Киста на яйчника

• 259 790
  • 767
  •   1
Отговори
# 180
След един курс с Дуфастон днес бях на доктор - от 58мм, сега кистата е намаляла до 46мм, повлияла се е : ))
Назначиха ми 3-месеца отново Дуфастон и края на април пак на преглед.

# 181
Аз ходих на преглед малко преди НГ при непознат за мен доктор. Каза ми, че имам киста 4 см отдясно и че трябва да се оперира. "Който и да ми кажел, че ще се оправи с хапчета, да не му вярвам", така каза. Той правел операциите. След като се прибрах от прегледа четох в нета и тук във форума по въпроса. Рабрах, че имало такива пукащи се с цикъла и тъй като трябваше да ми дойде седмица по-късно реших да изчакам. На последния ден от МЦ отидох на преглед при друг лекар (жена). Погледна ме на видеозона, гледа, гледа - каза "Нищо нямаш". Аз споделих случката с първия доктор и това, което ми е казал. Тя остана много учудена и каза, че ако е била 4 см, няма как да се спука с МЦ. Та аз успокоена , така и не отидох на 3ти доктор.
Оплакванията ми бяха , че по време на овулация , имам болки отляво и отдясно. По-силни са отляво (не там където уж е кистата). Сега съм пак 2 дни след овулация и имам същите болки. Така съм от няколко месеца. Почват с овулацията и свършват 2 дни след като ми дойде. Ще отида пак за 3то мнение, но не знам кога ще е най-удачно, преди да ми дойде, или пак на последния ден.

# 182
Здравей! Не съм много запозната с кистите, но ще ти кажа, че аз имах почти 6см киста, която изчезна с Дуфастон след цикъла. Това за операцията, което ти е казал доктора е много странно. А казаха ли ти всъщност каква е кистата ти? Ако е фоликулярна не мисля, че задължително се оперира. И всъщност ако имаш киста възможно ли е да имаш овулация? Аз докато бях с кистата нямах и гинеколожката ми каза, че няма как да овулирам при положение, че имам фоликулярна киста. Твоята да не би да е някакъв друг вид? Потърси и трето мнение, за да си спокойна все пак, защото тези кисти могат да бъдат опасни ако не им се обърне внимание.
Успех и бързо разрешаване на проблема!   bouquet

# 183
  bouquet
Месечния ми цикъл си е редовен. Винаги е бил. При наличие на киста, МЦ остава ли си редовен?

# 184
Мисля, че не. Те май така се откриват повечето проблемни кисти - нередовен цикъл, кървене извън цикъла, силни болки. Аз не разбрах след като ти е казал доктора ти имала ли си цикъл и на време ли беше? Ако е така то значи кистите ти са фуликулярни и си се пукат. И аз бях така, отидох случайно след цикъл, намериха ми кистата, която беше огромна /гинеколожката ми я наричаше "чудовището"  Laughing / пих хапчета 16 дни и после си ми дойде с 2-3 дена закъснение, което си е нормално за мен. След като ми свърши нямаше и следа от чудовището. Но ти при положение, че имаш болки по-добре се консултирай с лекар  Peace

# 185
Да, редовен си ми беше МЦ. Но после 2рия лекар, не откри нищо. Ще отида пак , явно най-добре преди да ми дойде, за да видя дали не се е появила пак.

# 186
Да, най-добре иди преди цикъла. Ако има нещо /дано да няма  Praynig / отиди и след като ти свърши. Така ще разбереш дали не са просто фуликулярни кисти, които се появяват и изчезват от само себе си.
Успех  Hug

# 187
Благодаря  Hug

# 188
  bouquet
Месечния ми цикъл си е редовен. Винаги е бил. При наличие на киста, МЦ остава ли си редовен?
И при мен цикъла е редовен,но от една година имам кисти,които ту се появяват ,ту изчезват.Стават 3-4 см.и изчезват. newsm78 Единия път пих оргаметрил,а сега само ме "наблюдават" уж  на всеки 3 месеца.

# 189
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
И аз имах голяма която изчезна с Утрогестан.Отива се на ехо до 3-4 чист ден след цикъла.Явно после почват да се образуват евентуално нови.Незнам.

# 190
  • София
.......Отива се на ехо до 3-4 чист ден след цикъла.Явно после почват да се образуват евентуално нови.Незнам.

И аз така знам, ехограф за проверка на киста дали има или няма се прави веднага след менстр. или преди менстр. След м. почват да нарастват фоликули, от които 1 да доминира и да се спука по време на овулация, ако не се спука - се образува т.нар. фоликулярна киста и не идва менстр. или много закъснява.

# 191
Добре де моята 4 см киста (по думите му) , която откри 1вият лекар, каква е била, след като МЦ си ми дойде на време и всичко си беше нормално, а точно в края му отодох и на 2ри преглед при другия доктор и нямаше нищо.  newsm78
Иначе го видях, някакво черно кръгче.

# 192
^ Просто е изчезнала с цикъла, мисля, че е нормално, доколкото съм се интересувала.

# 193
  • Варна
Моят проблем беше 2в1. Имах камък, запушващ уретера и по време на прегледите с ехограф ми откриха и киста на единия яйчник 4.5см. Директно ми казаха, че трябва да ме режат Thinking След разбиването на камъка 2 седмици ме блъскаха с антибиотици (заради бъбрека ). После цикълът ми дойде и до днес (вече 11ти ден) още не ми е свършил. Днес бях пак при гинеколога и ми каза, че киста няма Simple Smile Явно се била повлияла от антибиотиците и все още изтича, за това ми е толкова дълъг цикъла. Утре пак ще ходя да ме види на един по-добър ехограф за всеки случай и дано всичко е ок. Да уточня, че нищо не ме е боляло преди това, цикълът също си ми е редовен. Притеснявам се да не образувам отново, все пак не мога да ходя през месец на гинеколог. А бе много гадна работа с тея кисти.

# 194
Определено, ужасно е ... сега три месеца ще съм в невидение, докато дойде време за прегледа ми

Общи условия

Активация на акаунт