Отговори
# 375
vesy_evi ,може да сте я претоплили Peace

# 376
  • София
Ами като си сучеше от мен не можех да намеря удобна поза имного се измъчвахмеи двамата, пък и тои не сучеше по много сякаш... не захапваше зурното правилно и ме разраняваше и за това реших че ще е доста по лесно ако се цедя и си му давам кърмата.... А иначе гърдите ми се пълнят за 2-3 часа и стават на камък твурди и мнооого ме болят, докато не се изцедя ми е мноооого мъка  Cry И сега съм в голяма дилема какво да правя... дали ще засуче пак от гърдата ако  пробвам?Дали не съм го отбила вече или е доста рано и не се е осъзнал още....
   Бебе на пет дни, ако имаш желание почти винаги може да го върнеш на гърда. Опитай когато е в сънено състояние или просто да се гушкате повече преди кърмене на голичко,- тн контакт кожа до кожа. Изцеди леко гърдата, така че да омекне и да му е лесно да захапе, както и в момента в който засуче да му потече както е свикнало с шишето, това се постига с леко изцеждане преди това. Ако не пожелае да засуче може първо да му дадеш малко от шишето като го гушкаш близо до гърдата и след 20 мл мялко някъде, бързо махаш шишето и се опитавш да го сложиш на гърда. След няколко опита по този начин, може да опиташ и със силиконово зърно, ако не се получава. Често се явява удачен метод за преход от шише към гърда.
   Важното е всеки път когато сте спокойни преди храненето с шише да предлагаш първо гърда. Може да опиташ и ако бебчо е буден около час и половина след хранене, така че да не е много гладен и спокойно да засуче. Доколкото разбирам си в САЩ, винаги може да се обадиш на ЛЛЛ консултант или някои друг сертифициран консулнтант за да ти помогне със засукването и поставянето на бебето на гърда.

# 377
  • София
Люляк едно трикче за излизането със слинг зимата. Слагаш бебчо в слинга и ти облечена само с блуза и отгоре обличаш едно по-широко яке, от бременният период или на таткото. Бързо, лесно, топло и удобно, защото с повечето колички, дори и с най-големи гуми, понякога предвижването си е мисия невъзможна  Simple Smile

# 378
Здравейте маминки  Hug
Искам да споделя с вас какво направихме -от вчера даваме на малчо по 80мл АМ(преди това давахме по 40мл) и се оказа,че като се нахрани спи по 4 часа без да се събуди  Grinning
Поради този факт днес и аз и тати сме си починали и сме се наспали.Спрях да го кърмя за малко,защото забелязох,че от моята кърма дриска зелено.Мисля,че е заради мен,защото от излизането ми от болницата до ден днешен корема ми се върти и постоянно съм в 00.Радвам се за този факт,като се има предвид,че преди беше  smile3550 Toilet но явно това се отрази и на коремчето на малчо.
Мислите ли,че може да го прехраним  newsm78 Не повръща след ядене,но толкова много се засища,че не иска глътка вода да пие след това.
Аз се изчеждам докато се нормализират нещата,но ми е по-лесно когато Ади суче  Crazy
Дано днешния ден бъде спокоен като нощта  Praynig Пожелавам го на себе си и на всички вас  Hug

# 379
vany666, а той суче ли, ако си е нахранен с АМ? Нормално е да не му се занимава, ако не е гладен.

# 380
  • Пловдив
Rossi и нашето носле е запушено от няколко дни... Всъщност, през деня проблеми няма, но през нощта се чува едно прихъркване и се мъчи детето Sad
Слагах физиологичен разтвор по 4-5 пъти на ден, но подобрение не видях... После ми казаха да му капвам по 1-2 капки кърма във всяка ноздричка. Още вчера пробвах и резултата вечерта беше налице - изкарахме малко сополки от нослето.

# 381
vany666, а той суче ли, ако си е нахранен с АМ? Нормално е да не му се занимава, ако не е гладен.

Dana преди когато давахме по 40мл. АМ сучеше след това и така се приспивахме. Сега с 80мл. е заспал почти веднага след порцията и директно го слагаме в кошарата  Mr. Green а и не смея да пробвам доката не спре да дриска зелено  Confused

# 382
Не знам от какво са тия зелени акита. Сина ми имаше навремето, но при него бяха от ранно захранване. Дано ви разминат  Peace Но дотогава може да се откаже бебето от къменето май.

# 383
Да се надявам,че няма днес за малко така го залъгах да заспи все още настървено си дърпа,което ме успокоява  Rolling Eyes

И още нещо да ви питам момичета, вашите пъпчета кога паднаха? Нашето още не е, и не изглежда да падне скоро. Sad .Единственото което правим е третиране с 70% спирт.Вие нещо друго правите ли по въпроса?

Последна редакция: нд, 26 сеп 2010, 12:53 от vany666

# 384
vany666 ако не го кърмиш по-дълго време и щом си му увеличила дозата АМ детето може да се отбие.
аз нали не съм от кърмещите мамчета не съм много наясно с нещата но имам 2 приятелки които са консултатни на ЛЛЛ и от там какво то са ми казвали.
при мен нещата не са много розови. хвана ме гнойна ангина лекувах се с антибиотик 3 дни някъв силен и вече не ме боли така силно гърлото но за сметка на това имам хрема.
от 2 дни съм отделена от малкия, но мисля че от днес вечерта ще си го поема да го гледам
страх ме е да не съм го заразила или да го заразя Sad
засега няма симптоми ама  Sad

поздрави  Hug Hug

# 385
vany666 и аз откакто съм се прибрала от болницата съм все "разстроена",писна ми вече от това висене по тоалетните.Аз обаче пия Лопедиум като стане така/по препоръка на акушерката ми/,иначе и педиатърката питах ,тя каза едни прахчета да се пият,защото можело да го предам и на бебо,но не ме хванаха ,та затова на лопедиум.
А пъпчето ни падна в деня когато ни изписаха от болницата,като се прибрахме,просто си лежеше в памперса,за което се радвам,да не го  мисля и него Simple Smile

# 386
  • София
Ulia и sparkiii, честити ви бебчета!!! Да са ви живи и здрави Мария и Александър! Желая им щастливо и безгрижно детство, изпълнено с много усмивки!!! bouquet

Rossi, ако физиологичния разтвор не свърши работа, мога да ти препоръчам един спрей, специално за кърмачета и деца - Диснемар. Май писах вече за него.

С кърменето и аз съм като Люлячето - кърмим се нон-стоп през деня и нощта. Само да замърка нещо и веднага му запушвам устата. То и затова рядко може да му се чуе гласчето. На мен кърменето ми е време за почивка и релакс и затова изобщо не ми пречи. Даже ми беше залипсвало за тия 7 месеца прекъсване на кърмаческия стаж. И по тоя повод да се похваля, че днес най-накрая се сдобих с удобен стол за кърмене http://www.como.bg/living-room/armchair/moderen-stol-new-kinsta-3.html В предишния апартамент, където бяхме под наем, кърмих на един огромен фотьойл, където можех да откарам часове висейки пред компютъра или с книжка в ръка. Сега обаче в новата ни тясна къщичка няма място за такъв и затова се спрях на този вариант. Дано да върши работа. 

# 387
  • Варна
Вани,аз доколкото знам като се дава АМ се започва от 10мл през първия ден и се увеличава всеки ден с 10 мл докато се стигне до 100 и така се продължава първия месец. Та явно момъка е бил гладен доста време и от мисля ви идва зеленото ако. Освен това при преминаване от кърма на АМ също се променя цвета и консистенцията на изхожданията.

# 388
Ulia, честито мила   bouquet Да ти е жива и здрава малката принцеска и бързо да наддава, за да се гушкате вкъщи! Изпревари ме ти... Къде роди в крайна сметка? (може и на лични:))

Честито синче и на sparkiii   bouquet

Ден до термина и още се ослушваме, вчера следобед получих една болезнена контракция, но с нея си и останах.  Опитвам се да насмогна да ви чета, вече всички сте на вълна колики и кърмене, май само аз останах 2 в 1 и от септемврийки, да не прескочим в октомври...
Нормално ли е корема ми почти постоянно да е твърд?

# 389
Много се радвам на мамите , които си гушкат мъничетата   bouquet аз съм си тук ощеее  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт