Според вас това нормално ли е?

• 6 694
  • 98
  •   1
Отговори
# 45
Аз започвам да си мисля, че казармата на времето не е била излишна... Whistling

# 46
Като изминат години и напаснете навиците си, тогава ще е по-нормално да не питаш за такива неща.
Но щом живееш само от 3 месеца с него, е нормално да попиташ.
Както казах, в чужд дом има неща, за които трябва да се досетиш или предвидиш, че евентуално може да са купени, съхранени, сложени за подарък, примерно или въобще за не-ползване от живущите.

# 47
^

3 месеца не са малко. Всъщност даже питах другите двама съквартиранти, с които имаме общи неща (а общо сме 9 човека), и те казаха, че не е нужно да питам преди да взимам нещо от хладилника.

# 48

Живея тука от почти 3 месеца, и смятам да живея още доста време - месеци, а е възможно и години.

При това положение седнете и се разберете с баща ти като мъже - на кого докъде му се простират правата и задълженията.
Не, че пак няма да има поводи за хър-мър, но няма как - така става, щом делиш общ дом и домакинство с някой друг. И със съквартирант-приятел да живееш, и с жена, пак ще е така.
Важното е да не си го слагаш на сърце.

# 49
Аз започвам да си мисля, че казармата на времето не е била излишна... Whistling

Вече стигнахме до подобен извод ... или поне тези които сме били там  Whistling

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=512496.0

# 50
^

3 месеца не са малко. Всъщност даже питах другите двама съквартиранти, с които имаме общи неща (а общо сме 9 човека), и те казаха, че не е нужно да питам преди да взимам нещо от хладилника.
След това, което чета тук, а именно, че сте толкова много хора - още повече мисля, че е нормално и е задължително да питаш за подобни неща. Не само за лютеници, а за всичко като цяло.

# 51
^

След това, което чета тук, а именно, че сте толкова много хора - още повече мисля, че е нормално и е задължително да питаш за подобни неща. Не само за лютеници, а за всичко като цяло.

Правилно! Ако 9 човека съжителстват и всеки си взема от хладилника и всичко останало, когато и колкото прецени, ще се възцари законът на джунглата за отрицателно време! Правила трябва да има и то написани подробно и окачени на стратегическите места като кухня, баня, тоалетна...Иначе не ви виждам!
За конкретния случай, не, не намирам за нормално родител да вдига скандал, че детето му му е изяло каквото и да било, не понасям пререкания за храна по принцип, не сме в първобитния строй, магазините се пръскат по шевовете!
Но ако търсиш просто да събереш възможно най-много привърженици за твоята кауза, направи си група във фейсбук ooooh! представям си коментарите!

И п.п, що дири неотворен буркан с лютеница в хладилника?  newsm78

# 52
Чудо голямо сега, скарал ти се за една лютеница, цяла тема ли ще отваряш за всяка храна от хладилника?  Joy hahaha

Във всяко семейство се карат за глупости, а в повечето и за храна. И в мойто където храната изобилства все се намира някой недоволен че нещо е изядено а той видиш ли не успял да опита (ми да си успял бе!), или това видиш ли си го бил купил с еди-каква си цел как така си му го пипнал (ми напиши обява във вестника!)  Laughing

Между другото, най-капризната в това отношение е щерка ми на твоята възраст. Не стига че в къщи не се появява ами после и претенции защо нещото и било изядено. Laughing

Пич, това са нормални неща от живота и не са нужни социологически проучвания и теми във форума. Wink

# 53
Делюжън, принципно си права, и моите деца все за нещо мърморят, че не успели да опитат, пък друг го изял, а то нещото поне една седмица ги е чакало и е мухлясвало...Но някак си, родител да мърмори по такъв повод на детето си ми е ненормално, не от материлна, а от морална гледна точка. 
А че темата е в стил "къде да се почеша според вас? ooooh!" едно на ръка! И аз им се чудя на хората как могат да си занимават мозъците с подобни терзания, ама на, всеки с дерта си!

# 54
Големият ми син е на 4 години и не държа да ме пита специално за бъркането в хладилника.Не мисля че е нормално да вземаш разрешение за всяко отваряне на хладилника,освен ако нямаш навик да ядеш и буркани.Тогава трябва да си под лекарско наблюдение,а не родителско.

# 55
И аз съм строга майка,ама това е ...ненормална работа.
Един буркан да ти е по-скъп от детето...    Shocked

# 56
Делюжън, принципно си права, и моите деца все за нещо мърморят, че не успели да опитат, пък друг го изял, а то нещото поне една седмица ги е чакало и е мухлясвало...Но някак си, родител да мърмори по такъв повод на детето си ми е ненормално, не от материлна, а от морална гледна точка. 

Ако родителят е мъж, напълно възможно. Laughing Те си си бетер деца с яденето.

Всъщност и аз мога да го направя ако съм купила нещо специално с мисъл да сготвя нещо и някой му се зарадвал само докато се обърнеш. Sick Sick еее...в такъв момент ми идва да почна да надписвам. Но свикнах да предупреждавам та после с чиста съвест си отнасят конско. Laughing

# 57

Що, да не го е отрепал заради тоя буркан?  Laughing Егати изводите.

# 58

Що, да не го е отрепал заради тоя буркан?  Laughing Егати изводите.
Не.Ама как не ти се свиди за детето...
Прияло му се,хапнало,чудо голямо...
Ще знам ,че детето ми обича нещо ,а няма да му дам,щото ,нали ,ми трябва...
Ами ще си купя друго...
То си е до възпитание и начин на живот в семейството.

# 59
Ненене, пак не ме разбрахте. В хладилника си има отделни рафтове, и на нас четиримата ни се полагат 3 от тези рафтове - всичко на тях е наше. За около две седмици, двама от нас четиримата бяха в България, така че от мен даже се очакваше да си бъркам сам в хладилника докато Катя е на работа - а не знам да е било проблем и докато не е на работа.

Общи условия

Активация на акаунт