Отговори
# 270
  • В къщурката на хълма на феите
saki79 а освен за инсе-та не говорят ли и евентуално за прегнил и т.н.?? в крайна сметка к'ъф е смисъла от процедура, за която едно от необходимите условия е неизпълнено newsm78

защо не попиташ в темата за панциентките на клиника Щерев, които са при същия лекар, пък и като цяло, дали и при тях е било същото??

# 271
Саки, Валари, благодаря   bouquet

# 272
Chin честито, мила  bouquet Heart Eyes Много ме зарадвахме с новинки. Браво  bouquet
Аз сега ходя на фоликулометрия. В момента ми е 17 ден от МЦ и фолекулата ми е 26.5 мм, а маточната лигавица е 9.5 мм.
Притеснявам се че фолекулата е доста голяма Sad
Вие какво мислите по въпроса ?
Знаете ли дали със спорт мога да спомогна да се спука?

# 273
на мен ми бие инжекция прегнил когато стигне макс 19

# 274
Пепи, мисля, че скоро фоликула ще презрее, яйцеклетката ще умре, ако вече не се е случило. Над 24-5мм е задържан фоликул. Защо не ти биха прегнил?

# 275
Аз исках но не ми биха, казаха че са изпуснали момента.
Нищо, другия месец ... така било писано
Благодаря ви за бързите отговори  Hug

# 276
тогава пий прогестеронов препарат за да резорбира, следващия месец ако този фоликул си седи, няма да може нищо да направите.

# 277
Ще видим какви лекарства ще ми изпишат.. Лекарката се надява да се спука съвсем скоро фолекулата и всичко да е ок. Всъщност сега като си мисля може би не са ми били инжекции, защото ми беше тънка маточната лигавица - беше 6 мм..
вече се обърках и аз Sad.. но няма нищо де .. когато е рекъл Бог всички ще си имаме дечица Simple Smile трябва да имаме надежда.

# 278
Влизам да ви кажа още нещо...
Тихичко искам да ви споделя, че аз....отново съм бременна и да ви вдъхна кураж, че рано или късно нещата се случват. Нямах смелост до сега да ви кажа, но не ми се сърдете, много страхове имам, повечето от вас знаят защо. Надявам се всичко този път да е наред. Силно се моля и се радвам за напредъка на всяка една от вас.  Hug   bouquet

Ех, колко хубави новини съм изпуснала за няколко дни  ooooh!
Честито пожелавам ти лека и успешна бременност! Всичко ще е наред този път  Peace  Praynig

Честито бебенце и на Барбалетка   bouquet Hug Да и е живо и здраво, и тя също, да си го гледа с радост и усмивки!   bouquet  Hug   bouquet  Hug   bouquet  Hug

# 279
Стахотни новини наистина!
ЧЕСТИТА РАДОСТ на Барбалетка!!! Много много да ги радва малкото човеке!   bouquet

Chin, тихичко честито и на теб!!! Лека бременност и прекрасно бебче на финала!  bouquet 55 fingerscrossed

Saki79, радвам се за резултата от цветната снимка!

Прекрасна вечер на всички  Hug

# 280
благодаря ви за отговорите   bouquet    бях се притеснила точно за този аденом, нещо бях чела случайно, но при мен когато ми го откриха завишен  ми беше малко над горната граница и се надявам, че гинекологът ми щеше да ми каже ако трябва да си гледам хипофизата. а колкото дали е лечимо - предполагам, че имате предвид Достинекс, сега точно го пия в конска доза, но не с цел забременяване все още...иначе тестостерона ми беше 2,2 при горна 2,6, което също не е малко, но пък си е в граници, сигурно е комплексно положението със завишението на тези хормони  Tired

# 281
Mindy, при мен също пролактинът беше малко над нормата и гинеколког ми предписа бромокриптин, който аз започнах да пия. След известно време отидох на консултация при Начев и той каза, че това е несериозно. Посъветва ме до спра лечението, след месец да изследвам хормона 3 последователни дни (като спазвам условията за това) и ако е висок тогава да отида при него, за да мислим за ЯМР и лечение. Според мен и ти трявба да се консултираш с добър ендокринолог, за да каже дали е необходимо да пиеш Достинекс.

# 282
Ако става въпрос за Начев - младия док от Ендокринологията съм слушала много негативни и грешни лечения от негова страна- майка ми ходи при него за проблеми със щитовидната жлеза и хич не беше доволна...принципно съм мислила да отида на ендокринолог, все отлагам, сега специално пия достинекса за спиране на кърма, а забременях точно след достинекс, надявам се при това положение да мога да се доверя на гинекологът ми. моя приятелка ходи при Катя Тодорова и е много доволна. А хипофизата само на ЯМР ли се гледа или има и друг вид преглед?

# 283
  • В къщурката на хълма на феите
По принцип достинекс се изписва едва след като на ЯМР-снимката очевадно се вижда аденом, докато се стигне до там първо трябва да се отбележи едно категорично повишаване на пролактина, след това да се мине през гинеколог и офталмолог, за съответните прегледи и едвааааааа тогава да се молите да ви одобрят от здравната каса, иначе ще трябва да се платят има няма 170лв за изследването и още 110 лв. за контрастното вещество, аз лично имах късмет и ме одобриха и двата пъти, в които са ме снимали, но при мен яденома е разположен близо до очните нерви и имам ограничен периметър, което е най-много работи за мен поне пред здравните власти .. иначе с главоболието се свиква, съм така вече 3та година - за 2 години аденома се е смалил с 2мм като се надявам в най-добрия случай да успея да забременея и да се трансофрмира в хормононесекретиращ илиии ако не, то поне да се резорбира напълно .. друго лечение за момента не знам да има, като най-остарелия касаплъшки метод е с изрязване, но това се прилага при аденоми най 10мм, когато пречат и то много ..

# 284
ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ МЕН НА ВСИЧКИ
аз съм нова но искам да споделя моята тревога. Имам поликистозни яйчници Нямам редовен цикъл но вече искам да имам дете но не се получава.ходих при какви ли не лекари и нищо . Моята гинеколожка ме изпрати при ендокринолог той ми изписа СИОФОР 1000 от него се чуствах много добре пих го 5 месеца . Сега съм спряла всички видове лекарства и ще чакам . Дайте ми съвет при кой лекар да отида и какви лекарства да пия

Общи условия

Активация на акаунт