Носим вече сладки новини - ОКТОМВРИйско бебе се роди!

• 25 928
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте момичета! не съм ви чела, но ще се върна да го направя по-късно...
Много благодаря за пожеланията, които сте отправили! Човек се чувства наистина окуражен и ценен.
Искам да пожелая на wine i B_dbk да се радват на много здрави и послушни бебенца, да са здрави и те самите и да има някой, който да им помага с грижите около мъничето!
Аз съм добре след секциото и ме изписаха вчера. Беше ми много мъчно да си тръгна с празни ръце от болницата, защото малкия трябваше още да полежи в кувьоза и се молех с всички сили той да е добре. Димяни, мисля че съм била доста близко до чувствата, които си изпитала около кувьозчетата на Вики и Вал! И невъзможността да си го гушнеш или да го сложиш на гърда...
Днес бяхме отново в болницата и се оказа, че вече е преместен в обикновено легълце и ще мога да ходя да го кърмя:) Изписването ще е в петък.
Мами, които се страхуват от секцио - няма нищо ужасно в това! Искам да ви кажа, че на вторият ден ми махнаха катетъра, рехабилитаторката ме вдигна на крака и след това сякаш летях към неонаталогията:) Аз бях предпочела пълната упойка, но тя с нищо не ме натовари - не ми прилошаваше и не бях замаена. (Мисля, че приносът тук е на анестезиолога-факир) След венозните обезболяващи (първи и втори ден) ми трябваше точно едно аулинче на прах и нищо друго.
   Отидох в болницата в нощта срещу 09.09 с падналата предната нощ тапа и контракции на 15 минути - никакво разкритие, 50 % изгладена шийка. Приеха ме в патологията с идеята да се задържи плода и да се разсеят контракциите. Те веднага спряха, но сутринта ми се пукнаха водите ей така както си лежах. Следваше ехограф, който установи почти пълен още мехур и инжекция за дробчетата на бебчо. Ето тогава вече се паникьосах и аз като wine. Лежах като статуя и се молех да не тече повече. Същата нощ обаче прокървях и ме отнесоха в предродилна. Досетих се че е плацентата...и ето тук вече всичко ми се струваше толкова нереално, като на филм. Сутринта на 10.09 ме оперираха, събудих се още докато ме местеха в реанимацията, а след няколко часа разбрах, че Алтай е в кувьоз. Радвам се че вече е добре и се надявам да зацока сладко сладко от майчината гръд. Прилича повечко на баща си... Rolling Eyes
Надявам се всичко лошо вече да е зад гърба ни и да се радваме заедно на живота.   bouquet

# 526
  • София
Радинела, да не те плаша, но момичетата, които са с месеци в МД имат една шегичка, че системите магнезий са за раждане, а не за спиране. Като бях там имаше жени по 4-5 месеца седяли и казваха, че не са видяли някого да сложат на такива системи и да не е родил до 3 дни Crazy Hug

Калинче, имало ли е проблем, че си била 2 дни на венозни?
Добре дошла и ще чакаме Алтай в петък!

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 17:05 от bebZz

# 527
Веселина, аз в началото сама си бях изчислила, че овулацията ми е била  с една седмица по-късно и си написах термин 3 октомври. Много исках да "хвана" октомври, ама май няма да ме огрее.   Grinning По ПМР, която беше на 20 декември, термина ми  е 27 септември, затова лентичката ми е напред.

Тини, страхотни неща за малкия имаш. Особено бялата ризка и дънките- бебо ще е голям сладур в тях.  Flutter

Пашик, иска някаква парола, за да вися снимките.  Rolling Eyes

Марис, аз те видяяях.  Laughing Май искаше да се вредиш без час, или бъркам.  Mr. Green Др. вторник съм от 14,00 часа.

Аз се включвам с един ден закъснение по темата за шишетата  Blush , и то само за да кажа, че не съм купила нито шишета, нито стерилизатор, нито помпа за кърма. Колебая се между Авент и Томи Типи. За шишета повеше ми хвалят вторите, но пък за помпата за кърма почти няма отзиви за Томи Типи. А аз искам всичко да е от една марка. И се чудя.  newsm78

Ivdrag, много е уютна и свежа стаята за бебка, браво!

Радинела, какви са тези неразположения при теб пък сега. Аз нямам никакъв опит с контракциите, болезнени или не, макар да имам някакво разкритие, но според мен не са опасни. Най- много да родиш.  Laughing Шегувам се, извинявай, знам, че не ти е смешно на теб. Дано минат от лекарставата.  Hug

Калинче, много прегръдки на теб и малкия Алтай. Съвсем скоро ще бъде гушнат в теб. Важното е, че и ти, и той сте добре и всичко е минало благополучно.  Praynig

# 528
bebZz, ще се направя, че не съм прочела поста ти  Whistling Няма пък да раждам преди 7-ми, ще стискам краката силно и ще лежа предимно и никакви системи магнезий-само на таблетки  Joy. Може би контракциите ми вечер  са от преумора, не че правя кой знае какво в къщи, но и не лежа де, който е с подскачащ покрай себе си малчуган знае как е ...Но се усмирявам, само до тоалетна ще ставам и се надявам да поутихнат нещата, все пак нямам разкритие.....

# 529
Благодаря Оле , ще я видя тази дама , хич не съм ориентирана. Веси мога към 12 / ще твърдя пред всички , че съм обедна почивка / Simple Smile Но трябва да се прибера в офиса до 5 , че ще оставам до по -късно имам уговрки.  Лекцията в "МОЛА" /а и  кой от всичките / за какво ще иде реч да е , знае ли се темата.

# 530
Зарат, лекцията е в Мол Варна, на 2 етаж в Капелито, където си ги правят по принцип от списание 9 месеца. Темата е първи покупки за бебчо, тъкмо за теб Wink а и за мен, че нищичко и аз като теб не съм копувала, още съм на вълна ремонти  ooooh! ТРябва да обсъдим на всяка цена педиатрите, мен ми препоръчват много някаква Гроздева в МЦ Санита.....но ще говорим, като се видим.

# 531
http://pashic.snimka.bg/?profile,uploadinfo;aid=534044  parola :111

Radinela,на раждане отиват нещата! Thinking

Калинче ,добре дошла отново!Ей го петък и ще си го вземете!

# 532
Хахаха Веси ако не са опънали щанд като на изложение да свършим й с покупките в едно с лекциите, няма да идвам.  Кажете после  къде да е срещата. На мен еднакво далеко ми е и мола и албата , така , че нямам никакви претенции Simple Smile)

# 533
Срещата аз предложих да е в АЛБА в 12.00 утре никой нищо не казва, така че остава там.

# 534
Калинче, представям си колко си се страхувала за бебчо  Hug, сигурна съм, че в петък всичко ще му е наред и ще си го вземеш вкъщи.

Raadinela, почивай повече.

Честити покупки, много са хубави, да се ползват със здраве   bouquet! pashic, твоите снимки нещо не успях да ги разгледам.

Аз да разкажа за днешният преглед. Докторката изкара беболина 2560, а преди 2 седмици беше около 2кг, дали е възможно да наддаде толкова много чак  newsm78? После каза, че плацентата е остаряла по-рано и водите са намалели доста  Rolling Eyes, не било хубаво това и каза до 2 седмици че е хубаво да се извади... Толкова ми е объркано, страх ме е да не взема грешно решение за раждането. По този повод си запазих час при д-р Лазарова във вторник може да се видим със Зеленоочка или Марис. Аз не мисля да раждам в Токуда за сега, но поне да получа второ мнение по въпроса.

# 535
  • У дома
Здравейте и от нас   bouquet

Честит първи учебен ден на всички първокласници, ученици и учители!!!

Днес и за мен и моята принцеска беше много вълнуващ ден. Имам си вече ученичка. Въпреки умората от стоенето прави на това слънце всичко мина страхотно. Представи се много добре и на тържеството в класната стая. Учителките ни са добрички, но и строгички, сигурна съм, че добре ще се разбират.
После се черпихме с други майки и децата и се прибрахме доста късно.
Сега ми остана да подвържа учебниците и да приготвим раницата за училище.
Такива са дечковци, мънички и хич не внимават какво ги питат.

Получих си и колета от сестра ми, вече бебчо може да идва  Joy
Пратила ми е дрешки, к-кта с шишета и четка, помпа и стерилизатор, а и биберони за всичките месеци по два, всичко е на Авент. Пратила ми е и козметика за бебчо.
Въоръжена съм до зъби  hahaha

Пускам ви малко снимки от първия ни учебен ден и дрешки http://oktomvri2010.snimka.bg/family/pozitive.472776.20618495

Отивам да подвързвам учебници, после пак ще ви надникна  Wink

# 536
Не знам защо не се вижда албума.

http://pashic.snimka.bg/?album;aid=534076  махнах паролите,а в общия албум не откривам как да направя нов  newsm78  ,някой да ми направи ако иска!

# 537
Здравейте момичета. Stop
Честити Ви първокласници! Да са ви много послушни и ученолюбиви! smile3525
Pozitive, много е сладка твоята ученичка, и дрешките също са страхотни.
Радинела, не се плаши, само спокойствие ти трябва, пък дори и бебчето да е нетърпеливо вече не е страшно, ти си в 37 седмица и оттогава нататък си се смята за доносено детето, доколкото знам. А най-критичното развитие на дробчетата приключва в 34 седмица, поне тукашната школа така смята.
Orchid, бебчетата сега растат с по 200-300 грама на седмица, така че не е никак учудващо.
Димяни, надявам се прегледа на бебките да е минал днес добре. Praynig
Калинче, радвам се, че и ти бебчо сте добре, още мъничко и ще можете да се гушкате в петък, представям си колко си нетърпелива.
Зеленоочка, май ще заложа на теб за следващото бебе  Grinning, снощи говорих с майка ми и тя ми разказа, че аз съм се родила за точно 3,5 часа от момента на започването на болките, преди това никакви признаци не е имало.
Pashic, аз току що успях да ти разгледам снимките. Много красива ученичка си имаш, само миличката гледа малко уплашено на снимките. Blush
На мен ми дойдоха спалните комплектчета и сега само остава да ни се обадят да вземем леглото и сме общо взето готови. Вчера ми присттигна и друга поръчка, но беше леко объркана и се наложи да връщам, бяха ми сложили покривка вместо суичър.

# 538
Срещата аз предложих да е в АЛБА в 12.00 утре никой нищо не казва, така че остава там.

Остава за там , аз ще звънна на Стелисима , 4е тя няма нет в момента,Веси ти предполагам ще уведомиш Бандитка и Дидудонска нали?Цвети  ще разбере от тук , тя влиза 4ести4ко,Дейзи също,а Нина мисля 4е ще идва на лекцията -там ще се разберете, нали?Надявам се и Лейди да успее.Зарат 4акаме  те в Алба. Hug

Пашик , Позитив -страхотни са ви моми4етата,живи и здрави да са и големи отли4ни4ки

# 539
  • Русе
Здравейте и от мен ,днес бебчо е много активен цялден рита и се мести  Mr. Greenсамо се моля да дочака 27 да махнем конците в София и да сме си близо до нашия лекар и вече може да излиза,въпреки че по принцип е за 6.10. Някой друг има ли термин за 6 .10 . за Тина Киркова ще се радвам да не съм сама че малко ме е шубе.
Калинче добре дошла и скорошно гушкане на бебчо  bouquetДа ти кажа твоя разказ за секциото малко ме поуспокои въпреки че аз ще съм с епидурална упойка ,незнам дали правилно я казвам

Общи условия

Активация на акаунт