АВГУСТинките засмени се преместиха в Родени №1

• 38 990
  • 814
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Сигурно съм единствената майка, която се притеснява от това, че бебето й не плаче, ама много неестествено ми се видя - и толкова много сън!...

Не си единствена Peace.В началотто като се прибрахме от болницата на 3-тия ден ревах,че нещо не е наред щом толкова спи и е толкова кротка.Няколко часа след това си показа истинската мощ на гласа и от тогава половинката ме базика, за това че рева,че не реве малката после се скъсва да реве,рева,че не пълни памперса,после памперса едвам удържа  пълнежа вътре.
Ние снощи за първи път спахме 7часа,и аз успях да си понваксам със съня и днес се чувствам значително по свежа. Аз се будех да я проверявам какво прави и да я намествам в леглото,че от исвестно време буквално го обикаля.

За секса- мен си ме боля първия път и то мястото където е бил вътрешния шев. bebo_82 според мен ти трябва да се почувстваш готова,а не да гледаш дните дали вече може.

# 511
  • Miami
Bebo_82, нали не мислиш, че за 24 дни(според линийката ти) ще си стегнеш корема и ще придобие вида от преди забременяването  Mr. Green

докторката ме кара да я храня вече по 6пъти само Sad кара ме и два пъти дневно следобед да и давам по една-две лъжици прясно изстискан плодов сок.
doh не мога да повярвам, че все  още има лекари, които препоръчват да се дава сок на толкова малко бебе, кърмено при това. Има много информация по върпоса, както и за захранването, така че не е зле да се прочете.

Cambozzola, не си единствена с тези притеснения. Никол е много кротка, няма колики и от самото начало си спи по много, почти не плаче. И понеже първото ми дете имаше много колики, ревеше и не спеше, аз в началото също като misleto си мислех, че нещо не е наред, че едва ли не е болно детето ми.

# 512
Другия въпрос касае мене. Успях вече да си стегна кажи - речи корема със онези специални гащи за родилки. по фвреме на интимната си хигиена обаче усутих, че на някои места все още  не съм се стегнала, ако ме разбирате за какво говоря. Дали това ще стане от само себе си или трябва да правя някакви специални упражнения. И още нещо искам да питам и то мамите, които имат шевове. Започнахте ли вече да правите секс, защото мен вече не ме боли, ама нещо не смея. Пък и ми липсва желание за това.

Е как ги прибирате тез кореми само с колани...при мен няма кой знае какъв ефект.Относно стягането....аз си мисля че ще е от само себе си,но май няма да е скоро така като гледам,нещо хич не ми харесва положението там Rolling Eyesи доколкото видях и белег ще си имам....
А секса...аз нямам с кой да го правя,мъжо го няма Simple SmileНа прегледа за конците доктора ми каза все още да не правя секс макар че конците бяха паднали...но зависи ти колко шева имаш,и как са зарастнали,най добре питай доки

# 513
Либи, прекрасна новина! Гледай си я и много я гушкай!   bouquet

# 514
Сега се връщаме от ваксина.Наддали сме от началото 1600гр.-докторката ме кара да я храня вече по 6пъти само Sad кара ме и два пъти дневно следобед да и давам по една-две лъжици прясно изстискан плодов сок.Искам да попитам консултантите по кърмене какво да правя.Беба вода не пие,сама си прави режима на по три часа,повечето пъти пропуска храненето в три часа вечерта,но не е винаги.Изцяло на кърма сме и не ползваме биберон.Не съм давала нищо-нито чай,нищо освен кърма.

Пращат ме на тазобедрена ехография,това бил новия метод за установаване на луксация.
За нослето някакъв разтвор,който не се поддържал от аптеките,а само в една частна клиника,разтвора доколкото разбрах е за лечение на стрептококи ли,стафилококи ли,омотах се.

Zolka, поздравления за чудесното наддаване на бебка! Явно се справяте много добре Simple Smile

Повечето организации като Световна здравна организация, УНИЦЕФ, Ла Лече Лига и различни педиатрични асоциации по света препоръчват захранването да става при навършени 6 месеца. До тогава майчината кърма осигурява всички необходими хранителни вещества на бебето. Европейското дружество по детска гастроентерология, хепатология и хранене (ESPGHAN) казват, че е добре захранването да започне не по-рано от 17 навършени седмици и не по-късно от 26 седмици. Ако искаш становището на ESPGHAN може да го погледнеш тук.
В библиотеката на подфорум кърмене и захранване има цял раздел посветен на Захранване и хранене на бебето. Конкретно за сока може да погледнеш статията Защо нашите майки са ни давали сок..., а също така и Причини да отложим захранването. От друга страна лекарите си имат свои аргументи защо е необходимо да се започне захранването на тази възраст, но окончателното решение кога да започне е на майката. На база информацията, с която разполага всяка една майка сама взема своето решение - такова каквото тя мисли, че е най-добро за нея и бебето й  Peace

# 515
И аз само се боря с това запушено нослеэбез ефект.Доктора каза, че ще отмине, мамите с второ детенце, кога долу-горе отминава? Изобщо не може да спи горкото. Ако някой се е справил с проблема моля да сподели. Аз капя разтво, пръскам със Стеримар, чистя с аспиратор и клечки и всичко е временно и за кратко.
Имах въпрос към консултантите, който остана без отговор - може ли да пия допълнително виамин С?
Овлажняването на въздуха помага, облекчава дишането. Поне при нас това помага веднага, след като включа овлажнителя за въздух.

# 516
  • София
Здравейте.
Либи браво на малката ти принцеска. Щастлив съвместен живот оттук насетне и само хубави неща да ви се случват.  bouquet Силиконовото зърно ни помогна на нас при засукването. Трябва да се постави правилно, за да образува вакуум и така не се изхлузва. Тук има информация и обяснение как точно се поставя. http://xedra.wordpress.com/2009/06/26/nippleshield/ Успех със засукването. Дано да се справите.

Ани и ние сме губили Дара и знам какво е да ти спре сърцето наистина.Хубаво, че Марти е оправен и е успял да намери пътя към дома.

Аз пък днес порязах пръстчето на малкия докато му режех ноктите. Направо ми иде сама да си тегля един бой. Sick Той не плака много, но имаше малко кръв. Сложих му само Топоцин и незнам дали е достатъчно.
Той продължава да не прави големи паузи. Най-много 4часа 4часа и нещо през нощта след къпането. Май ще си е от бебетата, които се будят за ядене през нощта. А така се надявах да започне да си спи.

Искам да ви попитам какво се прави с парчето от погачата, което се заделя и се слага нависоко. Нищо че съм мама за втори път незнам. И преди незнаех и сега продължавам да незнам.

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 12:01 от jenap

# 517
Либи, честито! и най-добри пожелания.

Bubebceto, на какво АМ сте, че го водят най-калоричното?

Zolka, моля, сподели как се казват тези капки въпросните за нослето, че да проуча въпроса?

И едно въпросче към всички - ние сме на АМ, с биберони на Авент, силиконови - но след известен брой употреби и студени стерилизации си сменят цвета - от прозрачни стават мътни, почти млечно бели. Това знак ли е, че трябва да сменяням бибата с нова, или е естествен процес?

Мерси Simple Smile

# 518
Бебо_82, как прибра коррема си с колан за 24 дни? На мен външните ми шефове паднаха и съм си като преди - горе-долу, с вътрешните незнам какво става, т.к. не съм ходила на гинеколог.
Вие сте късметлийки с това спане през нощта. ние не спим повече от час м/у хапването.
Жени, ще ходите ли в парка днес?

# 519
Либи,силни гушки и от мен Hug Hug HugМного се радвам за вас,бъдете изключително щастливи и много се обичайте!!!!!

Относно спането на бебо,повече от 4 часа през деня и 5 през нощта не прави,ама за пауза от 8 часа на едномесечно бебе...... Shocked Shocked Shocked.....добре звучи Mr. Green,дано да я направим до първата годинка Joy Joy Joy

# 520
  • София
Сега се връщаме от ваксина.Наддали сме от началото 1600гр.-докторката ме кара да я храня вече по 6пъти само Sad кара ме и два пъти дневно следобед да и давам по една-две лъжици прясно изстискан плодов сок.Искам да попитам консултантите по кърмене какво да правя.Беба вода не пие,сама си прави режима на по три часа,повечето пъти пропуска храненето в три часа вечерта,но не е винаги.Изцяло на кърма сме и не ползваме биберон.Не съм давала нищо-нито чай,нищо освен кърма.
  Само да да допълня Елсе, че на малко бебе, ако има нужда да хапва, никак не е разумно да му се ограничава приема на храна. Наддаването ви е напълно нормално, обикновенно кърмените бебета наддават повече първите 3-4 месеца, след което рязко забавят, докато хранените с АМ запазват един по-стабилен темп на наддаване и като цяло на годинка може да са по-тежки от кърмените. Ето и от мен една статия по въпроса - Наддава ли прекалено моето изключително кърмено бебе?  Има и тема в кърмаческия за по пухкави кърмачета  Simple Smile
  За захранването съм напълно съглъсна с Елсе - категорично не преди четвърти месец, най-добре е около шести, като освен възрастта има множество други показатели, които са не по-малко важни за готовността на бебето за захранване. - Захранването – кога, как, с какво и колко

# 521
Аз тръгвам след малко към парка:)))

# 522
Либи,браво,мила,на теб и на малката София!Героини сте и двете!Страшно се радвам за вас,оттук нататък,само хубави неща да ви се случват и много да се гушкате! Hug
Момичета,да ви питам-на някоя друга дошъл ли е вече цикъла?При мен е много странно-преди 3 дни уж ми дойде,кръв си е,но доста малко,преди като помня какво беше,особено първите дни,а сега и се засилва най-вече след кърмене.Дали може да са още лохии...Въпреки че ми спряха на 25 ден и оттогава нямах нищо. newsm78
Иначе Дени още го мъчат гадните колики....Като сме на разходка,доста по-лесно става акането,но вкъщи ли сме-плаче ли плаче.... ooooh!Та такива работи от нас.А и друго се сетих да ви кажа-към новия брой на Журнал за жената има книжка Бебето от глава до пети,много е интересна и ми се струва полезна. Hug на всички!

# 523
Бебо_82, как прибра коррема си с колан за 24 дни? На мен външните ми шефове паднаха и съм си като преди - горе-долу, с вътрешните незнам какво става, т.к. не съм ходила на гинеколог.
Вие сте късметлийки с това спане през нощта. ние не спим повече от час м/у хапването.
Жени, ще ходите ли в парка днес?
Е, коремът ми не изглежда както преди да забременея, но определено се прибра навътре и вече не изглеждам като бременна в третия - четвъртия месец. Иначе тъмната линия си остана и кожата е малко, как да кажа, разтеглива, не знам как да я опиша. Но сигурно и за това трябва време. Иначе нося по два чифта гащи едновременно - едните са пристягащо бельо с ластик, а другите се носят отгоре бельото и са със специален пристягащ колан. А пък явно и това, че продължавам необяснимо и за мен да отслабвам, допринася за прибирането на корема. Поне така си го обеснявам. Вече съм на старите си килограми. А пък нали и някъде четох, че кърменето спомага за премахването на натрупаните мазнини по време на бременността.
Относно шевовете и моите външни паднаха, но за вътрешните нямам представа.

# 524
Здравейте!

Запушените нослета  и сополките при моите бебета се оказа, че са причинени от някакъв гаден стафилокок  #Cussing out. Но понеже има разминаване в антибиограмте на бебетата, ще повторим изследванията в  друга лаборатория. Антибиотиците, обаче няма да ни се разминат  Sad

Zolka, моля, сподели как се казват тези капки въпросните за нослето, че да проуча въпроса?

.

И мен ме интересуват тези капки.

Общи условия

Активация на акаунт