Килим от пъстри есенни листа радва ЯНУАРСКИТЕ деца

• 31 173
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Накри, мерси за закуската HugИдвай насам да използваш хубавото време  bouquetАко ти "кажа"тия дни в парка, една мам как ми заприлича на теб, не отлепих очи да се я гледам, чак се притесни жената. Викам си, ей сега, ако не й се метна на врата, едва се сдържах Laughing, ама реших, че няма как да си ти, макар, че приликата си беше голяма според мен Peace
Hug Hug Hug Айде ако се е родила и бебка дотогава може като минем през София, да ти дойдем на гости. Wink
Накри, ти си вземи все пак дебели дрехи. Ти всъщност от Пловдив ли беше? Или грешно съм запомнила?
Да от Пловдив съм, но ще ходим и в Дупница при баба, та там мисля, че ще е бая студено.
Сиси много се радвам за майка ти, мила и все така хубави новини да има. Hug
Арвена големи сладури си имаш. Wink

# 676
  • От липите до сините камъни
Благодаря,сега ще изтрия снимките.

# 677
  • Варна
Добро утро от мен, момичета!!!
Арвена, много хубави дечица!

Леле, Моник, то не останало.... Laughing Дано бързо свикне малкия с яслата...

Накри, сега се сетих, щях да те питам и забравих... Защо не искаш да пробваш нормално? Имам някакъв спомен, че те мъчеха с Крис, ама не стана... Ей, много либерални в Италия, що ли тук не са така....

Хора, айде да се напънем малко, че да си направим една коледно-новогодишна тема....

# 678
ехоо:) Само да кажа, че съм си още вкъщи. Не ми се ражда в това хубаво време, само за разходки:)
Усмихнатото, много се радвам за добрите вести!
Наде, ти се приготви за студ, че след 20.11 го дават силно захлаждане (аз като една синя птичка..)
Мони, дано свикне бързо Преслав..и на мен ми се свива стомаха само като си представя да го дам, ама понякога с удоволстие си представям как го давам за шпрез деня и си почивам..зимата незнам как ще се разбираме вкъщи, ще избеснее да прави бели.
Ох, най- се притеснявам сега за Андрей- как ще приеме новият член на семейството, дали много ще страда... Sad

# 679
babyblue, ако мога да те успокоя мисля, че още не са във фазата на ревността и няма да страда...ще му е интересно с бебето...
ако съдя по катерина как се държи с бебето на нашите приятели, като го види го милва, гушка, гали  и муцунката и става толкова нежна и сладка...само тама ако може ще стои...ние бяхме почти всеки ден с тях, та общо взето тя знаеше, че ще има бебе, че ще го гушкаме...само е беше съгласна да му даваме да цока...но после се съгласи, като разбра, че не аз ще го кърмя  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
и така...общо взето като се роди и като разбра, че ще ходим да го видим беше въодушевена...и понеже бебето се казва антон, тя много му сладко му вика тоньо...

хубав ден на всички... Hug

# 680
  • Варна.....
Хора, айде да се напънем малко, че да си направим една коледно-новогодишна тема....
Е, казвай по - ччесто вечер наздраве и може да се случат нещата  Mr. Green
Бейбиблу, вероятно ще има някаква форма на ревност, но неосъзната, малък е още.
Смайлиииинг, добро утро
Арвена, много са мили дечицата ти!!!

# 681
Накри, сега се сетих, щях да те питам и забравих... Защо не искаш да пробваш нормално? Имам някакъв спомен, че те мъчеха с Крис, ама не стана... Ей, много либерални в Италия, що ли тук не са така....
Напротив в БГ са по либерални и поне имаш право на избор. В болницата дето родих аз имат рекорд за цяла Италия за най нисък процент на цезарови сечения. Аз нямам нищо против нормалното раждане, но когато работата не става няма начин.
Значи аз отидох в 3 през ноща, защото ми изтекоха водите. До 7 сутринта нищо. От 7 започнаха едни болкииии. ooooh! Но го приемам като нормално, защото кой е раждал без болки? Към 12:00 им казвам, че не издържам вече и към 13:00 ми сложиха система. Имах разкритие от 9 см и усещах, че бебето иска да излиза, но не става. Ей до 19:30 ме мъчиха и накрая цезарово сечение по спешност. Първо аз съм много тясна на ханш, второ Крис не беше в позиция и трето имаше пъпната връв около връта. Най ме беше яд, че 9 месеца плащах на един гинеколог сумати пари и накрая в най важния ден дори не отговори по тел. На ваканция бил. #Cussing out
Та с 2 думи не искам да се повтори същата история и сега търся някой доки, който да се навие на планувано цезарово сечение от сега, та да не му мисля. Не съм готова нито психически, нито физически за натурално раждане.

# 682
Ох, тук много мога да споря дали всъщност имаме право на избор или не. Аз като искам да раждам вагинално, що никой не ме слуша? Не съм съгласна, Наде.. Пък това, че някой иска секцио - е убий ме, ама не мога да го разбера и това си е - секциото е сложна коремна операция. Нарушават се куп неща и то не само по време на самото секцио, а такива, които си остават и след това. Това, че там имат най-нисък процент цезарови сечения говори само добро за тях. Няма да се разпростирам, че ще се ядосвам на тукашните практики, а пък трябва да работя, а не ми е и кеф да споря сега за това. На теб верно не ти се е случило най-прекрасното раждане, но..... случва се наистина и чест им прави, че са те държали до последно, вярвай ми..
Само ще кажа, че тук ги връзват родилките за краката - искат или не; карат ги да лежат и им забраняват да се разхождат - искат или не; не им дават да викат - глезли били; скачат им по коремите - искат или не; третират ги като предмети, като инкубатори - искат или не; правят им епизиотомии - с нужда или без, но пак без да ги питат; правят клизми - искаш или не; бръснат те - искаш или не; аспирират ти бебето - искаш или не; взимат го от теб - искаш или не; слагат му ваксини - искаш или не; режат те - с нужда или без и пак без да се интересуват от твоето желание. Може и още неща да се изброят. Кое му е либералното?
И държа все пак да отбележа, че нищо лично спрямо теб нямам - ядосвам си се на действителността тук   bouquet

П.П. Коя ти е болницата, за да идвам там да раждам следващият път?  Rolling Eyes Ама сериозно питам Simple Smile

# 683
  • Варна.....
Смайлинг, мила, така си им набрала, че ме забрави, а?   Crossing Arms

А всъщност може би зависи и от родилката кое от изброеното ще и направят. Аз нямах нищо против оскитоцина- дори исках и простен, но нямало внос или нещо такова. За бебето ме питаха дали го искам при мен или да го гледат вечерта. Епизиотомия- всъщност не мога да преценя дали е била наложителна (по обективни причини не виждах), но аз я исках, само да излезе бебето. Усещах, че нещо го спира. Доктора изчака доста, преди да ме среже.
Виж, цезарово не исках.
Т.е. при заинтересованост и разговори с лекаря, може да се постигне оптимален резултат- желание- реалност- наложителност.
Естествено, не твърдя, че навсякъде е така, но не мога да приема тезата, че навсякъде е описаното от теб. Да, може да е масовият случай, но това зависи и от родилката.

# 684
  • София
Сиска, второто във Втора градска значи. Там секцио не правят току така и "мъчат" до последно Wink Аз съм много доволна и от условията и от самото раждане (е, секцио, но не зависеше от мен, а от дребното) И аз мисля, че си зависи от родилката как ще се държат с нея по време на самото раждане. Щото никой не обича да му казват и нареждаткак да работи, но "погалиш" ли им егото и става на твоето. Имам позната, която роди нормално и без окситоцин...Става, но да имаш подход как да го кажеш. А не все едно видиш ли те не си гледат работата и ти знаеш повече от тях Wink Аз съм за нормално раждане, но исках живо дете и затова се съгласих на секцио първия път. Да не почваме тема За или Против де...
Таис, Га викаш си у Софето?
Бейбиблу, пъво много готина бременна си  Wink Второ - определено не го мисли. Въобще няма да ревнува от бебето или поне по начина, пойто очакваш ти. Виж, може да започне да ти се вбебосва, за да привлече вниманието, но и това отминава. Хайде не остана. Чакаме щъркела Hug
Арвена, ти в Сливен ли живееш?Сладки са ти хлапетата Simple Smile
Ей, туй мойто стане ли 10.30-11 и се почва 1 час рев и нищо не може да го успокои. Ляга на земята и си реве..."Обезпокоиш" ли го малииии по-зле става #Cussing out Изкарва ме извън нерви. Вече си оставям да си плаче обаче...
Преди малко чак не ми се прибираше...Бях се опнала на една пейка и си се препичах като змия hahaha

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 15:44 от Доника

# 685
П.П. Коя ти е болницата, за да идвам там да раждам следващият път?  Rolling Eyes Ама сериозно питам Simple Smile
Страница във ФБ:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000426365743#!/group.php?gid=19685614969

Превеждам заглавието : ''Кой поне веднъж не е казал: Какъв боклук е болницата в Анцио''.
Значи давам ти само 2 примера:
1. Дете (което е на 6 год. и е тук от Неттуно) родено с вакуум, само и само да не режат е антикапат за цял живот, заради 1 доктор, който го съдят, но все още практикува.
2. Момиче на 22 год. с нормална бременност я мъчат 23 часа, след което и казват, че бебето едва ли ще оцелее. Тя си тръгва със системата още на ръката отива в друга болница и сега детенцето е на 2 год. и е живо и здраво.
На тях проблема не е че просто избягват секциото, ми че просто имат липса на персонал. Някой път липсва анестезиолог, някой път гинеколог. ooooh! Града ни е малък и това е единствената болница (дори не е в града). Другата болница е на около 20 км, но тъй като ми се спукаха водите ме беше страх да ходя дотам. Вярвай ми аз не съм голям фен на секциото. Знам какво е след това, но единственото което ме интересува е да имам здраво бебче. Вагиналното раждане е по добре за мен, но за бебето има хиляда опасностти.Още повече че за вагинално раждане след секцио се иска специалист, който вярвай ми в Анцио няма. Ох не знам може би мен ме е хванало шубето, затова се хващам за всичко, но ти гарантирам (казано от доктора), че ако не беше дошъл в 19:30 Крис нямаше да изкара повече още около час с пъпната връв около врътлето, която все повече стягаше с напъванията. Та не се изказах правилно, те не ме държаха 12 часа, защото искаха да родя нормално, ми защото нямаше кой да ми направи секцио. Имаше само акушерка. Абе ужас, но стига че не ми се мисли вече. Живи и здрави пък ще мислим за друга болница.

# 686
Не подкрепям за Втора градска, ама никак! Crossing Arms По мое усмотрение от сегашната ми информираност, макар и само виртуална, не ми дадоха шанс за нормално. Пълно разкритие, 1 час опити, нула напъни - не мисля, че се постараха да ме "доведат" до финала нормално. Никола не беше в оптимална позиция, малко беше врътнал главата, но нямаше никакви показатели за секцио. Освен това по гръб със ситема и нон стоп проверки. Чувствах се като пуйка, дето я подготват за пълнене. Въобще не подкрепям, че болницата е приятел на бебето, също. Така че моят личен опит е ненужно секцио, претупано раждане и кошмарно отношение на персонала към бебета и родилки. Смея да твърдя, че съм тотално неконфликтна личност, така че малко човещина би ме задоволила!

# 687
здравейте,
от 100г не съм писала.надничам за малко,че имам повод да се сетя пак за вас, но няма да е за дълго-малко ми идват в повече бебетата, а и ако са 3-иииииии.
само ви споделям набързо, макар да съм взела решение Rolling Eyes

# 688
  • София
здравейте,
от 100г не съм писала.надничам за малко,че имам повод да се сетя пак за вас, но няма да е за дълго-малко ми идват в повече бебетата, а и ако са 3-иииииии.
само ви споделям набързо, макар да съм взела решение Rolling Eyes

Киша ?!? Днес да знаеш си мислех за теб и ти взе, че писа...и не се крий Mr. Green

# 689
  • Варна
Киша, имаш подкрепата ми каквото и да решиш...
Накри, много страшно го описа...направо ми настръхна косата - как така в болнижата има само акушерка - ами ако стане нещо... Иначе за БГ болници няма да коментирам. Раждах в частна и пак имаше какво да се иска. А пък мен много ме е шубе от упойки...та само се молех да не се наложи!!! Сисито я подкрепям на 100% с мнението и, и да, мисля, че има за какво да съжалява. Пожелавам ти следващото да е нормално   bouquet

Дони, да не му се спи на твоя юнак. Елия напоследък покрай говоренето има толкова много емоции, че към 11 и се приспива..ама тя и става рано де...

И не на последно място по препоръка на Тайс - НАЗДРАВЕ!!!

Общи условия

Активация на акаунт