Връзка с много по-млад мъж - за или против

• 50 493
  • 559
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,писах по рано в темата и ви следя редовно какво сътворявате тук.Миналата седмица в едно предаване говориха точна по тази тема.От всичко запомних само следното,че човека с когото си дали ще е по малък или по голям от теб избира как да живее.В смисъл дали на толкова колкото е или приема мислите,интересите и целите на половинката  до себе си.Склонна съм да го приема това аз принципно съм за такива връзки но в рамките на разумното.Някак не мога да приема един мъж примерно на 40 да ляга до жена на 65...не ми се вързва Simple Smile

И защо така?Защото от векове е създаден обратния стереотип:65 годишен с 40 годишна,или защото имаш лично виждане по въпроса?

# 451
 Аз не приемам нито едното,нито другото,иначе казано нито млада със стар, нито стара с млад. Струват ми се неестествени и леко извратени подобни връзки, а и имат много недостатъци в чисто сексуален аспект. Повече от десетина години разлика ми се вижда неприемлива независимо кой пол е по-възрастният.

# 452
Действително и на мен ми е повече от смешно 40 годишен да си ляга с 60годишна. Разлика от 20 години вече е неприемлива за мен.

# 453
Просто пиша  по- темата,нищо друго!А колкото до примери...ами Ала Пугачова и Филип Киркоров(незнам защо точно за тях се сетих).А моя съпруг има братовчед около 70 набор е ,първата му съпруга беше 2 години по -голяма от майка му...но тя почина лека и пръст SadНищо лошо неискам да кажа за този вид връзки но да е в рамките на приемливото!

# 454
Там е ключа - приемливо за кого? Защото аз и по тази тема ако съдя, в България властват твърде много "обществени норми" за личния живот на другите, който би трябвало да си е тяхна лична работа. Ама тя авторката ако досега не е решила обичат ли се или не - защото това е единственото, което има значение, значи проблемът не е във възрастта. Пък да се вличеш от мнението на кой ли не, това никога няма да го разбера.

А от 60-годишна до 60-годишна разлика голяма, който има пари, може да забави времето драстично, аз гледам около мен доста примери. Честно казано, немалко 40-годишни българки изглеждат по същия начин като богатите поддържани 60-годишни наоколо. Жалко, но с пари много неща се купуват, а тежкото ежедневие никого не е разкрасило, нищо че била с 20 години по-млада.

# 455
Не е въпроса какво е общественото мнение, а това, че ние също живеем в това общество и колкото да се тупаме по гърдите - данък обществено мнение не плащаме - няма как да останем изолирани от порядките, навиците, дори предразсъдъците на хората около нас. Това влияе по един или друг начин.

# 456
Там е ключа - приемливо за кого? Защото аз и по тази тема ако съдя, в България властват твърде много "обществени норми" за личния живот на другите, който би трябвало да си е тяхна лична работа. Ама тя авторката ако досега не е решила обичат ли се или не - защото това е единственото, което има значение, значи проблемът не е във възрастта. Пък да се вличеш от мнението на кой ли не, това никога няма да го разбера.

А от 60-годишна до 60-годишна разлика голяма, който има пари, може да забави времето драстично, аз гледам около мен доста примери. Честно казано, немалко 40-годишни българки изглеждат по същия начин като богатите поддържани 60-годишни наоколо. Жалко, но с пари много неща се купуват, а тежкото ежедневие никого не е разкрасило, нищо че била с 20 години по-млада.

Не съм съвсем съгласна с теб. Неприемливо според мен е за семействата на въпросната двойка. Никоя майка на син не би искала той да се хване с някоя на нейните години. По-възрастният пък резили децата си. Представям си баща ми да излиза с жена на моите години- неловко би било. За другите,които не са приближени е просто смешно, и обект на клюки, и това не е само в България така. а за опънатите и ботоксирани "баби" мисля,че колкото и пари да хвърлят не могат да върнат времето назад, и една 40 годишна винаги ще е по-свежа от тях,дори да няма корекции.

# 457
Според мен няма голямо значение разликата във възрастта.Ако двама души са намерили общото в себе си,ако се обичат истински какво значение имат годините?И защо трябва да робуваме на разни предразсъдъци?Имам две познати познати двойки,където жената е по-голяма(едната с 15г).Живеят доста време заедно и повярвайте-чувстват се щастливи!

# 458
Да бе, нека са щастливи, но това не значи, че не се притесняват от погледи или няма да започнат да го правят, когато тя стане на 55 и се посбръчка, пък той цъфти на 40...
Човекът е социално животно, няма начин да остане само в черупката си, без да обръща мнимание на света около него. Пък ако го направи - значи е вълк единак, а не част от групата.

Имах едно гадже преди време. Живееше с майка си и брат си. Е, да ама аз веднъж видях как брат му целуваше майка му...ситуацията беше отвратителна просто, хората потънаха от срам...Криели са - именно защото хората наоколо ги карали да се чувстват виновни и нещастни...

# 459
  • Испания
Живеят доста време заедно и повярвайте-чувстват се щастливи!

Няма да ти повярват, Деси! Защото ние, тук пишещите, които имаме по-малки на възраст половинки, казваме същото, че сме щастливи, се опитват да ни обяснят, че избиваме комплекси, че се самоубеждаваме, че е така и че не просто споделяме, а се "фукаме" и "хвалим със завоеванията си" /май, такива бяха думите, не ми се рови назад в темата/. Не можеш да убедиш някого, който е нещастлив в брака си или в личния си живот изобщо, че може някой пък да е щастлив. Ама, нека се успокояват и изпускат "парата", щом им харесва.  Hug

Щастлива нощ на всички, вярващи и невярващи!  Hug  Simple Smile

# 460
Ти искаш да приемем теб, но не приемаш нашето лично мнение май... Wink

# 461
Viliko,той е на 38,а тя на 53.Не знам доколко са щастливи наистина,но винаги когато са заедно,са усмихнати.Не се крият,хората не потъват от срам,когато ги виждат.Едва ли ги мислят за майка и син.Определено мога да кажа,че си допадат и са по-добре от двойки,които са си връстници.Не казвам,че при всички е така.Може би просто те са едно от малкото изключения.

# 462
Не, то е супер безумно просто някой да ме убеждава в неща, които аз виждам с очите си.  Joy Те половината омъжени/женени за "редовни" половинки се развеждат бетер с цялото одобрение на родата, така че е супер смешно да се обсъжда възрастта като фактор. Аз решавам за себе си, не ми се е случвало да се съобразявам нито с роднини, нито със съседките, в този смисъл никой не може да наклони везните на мнението ми, важи и за хората около мен.

Аз като майка на син последно ще се дзверя в ЕГН-то на партньорката му. Но не живея в БГ отдавна, дразня се на подобно ограничено мислене, още повече от опити да се насажда на околните. Аз лично имам партньорства и с по-големи, и с по-малки от мен, изобщо не ме е интересувало какво мисли Генка от петия етаж или баба ми.

Явно не може да се ограничим с един пост "аз мисля така", не - трябва по двайсет пъти да набиваме в канчетата на другите "ама то обществото, ама майката, ама съседките" - малоумно е. Оставете хората да си живеят живота, изказахте се, не сте се орезилили, спете спокойно.

# 463
Е, благодаря ти, че даваш насоки кой как да пише, какво да пише и по колко пъти  Crazy
Ти там в чужбината можеш да си лягаш с кого си пожелаеш, е, стига да е над 18, все ми е тая. Това обаче не значи, че всички са длъжни да ти ръкопляскат.

Деси - аз и назад бях казала, че за мен разлика от до 10тина години е приемлива. Но не и такава от 20 например. По много причини.

# 464
  Аз ви вярвам,че сте щастливи,но не ви вярвам,че не се притеснявате понякога от мнението на другите. Пращах дъщеря ми при една учителка в квартала на частни уроци по английски. Веднъж отидох до тях,звъннах,и ми отвори видимо по-млад мъж от въпросната учителка,при което аз го попитах "Тук ли е майка Ви,идвам да и дам пари за следващите уроци?" при което той ме изгледа странно и ми каза да почакам да я викне. Когато учителката по английски дойде в коридора,и ми представи мъжа си,когото без да разбере аз нарекох нейн син,щях да потъна в земята от срам, а той май също. Не знам дали и е казал,вероятно не. Та мисълта ми е,че голяма разлика в годините-15-20 години отстрани си е комична, и буди коментари,понякога неволни,понякога съвсем волни.

Общи условия

Активация на акаунт