Отговори
# 480
  • София
Момичета ,
искам да ви питам дали кърма прибрана в хладилника ,впоследствие съм изкарала ,стоплила и не използвала ,мога да пребера в хладилника отново?
  Ако ще я ползваш в рамките на следващото едно, две хранения може.

# 481
Мами някоя от вас бече споменла за друг спрей за носле освен СТЕРИМАР,но не се сещам коя  Blush Искам  да купя друг,че този стеримар е с ужасен накрайник и не мога да го ползвам  Embarassed

Мирка беше мамата Wink,а спрейчето е диснимар, струята му е по-слаба и е специално за дечковците Hug

# 482
Добро утро.... с болки, но съм тук като презряла круша съм  #Crazy

# 483
  • София
Момичета ,
искам да ви питам дали кърма прибрана в хладилника ,впоследствие съм изкарала ,стоплила и не използвала ,мога да пребера в хладилника отново?
  Ако ще я ползваш в рамките на следващото едно, две хранения може.
Стоплих я към 24:00 снощи.Май по-добре да я изхвърля .

# 484
  • София
Мами някоя от вас бече споменла за друг спрей за носле освен СТЕРИМАР,но не се сещам коя  Blush Искам  да купя друг,че този стеримар е с ужасен накрайник и не мога да го ползвам  Embarassed
alximika вече ти е отговорила, но ето да видиш как изглежда спрея Диснемар и особено накрайника му. Явно е удобен, защото каката сама си пръска с него в нослето, а за Стеримар дума не можеше да става, дори и насила.

Вчера изпратих свекърва ми да купи лактогонен чай и тя ми донесе този - http://www.bilec.net/product/79/laktogonen-chay-bilek-100-g.html , който се оказа с копър и анасон. Нали тъкмо се чудех от къде да си купя тези семена за да ги пия против колики. Голямо съвпадение. Така че този чай е с двойно действие.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2010, 11:32 от *Мирка*

# 485
И аз да питам за стерилизирането на помпата, че не съм наясно с това пусто стерилизиране. Колко често трябва да се прави? След това изсушавате ли частите? Вчера най-сетне след много колебания се сдобих с помпа. Още не смея да я ползвам, все едно е уред от ада  Twisted Evil. Ама ми се образуват бучици по гърдите, и много ме е страх от мастит. Надявам се с тази помпа да ги разнеса, а и ще ходя на зъболекар - ако ми сложат упойка, по-добре да имам резевна манджа за хлапето.

AILA
, след колко време се нормализира кърмата и гърдите поомекват? Моите още се втвърдяват силно, особено когато детето прави по-големи паузи за сън.

# 486
Здравейте!

Изчезнах за малко, но имаше причина  Simple Smile

На 24.09, в 4,20 през нощта се роди Аделина - 3570кг, 52см

незнайно защо (след като бях взела телефона на Гала), се оказа, че не съм го записала в моя телефон и затова чак сега се хваля  Embarassed

от вчера сме в къщи, всичко си ни е наред Peace

а сега се връщам да прочета пропуснатото   bouquet

# 487
  • София
Семена от сминдух ,знате ли от къде мога да намяря?

# 488
  • в мечтите си
Да ви се оплача бебка пак ми се изрина и този път доки каза, че със сигурност е алергия и сега ме е подложила на страшна диета, не знам въобще как щя произвеждам мляко при такъв режим. Даже ми каза, че ако не се оправят нещата може да се наложи да спра да кърмя Shocked направо полудях, каза, че може да има алергия от кърмата ( по-скоро от нещо което ям), та имам питане към Дана съмняват се за АБКМ ( в болницате си носех ХА АМ) моля те кажи ми в какво точно се изразява алергията newsm78 Андреа има ситни драскащи пъпчици по цялото личице, кожата на главата, ушите и гушката на други места няма. Едни минават и други излизат, мазах с Елком ( кортикостероиден крем) и за два дни минаха и след 4-5 дни пак ни почнаха. Ох не знам дали го обясних добре, дано да си ме разбрала Peace

Иначе коликите не са ни пуснали, плачеме си и почваме трета опаковка капки.
А и да се похваля ходихме на консултация и ваксина за един месец е наддала 800 гр., което много ме радва, значи си хапваме добре  Hug
Това е засега от мен, връщам се да ви прочета докато не е ревнала да се носим ooooh!
П.П. Абе забравих да питам, Андреа все на гърдата иска да виси и ме ползва за залъгалка, ако я залъжа с биба и /или малко вода дали ще я отбия или да продължавам да си жертвам зърната, ама на моменти направо не се издържа #Crazy

Не съм Дана  Wink ,но да ти споделя моят опит.При нас АНКМ-то се изрази в постоянен запек,болки в коремчето и в последствие слуз и кръв в акото.
Попринцип АБКМ-то при мен самата се е изразило в пъпчици.Ние водихме Цеци при някаква гастроентероложка,но освен диета друго не ни изписа.То и изследвания за алергията се правят едва след 3 годишна възраст.

А тези пъпчици с бяло връхче ли са? Да не би да са стафилококи и стрепкококи?  Thinking Ние имахме бебешко акне,и по съвет на Щица   Hug мазах с чайче от лайка и сребърна вода.За 2 дни минаха .Пробвай може и да подейства.

П.П. Мами малката през нощта ме побърква.Буди се защото и се ака ,а не може милата.Надува се ,пъшка и не става.А всъщност акото и е нормално,не е запечена.Имате ли и вие такъв проблем?  newsm78 .Отгоре на всичко почти след всяко хранене започва да хълца..ужас направо.И да се оригва не желае.И така на нощ спим по 3-най-много 4 часа.Незнам как да й помогна..
П.П. Галка къде се загуби?Да кажа ,че нейните хапченца за колики Колик Таблетс ,малката се успокои.

Pile76  ЧЕСТИТА РОЖБА!БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДВЕЧКИТЕ!

# 489
  • Eemnes, NL
Добро утро.... с болки, но съм тук като презряла круша съм  #Crazy
Hug Hug Не си самичка и аз съм така, вчера малката ме измъчи направо, от 1 до 1 контракции, но не и по сериозни, а тука за да викам акушерката ми трябва да са най малко на 5 мин и то 1 час... Tired ooooh!, днес пак ме наболява корема, та ще видим как ще е днеска. Peace Много мисе иска да се гушкаме вече. Heart Eyes

# 490
  • в мечтите си
Семена от сминдух ,знате ли от къде мога да намяря?
Гери ако е за увеличаване на кърмата,не е нужно да са семена  Peace .Можеш спокойно да си прибавяш в яденето по някоя лъжица млян сминдух,от този дето го продават като подправка в пакетчета.Върши същата работа.

Въпрос имам към AILA .Сега малката спинка.Яла е в 10 часа.Ако сега в 12 изцедя гърдите,за да не я будя,дали ще се събере достатъчно кърма ,за да може и да суче когато се събуди  newsm78
Май не го обясних добре.Въпроса ми е когато тя спи дали да се цедя?Ще увеличи ли това кърмата ми?

# 491
Giada, аз,като един ветеран в използването на помпа (от началото на всеки 3 часа Wink, мога да ти кажа,че я стерилизирах преди всяко ползване,а след всяко ползване я мия с веро и изплаквам с гореща вода и след това я стерилизирам,напрао да ми е готова за следващото. Не я разглобявам всеки път,  а на няколко дни веднъж,за да я поизмия по-добре. Не я суша. Докато не дойсв яреме за използване я държа затворена в стерилизатора, за да бъде и стерилна, разбира се. Не е нужно да е суха.

Pile76, да ти е честите дъщеричката! Много радост и щастие да ви носи! Я, разкажи, доволна ли си от Вита и от екипа?

А ние с бебко продължаваме да се лекуваме. Консултирах се и с друг лекар и имаме изписани други лекарства. Дано се оправи до няколко дни,че иначе ще ни дадат антибиотик. И доктора каза, като оздравее - до 40 ден да нямам никакви хора около бебето и предупреди,че това не са само бабини суеверия, а бебетата са много слаби и податливи на заболявания до тогава и хората не случайно са го казали.Та, това е при нас. Тази нощ малкия не можа да спи, събуди се към 3 и нещо и до сутринта беше будничък.

Aila, secret girl
, забравих да ви питам нещо важно за нощното хранене. Бях чела,че след първия месец, то може да отпадне. Ние се храним на интервали през 3 часа като вечер се пада в 22:00 ч и след това към 1:30 някъде. Бебето почти винаги спи за яденето в 1:30 и аз го будя ,за да го нахраня. Мога ли да спра да го будя и да започна да го храня когато се събуди през нощта, примерно в 2 или в 3 или в 4ч и кога мога да започна да му давам вода или чай вместо кърма през нощта,за да го отуча съвсем да яде през нощта. И още нещо - няма ли да се получи много голяма паузата между храненията - в 22:00ч и после в 07:00ч? Или ще е нормално това? И ако успеем така да свикнем трябв ли да увелича последното ядене като количество? Много ще съм ви благодарна за отговорите. Просто това ставане през нощта ме изтощава доста.

# 492
Добро утро.... с болки, но съм тук като презряла круша съм  #Crazy

Милата, само ние останахме  Hug Аз ни болки имам, ни контракции, нищо. Само се разхождам напред-назад и който ме види вика - Хайде де! Кога ще раждаш?
Знам ли и аз кога ще благоволи госпожицата... Снощи изпих един чай от малинови листа, днес пак варя, да видим. Четох, че някъде го препоръчват да се пие два-три дни преди термин, някой пробвал ли е така?

Pile76, да ти е жива и здрава принцеската   bouquet

Последна редакция: вт, 28 сеп 2010, 12:57 от fata_morgana

# 493
Прибрах се  Laughing , малко по-рано ,но после ще ви разказвам.

първо имаме още едно бебче - ето какво съобщение съм получила :

жена ми роди вчера по спешност след спукана плацента, и двете вече са добре след светкавичната намеса на лекарите от АГО и Хирургия в МБАЛ Асеновград в 01:20 през нощта, термина иначе беше 10.10.2010г.
ника й е: emi1978
ето и повече данни за детето:
http://vesi2010.hit.bg/

а после ще вляза да пиша повече  Hug Hug Hug

# 494
  • София
И аз да питам за стерилизирането на помпата, че не съм наясно с това пусто стерилизиране. Колко често трябва да се прави? След това изсушавате ли частите? Вчера най-сетне след много колебания се сдобих с помпа. Още не смея да я ползвам, все едно е уред от ада  Twisted Evil. Ама ми се образуват бучици по гърдите, и много ме е страх от мастит. Надявам се с тази помпа да ги разнеса, а и ще ходя на зъболекар - ако ми сложат упойка, по-добре да имам резевна манджа за хлапето.

AILA
, след колко време се нормализира кърмата и гърдите поомекват? Моите още се втвърдяват силно, особено когато детето прави по-големи паузи за сън.
   Ако бебето е голямо и доносено веднъж дневно е достатъчно да се стерилизира, през останалото време хубаво измиване с водичка и сапун. Най-добра работа обаче за разнасяне на бучките върши самото бебенце. Ако напипваш бучки преди кърмене, това може да са просто пълните млечни жлези, които са като гроздове. Ако е така то те си омекват след кърмене и няма никакъв проблем реално.
   За нормализиране на лактацията всичко е индивидуално, боекновенно е към шеста седмица и именно тогава заедно със скока в растежа, както и рязкото омекване изведнъж на гърдите, много често води до ненужно започване на дохранването, ако майките не са предупредени че е нормално. Разбира се още дълго време при по-продължителни паузи, ще се препълват гърдите и ще се изпитва дискомфорт, но между храненията ще е ок.
   При второ раждане и кърмене, по-бързо се регулират нещата.

Общи условия

Активация на акаунт