Не мога да се отърва от колита

• 400 347
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте на всички.
Аз гастрит имах от 3 години, и от време навреме имах болки, които за определено време спирах с хапчета. 4 пъти имах непоносима болка, която не ми позволяваше да стана дори, лежах - спасявах се с зехтин(супена лъжица). От скоро ( от 3 месеца) почнах да пия Алое гел с хранителни добавки за щитовидната ми жлеза, но ми помогна за 12 дни с гастрита. Първите 12 дни имах всеки ден болка в стомаха, което означаваше че ефект има, лекувало го е по това време, след това не се оплаквам и до сега.

# 751
Момичета, току-що прочетох това интервю с певицата Тони, от което настръхнах.

http://viewsofia.com/article/29632/Tova--koeto-znam----s-Toni
Не знаех, че има такъв вид колит, който се води автоимунно заболяване и толкова страшно.
Тя смята, че се справила с този кошмар, едва когато е станала веган.

# 752
Има да, улцерозния колит и болестта на Крон са такива заболявания. Затова пусках фекален калпротектин аз, показател за възпаления в червата, но освен при БК и УК, този показател излизал положителен и при тумори, полипи, дивертикули и т.н. Съмняваха се при мен за Болест на Крон, предвид че имам и друго автоимунно заболяване. Резултатът от пробата е отрицателен.
Докторът спомена, че при СРДЧ няма възпаление на червата.

# 753
Мереленда, а какво стана с това топче, което чувстваш, че се получава? Някой даде ли ти обяснение какво е точно? Радвам се, че са отхвърлили съмненията за болестта на Крон.
Аз така и не я схванах разликата между колита и възпаленото дебело черво. При ехографията на коремните органи, ехографистът ми каза нещо доста объркващо( цитирам по памет)- " Имате силно възбудено дебело черво, с други думи колит, което всъщност не е колит, понеже при колита болките са страшни и се стига до болница". Е, от това обяснение нищо не разбрах...

# 754
Издува се при някои храни, особено като хапна домат. Хайде, направих си 3 пъти експеримент - спирам. Обожавах домати. Тъкмо се почувствах по-добре, реших да хапна малко по-разнообразно и пак се поду. Изскача топчето, като натисна мястото и едно силно къркорене се чува и болка в кръста. Даже в кръста и към таза е по-скоро болката, а отпред е опъването и подуването.
Мина малко повече от месец на спазмолитици и пробиотик. Определено съм по-добре и силно се надявам, че ще се оправят скоро нещата и ще мога да се храня по-разнообразно. Признавам си, много ми липсват зеленчуците. Аз съм месоядна и комбинирам месото предимно със зеленчук. А сега я карам на повече картофи, супи и вечно съм гладна. Хапвам и месо, нямам проблем с него, но както казах, липсват ми зеленчуците и разнообразието при приготвяне на различни ястия.

И на мен докторът ми каза, че е много раздразнено червото. При мен преди да се случи това с подуването, цял месец август ядох всеки ден домати, като замаяна. Както казвам, много ги обичам. По една голяма доматена салата на ден беше задължителна. После следваха и разстройства, но не обръщах особено внимание, докато в края на месеца не се случи подуването.
Сега я карам на принципа проба-грешка. Като ми даде някоя храна реакция и я спирам.

# 755
Merelenda, аз пък точно от месото имам най-големите проблеми... И от готвени манджи въобще... По-добре ми е на суха храна, макар, че не обичам сандвичи и други подобни... Но от супи, салати, картофи и готвени ястия много се подувам, къркорене и голям бунт става после в стомаха ми... На разстройство ме избива главно от месото, затова и ям много рядко само пиле, пуешко и риба.. Не че после не ме боли, но се трае... ooooh! Салати и таратор си хапвам, не ми понасят много, но не мога и аз без зеленчуци... То като помисля няма храна която да не ми вреди, по някакъв начин усещам някакъв дискомфорт след хранене... Но Дуспаталина докато ми помага ще е добре.... Mr. Green Кажете някакво друго изпитано лекарство за SOS при проблеми след нахранване?

# 756
След храна от няколко дни взимам еспумизан саше, при нужда само. Ако усетя бунта, изсипвам едно прахче в устата и се потушава. Не се разтваря във вода, директно в устата изсипваш и се стопява бързо. Има вкус на сметанов сладолед  Laughing А за вечерта съм оставила пробиотика. Пия го нарочно след хранене.

# 757
Момичета, току-що прочетох това интервю с певицата Тони, от което настръхнах.

http://viewsofia.com/article/29632/Tova--koeto-znam----s-Toni
Не знаех, че има такъв вид колит, който се води автоимунно заболяване и толкова страшно.
Тя смята, че се справила с този кошмар, едва когато е станала веган.

Изгледай лекцията на Марва Оганян която качих . И за това също става дума , и защо ...

# 758
  • пловдив
Здравейте мили дружки по съдба.Пил ли е някой бутарен и какво бихте споделили за него.Също така бихте ли ми препоръчали човечен и разбиращ проблемите ни гастроентеролог,а не да ти каже нищо ти няма,пий си спазмалгонче,пробиотаче ,диетка и ще се оправиш,да ама не/от Пловдив съм/

# 759
Здравейте мили дружки по съдба.Пил ли е някой бутарен и какво бихте споделили за него.Също така бихте ли ми препоръчали човечен и разбиращ проблемите ни гастроентеролог,а не да ти каже нищо ти няма,пий си спазмалгонче,пробиотаче ,диетка и ще се оправиш,да ама не/от Пловдив съм/

Диетка само ... Не ги слушай за другото . Спирай нишестето , захарта и свинското  и не само колита , а и кръвното , холестерола , паметта , нервните кризи , черният дроб , жлъчката ... Всичко ще си дойде на място .
Най-добрият доктор е човек сам на себе си , както и най-големият враг ....

# 760
При мен само с диета не става. Постоянно пробвам различни неща - хр. добавки, пробиотици и каквото чуя, без ефект за сега. Бутарен не съм пила (още). От една седмица пия Комфортекс, болките намаляха, даже почти не ме болят стомаха и червата, но все още коремът ми е много подут.

# 761
Преди години, като нямах много силно изявени проблеми с червата, Комфортекс ми действаше, но сега... 3 пъти по близо 5 кинта на вятъра. То и пробиотика тоя път не ми помага, стана 2 месеца.

# 762
Merelenda, пробвай с Креон. Мисля, че ще ти помогне.

# 763
Не смея, Кливия, преди за всяка стомашна болежка ми предписваха Креон, но сега не. Червото е много издуто, издува се като топче. Всичко е по-различно и не смея на своя глава да си предпиша.
Четох му пак противопоказанията, за запушвания на черва и още нещо... и не посмях. Знам ли какво имам. Колоноскопия не ми е правена. Докторът каза, много раздразнено черво в следствие на метформин. Но такова чудо досега, с такова изпъкващо подуване като при херния, не е било.  Confused

# 764
Да, права си  Peace  Явно е нещо по-сериозно  - пожелавам успех с лечението!

Общи условия

Активация на акаунт