Как да стигна от ЖПгара София до летището терминал 2

• 26 833
  • 105
  •   1
Отговори
# 30
  • Parsberg
Огромно благодаря и от мен.  bouquet

# 31
Няма директна маршрутка. Можеш да използваш маршрутка 5-ца до Плиска и от там автобус 284, както вече те посъветваха.
Ако решиш да е с такси, гледай внимателно тарифата - да не е няколко лева за първоначална такса и тарифата за престой на минута (би трябвало да е около 20-тина ст.). Наскоро майка ми беше хванала някаква копърка от Централна гара до Люлин за 32 лв.
Oтносно такситата,само като си помисля,че и преди 10-15 години правеха същите шашми.....Докога ще е така ,бе?
Все си мислех,че лека полека ще се оправят нещата  Confused
Извинявам се,че не съм по темата

# 32
Всеки таксиметров шофьор би трябвало да може да ти отговори каква сума ще ти излезне от гарата до летището. Ако не може, значи не е читав. Като ти каже конкретна приблизителна сума само тогава се качваш. Аз никога не сядам без да знам около колко ще ми струва удоволствието.

# 33
Всеки таксиметров шофьор би трябвало да може да ти отговори каква сума ще ти излезне от гарата до летището. Ако не може, значи не е читав....

Това е малко пресилено.  Tired
Ами ако й кажа 8лв., а то излезе 9.50лв. какво ще правим, ще се бием ли на Летището?
Защото, ако искаш вярвай, но съм имала и такива случаи.
"Ама вие казахте 5лв., пък то е 6.40лв., как може такова нещо?!"  ooooh!
И се пазарят, и се караме като ... да не казвам какво, и накрая ми е писвало и съм им казвала да слизат, ако ще и стотинка да не ми дадат, само и само да ми се махнат от главата!  Crossing Arms
Виж, за ориентировъчна сума съм съгласна, но за точна -  Naughty
Пък може и да не съм читава, знам ли.

# 34

И се пазарят, и се караме като ... да не казвам какво, и накрая ми е писвало и съм им казвала да слизат, ако ще и стотинка да не ми дадат, само и само да ми се махнат от главата!  Crossing Arms

Не мога да повярвам, че някой може да се пазари за 1лв.
Тази тема много ме учуди...вярно е, че не ползвам такси и не съм наясно с нещата...но наистина съм озадачена
.

# 35
Не мога да повярвам, че някой може да се пазари за 1лв.
Тази тема много ме учуди...вярно е, че не ползвам такси и не съм наясно с нещата...но наистина съм озадачена
.

Ооо, само това да беше.
А представяш ли си как си поръчват такси, качват се, поглеждат апарата и почва страшен скандал защо сме били тръгвали от 1.10лв., а не от 60 стотинки?!
Обяснявам като на малоумни, че поръчката им е 50ст., но те си знаят тяхното - пишело, че първоначалната е 60ст.  ooooh!
И въобще - идиотии колкото щеш, но не ми се говори за това.
  Crossing Arms

# 36
Абе ще ме прощавате ама повечето таксиджии са големи измамници.Някои изобщо не включват брояча и накрая ти казва някаква измислена космическа сума.А ако някой,който повече разбира от таксита ми обясни за какво е тази начална такса цена няма да има.Цена за поръчка разбирам да има, но за какво е и първоначалната такса?

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 15:41 от bebeshorche

# 37
Абе ще ме прощавате ама повечето таксиджий са големи измамници.Някои изобщо не включват брояча и накрая ти казва някаква измислена космическа сума.А ако някой,който повече разбира от таксита ми обясни за какво е тази начална такса цена няма да има.Цена за поръчка разбирам да има, но за какво е и първоначалната такса?

Думите от женски род, които завършват на Я ( в единствено число), винаги завършват на И, когато са в множествено число.
Не на Й, а на И.
Това първо.
Второ - нима в другите професии няма измамници?
Като отидеш в магазина и ти премерят 600гр. сирене, вместо 500гр., това не е ли измама?
А като получиш трицифрена сметка за парно, което си спряла отдавна и въобще нямаш радиатори, това какво е?
И има още хиляди примери, но не за това е темата.
А като не ти изнася - нали знаеш - не ползваш.
Не се качваш да ми мрънкаш, за какво била първоначалната.
Ми, иди попитай в ДАИ, там ще ти го обяснят, може и писмено.

# 38
Абе ще ме прощавате ама повечето таксиджий са големи измамници.Някои изобщо не включват брояча и накрая ти казва някаква измислена космическа сума.А ако някой,който повече разбира от таксита ми обясни за какво е тази начална такса цена няма да има.Цена за поръчка разбирам да има, но за какво е и първоначалната такса?

Думите от женски род, които завършват на Я ( в единствено число), винаги завършват на И, когато са в множествено число.
Не на Й, а на И.
Това първо.
Второ - нима в другите професии няма измамници?
Като отидеш в магазина и ти премерят 600гр. сирене, вместо 500гр., това не е ли измама?
А като получиш трицифрена сметка за парно, което си спряла отдавна и въобще нямаш радиатори, това какво е?
И има още хиляди примери, но не за това е темата.
А като не ти изнася - нали знаеш - не ползваш.
Не се качваш да ми мрънкаш, за какво била първоначалната.
Ми, иди попитай в ДАИ, там ще ти го обяснят, може и писмено.

Знам правилото не се базпокой, но в бързината стават грешки.Имам личен автомобил и слава Богу не ми се налага да ползвам мошеническите услуги на таксиджиите.Ако можеш да отговориш на въпроса ми, направи го, ако не, смятам за излишно да коментираш постинга ми.

# 39
Знам правилото не се базпокой, но в бързината стават грешки.Имам личен автомобил и слава Богу не ми се налага да ползвам мошеническите услуги на таксиджиите.Ако можеш да отговориш на въпроса ми, направи го, ако не, смятам за излишно да коментираш постинга ми.

Не съм се обЕзспокоила никак.
И естествено, че знам, няма как да не знам.
Ако до седмата година в тоя бранш не съм научила, няма кога да науча.
По повод "мошеническите ни услуги", радвам се, че си имаш кола и такива чепати клиенти като теб, са с един по- малко.

Глезената - Гледаната - виждаш ли, душа?  Laughing
А ти си седнала да се чудиш за 1 левче.
Те хората за 60 стотинки се тръшкат...

# 40

Глезената - Гледаната - виждаш ли, душа?  Laughing
А ти си седнала да се чудиш за 1 левче.
Те хората за 60 стотинки се тръшкат...[/b]

Уви, така е...колкото и да ми е чудно.
Разказах за темата на един приятел, и ми каза, че нямам опит и за това се озадачавам на такива дребни неща, които за него са ежедневие. Замислих се и ми се струва, че е прав.

# 41
Нито ползвам таксита, нито се тръшкам.Зададох елементарен въпрос, на който ти явно не желаеш да отговориш.Мога да ти кажа, че ако за теб 60 стотинки са нищо, за някоИ хора това е един хляб!И пак ще попитам: Ако повикам такси и то дойде да ме вземе от вкъщи разбирам 50-те стотинки за разкарването, но ако го хвана от улицата или от стоянка от къде на къде ще му дам 60 стотинки?Все една да ида до магазина и плюс сметката да дам 60 стотинки за дето съм влязла в магазина  ooooh!

# 42
Всеки таксиметров шофьор би трябвало да може да ти отговори каква сума ще ти излезне от гарата до летището. Ако не може, значи не е читав....

Това е малко пресилено.  Tired
Ами ако й кажа 8лв., а то излезе 9.50лв. какво ще правим, ще се бием ли на Летището?
Защото, ако искаш вярвай, но съм имала и такива случаи.
Виж, за ориентировъчна сума съм съгласна, но за точна -  Naughty
Пък може и да не съм читава, знам ли.

Говорех за ориентировъчна сума, но не съм имала случай в който да я надхвърли брояча и да ме таксуват по него, а не по договорената. Каже ли 10 лв, значи 10. Даже на брояча да показва 5 или 15. Аз обикновено предупреждавам -еди колко си и нито стотинка повече. Ако ме таксува по брояч, да ме сваля 50 метра до летището. Не съм попадала на толкова чак ненормален.

# 43
Говорех за ориентировъчна сума, но не съм имала случай в който да я надхвърли брояча и да ме таксуват по него, а не по договорената. Каже ли 10 лв, значи 10. Даже на брояча да показва 5 или 15. Аз обикновено предупреждавам -еди колко си и нито стотинка повече. Ако ме таксува по брояч, да ме сваля 50 метра до летището. Не съм попадала на толкова чак ненормален.

Ами, всеки си знае за себе си.
Но ако правим така с всички клиенти и не им взимаме левчето (примерно), което е чукнал " в повече" броячът, кой ще ми плаща после данъците на тоя оборот от апарата?
Нали за това имаме апарати - колкото показва, толкова ви струва услугата.
Да не говорим, че ако возя "на пазарлък" и ме хванат Даяджии, ще си изям хляба, заради едното левче на някого.  Tired
Мисля, че изместихме доста темата.
Дано поне сме били полезни.

# 44
  • Parsberg
Д определено бяхте полезни.Джуличка защо не вземем да се разберем и ти да ме закараш до летището? Wink

Общи условия

Активация на акаунт