Връзка с много по-млад мъж - за или против

• 50 459
  • 559
  •   1
Отговори
# 495
Възможно е дадената 40 годишна жена да е много стойностен човек,но просто да не я искам за снаха,защото е с 20 години по-голяма от сина ми. Ако той има връзка с такава жена някога аз и баща му бихме говорили с него,бихме му казали да трупа опит,да изживява каквото иска,но да не се задълбочава и да не губи твърде много време с тази връзка,просто защото тази жена не е за него. Когато той е на 30-млад мъж в разцвета на силите си,тя ще бъде на 50-възраст
Това ми звучи много жестоко.Ти би ли искала някой да "понатрупа"опит с теб и да те зареже?

Не,макар да ми се е случвало в младите години,когато и аз самата трупах опит. Но няма какво да се лъжем. Аз самата съм чувала репликата от мъже,че предпочитат когато са млади по-възрастни жени,защото са по-опитни в секса, а техните връстнички не. Вие това не сте ли го чували? Не се заяждам,не го приеайте така,просто това също е един аспект от отношенията. Излиза,че младите  мъже точно това искат-да трупат опит с по-зрели жени,защото са по-добри в леглото примерно.

# 496
А, не, само младите мъже, които имат подобно възпитание разсъдават така. За мен мнението ти е доста опростенческо, без да искам да те обидя. Да говорите с него, да му обяснявате какво да изживява и с кого... Това ми звучи като роман от Талев за 19-ти век, така че явно няма как да се разберем. Аз в живота на другите, били те и мои деца, се меся само ако са на възраст предполагаща липса на реална преценка, а тя определено не е 18+.

# 497
  • София
Така е, също както младите момичета искат да трупат опит с по-големи от тях мъже, често на 30+. И това дори не е съзнателно, така им идва отвътре. Все пак, повечето млади мъже накрая предпочитат да се оженят за своя връстничка или по-млада, което пак е логично - има шансове за повече деца. Една 40-годишна жена, особено ако преди това вече е раждала поне веднъж, може да роди най-много още веднъж, а някои така и не успяват да забременеят заради по-късната възраст.

Аз не искам по-млад мъж, точно защото не ми трябва да съм учителка.

# 498
  • Испания
Излиза,че младите  мъже точно това искат-да трупат опит с по-зрели жени,защото са по-добри в леглото примерно.

А как си го обясняваш, че някои от тях се женят за въпросните по-зрели жени? newsm78

# 499
В днешно време точно пък забременяването изобщо не е такъв проблем. А има и голямо значение какъв е начинът на живот на една жена. Скоро бях чела, че много по-млади българки имат вече твърде често проблем със забременяването заради некачествения начин на живот. Важи и за мъжете българи. Така че и това има голямо значение.

# 500
Женят се заради предизвикателството да задържат една по-зряла жена.не всеки мъж може да спечели вниманието на една жена,която има житейски опит.Какъв по-голям комплимент за един млад мъж от обичта на една зряла жена.?

# 501
А, не, само младите мъже, които имат подобно възпитание разсъдават така. За мен мнението ти е доста опростенческо, без да искам да те обидя. Да говорите с него, да му обяснявате какво да изживява и с кого... Това ми звучи като роман от Талев за 19-ти век, така че явно няма как да се разберем. Аз в живота на другите, били те и мои деца, се меся само ако са на възраст предполагаща липса на реална преценка, а тя определено не е 18+.

Възприятията ни за живота са различни,може би не трябваше да намесвам сина си,но просто исках да дам пример как разсъждавам аз а и много други хора. Не съм съгласна,че един родител трябва да абдикира от живота на децата си,когато навършат пълнолетие. Като майка с по-богат житейски опит и по-умееща да преценява хора,аз бих посъветвала децата си в един така важен момент от живота като избор на съпруг и съпруга. Съмнявам се,че има родители,които да са така либерални,че да приемат всичко,което им се сервира от уж порасналите вече деца. Все пак поне си изказват мнението,ако не друго,а те няма как да нямат мнение. Не съм съгласна,че 18 или 20 годишните имат реална преценка. Аз до към 30 още бях с друг акъл, и сега като се замисля се чудя на някой свои постъпки, а съм била на 20+. Но това в случая е само моето мнение,не искам да го налагам на никой,само споделям.

# 502
  • София
Да, бе, не е проблем! Една жена като наближи 40 години, наполовина спада вероятността за зачеване по естествен път. И качеството на яйцеклетките не е толкова добро, колкото като е на 20-30 години.
Но дори да приемем, че няма проблем със забременяването и раждането, колко време за колко раждания ще има една жена на 40? Едно, максимум две, и то ако побърза и ги роди през година. И после край! А една млада жена на 20-30 години има време да ги навърти поне три през няколко години, без да бърза.
Сега, ясно е, че повечето жени, които имат връзки с доста по-млади мъже, си вярват, че винаги има време за още едно дете, че възрастта няма значение, че точно на тях възрастта не им личи и никога няма да им проличи, че точно техните мъже не харесват наборките си и прочие. Но е факт, че такива семейства са по-скоро изключения, да не говорим да издържат до дълбока старост.  Peace

# 503
Излиза,че младите  мъже точно това искат-да трупат опит с по-зрели жени,защото са по-добри в леглото примерно.

А как си го обясняваш, че някои от тях се женят за въпросните по-зрели жени? newsm78

Предполагам,че от простото трупане на опит се ражда любов. Но примерите за това не са много. Такива бракове не се срещат често.

# 504
  • Испания
Предполагам,че от простото трупане на опит се ражда любов. Но примерите за това не са много. Такива бракове не се срещат често.

Значи, според теб, връзката започва, за да трупа опит младежът, а не защото се е влюбил. И после, в резултат на трупането на опит, изведнъж се явява любовта... Странно... Но както и да е. Всеки си има мнение.

Както казах преди известно време: Щастлива нощ на вярващите и невярващите!   bouquet Че младият ми мъж ме чака.  Grinning

# 505
mama otilia , в много държави на 18 години младежите се изнасят от дома си. Това висене до родителското тяло, популярно в БЪлгария, и това "отглеждане" на отдавна пораснали индивиди на мен никак не ми се нрави и не съм видяла положителния ефект от него. А че 18-годишните нямат реална преценка ми звучи абсурдно. Аз на 19 вече работех първата си работа + учех и оттогава все така. Слава Богу, никой не ме е третирал вкъщи като недорасла и на тази възраст изобщо не си представям как бих приела нечия намеса.

Andariel , дори и само форума да погледнеш, за съжаление не 40-годишните пълнят клиниките по ин витро. А тук не е така, но спортуват, не пушат, почти не пият, чисто е, дебилно спокойни са и масово започват да раждат след 30 и нормата е 3 деца на семейство, дори не две. И останалото, което си написала е въпрос на личен избор, не на години - аз и на 20, и на 30 никога не съм искала да ги дипля децата. Не знам какъв трябва да ми се яви, за да се навия на още едно, нищо общо с годините. И тогава, и сега си разсъждавам по същия начин.

# 506
  • София
Виж сега, 40-годишните няма за какво да пълнят клиниките за инвитро, защото най-вероятно повечето от тях вече са се възпроизвели поне веднъж!
Не става въпрос само и единствено за личен избор, а за елементарна биология. Фертилността не е константа, а има пик в млада възраст и след 30 започва рязко да спада. А и клиниките се пълнят с жени, които изобщо не са раждали.

# 507
Съгласна съм, аз просто казвам, че дори и снаха на 25 няма как да гарантира, че ще се възпроизведе безпроблемно, особено ако гледаме реално какво е положението с репродуктивните проблеми в България.  Peace

# 508
Знаете ли като се замисля май едно от нещата които са плюс в такава връзка е ,че жената обръща по голямо внимание на себе си как изглежда и т.н. Не се изоставя и не се зарива в битовизми,като се старае да изглежда на нивото на господина до нея.Това аз го приемам като един вид стимул.Не знам защо но като родим едно или повече деца вдигаме ръце Simple SmileМалка част от моите познати имат "време за тях"...повечето минават с едно посещение на козметик и то само лятото.Това си е мое мнение не искам да ангажирам никого с него Simple Smile
Дано авторката на темата да е намерила отговорите на въпросите които е търсила и да сме и биле полезни....

# 509
  • София
В общи линии "вдигаме ръце", защото точно в този период децата са по-важни, а и в съвсем битово отношение, ако щеш, нещата тепърва започват да се наместват. Жените се фокусират върху децата и семейството, а мъжете върху работата, за да изкарват повече пари. А и да не забравяме, че една жена на 40 вече е минала през периода на ударните битовизми и гледането на съвсем малки деца. Ама, това не зависи от семейното положение и възрастта на съпруга, а си е част от жизнения цикъл. Като мине кризата на идентичността или някой сериозен житейски удар, на много жени им идва отново на ума мотото "и аз съм човек, ще живея повече за себе си".

Общи условия

Активация на акаунт