Предстои ми ИН-ВИТРО/ИКСИ,да поговорим-39

• 73 709
  • 763
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Мери, мерси! Така подредената информация вече не ме обърква  Simple Smile Цените на лекарствата са същите, които си посочила и ти, само Менопур е 41 лв, а не 17 както е при теб, но аз така или иначе не съм го ползвала. Надвишила съм лекарствата с почти 200 лева и Speed76 май е права, че от Гонала идва набъбването - ползвала съм две писалки х 757,44 лв. - общо 1 514,88 лева ooooh! Явно наистина са ми останали някакви прегледи и изследвания отпреди Фонда  newsm78

ddnchv, нашият случай е точно такъв - не реагирах добре и просто прекратихме всичко  

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 15:27 от -=Деси=-

# 706
исках да ви разкажа как ми мина пункцията днес, но не се стигна до пункция. когато се събудих от упойката, док ми каза, че овулацията е минала и фоликулите (5-6) са се спукали. и тя не може да си обясни защо е станало така. на мен ми стана много криво. първо можеха да ме прегледат преди да ме упоят, но явно се случва рядко. както и да е направихме инсеминация защото така или иначе трябваше да използваме материала. надявам се утре вече да ми мине, но днес ми е гадно - представях си, че може да няма яйцеклетки във фоликулите, че може да не се получи оплождане, задържане, но да не стигна до пункция изобщо не очаквах. някой знае ли дали вливанията на имуноглобулин ще имат ефект и за следващия месец или нови изследвания, нови вливания.

# 707
  • София
zazaza, дано пък късметът да ти е в инсеминацията! Неприятно е това с изпускането - би ли разказала малко с какво те стимулираха, по какъв протокол... Явно прегнилът е подействал по-рано? Или си била на лимитиран - тогава контролът е по-слаб и се случва някой-друг фоликул да се спука преди пункцията... но чак пък всичките? Аз съм губила така по няколко, но пак оставаха доста годни.

# 708
  • София
zazaza , много гадно! Наистина няма никаква логика да не те погледнат преди това! Колко големи ти бяха станали, та чак да се спукат? Стискам палци инсеминацията да е успешна  Hug

Последна редакция: сб, 30 окт 2010, 16:56 от -=Деси=-

# 709
кратък протокол - фемара от 3 до 7 ден. гонал 3, 5, 7 ден по 150, след това два дни гонал по 225 гонал и две инжекции......забравих името ...орветран или нещо подобно. в четвъртък в 22.30 прегнил 10000 и в събота пункция в 9.30. та това беше. щеше да ми бъде първо инвитро и ми се искаше да разбера какви са яйцеклетките и т.н. но явно не е било писано. имам две неуспешни инсеминации преди това, така че дори не храня надежди за тази. каквото такова. следващия месец продължавам. бях образувала 4-5 в десния и един в левия яйчник. не обърнах внимание на големината, но не е е било нещо необичайно. в деня на прегнила Е2 е било над 1000 (май) а ЛХ 1 и нещо, т.е. не е имало индикация за ранна овулация.

# 710
  • София
zazaza, това си е лимитиран цикъл според мен (мен са ме правили по същата схема, само че не с Гонал, а с Мерионал - по мой избор - заради цената). Оргалутранът се слага именно за да не се пукнат, но... Таймирането ти си е точно... Хормоните перфектни. Наистина е загадка. Е, можеше да те погледне преди пункцията (мен всеки път са ме гледали, без изключение), но е възможно например да са бързали за точния час на пункцията ти и да не е имало свободен кабинет точно в този момент. Знам ли...
Станалото-станало. Сега стискаме палци вече да са се срещнали яйчицата и плувците и след две седмици да ни се похналиш тук Peace

# 711
  • София
zazaza ,след Прегнила правила ли си някакви физически упражнения,по-активно чистене или нещо подобно  newsm78 При единия от опитите при мене се бяха спукали почти половината,но и след това се усетих кога е станало. Нормално,доки ме предупреждава едва ли не да не ходя, тогава се спретнах да сменям чаршафи,излизах цялата къща и то,след като беше минала чистачката предния ден...ама имало да става  Sad Странно ми е,че не са те прегледали преди упойката,при мен го видя на прегледа преди,но....каквото и да ти напишем, вече е свършило. Дано да имаш късмет с инсето. Може пък,именно този път,да не ти е карък, а късмет.  Praynig  Praynig  Praynig Имала си достатъчно фукита. С толкова ли сте правили предишните инсета?

# 712
благодаря за подкрепата момичета. вече се поуспокоих....като те е яд се чудиш за какво да се хванеш и се ядосах за упойката, но много си харесвам докторката, така чр няма да го правя на проблем. ами и аз гледах да се пазя- но вчера пазарувах и ми се строриха тежички чантите. аз мисля че усетих пукането малко преди упойката. ама вече няма какво да го мисля. иначе миналия месец правихме инсе с три фоликула. каквото такова. единствено, че вливах имуноглобулин за 1000лв и още не съм разбрала дали ще е в сила и за следващия месец. стискам палци на всички момичета и другия месец ще се включа като започна стимулацията.

# 713
Привет на всичкИ момичета и от мен  Hug Hug

Аз си бях в друга темичка във форума,Но след последния преглед другия месец се подготвяме за тежката артилерия  Simple Smile

Исках да ви попитам,понеже доки обмисли лимитиран протокол-колко време се прави тази стимулация и след самата пункция колко време трябва да се пазиш ( в смисъл да не ходиш на работа  Rolling Eyes ) или може би е по важно след трансфера да бъдеш в покой  Laughing
(понеже в този период ми е натоварено във фирмата,в смсъл не физически труд,НО отсъствието ми  ще е малко по трудно, ) А нали знаете трчбва да се трудим в името на нашата единствена Мечта  Praynig Praynig ,която пожелавам Скоро да стане Реалност на всички НИ  Praynig Praynig Praynig

# 714
Многооо,многоо съжалявам за случилото се zazaza   Hug

нямам отношение понеже сега тепърва ще се сбъскам с това..НО искреННо ви казвам,че много се стархуваММмм  Cry,обзе ме някаква паника  ooooh! а незнам как ще издържа при започването и най-вече ако резултата отново е Отриц. newsm45

# 715
  • София
silvana,пожелавам ти тук да сбъднеш мечтата си още от първия път  Praynig Hug Стимулацията е около 10-12 дни /от втори ден на цикъла,до към 13-14,ако си с нормална овулация/,следва пункция,на трети или пети ден трансфер,като ти се  полагат мин. 14 дни болничен от деня на пункцията. Ако искаш го ползваш,ако не искаш-не. Доста момичета си ходят на работа,стига да не е свързана с тежки физически натоварвания. При трите ми опита си ползвах 14-те дни болничен-не стана нищо,освен биохимична при единия,при четвъртия, тръгнах на работа на третия ден след трансфера /защото първите два се паднаха събота и неделя/,видях и положителен тест и точица,но после ембриончето спря да се развива,което,обаче,не е свързано с това,че съм си седяла на бюрото,вместо вкъщи. Като започнеш стимулацията,от това,как се развиват нещата,ще си прецениш дали имаш нужда от почивка след това. Някои лекари казват,че трябва да се лежи,други,че не е необходимо да си променяме начина на живот,само трябва да се пазим от вдигане на тежко и физически натоварвания.
Рано ти е да мислиш сега за отрицателен тест,но,определено,се оказваме по-силни,отколкото си мислим,че сме. Дано не ти се наложи да се убедиш сама в това  Hug

# 716
Hrisi21 можеби наистина е така миличка,можеби в последствие се оказваме много по силни отколкото сме си мислели,че можем да бъдем Peace..дано не се налага именно по този толкова мъчителен начин да изпитаме чувствата си и психическото си състояние  Praynig

Ще видим доки какво ще препоръча,Но ето виж,както и ти казваш ,външ .фактори не са толкова решаващи ,дотолкова можеби би колкото вътрешните(мъжките и женските  Rolling Eyes )

А самите лекарства за стимулацията поне намират ли се лесно..или и с тях ще иммма напрежение и на каква стойност излизат приблизително  newsm78

# 717
  • София
Лекарствата се продават в аптеките на клиниките,освен това,те стимулират с това,което е на пазара. За щастие,не се случва да ти изпишат нещо,което се налага да изровиш земята,за да го намериш. Стойността е различна,според това,какво са ти дали-има по-евтини,по-скъпи,зависи от това,колко дни ще си в стимулация,как ще реагират яйчниците-дали ще ти стигат по-малки дози или ще се наложи да ги увеличават. Аз имам един опит,при който лекарствата ми бяха около 1000 и един,с около 2500

# 718
Деси, много съжалявам за това, което се е слу4ило Sad Но на мен ми се виждат много високи дозите, с които Владимиров те е стимулирал Thinking Казваш, 4е нямаш проблем с яй4никовият резерв, това ти е 1-ви опит, защо тогава той тръгва с такива големи дози newsm78. Ти вземи и го попитай, не съм лекар, но си мисля, 4е проблема при теб се е полу4ил заради силната стимулация. Пожелавам ти успех Peace

Зазаза, много е неприятно Cry И аз съм 4увала, 4е се слу4ват такива неща..., но станалото станало, дано пък имаш успех с инсеминацията Praynig

Успех на вси4ки моми4ета и лека бременност на новите бременелки Hug

# 719
  • Варна
Деси, на мен също ми изглежда доста силна стимулацията ти, при условие че нямаш проблем с яйчниците. Аз бях на 150 ед. гонал на ден, в последните два дни на 75 ед. и имах много яйцеклетки.
Мен много ме беше страх от стимулацията и предварително имах нагласа да искам лека стимулация, но не се наложи, де. Аз също бих попитала доктора ми какво налага тази силна стимулация.
Успех и от мен Hug

Зазаза, ще ти стискаме палци за положителен резултат от инсето.

Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт