предполагам, във всички клиники е така.
newsm78 и аз съм мислила по въпроса, според мен се доплаща само ако общата сума надвиши 2100 или 2400 лв. Дори клиниката да продава лекарствата по-скъпо от други клиники може ако си с лека стимулация да не доплащаш, но това не е твоя случай.

В протокола от моето ИКСИ имаше цените на всички лекарства, дори тези които аз не съм ползвала. Бях ги поствала в една тема, ще ги пусна и тук, просто за ориентир.
Фостимон 39 лв
Цетротид 59 лв.
Оргалутран 76 лв.
Меногон 17 лв.
Мерионал 17 лв.
Лукрин депо 165 лв.
Декапептил депо 236 лв.
Гонал Ф 75 62 лв.
Гонал Ф 900 757 лв.
Овитрел 72 лв.
Пурегон 50  38 лв.
Менопур 17 лв.

# 703
  • София
Деси, хич не ти е била от леките стимулацията, това обяснява нещата - то сумата ти от толкова Гонал е набъбнала. И аз си спомням, като отидох за първите лекарства от Фонда - Гонал 900 и един Синарел - хоп, хилядарка. А после още Гонали от по-малките издумках... та накрая доплащах около 300 лв. за лекарство, един преглед и май 2 хормона, но при мен се наложи дълга стимулация, всеки ден преглед и всеки ден хормони! Но като цяло - Фондът си ми стигна екстра, като за моята стимулация.
За прегледите, които ще плащаш, би трябвало да са такива от преди започването на опита, иначе наистина си влизат по Фонда.
Мира, мерси за публикуваната информация - хубаво е от време на време да се появява, че да не се ровим.

# 704

Благодаря, дано! При нас ситуацията е малко по-тежка с този мъжки фактор. Имам един спонтанен аборт и една извънматочна, за които се предполага, че яйцеклетката е била оплодена с не много качествен сперматозоид, затова всички естествени опити са ни забранени, за да не се повтори това нещо. С тези хормони съвсем се обърках, в едното листче от фактурата са включени, в другото - не, обаче сега видях, че имам и 4 ултразвука, които също си ги плащам  newsm78 Така или иначе - вече няма значение  Hug

-=Деси=- силата на стимулацията зависи от състоянието на яйчниците преди тя да започне / брой антрални фоликули/, а не от това дали е лоша или добра спермограмата. Тази стимулация -600 ед. фоликулостимулиращ хормон на ден е стандартна при Владимиров, порови се и виж че повечето момичета там са на такива дози. Повечето други клиники прилагат дози от порядъка на 200-300 ед. на ден и имат даже по-добри резултати. Моята стимулация започна с 200 е. Пурегон на ден и след 5 ден я намалиха на 150, а след още 2 дни на 100 ед.

п.п. някъде бях чела, че ако яйчниците не регират на стимулация 300 макс. 400 ед. на ден е по добре да се прекрати стимулацията и да се опита в друг цикъл, защото по-нататъшното повишаване на дозата не само, че не е ефективно но има и обратен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт