КГБ = Клуб на готините баби - 101

• 43 301
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • Русе

Момичета, пиша под прикритие по причина,че съм в Русе - и Мелчето ,и зетя днес са на работа и трябваше ( за мое щастие) да дойда да се гледаме с Анжелка. Тя като ме видя се хвърли на врата ми и не ме пусна цяла вечер. Сега сме малко у лелини й и аз бързам да се обадя.Видях,че имам доста да чета,но ще видим кога ще стане. Два дена на село нямаме нет по непонятни причини. Звъня на поддръжка,но ми затварят. Дано днес като се върнем следобяд да има. То не,че ще дойде моят ред,ама.... Че Галена ще дойде с малкия на село и ще имам пак радост в къщи. За сега само се обаждам да не ме мислите и да не рИвете за мен.
ЛЕК ДЕН  и за всички много  Hug Hug Hug ,че не знам кога ще се включа!

# 361
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Joy Joy Joy Здравче , много се смях с твойте писания.  Hug
Спомням си и аз един случай с митницата на Калотина.
Пътувам за Пасау - Германия с автобус. Там ще карам Нова година с мъжо и
приятели. Приготвила съм аз багажа и добре покрити армагани - буркани с
люти чушки (N броя) , луканки ,суджуци , кашкавали , сирена и т.н.  Mr. Green
Та тръгваме от София и хоп на Калотина ни свалят за пълен контрол на автобуса и
на багажа. До тук добре , тръгваме да сваляме багажа , ма моя се не вдига , тежи ,
та знае ли се. Някакси до замъквам до халето и ... оооо , не , там маси и на всяка маса
по митничар и се сещате , че багажите се качват на масата , та да е удобно за ровене.  Laughing
Идва ми реда понечвам със събрани бая силици да трупясам сака на масата
и митничаря само ме поглежда и казва - не , вашият багаж няма да проверявам ,
надежна сте , лек път ви желая.  Laughing Благодарявам аз и тръгвам със сака , да , ма то
тежи бре , митничаря само извика стюарда на рейса и му рече , тоз сак на тази жена да го
качиш в рейса... та така с мойте "неволи". В автобуса всички се бъзикаха с мен , а и ме черпеха с кво ли не ,
че преди това взех в мен пари на доста хора , че те имаха в изобилие , пък аз не (бях с карта).  Mr. Green
А те орицата тръгнали за коли и носям по 5-6 хил. евра , а толкова пари се изнасят с документ от банка.
Това ми беше най-готиното пътуване (сама) от всичките до момента.  Laughing

Яне , весело изкарване с децата.  Hug
Хубаво е , че се обади , да те знаем к'ви ги вършиш.  Wink

# 362
  • София
    Едно есенно настроение ме е обхванало!

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 14:02 от Яжка

# 363
  • София
http://gradvelin.com/display.php?m=zdrave&n=esenna-depresia
Яжка много хубав пейзаж.
 Есента е тъжна ,но много красив сезон. И зад дърветата и облаците се вижда светлина  Hug

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 15:11 от Шпунц

# 364
Направихме 19 компотени буркана /по 800 гр./ краставички.
Качихме се със Стефан уж само да обядваме, пък той легна в хола, аз във спалнята и си подремнахме!!! tooth tooth tooth
Божееее, пенсионерска работа! hahaha
Сега той ще слиза пак в гаража, да ги вари, а аз ще изпера две пътечки от нишата и терасата, и край за днеска! #2gunfire

Здравче, и на мен ми е по-лесно, по-удобно и по-бързо да си купувам зимнината, която обикновенно се прави, защото материала го купувам, не го произвеждаме, обаче живея далече от суперите, на две спирки съм и ми е по изгодно да си ми е у дома.
После, ние сме пенсионери, не излизаме всеки ден, че като се прибираме да си купим това-онова. Аз често пиша, как през зимните месеци по четири-пет дена не си показвам носа навън. А туршии в качета, отдавна не съм виждала, само в найлонови торбички, Стефан си купува от тях отвреме-навреме, защото туршии не правим, че получавам киселини, пък и са вредни, разяждат!!! hahaha
Миналата година имаше промоция в Кауфланд на кис.краставички, по 0.99 лева буркана. Купихме 10 буркана производство на една фирма и 10 от друга. Бяха много кисели и пресолени.
Слагаме и  кисело зеле.
Както и да е, само здраве да е, пък то цяла зима има пресни зеленчуци, ама пусто ми е на две спирки и пазара.....та затова се мъчим!
Яге, благодаря за информацията! Heart Eyes Hug Много ще е хубаво да дойда и аз, най-вече заради екскурзоводката! Целувкииии! Heart Eyes
Като ми напише и Айша, ще ги препиша и те да решават с какъв транспорт им се ходи. Само да не се откажат де!

Ох, да ви се оплача, сестра ми си тръгна към обяд, майка ми уж спеше, от след обяда като ми чуе стъпките в стаята си, даже не ми споменава името, само пита "аз къде съм бе", мине известно време, пак "аз къде съм бе"? Хем ми е мила, хем ме е страх!!!

Отивам да пера пътечките!
После- пак тук!

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 16:19 от Tani-ta

# 365
  • София
    Танита,не се страхувай,каквото и да се случи!Стефан е до теб,сестра ти-също! Майка ти си отива,това е истината.Знам,че ще ти бъде много мъчно,ще те е страх.Трябва да си силна и сега и тогава.

# 366
                     Олееееее,като чета,Танче,за мъките ти и ...... направо нямам думи!Яжка,го е написала в прав текст та ми стана зле. Cry Толкова е тежко и страшно това непредвидимо положение.Дано се стабилизира и да не се притесняваш. Praynig Praynig Praynig
                     Аз от сутринта за 100-тен път влизам,ама като прочета и ми става ...едно,не мога да го опиша и все не ми идва на сърце да пиша,ама поне да ви кажа ДОБЪР ДЕН и дано е лек и спокоен.  bouquet

# 367
  • София
Танче, много добре те разбирам. Мама вече я чакаме...
Толкова е тъжно и мъчително да я гледам как се мъчи...
Бих дала всичко от себе си, да мога поне малко да облекча агонията и.
Но не мога  Cry

# 368
  • Кубрат/ Пишурка
 Не може да бъде - имаме нет!!!
Ние си пристигнахме и бързам да се обадя.Тошо отиде до К-т за захар за виното и аз използвам.
Танче, не е хубаво това с майка ти - ама човещина! Ето и моята майка е още в болницата.Тя поне е още с акъла,ама знае ли човек newsm78 - тази година през декември ще направи 80.
За трушиите - правя редовно, защото дори в Кубрат рядко носят такива неща и е доста скъпо. Че ние използваме около 100 буркана белено домати (а не е само това!), представяте ли си да го купувам!
Яжке, като видях есенната картинка и се сещам Анжелка като ми обяснява: Ето виж,бабо! Есента идва и боядисва листата на дърветата. (поглежда нагоре и добавя) Ама сигурно е бедна и не й стига боята,че виж как е боядисала на половина! Joy

# 369
              Хули  Hug Hug Hug Все се надявах да прочета по-добри вести за майка ти като видях,че си писала.Дали се случват чудеса? Дано има ! Praynig Praynig Praynig

# 370
  • София
Дидиа, вярвам, че има чудеса !
Но този път ще ме подминат.

# 371
  • София
Лошо. Тъжно. И това очакване на невъзратимото....
 Все пак да вярваме  и се надяваме. Хули ,Танче. Praynig Praynig

# 372
Благодаря ви момичета! Hug Hug Hug
Друго си е като прочетеш и почустваш подкрепа! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Може и да живне майка ми, ама всяко леко възстановяване е по зле от предишното.
Преди малко ми каза, че била на нивата, жънели, сега ме попита на село в мазата ли съм, обяснявам й, че е у нас, ааааа не, нали вчера ме преместихте на село в мазата!!!!! Ужас!
Казвам й, какво село бе, нали си гражданка, а тя, аааааа стига вече гражданка.......
Оплаках ви се, и да ви призная, не се чувствам толкова сама! Hug
И баща ми беше на този хал, ама тогава тя беше здрава и имахме кураж със сестра ми.
Ама това е живота, колело, върти се, каквото било-било, не се връща! Ама нещо ме е хванало за гърлото!
Дори и да се оправи, докога ли?

После пак ще пиша, сега отивам при нея, че говори пак несвързани неща, поне да съм там.
Приятна вечер!

# 373
  • София
Прибрах се уморена, власи си за домашно даже.

Танче, Хули, като чета ми става мъчно и си спомням и аз какво съм преживяла. Беше отдавна, избледняло е, но не се забравя. Яжка е казала много точно и от опит знам, че когато има близки около теб е много важно. Пътят е еднопосочен, за съжаление, но е много важно човек да не е сам в тези моменти. Както се казва - и да си е по реда.

Искам да ви видя всички, но кога ли.....

# 374
  • София
Нещо не ми излизат линковете с карта на района.
http://www.bgmaps.com/old/map.aspx?sid=6fa1a38e029e6d942edf300d08ff6995&tip=1
Танита, от Централна гара да тръгнат по тротоара нагоре към Лъвов  мост, не е далече.
На Лъвов мост, от страната на паркинга спира маршрутка  № 11, тя ходи до самия манастир. Билета е 1 лв. Ако там сега е разкопано заради метрото могат да пресекат на светофара и от другата страна на моста до КФС и пощата пак да си хванат маршрутката. Но първото място и е начална спирка и е по-лесно за сядане. Иначе рейсчето пътува почти празно до Бенковски.
Според родата някой шофьори, ако няма пътници съкращават курса, но вие като сте вътре и ще ви закарат до манастира. Там да попитат шофьора за обратен курс или направо да се уговорят с него в колко да ги прибере обратно. Защото, ако пътниците слезат в селото и той ще обърне без да  стигне края.
Иначе за болните родители - да несе повтарям, но тази част от сериала вече я минахме. В положение като майка ти нашата баба беше близо 1.5 год. Не осъзнаваше нищо, свързваше стари спомени, но здраво сърце. Главното е, че тя се мъчеше. Няма как - идва време ние да станем най-възрастните в рода. Трябва да се изправим пред това и да го приемем.

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 19:46 от Aisha

Общи условия

Активация на акаунт