Листопад (Yaprak dökümü) - 42 ТЕМА

• 37 812
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
Идеята за анкета ми хареса Peace Може и нещо в стил "Многострадална Геновева" Joy Joy Joy - всички до един могат да се чучнат в таз категория като битката за първото място ще е доста оспорвана hahaha Веднага се сещам за Хайрието - "Какво ми дойде на главата, Боже..." Crazy

И това за многстрадалната е много добро.  hahaha  Joy Joy Joy
Ама нека да кажат и другите. Има време, докато почнат номинациите, да си изберем интересна категория за номинации.  Thinking

# 541
Ех, Митхат Митхат, поредният будала който се подлъгва лековерно по ферхунде и измамният и отровен образ, с която е обвеяна и този типичен анадолски селяндур, само това му трябва за да клъвне кукичката и да схване всъшност в какъв интригантски свят попада, от който свят ще напусне задължително крайно омерзен, ама нали трябва да си строши главата.

Сега му е влюбено и розово отношението на Митхат Кара към ферхундето, но като се зажени и поживее с прекрасната му ферхунде и като ми сложи рогата като на елен лопатар, както сложи на Шефкед, е тогава ще си спомни приказките на Оуз в болницата, като ми говореше да не се занимава с нея че е много опасна жена, ама  мъже, като ги перне хормона и стават посредствени жертви на манипулации и не мислят с главите си, а с хормоните си.

А колкото до Али Ръза и постъпката му, ами мога да кажа, че според мен точно на място си беше реакцията му. Е това е вече много. Не стига че лейля отне гаджето на сестра си чрез интриги и коварства, не стига че си навира благосъстоянието си в очите на близките си, не стига че след това все за нея мислеха, не стига че изпокара психоложката си с мъжът и, не стига че по презумпция всички са и виновни ами сега и това предателството и с Оуз.

Шефкед може да е мамин син и татино отроче незаменимо, може да беше в затвора, но поне за това имаше причина да го направи. Все пак същата многострадална ферхунде както винаги тя се изкарва че е светата жертва, го полъга за да започна с хазарта, постоянно му мрънкаше за пари и бижута, постоянно бленуваше да е от голямото добро утро и да се мери с тузарите, след това за благодарност му сложи рога с Левент Тунджел, че Шефкед заради нейните капризи, посегна към парите от банката и посегна към парите на Яман, а тя от благодарност постоянно говори зад гърбът му и му прави мръсотии на пук и след това онази малката и е виновна, че тя се подвря в това семейство завъртайки му главата, а Седеф още от началото си го беше харесала горката и този наивник Шефкед, ако се беше хванал със Седеф, наистина всичките тези неприятности щеще да си ги спести и да си е все още банков чиновник, растейки в йерархията на банката, но нали филма трябва да напрегнат и да има динамика.

Шефкед може да е престъпник, може да е неудачник, но поне полага усилия за да върши нещо смисленно, бори се за да успее макар и да се проваля, но се бори и въпреки всичко, а не е като сестрите си и неудачната си бивша жена ферхунде, където всички са и виновни заради нейните неудачи, Шефкед е всичко друго, но не и себичен и мислещ само за себе си и да чака всичко на готово.

До сега какво са постигнали сестрите му? нищо. Единственното което постигнаха, е че се изпокараха като малки деца за глупости и мъже и се надскачаха коя от коя е по глупава и егоистична, така че в случая Али Ръза е адски прав. Може един път този човек да избухва, но като избухне, казва всичко точно както си е на място, а това много не се понася от хората който са си спечелили критиките и гнева му.

Каквото и да станеше, всеки криеше от него, каквото и да се получише, най-редовната реплика на хайриенцето беше! шшшт тихо, да не чуе баща ви и по този начин същите тези егоистки дъщерите му, стигнаха до възможното дъно и след всичкото което Али Ръза направи за лудата си и неблагодарна дъщеря, която иска да е центъра на света и никой друг да не и засенчва бащината и обич, тя така му се отплати, като тръгна пак с мъжът който яде бой от същият Али Ръза година две преди това, заради това че я е зарязал по този идиотски начин със собствената и сестра, а тя се смееше след това като обезумяла, кефейки се че нахалника Оуз Айхан яде бой от моят тати, а сега не се е интересувала от него, от баща си, защото понеже била щастлива с човекът разбил и живота и нервите и.

Много добре че не иска да я признае и да и прости.

За Неджля да не говоря и тя е същата кокошка, мислеща само за себе си. Видя че няма да стане нищо с Оуз и лека полека прелъсти пак найвният влюбен Джем, който Митхат Кара прави неговата грешка,но само че с ферхунде. Но както се вижда, че и той и влезна в ритима на самовлюбеноста и и лека полека взе да изстива към нея и е въпрос само на време да я изостави, но всичко с времето си.

Просто интригите в това семейство нямат край и някой хора не се поучават от едни и същите си грешки, като рекордьор е ферхунде, една и съща грешка я прави по стотици пъти и всеки път все друг и е дежурният и виновен за нейните и неудачи.

Но какво да се прави! това е Листопад, а не някоя друга лигава сапунка с еднообразен сюжет.

# 542
Човек като търси някой да му е виновен,че няма да намери! Twisted Evil Моля,моля!
Шефкет си е уникум  в това отношение!Сега като не е с Ферхунде,хич не се посвени да заложи отново парите и  естествено на куц кон!!!
Само Ферхунде да им бе проблем на Текин! Twisted EvilОуз  не е ли?А,не,тя Лейля тъпата гъска сама си е крива! Twisted EvilАми това му се вика двоен аршин!Всички имат една вина,да си бяха седели на село,поне да не се срамят в града!Ама не,те  граждани искали да стават! Mr. GreenАма с това провинциално мислене няма как да стане!ЧУдно защо никой не им е виновен,че дойдоха в града?Неджля,Неджля! Twisted EvilТа нали заради нея дойдоха!Или не,тя не може,твърде красива,макар и високомерна и глупава.Фикрет? newsm78 Тя ще да е сигурно,виж,ако се бе омъжила,можеше и да си останат на село,че покрай зетя да не се мъчат,можеше на него да стовари грижата за цялото домочадие АЛи Ръза... Crazy
Мда,Хейрие може би  също има вина-ако бе мрънкала по-усилено както тя си може,можеше да си останат на село.Пък този проклет лош свят хич да не разбере за безценните и деца! Twisted EvilКОй остана?Али Ръза? ThinkingНе,твърдо той не можИ да й виновен! Twisted Evil Къде ти,такъв капацитет,цял живот околийски,съвестен гражданин,пардон,селянин!Ама то не остана никой....
упс,забравих Айшето!
Сори,разбрах Crazy!Айше е виновна! Twisted EvilАма тъй де?Той и дядо ми,лека му пръст тъй викаше-най-малкия е виновен!Тя ще да е! newsm78 Ма как не съ сетих!?! Mr. Green
Леле,то къде бил ключа от бараката! Mr. Green
Айде,добро утро от мен! Laughing

# 543
Има ли ги някъде снощните епизоди,че не можах да ги гледам?Благодаря предварително.

# 544

А колкото до Али Ръза и постъпката му, ами мога да кажа, че според мен точно на място си беше реакцията му. Е това е вече много. Не стига че лейля отне гаджето на сестра си чрез интриги и коварства, не стига че си навира благосъстоянието си в очите на близките си, не стига че след това все за нея мислеха, не стига че изпокара психоложката си с мъжът и, не стига че по презумпция всички са и виновни ами сега и това предателството и с Оуз.

Шефкед може да е мамин син и татино отроче незаменимо, може да беше в затвора, но поне за това имаше причина да го направи. Все пак същата многострадална ферхунде както винаги тя се изкарва че е светата жертва, го полъга за да започна с хазарта, постоянно му мрънкаше за пари и бижута, постоянно бленуваше да е от голямото добро утро и да се мери с тузарите, след това за благодарност му сложи рога с Левент Тунджел, че Шефкед заради нейните капризи, посегна към парите от банката и посегна към парите на Яман, а тя от благодарност постоянно говори зад гърбът му и му прави мръсотии на пук и след това онази малката и е виновна, че тя се подвря в това семейство завъртайки му главата, а Седеф още от началото си го беше харесала горката и този наивник Шефкед, ако се беше хванал със Седеф, наистина всичките тези неприятности щеще да си ги спести и да си е все още банков чиновник, растейки в йерархията на банката, но нали филма трябва да напрегнат и да има динамика.

Шефкед може да е престъпник, може да е неудачник, но поне полага усилия за да върши нещо смисленно, бори се за да успее макар и да се проваля, но се бори и въпреки всичко, а не е като сестрите си и неудачната си бивша жена ферхунде, където всички са и виновни заради нейните неудачи, Шефкед е всичко друго, но не и себичен и мислещ само за себе си и да чака всичко на готово.

До сега какво са постигнали сестрите му? нищо. Единственното което постигнаха, е че се изпокараха като малки деца за глупости и мъже и се надскачаха коя от коя е по глупава и егоистична, така че в случая Али Ръза е адски прав. Може един път този човек да избухва, но като избухне, казва всичко точно както си е на място, а това много не се понася от хората който са си спечелили критиките и гнева му.

Каквото и да станеше, всеки криеше от него, каквото и да се получише, най-редовната реплика на хайриенцето беше! шшшт тихо, да не чуе баща ви и по този начин същите тези егоистки дъщерите му, стигнаха до възможното дъно и след всичкото което Али Ръза направи за лудата си и неблагодарна дъщеря, която иска да е центъра на света и никой друг да не и засенчва бащината и обич, тя така му се отплати, като тръгна пак с мъжът който яде бой от същият Али Ръза година две преди това, заради това че я е зарязал по този идиотски начин със собствената и сестра, а тя се смееше след това като обезумяла, кефейки се че нахалника Оуз Айхан яде бой от моят тати, а сега не се е интересувала от него, от баща си, защото понеже била щастлива с човекът разбил и живота и нервите и.

Много добре че не иска да я признае и да и прости.

За Неджля да не говоря и тя е същата кокошка, мислеща само за себе си. Видя че няма да стане нищо с Оуз и лека полека прелъсти пак найвният влюбен Джем, който Митхат Кара прави неговата грешка,но само че с ферхунде. Но както се вижда, че и той и влезна в ритима на самовлюбеноста и и лека полека взе да изстива към нея и е въпрос само на време да я изостави, но всичко с времето си.

Просто интригите в това семейство нямат край и някой хора не се поучават от едни и същите си грешки, като рекордьор е ферхунде, една и съща грешка я прави по стотици пъти и всеки път все друг и е дежурният и виновен за нейните и неудачи.

Но какво да се прави! това е Листопад, а не някоя друга лигава сапунка с еднообразен сюжет.
Така ли беше, защото аз си спомням, че Неджля сама се отдръпна съвсем заслужено от Оуз, когато надуши, че има афера и с друга пеперудка - в случая Джейда. Чак после се забърка Лейлята, вярно, изключително тъпо и нелепо, ама чак да е отнемала чуждото гадже...  Thinking Пък това за благосъстоянието ти сама си го казала, че са едни и същи кокошки двете сестри - повтори се стъпка по стъпка от Неджля, не съм го очаквала от нея, защото, първо, я смятах за много по-земна, второ, вече беше видяла надутото поведение на сестра си и би трябвало да е разбрала как НЕ се прави, и може би затова ме разочарова стократно повече. Пък Шевкет имал си бил причина... причина,причина, каква ще да е тази по-извинителна причина от причините на другите - Ферхунделка... Тук вече надушвам полова дискриминация! Как така Ферхунде ще е извинителна причина, а Оуз, примерно, този синеок момък, ще е по-малко извинителна причина?!  Какво, като дамите са били с предимство? Crossing Arms А наистина Хайрието с нейното шъткане да не чуе баща им, май там е ключът от палатката (в която отдавна трябваше да са се изнесли), но пък в последните серии ми хареса - можело да се опъне и да противоречи на мъжа си не само за глупости!  Laughing

# 545
Има ли ги някъде снощните епизоди,че не можах да ги гледам?Благодаря предварително.

http://gledaiseriali.com/

# 546
Аплодисменти за Хайрието!На 60 г.най-сетне откри облекчението,а вероятно и предимствата,на казването "право,куме,та в очи".Но не и децата й.Веднага заформиха лъжите:Шефкет лъже баща си,че майка му кротко си дреме у дома,Фикрет-че си умират в Адапазаръ да си натресат още някой страдащ роднина,Лейля настояваше найка й да излъже Неджля за местоположението си,не за друго,а по принцип.
Имам чувството,че Раза се сърди не толкова защото Хайрие е отишла да види дъщеря им,а защото му е скършила хатъра.Ми да ходи,чудо голямо.Той пък да не ходи,щом не му идва отвътре.Лейля видя,че и без прошка,че и без брак може да се живее,тъкмо ще си спести поредния спектакъл  на тема "какво щастие ме е подгонило".Раза ще живее по-дълго и спокойно без Оуз,а ако последният започне да захранва Сутиен банк на Хайрието,в квартирата на Текин ще се установи траен мир и хармония.
Поредното влючване в играта на Ферхи ми е скучно.Имам чувството,че и на самата актриса й е дотегнало.
Неджля се засегна от принципно правите думи на Нехир,а после и от дистанцирането на свекърите,защото тя се подхлъзна само веднъж(и ако я кара все така,втори път няма да има);но разбра,че цял живот ще й се натяква.Интересно ми е в каква линия ще развият образа й,а реално-подобен възел не може да се разплете,не и с тези хора.

# 547
Аплодисменти за Хайрието!На 60 г.най-сетне откри облекчението,а вероятно и предимствата,на казването "право,куме,та в очи".Но не и децата й.Веднага заформиха лъжите:Шефкет лъже баща си,че майка му кротко си дреме у дома,Фикрет-че си умират в Адапазаръ да си натресат още някой страдащ роднина,Лейля настояваше найка й да излъже Неджля за местоположението си,не за друго,а по принцип.
Имам чувството,че Раза се сърди не толкова защото Хайрие е отишла да види дъщеря им,а защото му е скършила хатъра.Ми да ходи,чудо голямо.Той пък да не ходи,щом не му идва отвътре.Лейля видя,че и без прошка,че и без брак може да се живее,тъкмо ще си спести поредния спектакъл  на тема "какво щастие ме е подгонило".Раза ще живее по-дълго и спокойно без Оуз,а ако последният започне да захранва Сутиен банк на Хайрието,в квартирата на Текин ще се установи траен мир и хармония.
Поредното влючване в играта на Ферхи ми е скучно.Имам чувството,че и на самата актриса й е дотегнало.
Неджля се засегна от принципно правите думи на Нехир,а после и от дистанцирането на свекърите,защото тя се подхлъзна само веднъж(и ако я кара все така,втори път няма да има);но разбра,че цял живот ще й се натяква.Интересно ми е в каква линия ще развият образа й,а реално-подобен възел не може да се разплете,не и с тези хора.
Неджля според мен се засегна просто заради егото си, а не заради каквото и да било друго. Все пак тя много дълго време беше нападана от Лейля  доста злобно, преди уж да си простят, ето сега и дойде добре и тя да действа по същия начин, да не остане по-назад. Но наистина ми стана болно заради нея от постъпката на свекърите й, те не са ли големи хора все пак. Не я харесват, хубаво, приели са я с резерви - пак хубаво. Но пък по такъв дребнав и грозен начин да я изолират, че и заради случката с Назми (за която и Лейля няма вина, та камо ли Неджля) - това си беше много гадно.

# 548
Снощи изгледах новата серия по турската телевизия.
Стегна ми се сърцето. Нищо добро вече не очаквам за никого от семейството на Али Ръза.
Явно ще спазят духа на романа.
Изобщо не съм била в час като съм си представяла изправянето на крака на всички от семейство Текин, въпреки трудностите , през които минаха.
Като изключа сериите около освобождаването на Шефкет от затвора и сдобряването на двете сестри / за мен това беше най-силният и най-позитивен момент във филма /, оттам насетне нищо друго във филма не се развива по посока на доброто.
Зарадвах се на преоткриването на Лейля и Оуз, но и това не е любов.
След коя серия е бил предишният финал на филма ? Писаха в пресата , че продължават да снимат филма, заради огромния интерес, но той преди това е бил приключен.
Искам да разбера какъв край първоначално са избрали.

# 549
Добро утро!

Темата за бъдещата анкета е много подходяща!Поздравления!Само трябва според мен да се уточни по-добре категорията,защото има различен смисълThinking
"Многострадална Геновева"-да бъде за жени,които постоянно се оплакват и се чувстват онеправдани..........
"Грешница"-жени,които живеят живота си без да се съобразяват с общоприетите норми на поведение в обществото
Може и двете анкети да се пуснат последователно.   newsm78

# 550
  • Пловдив
Добро утро и от мен!  bouquet

Май тея дни ще гледаме кой е по-по-най по отношение на инат и егоизъм ooooh! - Ръзата как не му омръзна да се тръшка и щом не е на неговото - все си хваща торбите и заминава на някъде; Хайрието - снощи ми стана смешно как не говореше и дори не поглеждаше Оуз Party - да видим до кога ще е така; Фикрет - първоначално ми беше любимка, но вече дотолкова е заприличала на баща си, че не се трае - и тя снощи хукна да се "разхожда" щом разбра, че ще идват бившите сватове на Тахсин... Дениз ме разочарова с поведението си - държеше се с Фикрет като с домашна прислужница Naughty; Тахсин кога ли ще се прояви като нещо различно от п...ьо маринкин - знае само да мамосва... Абе я и скръцни със зъби на таз пепелянка Джаврие, проклето бабе #2gunfire; Неджля за пореден път като не и изнася нещо и се начумерва и фръцва - а думите на Нехир бяха много точни Peace; Ферхунде - някой да не би да е очаквал, е ще каже истината, а не в нейния си стил "многострадална Геновева" newsm78 Mr. Green...

Стига толкова разбор Sunglasses - вижте сега какво ще става довечера:

# 551
  • до една звездичка
Кралице, благодаря за линка!

Озадачи ме, обаче, едно нещо: ББ каква булчинска рокля си поръчва Ферхундето в агенцията, в която работи Седеф? За себе си? Че кога прие?

# 552
  • Пловдив
Кралице, благодаря за линка!

Озадачи ме, обаче, едно нещо: ББ каква булчинска рокля си поръчва Ферхундето в агенцията, в която работи Седеф? За себе си? Че кога прие?
Mr. Green ББ: ами от снощи до довечера - за нея това е предостатъчно време, за да вземе решение да прави мизерии и мръсотии на Текинови и сие Sunglasses

Действията ще се развият доста бързо в следващите няколко епизода - всъщност до другия петък ще изгледаме последните серии от трети сезон, който ББ: завършва с изгонването на Текин от къщата от новата и 'господарка' - госпожа Ферхунде Кара ooooh!. Освен това ще видим сватбата на Нехир и Ахмет, на която Фикрет най-накрая ще съобщи радостната новина - че е бременна... Изобщо очертава се интересна седмица с "Листопад" Peace

# 553
В ББ: Какво разбира Али Ръза в къщата на Фикрет, което го кара да мисли,че не е неговият дом? За бременността ли?

# 554
Добро утро!

Темата за бъдещата анкета е много подходяща!Поздравления!Само трябва според мен да се уточни по-добре категорията,защото има различен смисълThinking
"Многострадална Геновева"-да бъде за жени,които постоянно се оплакват и се чувстват онеправдани..........
"Грешница"-жени,които живеят живота си без да се съобразяват с общоприетите норми на поведение в обществото
Може и двете анкети да се пуснат последователно.   newsm78

Добро утро и от мен !

Аз подкрепям идеята за анкетите на biskit!

Общи условия

Активация на акаунт