Как научихте бебоците да ДЪВЧАТ?

• 2 613
  • 44
  •   1
Отговори
  • Сливен
 Питам защото ,виждам че детето иска да гризка разни неща- бисквити ,сухари ,плодове..,но колкото пъти му давам той си отчупва голямо парче със зъбките и се задавя...което естествено ме плаши много опитвам и с различни парчета варени "неща".Ако можете - дайте някой съвет  или хитринка ...или кажете как сте процедирали вие?
   Ако има такава тема - посочете я ,моля ви  Hug

# 1
първо го научи да яде пюрета с малки парченца вътре.моята щерка например яде пюре с парченца само ако  е месно.

# 2
И мен ме интересува. Вече го усещам като проблем.  Tired
Понеже зъбките избиха много рано, етапът на опознаване на храната стана сложен. Можеше да отгризе парче без да е придобила умението да дъвче. Сега, ако храната не е пасирана, не я желае. (вкл. и тази с малките парченца) Няма проблем да дъвче храна, ако е хапната от ръката директно, но щом е с лъжица - цък и нье.

# 3
Даваш твърда храна под твое наблюдение - ако отхапе прекалено голямо парче и се задави (обикновено се научават да изплюват големите парчета, за да не се давят), вадиш от устата, потупваш по гърба, абе общо взето помагаш. С натрупването на опит ще дъвче все по-добре и по-добре.

# 4
  • София
не съм правила нещо специално- отначало пасирах, после стривах сухара в супата (когато мина на ДК), после го дробях и той постепенно си се научи. Взех да мачкам по-едрите манджи, после ги давах направо напр. картофките на ситни кубченча  Peace Обаче го свиквай, малко е трудно в началото и яде по-бавно детето, НО свиква с времето. Имам позната, която от много чакане още пасира ядене, а детето е на 2,5г  ooooh! Да не се тормозело, а то гълта като паточе  ooooh!

# 5
  • Видин
С парченца плодове  Peace Така се научи моят син. Сега дъвче перфектно всичко, нищо че е само с 6 зъба  Crazy

# 6
Ами на дъщеря си на възраст 6 1/2 месеца предлагах банан с пръсти (намачкан както падне ...). Да, понякога се е задавяла леко (разбирай подобно на кашляне...) - не съм се впечатлявала от факта, просто съм се надявала че няма да се задави сериозно. Да, дъщеря ми отрано прояде и по-твърди плодове на резенчета (круша, после в сезона пъпеш ...) - но и до сега предпочита да яде с ръка и не иска лъжица, не знам дали е заради зъбки или просто й е харесало ... та "дъвченето" е нож с 2 остриета, негативната страна е, че може храненето с ръце на се окаже единственото възможно (както при нас) ...

# 7
  • софия
Чак пък да го уча....................... newsm78Просто започнах да му давам,парче ябълка,банан,круша в
ръчичката,които сам да си яде.В интерес на истината никога не е отхапвал големи парчета,с които
да се задавя.

# 8
  • Видин
Хъм, моят пък яде само ако аз му давам. Като му дам в ръка или го мачка до безобразие или грам внимание не му обръща. Дори солети и такива неща не желае да яде. Все чака на мама  Crossing Arms

# 9
Започнах с бебешки бисквити, мекички са и бързо се топят в устата. После парченца плод и така. Дави се от време на време, но е нормално, докато се научи. Винаги е под наблюдение, когато гризе нещо  Naughty

# 10
Не съм я учила.
Още първото пюре й беше намачкано с вилица /пасатор купихме по-късно/. После пасирах от дъжд на вятър. Давила се е само с чушка и морков /сурови/. С нищо вече няма проблем.

# 11
С бисквити,сухари,коричка хляб.....

# 12
И аз не съм го учила , мисля че сами си придобиват този навик . Твоето бебче е все още на 8 месеца , не мисля че има причина да се притесняваш . Не съм пасирвала никога допълнително и при нас имаше подобен период с отгризване на големи парченца , наглеждах го в началото докато се регулират нещата .
Яденето с ръце или сам и при синът ми е много нашумяло , абсурд е аз да му сложа нещо в устата , той сам се обслужва , предимно с ръце  Whistling

# 13
Не съм си учила децата да дъвчат. Те някак естествено сами се сетиха, вътрешен рефлекс ли да го нарека, вродено чувство ли, не знам. Ама не съм им мърдала ченетата, нито съм им мляскала насреща, за да видят как се прави.
Когато му дойде времето, ще се научи.

# 14
Не съм си учила децата да дъвчат. Те някак естествено сами се сетиха, вътрешен рефлекс ли да го нарека, вродено чувство ли, не знам. Ама не съм им мърдала ченетата, нито съм им мляскала насреща, за да видят как се прави.
Когато му дойде времето, ще се научи.

Peace
Нищо специално не съм правила.

Общи условия

Активация на акаунт